Siis ei pakastetun vaan tuoreen. Ei olisi eka kerta kun kaupan tiskiltä ostaa ns. tuoreena filettä (nautaa, lammasta), niin kotona kun sitä alkais valmistamaan samantien huomaakin sen olevan vielä vähän jäinen. Ja jos sitä ei paistakkaan, niin siitä tulee sellainen vettynyt lätkä, minkälainen pakastetusta lihasta nyt tulee päivässä. Silkkaa huijaustahan se on myydä pakastettua tavaraa tuoreena.
Alkuun ajattelin vain boikotoida kyseisiä paikkoja, mutta alkaa paikat loppumaan kesken.
Onko siis jotain nyrkkisääntöjä siihen mistä tunnistaa sen, että liha olisi taatusti tuoretta eikä mitään pakastekamaa?
Ja tunnistaako samaa mitenkään kelmuun pakatuista lihoista?
Ei siinä pakastetussakaan ole mitään vikaa, mutta jos ostaa tuoreena, niin kyllä minä sen myös silloin tuoreena haluan.
Mistä tunnistaa tuoreen lihan
4
237
Vastaukset
- flesufisu
Jos lihatiskiltä olet saanut pakastettua lihaa niin vaihda ihmeessä kauppaa.
Itseasiassa liha on hyvin harvoin "tuoretta" eli riipputomatonta - kaikkea lihaa pitäisi oikeastaan riiputtaa pari viikkoa, että olisivat mureita. Tarjousjauhelihat voivat olla joko just teurastetusta elikosta halvimmat osat tai sitten yli-ikäiset lihat just elintarvikkeiksi kelpaavat osat jauhettuina.
Jos kauppias kehtaa myydä tollaista skeidaa ja lähistöllä ei ole parempaakaan kauppaa, niin siirry suosiolla kylmähyllylle. Valitse tarvitsemasi liha pakkauksessa, Valitse päivämäärien mukaan - mitä lähempänä valmistuspäivä ja mitä kauempana viimeinen myyntipäivä - sen parempi.
Riippuen lihasta - sen pitäisi olla "hyvän" väristä (ei harmaata), miedon hajuista, päästänyt nesteitä ulos vähän jos ollenkaan - veren tai nesteiden määrä pakkauksen pohjalla kertoo lihan olleen pakastettu, huonosti käsitelty tai vanhaa.
Sama koskee fisua - kaksi päivää on ainakin mulle se raja, jota vanhempaa fisua en ostaisi - jos en sitten "hapansilakkaa" halua.
Mutta miten sitten luottaa kauppiaisiin - kokeilemalla. Jostain vain löytää hyvää kamma ja useimmista sitten taas ei! - Suomenmieli
Se liikkuu omilla jaloillaan.
- kalaa, lihaa
Noh, se on punaista ja pakkaus ei ole pullistunut pyöreäksi käymisen johdosta, eikä liha ole harmaata massaa.
Kala joka on tarjouksessa on yleensä jo ollut tiskillä 2-3pv.
Ja sanontahan sanoo: Vieraat ja kala alkaa haista kolmessa päivässä. - Vanhemmat ihmiset
yleensä tietää tuoreen sekä laadukkaan liha ja kalan, nykynuorilla ei ole etes asiasta mitään tietoa koko asiasta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 561228
Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha
Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.1541192Mitä vastaisit
Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle601105Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa
Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo941038Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen
Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu49960Nyt tiistain galluppi alkaa....
Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä55828Rakastan ja ikävöin sinua
Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä54810Miten aiot saada kaivattusi?
1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?54785- 32752
KIIKKUSTUOLI
Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin71731