Aihe

Kalakukon törkeä hinta.

Leivoin itse

Kysäisin torimyyjältä kalakukon hintaa. Alle kilon kukko 20€ !
En sitten ostanut, kun tuolla hinnalla saa jo merilohta tai sisäfilettä samanverran tai enemmän.
Kovasti oli myyjä harmissaan, taisi jäädä kukot myymättä.
Suomessa osataan hinnoitella itsensä ulos markkinoilta, pitäisikö laittaa resepti kaukoitään ja kohta on markkinoilla 5€ tonnikalakukkoa mielin määrin.

61

2537

  Vastaukset

  • Puoliraakaa,tiukkaa "ruisleipää"(puolet vehnää) sisävesisilakan ja siansivun kääreenä. Ei sinänsä kummoinenkaan keksintö, varsinkin kun ei näemmä kukaan osaa sitä valmistaa.

  • Olisi laittanut hintalapun kukkojen päälle niin ei olisi kenenkään tarvinnut kysyä, vaan kävellä sujuvasti ohi. Kukaan täysipäinen tuollaista maksa, onpahan myyjällä kukkoa eväänä seuraaville toripäiville.

   • Täyspäiset kuitenkin maksavat pienestä rasiasta perunamuusia 10 Euroa.


  • pien yrittäjien on pakko myydä kalliilla ja saat takuulla just sitä mitä tilaat ja nii tai miks vitun köhä valitat tee itse safkas ns.aito kalakukko PERKELE JUNTTI

   • Ei minulla ole köhää, ei edes heinänuhaa. Hain muuten saman valmistajan samankokoinen kukon torin viereisestä marketista 9,80€ hintaan. Mokoma toripelle.


   • Torilla kaikki on kallista, mutta monelle tuntuu perinteet velvoittavan.


  • Yritäppä tehdä itse kukko. Raaka-aineet maksaa ja aikaa kuluu aamusta iltaan. Pieneksi jää tuntipalkka. Laatu kans esim. Partasen tuotteissa taattu. Et taida itse onnistua alkuunkaan. Syö kalapuikkoja, kun et hyvän päälle ymmärrä


   • Meillä on kolli henkinen perhe yritys valmistamme vain kikkoja noin 90000 kukko vuosittain valmistamme


   • Kukkomanni kirjoitti:

    Meillä on kolli henkinen perhe yritys valmistamme vain kikkoja noin 90000 kukko vuosittain valmistamme

    Mikä kollihenkinen.tollo
    Aivan uskomatonta paskaa nuo kukot.
    Enskerralla annan lähöt sille saatanan torimyyjälle kun tulee kaupittelemaan mm kukkojaan.aivan paskaa


   • Hintaa tulee itsetehdylle kukolle. Menepä laskemaan verkot illalla ja nosta pois aamulla. Saat ehkä parikymmentä muikkua tai ahventa. Perkaa ne ja alusta kukkotaikina. Lämmität uunisi ehkä sähköllä. Taitaa tulla kilon kukolle Hintaa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä kollihenkinen.tollo
    Aivan uskomatonta paskaa nuo kukot.
    Enskerralla annan lähöt sille saatanan torimyyjälle kun tulee kaupittelemaan mm kukkojaan.aivan paskaa

    Kalakukot ovatkin hirveitä ainakin kaupassa, mutta jotkut lanttukukot älyttömän hyviä, harmi bvaan että ovat liian kalliita. Pitäisikin opetella itse tekemään, raaka-aineet ei maksa paljon mitään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä kollihenkinen.tollo
    Aivan uskomatonta paskaa nuo kukot.
    Enskerralla annan lähöt sille saatanan torimyyjälle kun tulee kaupittelemaan mm kukkojaan.aivan paskaa

    Tuollaisille on hoitopaippa niuvann......


  • Kuopiolaisilla taitaa olla omituinen ruokamaku. Kalakukko ei ole edes maukasta ruokaa suurimmalle osalle suomalaisista, puhumattakaan muunmaalaisista.

   • Tunnetko jokaisen joka ei asu Kuopiossa sekä muunmaalaisetkin?....


   • Tykkää niistä monet ulkomaalaisetkin ja näkisitpä mitä moskaa ulkomailla syövät, heti Ruotsissa vaikkapa hapansilakat.


  • Olen syönyt kalakukkoa pari kertaa mutta en pitänyt siitä, en silti ryhdy riitelemään kalakukon maun hyvyydestä, moni muu tykkää ja se on makuasia. Kun kerran tuhannet miljardit kärpäset tykkäävät paskan mausta niin kannattaako silloin jonkun ryhtyä väittämään että paska on muka pahan makuista.

