Kalakukon törkeä hinta.

Leivoin itse

Kysäisin torimyyjältä kalakukon hintaa. Alle kilon kukko 20€ !
En sitten ostanut, kun tuolla hinnalla saa jo merilohta tai sisäfilettä samanverran tai enemmän.
Kovasti oli myyjä harmissaan, taisi jäädä kukot myymättä.
Suomessa osataan hinnoitella itsensä ulos markkinoilta, pitäisikö laittaa resepti kaukoitään ja kohta on markkinoilla 5€ tonnikalakukkoa mielin määrin.

23

1723

Vastaukset

 • Puoliraakaa,tiukkaa "ruisleipää"(puolet vehnää) sisävesisilakan ja siansivun kääreenä. Ei sinänsä kummoinenkaan keksintö, varsinkin kun ei näemmä kukaan osaa sitä valmistaa.

 • Olisi laittanut hintalapun kukkojen päälle niin ei olisi kenenkään tarvinnut kysyä, vaan kävellä sujuvasti ohi. Kukaan täysipäinen tuollaista maksa, onpahan myyjällä kukkoa eväänä seuraaville toripäiville.

  • Täyspäiset kuitenkin maksavat pienestä rasiasta perunamuusia 10 Euroa.


 • pien yrittäjien on pakko myydä kalliilla ja saat takuulla just sitä mitä tilaat ja nii tai miks vitun köhä valitat tee itse safkas ns.aito kalakukko PERKELE JUNTTI

  • Ei minulla ole köhää, ei edes heinänuhaa. Hain muuten saman valmistajan samankokoinen kukon torin viereisestä marketista 9,80€ hintaan. Mokoma toripelle.


  • Torilla kaikki on kallista, mutta monelle tuntuu perinteet velvoittavan.


 • Yritäppä tehdä itse kukko. Raaka-aineet maksaa ja aikaa kuluu aamusta iltaan. Pieneksi jää tuntipalkka. Laatu kans esim. Partasen tuotteissa taattu. Et taida itse onnistua alkuunkaan. Syö kalapuikkoja, kun et hyvän päälle ymmärrä


  • Meillä on kolli henkinen perhe yritys valmistamme vain kikkoja noin 90000 kukko vuosittain valmistamme


 • Kuopiolaisilla taitaa olla omituinen ruokamaku. Kalakukko ei ole edes maukasta ruokaa suurimmalle osalle suomalaisista, puhumattakaan muunmaalaisista.

 • Olen syönyt kalakukkoa pari kertaa mutta en pitänyt siitä, en silti ryhdy riitelemään kalakukon maun hyvyydestä, moni muu tykkää ja se on makuasia. Kun kerran tuhannet miljardit kärpäset tykkäävät paskan mausta niin kannattaako silloin jonkun ryhtyä väittämään että paska on muka pahan makuista.

 • Joka ikinen kerta näissä "kuuluisissa" kukoissa on ollut raakaa taikinaa ja sisuksissa on säästelty. Savolainen kusetus näkyy tässäkin tuotteessa. Täyttä paskaa.

 • Taitaa olla kalakukoissa Partas-lisän päälle vielä markkinalisä esim. Turun keskiaikamarkkinoilla ja Silakkamarkkinoilla. Vastaavanlaisia kalakukkoja tehdään mm. Joensuussa ja markkinoilla onkin myös torikauppias sieltä suunnalta myyden edullisempaan hintaan. Kauppa käy hyvin, toisin kuin Partasella. Kyseinen kauppias antoi tulla suorat sanat Partasen riistohinnoista. Paras kalakukko tehdään Kainuussa, eli avokukko ilman epäterveellistä amerikanläskiä.

 • Aina kun ajattelee saavansa aitoa kukkoa, herahtaa vesi kielelle. Siltikin vaikka en ole koskaan maistanut oikeasti hyvää. Mielikuva kukosta säilyy herkkuna. Ukkovaarien nälänhädän aikaista moskaa. Joutaa nykymaailmassa tunkiolle.

 • Paista tuoreet muikut voissa pannulla ja tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa,siinä on sulla suussa muikkukukkoa eikä tarvii ostaa mitään raakaa taikinaviritystä ja mitä lie sen sisällä.

