Siis ei pakastetun vaan tuoreen. Ei olisi eka kerta kun kaupan tiskiltä ostaa ns. tuoreena filettä (nautaa, lammasta), niin kotona kun sitä alkais valmistamaan samantien huomaakin sen olevan vielä vähän jäinen. Ja jos sitä ei paistakkaan, niin siitä tulee sellainen vettynyt lätkä, minkälainen pakastetusta lihasta nyt tulee päivässä. Silkkaa huijaustahan se on myydä pakastettua tavaraa tuoreena.
Alkuun ajattelin vain boikotoida kyseisiä paikkoja, mutta alkaa paikat loppumaan kesken.
Onko siis jotain nyrkkisääntöjä siihen mistä tunnistaa sen, että liha olisi taatusti tuoretta eikä mitään pakastekamaa?
Ja tunnistaako samaa mitenkään kelmuun pakatuista lihoista?
Ei siinä pakastetussakaan ole mitään vikaa, mutta jos ostaa tuoreena, niin kyllä minä sen myös silloin tuoreena haluan.
Mistä tunnistaa tuoreen lihan
4
158
Vastaukset
- flesufisu
Jos lihatiskiltä olet saanut pakastettua lihaa niin vaihda ihmeessä kauppaa.
Itseasiassa liha on hyvin harvoin "tuoretta" eli riipputomatonta - kaikkea lihaa pitäisi oikeastaan riiputtaa pari viikkoa, että olisivat mureita. Tarjousjauhelihat voivat olla joko just teurastetusta elikosta halvimmat osat tai sitten yli-ikäiset lihat just elintarvikkeiksi kelpaavat osat jauhettuina.
Jos kauppias kehtaa myydä tollaista skeidaa ja lähistöllä ei ole parempaakaan kauppaa, niin siirry suosiolla kylmähyllylle. Valitse tarvitsemasi liha pakkauksessa, Valitse päivämäärien mukaan - mitä lähempänä valmistuspäivä ja mitä kauempana viimeinen myyntipäivä - sen parempi.
Riippuen lihasta - sen pitäisi olla "hyvän" väristä (ei harmaata), miedon hajuista, päästänyt nesteitä ulos vähän jos ollenkaan - veren tai nesteiden määrä pakkauksen pohjalla kertoo lihan olleen pakastettu, huonosti käsitelty tai vanhaa.
Sama koskee fisua - kaksi päivää on ainakin mulle se raja, jota vanhempaa fisua en ostaisi - jos en sitten "hapansilakkaa" halua.
Mutta miten sitten luottaa kauppiaisiin - kokeilemalla. Jostain vain löytää hyvää kamma ja useimmista sitten taas ei! - Suomenmieli
Se liikkuu omilla jaloillaan.
- kalaa, lihaa
Noh, se on punaista ja pakkaus ei ole pullistunut pyöreäksi käymisen johdosta, eikä liha ole harmaata massaa.
Kala joka on tarjouksessa on yleensä jo ollut tiskillä 2-3pv.
Ja sanontahan sanoo: Vieraat ja kala alkaa haista kolmessa päivässä. - Vanhemmat ihmiset
yleensä tietää tuoreen sekä laadukkaan liha ja kalan, nykynuorilla ei ole etes asiasta mitään tietoa koko asiasta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 271888
Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan
Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.1181839Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha231828Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.851610Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?601432Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se201256Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan371153Avaa sydämesi mulle
❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo381148- 111138
Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k101127