  • Joka ikinen kerta näissä "kuuluisissa" kukoissa on ollut raakaa taikinaa ja sisuksissa on säästelty. Savolainen kusetus näkyy tässäkin tuotteessa. Täyttä paskaa.

   • Jos olet pahoittanut pääsi laske.. Usta pois venttiilistä


  • Taitaa olla kalakukoissa Partas-lisän päälle vielä markkinalisä esim. Turun keskiaikamarkkinoilla ja Silakkamarkkinoilla. Vastaavanlaisia kalakukkoja tehdään mm. Joensuussa ja markkinoilla onkin myös torikauppias sieltä suunnalta myyden edullisempaan hintaan. Kauppa käy hyvin, toisin kuin Partasella. Kyseinen kauppias antoi tulla suorat sanat Partasen riistohinnoista. Paras kalakukko tehdään Kainuussa, eli avokukko ilman epäterveellistä amerikanläskiä.

  • Aina kun ajattelee saavansa aitoa kukkoa, herahtaa vesi kielelle. Siltikin vaikka en ole koskaan maistanut oikeasti hyvää. Mielikuva kukosta säilyy herkkuna. Ukkovaarien nälänhädän aikaista moskaa. Joutaa nykymaailmassa tunkiolle.

   • Markkinoilla on kaikki kallista, mutta ei ihme kun kaupungit kiskoo älyttömiä vuokria myyntipaikoista.


  • Paista tuoreet muikut voissa pannulla ja tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa,siinä on sulla suussa muikkukukkoa eikä tarvii ostaa mitään raakaa taikinaviritystä ja mitä lie sen sisällä.

   • Sisus ei ole raaka, se on pehmeä kukon sisällä olevan rasvan vuoksi :) Käytännössä ei voi millään olla raaka koska se on niin kauan uunissa että kaikki kalat ja liha kypsää, ne laitetaan tuoreena ja raakana, eiköhän 5-6 tuntia kypsytä kuoren joka noin 1 cm paksu :D Et taida tuntea taikinan koostumuksia , sati nähnyt edes kalakukkoa :D Kukon sisus näkyy kun aukaset kukon, ei siellä voi olla kun kalaa ja kylkisiivua. Paras kukko tulee lohesta . Torilla ja kaupoissa myydään muikkukukkoa kun muikut halvempia.


  • Harva osaa tehdä oikein kalakukon, ei edes Kuopion Partanen. Kalakukko ei ole kuopiolaisten , ei edes savolaisten perinneruoka,kalakukkoa on tehty iät ajat myös kainuussa.
   Oikea kalakukko tehdään ruispohjaan, Partanen käyttää lisänä vehnäjauhoja koska ruistaikina on vaikea käsitellä. Kalakukon kuori vaatii jo taitoa. Kalakukkoon on laitettava kylkisiivua koska se muuten kuivuisi ja kuoresta tulisi kivikova. 1 kg kalakukon paisto vie n. 5 tuntia, sitten sen on vetäydyttävä 2-3 tuntia. Koska työ vie aikaa, niin se näkyy hinnassa. Yrittäjät laskuttavat hinnassa raaka-aineet,työn ja sähkönkäytön. Kukapa tappiolla mitään tekisi?

   • Hyvin eristetty uuni ei sähköä juuri kuluta. Kalakukon odottelu uunista ei ole aktiivista kyttäämistä uunin äärellä, vaan silloin voi tehdä muuta. Lasutusperusteeksi nämä eivät käy.

    Ja vain kehitysmaissa hinnat pitää erikseen kysyä torikauppiaalta, Suomessa yleensä hinnat voi lukea myyntipöydältä.

    Poriin tuli kalakukkokauppias, oli pöytä, muttei hintoja. Kävin kysymässä ja suuni loksahti auki, härän sisäfileellä oli halvempi kilohinta! Kyllä jäi ukolta kukot myymättä!

    Itse olin kuvitellut kilohinnaksi 8-9 euroa, koska tamperelainen mustamakkara maksaa sen verran.


   • Lanttukukoissa ei tarvitse olla paljonkaan läskiä, mieluummin ei yhtään. Oikea kostutus ja siirappia. Mitenkähän folio toimisi, se säilyttäisi kosteuden, lopuksi tai aluksi pikaruskistus.


  • Tämän päivän hinta Hanna Partasen ahvenkukolla on 26€/kg. Hän, jolle se on epäkelpoa, menköön minun puolestani nuolemaan ituja Timbuktuun...