  • Sisus ei ole raaka, se on pehmeä kukon sisällä olevan rasvan vuoksi :) Käytännössä ei voi millään olla raaka koska se on niin kauan uunissa että kaikki kalat ja liha kypsää, ne laitetaan tuoreena ja raakana, eiköhän 5-6 tuntia kypsytä kuoren joka noin 1 cm paksu :D Et taida tuntea taikinan koostumuksia , sati nähnyt edes kalakukkoa :D Kukon sisus näkyy kun aukaset kukon, ei siellä voi olla kun kalaa ja kylkisiivua. Paras kukko tulee lohesta . Torilla ja kaupoissa myydään muikkukukkoa kun muikut halvempia.


 • Harva osaa tehdä oikein kalakukon, ei edes Kuopion Partanen. Kalakukko ei ole kuopiolaisten , ei edes savolaisten perinneruoka,kalakukkoa on tehty iät ajat myös kainuussa.
  Oikea kalakukko tehdään ruispohjaan, Partanen käyttää lisänä vehnäjauhoja koska ruistaikina on vaikea käsitellä. Kalakukon kuori vaatii jo taitoa. Kalakukkoon on laitettava kylkisiivua koska se muuten kuivuisi ja kuoresta tulisi kivikova. 1 kg kalakukon paisto vie n. 5 tuntia, sitten sen on vetäydyttävä 2-3 tuntia. Koska työ vie aikaa, niin se näkyy hinnassa. Yrittäjät laskuttavat hinnassa raaka-aineet,työn ja sähkönkäytön. Kukapa tappiolla mitään tekisi?

  • Hyvin eristetty uuni ei sähköä juuri kuluta. Kalakukon odottelu uunista ei ole aktiivista kyttäämistä uunin äärellä, vaan silloin voi tehdä muuta. Lasutusperusteeksi nämä eivät käy.

   Ja vain kehitysmaissa hinnat pitää erikseen kysyä torikauppiaalta, Suomessa yleensä hinnat voi lukea myyntipöydältä.

   Poriin tuli kalakukkokauppias, oli pöytä, muttei hintoja. Kävin kysymässä ja suuni loksahti auki, härän sisäfileellä oli halvempi kilohinta! Kyllä jäi ukolta kukot myymättä!

   Itse olin kuvitellut kilohinnaksi 8-9 euroa, koska tamperelainen mustamakkara maksaa sen verran.


 • Tämän päivän hinta Hanna Partasen ahvenkukolla on 26€/kg. Hän, jolle se on epäkelpoa, menköön minun puolestani nuolemaan ituja Timbuktuun...

 • Kalakukko on kyllä älyttömän kallista! Tykkään itse siitä kovin, mutta ei ole oikein varaa ostaa. Parasta on ahvenkukko, muikkukukko tulee toisena. Ruistaikinaan tehtynä, ei sellaista vaaleaa puolivehnää, kuten jollain valmistajalla oli. Kukon kuoren sisäpinnan pitää olla kosteaa ja muhevaa, ei se raakaa ole. Ulkopinta on kuitenkin sitten tosi kova.
  Parasta oli, kun lapsena pääsin Kuopioon sukulaisiin ja siellä tehtiin omat kukot isossa leivinuunissa. Silloin söin vain sitä kuorta, voita päälle tietenkin. Vasta aikuisena opettelin sitten syömään myös niitä kaloja. Sianläskit jätän vieläkin syömättä, mutta täytyyhän ne olla siellä mehevöittämiseen.

 • Kaikki teistä jotka tietää miten tehdään alle 10€ kg maksavia kukkoja niin ei muuta kuin valmistamaan ja myymään torille. Turha täällä on tietoa jakaa ja toisten tekemisiä arvostella... Toteuttamaan vaan kun tietoa näyttää löytyvän.

  • Ja huh huh. Ostin messuilta. Maksoi 30 € tää kukko. Oli tollanen pari kertaa ankan munan kokoinen "pallukka". On kyllä hintaa mokomalle ruoalle, kun ei edes maistu oikein millekään. Enää en osta tätä "herkkua".


 • Voisit miettiä raaka-aineiden hinnan ja kypsennykseen käytettävän energian määrän. Kukko hautuu n.6h uunissa. Silti voin sanoa, että isolla hinnalla voi saada täyttä mömmöä tai silkkaa laatua. Olen tehnyt itse kukkoja ja tiedän, miltä hyvä kukko maistuu. En ole löytänyt kaupoista yhtään hyvää kukkoa. Yleensä ne ovat johonkin ruispuuroon kätkettyjä kaloja ja jumalattomalla hinnalla. En halua mainostaa enemmän, mutta Savonlinnassa on ainakin leipomo, joka ei petä laadussa. Hinta ja laatu kohtaavat.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.