Siis ei pakastetun vaan tuoreen. Ei olisi eka kerta kun kaupan tiskiltä ostaa ns. tuoreena filettä (nautaa, lammasta), niin kotona kun sitä alkais valmistamaan samantien huomaakin sen olevan vielä vähän jäinen. Ja jos sitä ei paistakkaan, niin siitä tulee sellainen vettynyt lätkä, minkälainen pakastetusta lihasta nyt tulee päivässä. Silkkaa huijaustahan se on myydä pakastettua tavaraa tuoreena.
Alkuun ajattelin vain boikotoida kyseisiä paikkoja, mutta alkaa paikat loppumaan kesken.
Onko siis jotain nyrkkisääntöjä siihen mistä tunnistaa sen, että liha olisi taatusti tuoretta eikä mitään pakastekamaa?
Ja tunnistaako samaa mitenkään kelmuun pakatuista lihoista?
Ei siinä pakastetussakaan ole mitään vikaa, mutta jos ostaa tuoreena, niin kyllä minä sen myös silloin tuoreena haluan.
Mistä tunnistaa tuoreen lihan
4
215
Vastaukset
- flesufisu
Jos lihatiskiltä olet saanut pakastettua lihaa niin vaihda ihmeessä kauppaa.
Itseasiassa liha on hyvin harvoin "tuoretta" eli riipputomatonta - kaikkea lihaa pitäisi oikeastaan riiputtaa pari viikkoa, että olisivat mureita. Tarjousjauhelihat voivat olla joko just teurastetusta elikosta halvimmat osat tai sitten yli-ikäiset lihat just elintarvikkeiksi kelpaavat osat jauhettuina.
Jos kauppias kehtaa myydä tollaista skeidaa ja lähistöllä ei ole parempaakaan kauppaa, niin siirry suosiolla kylmähyllylle. Valitse tarvitsemasi liha pakkauksessa, Valitse päivämäärien mukaan - mitä lähempänä valmistuspäivä ja mitä kauempana viimeinen myyntipäivä - sen parempi.
Riippuen lihasta - sen pitäisi olla "hyvän" väristä (ei harmaata), miedon hajuista, päästänyt nesteitä ulos vähän jos ollenkaan - veren tai nesteiden määrä pakkauksen pohjalla kertoo lihan olleen pakastettu, huonosti käsitelty tai vanhaa.
Sama koskee fisua - kaksi päivää on ainakin mulle se raja, jota vanhempaa fisua en ostaisi - jos en sitten "hapansilakkaa" halua.
Mutta miten sitten luottaa kauppiaisiin - kokeilemalla. Jostain vain löytää hyvää kamma ja useimmista sitten taas ei! - Suomenmieli
Se liikkuu omilla jaloillaan.
- kalaa, lihaa
Noh, se on punaista ja pakkaus ei ole pullistunut pyöreäksi käymisen johdosta, eikä liha ole harmaata massaa.
Kala joka on tarjouksessa on yleensä jo ollut tiskillä 2-3pv.
Ja sanontahan sanoo: Vieraat ja kala alkaa haista kolmessa päivässä. - Vanhemmat ihmiset
yleensä tietää tuoreen sekä laadukkaan liha ja kalan, nykynuorilla ei ole etes asiasta mitään tietoa koko asiasta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?6508783Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3603396Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi4652387- 1301405
- 341395
Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."
Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl151315Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091251- 941167
Olet vieläkin täällä
Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h651105Hyvät valeet myllyistä
Tuuliviirit valehtelee myllyjen vaikutusta. Äänet kuuluu jopa kilometrien päähän. Se ei pidä paikkaansa. Eläimet häviää68985