   • Miksi maajussit pyytää kalalla järjettömiä hintoja vaikka saavat miljarditukiaiset ja kalat ilmaiseksi tunnin parin työllä. Muille eivät halua maksaa mitään, mutta oma työ vähintään 100€/h, kaloiussa tuntipalkka helposti tonneja.


  • Kalakukko on kyllä älyttömän kallista! Tykkään itse siitä kovin, mutta ei ole oikein varaa ostaa. Parasta on ahvenkukko, muikkukukko tulee toisena. Ruistaikinaan tehtynä, ei sellaista vaaleaa puolivehnää, kuten jollain valmistajalla oli. Kukon kuoren sisäpinnan pitää olla kosteaa ja muhevaa, ei se raakaa ole. Ulkopinta on kuitenkin sitten tosi kova.
   Parasta oli, kun lapsena pääsin Kuopioon sukulaisiin ja siellä tehtiin omat kukot isossa leivinuunissa. Silloin söin vain sitä kuorta, voita päälle tietenkin. Vasta aikuisena opettelin sitten syömään myös niitä kaloja. Sianläskit jätän vieläkin syömättä, mutta täytyyhän ne olla siellä mehevöittämiseen.

  • Kaikki teistä jotka tietää miten tehdään alle 10€ kg maksavia kukkoja niin ei muuta kuin valmistamaan ja myymään torille. Turha täällä on tietoa jakaa ja toisten tekemisiä arvostella... Toteuttamaan vaan kun tietoa näyttää löytyvän.

   • Ja huh huh. Ostin messuilta. Maksoi 30 € tää kukko. Oli tollanen pari kertaa ankan munan kokoinen "pallukka". On kyllä hintaa mokomalle ruoalle, kun ei edes maistu oikein millekään. Enää en osta tätä "herkkua".


   • Maajussit maksaa työstä 8€/h, raaka-aineet maajusseille lähes ilmaisia, jättipalkan saavat itse tukiaisina, veneet ja kaikki vähentävät verotuksessa. Jos itse pyytää kalat ja ostaa mut aineet kaupasta, niin ei paljon hintaa tule. Jos iso uuni niin tunnissa tekee monta. Muikkua voi saada kaupastakin suht halvalla, jopa suolistettuna. Silakka olisi vielä halvempaa, onkohan kukaan kokeillut siitä tehdä.


  • Voisit miettiä raaka-aineiden hinnan ja kypsennykseen käytettävän energian määrän. Kukko hautuu n.6h uunissa. Silti voin sanoa, että isolla hinnalla voi saada täyttä mömmöä tai silkkaa laatua. Olen tehnyt itse kukkoja ja tiedän, miltä hyvä kukko maistuu. En ole löytänyt kaupoista yhtään hyvää kukkoa. Yleensä ne ovat johonkin ruispuuroon kätkettyjä kaloja ja jumalattomalla hinnalla. En halua mainostaa enemmän, mutta Savonlinnassa on ainakin leipomo, joka ei petä laadussa. Hinta ja laatu kohtaavat.

   • Ei se sähkö nyt niin kallista ole, varsinkaan yrttäjille ja puut maajussit saa ilmaiseksi. Monilla maajusseilla eukko tekee myyntiin kaikenlaista ja puu-uuneja voi tietysti olla muillakin.


  • Hyvä kukko on juuri sellainen kotona tehdyn oloinen ,pehmeä maukas kuori , paljon täytettä ja josta jää hyvä jälkimaku suuhun.Ja pitää nälkää loitolla pitkään.Meiltä päin löytyy sellaisen kukon tekijä..täyttä tavaraa, painokin sen kertoo.Ei kuopiossa .

  • En ymmärrä ihmisten ruokahysteriaa! Asun maalla mökissä, ei mukavuuksia, ainoastaan sähkö. Vesi juoksee sitä mukaa kun jaksaa kantaa. Ruokaa saa kaupasta, 10km, ostan viikoksi kerrallaan.Onneksi metsä antaa antimiaan, ikää yli 60. Älkää narisko ruuasta, olette laiskoja ja tottuneet liian hyvään! Tulkaa nauttimaan korvessa elämisestä, talvella sen tulette huomaamaan, ilman mukavuuksia! Se on extriimiä!

   • Jee, ja sitten menettää korvaukset jos ei lähde töihin 200km päähän.


  • Santeri osaa tehdä halvemmalla. Laitan katiskat järveen, ahvenia tulee! Tervetuloa! Kyllä mökissä petejä löytyy, juotavaakin!

