Siis ei pakastetun vaan tuoreen. Ei olisi eka kerta kun kaupan tiskiltä ostaa ns. tuoreena filettä (nautaa, lammasta), niin kotona kun sitä alkais valmistamaan samantien huomaakin sen olevan vielä vähän jäinen. Ja jos sitä ei paistakkaan, niin siitä tulee sellainen vettynyt lätkä, minkälainen pakastetusta lihasta nyt tulee päivässä. Silkkaa huijaustahan se on myydä pakastettua tavaraa tuoreena.
Alkuun ajattelin vain boikotoida kyseisiä paikkoja, mutta alkaa paikat loppumaan kesken.
Onko siis jotain nyrkkisääntöjä siihen mistä tunnistaa sen, että liha olisi taatusti tuoretta eikä mitään pakastekamaa?
Ja tunnistaako samaa mitenkään kelmuun pakatuista lihoista?
Ei siinä pakastetussakaan ole mitään vikaa, mutta jos ostaa tuoreena, niin kyllä minä sen myös silloin tuoreena haluan.
Mistä tunnistaa tuoreen lihan
4
244
Vastaukset
- flesufisu
Jos lihatiskiltä olet saanut pakastettua lihaa niin vaihda ihmeessä kauppaa.
Itseasiassa liha on hyvin harvoin "tuoretta" eli riipputomatonta - kaikkea lihaa pitäisi oikeastaan riiputtaa pari viikkoa, että olisivat mureita. Tarjousjauhelihat voivat olla joko just teurastetusta elikosta halvimmat osat tai sitten yli-ikäiset lihat just elintarvikkeiksi kelpaavat osat jauhettuina.
Jos kauppias kehtaa myydä tollaista skeidaa ja lähistöllä ei ole parempaakaan kauppaa, niin siirry suosiolla kylmähyllylle. Valitse tarvitsemasi liha pakkauksessa, Valitse päivämäärien mukaan - mitä lähempänä valmistuspäivä ja mitä kauempana viimeinen myyntipäivä - sen parempi.
Riippuen lihasta - sen pitäisi olla "hyvän" väristä (ei harmaata), miedon hajuista, päästänyt nesteitä ulos vähän jos ollenkaan - veren tai nesteiden määrä pakkauksen pohjalla kertoo lihan olleen pakastettu, huonosti käsitelty tai vanhaa.
Sama koskee fisua - kaksi päivää on ainakin mulle se raja, jota vanhempaa fisua en ostaisi - jos en sitten "hapansilakkaa" halua.
Mutta miten sitten luottaa kauppiaisiin - kokeilemalla. Jostain vain löytää hyvää kamma ja useimmista sitten taas ei! - Suomenmieli
Se liikkuu omilla jaloillaan.
- kalaa, lihaa
Noh, se on punaista ja pakkaus ei ole pullistunut pyöreäksi käymisen johdosta, eikä liha ole harmaata massaa.
Kala joka on tarjouksessa on yleensä jo ollut tiskillä 2-3pv.
Ja sanontahan sanoo: Vieraat ja kala alkaa haista kolmessa päivässä. - Vanhemmat ihmiset
yleensä tietää tuoreen sekä laadukkaan liha ja kalan, nykynuorilla ei ole etes asiasta mitään tietoa koko asiasta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 553680
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.453106Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on1512924Putin lähti takki auki sotaan....
Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,292730SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.722383Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s581879Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.1171728Mitä tarkalleen tunnet
Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai681160- 821121
- 511106