   • Okei milloin saa tulla ja minne?


  • Eihän niitä kalakukkoja syö erkkikään. Hyvin tehty lanttukukko ja perunakukkokin olisivat herkkua, mutta niitä ei juuri koskaan saa kaupoista. Kerran ostin Lidlistä kalakukon alennettuun hintaan ja pois joutui heittämään.

  • Tee itse se kukkosi, tiedät sitten kertoa hinnasta.Hyvä, että joku osaa vielä ruokaa
   tehdä. Kalakukko on hyvää, kiitos vaan tekijöille.

  • Ku kalakukko tehhään oikeenn, sille suattaapi tullo hintoo..

   Kun kalakukko tehdään väärin siitä voi hintaa pyytää..

   Älkeekä ostako jos ei wiännä kunnon Sawoa.

   • eli älkää ainakaan meikäläiseltä.


  • Kunnollinen kalakukko on täyttä ruokaa ja on hyvää. Jos vertailee johonkin mitä "samalla rahalla saa" niin elämästä menee maku.
   No ostitko 20€:lla lohta ja sisäfilettä, mitäpä ne ydessä maistui?

   Hyvä ettet sanonut että sillä rahalla sais kengät, mutta miltäpä ne sitten maistuis uunissa paistettuna jää arvailujen varaan....

  • Ei sovi olla kranttu, kun kaikki revitään yhdestä. Ihminen ei elä ainoastaan leivästä, joten kalat ja ruiskuoret pitää laskea erikseen.

  • Kalakukko on ihme herkku. Sitä kuuluu hehkuttaa ja tuoda meille etelämpään aina tuliaisiksi. En ole koskaan kuitenkaan nähnyt että sitä joku söisi. Sitä vaan kuuluu hehkuttaa mutta kukaan ei siitä pidä. Kalakukko on ihan hirveää.

  • Melkoinen syötävä : Syljeskele pippureita suustasi kuin haulikko hauleja ja lisäksi koko ajan on ikenissä ja hampaitten välissä puolikovia ruotoja ja ahvenen selkäpiikkejäkin . Todellinen elämys , kokeile niin uskot !

   • Meilläpäin kalat kyllä perataan ennen kukkoon laittamista ja isommat ruodot poistetaan. Pikkuahvevet ja muikut kyllä pehmiää, jos tarpeeksi kauan paistetaan Kalakukkoja olen syönyt jo kymmeniä vuosia, mutta yhtään pippuria ei ole vielä vastaan tullu, mitähän tekelettä sinä olet maistanut?


  • Kalakukko?Mikä se on ???

  • Mitä jos kukon tekisikin kukosta eli broilerin filesuikaleista, joukkoon kävisi vaikka riisi halutessa ja mitä tahansa kasviksia. Periaatteessa sama kuin kannellinen broileripiirakka, mutta ruiskuorella. Ehkäpä tuossa tavallinen pohja/kuori toimi paremmin.

  • Kalakukko on ruistakinaan umpeen käärittyä sian ihraa , pippuria , kalaa ja voita . Paistettu enemmän tai vähemmän kypsäksi uunissa .

   • Ei kalakukkoon kuulu pippuri!


  • Kalakukon voi tehdä kaivamalla ostetun ruisleivän tyhjäksi sisältä ja laittamalla sen sisään oljyyn säilöttyä kalaa ja pekonin paloja ja pippuria . Sardiinit ja tonnikala käy parhaiten mutta muikkusäilykekin sopii . Leipä lämmitetään täyttämisen jälkeen mikrossa kauttaaltaan kuumaksi ja annetaan jäähtyä hitaasti folioon käärittynä ja säilytetään jääkaapissa muhimassa muutama päivä ennen syöntiä . Ei savolaisetkaan väittäneet ettei kyseessä olisi kalakukko .

  • On tosi myönteistä porukkaa! Moni on tainnut mennä hiljattain naimisiin kun vieläkin ilo raikaa.

  • Käy Kuopiossa , syö kalakukkoa , oksenna ja istu vessassa muutama päivä .

   • Halvemmaksi tulee ryypätä kotona.


  • Ei kalakukkoa juoda vaan syödään .

   • Jotkut juo rahansakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jotkut juo rahansakin.

    Olen kuullut, että jotkut jopa talonsakin;D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen kuullut, että jotkut jopa talonsakin;D

    Ja kokonaisen maatilankin.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25379
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16364
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15111
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12689
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   84
   1922