Swiss Q veitset

VeitsetHukassa

11

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veitsenterä

      Tossahan myydään kokonaista veitsisettiä hinnalla, jolla saa oikeasti yhden ihan kelvollisen veitsen. En lähtis tarttuu tohon. Painaisin nuo rahat yhteen veitseen ja täydentäisin settiä ajan kanssa tarpeen mukaan.

    • etsilleen

      Toi setti sisältää oikeastaan kaiken, mitä keittiössä tarvitsee - laadusta en valitettavasti voi sanoa mitään.

      Olen huomannut, että nykyään käytän vain kolmea veistä - kokkiveistä kaikenlaiseen pilkkomiseen, kuorimaveistä kasvisten kuorimiseen ja leipäveistä leipien, kakkujen, fileointiin jne... Oikeastaan leipäveitsi on se paras "yleisveitsi" - aina terävä, riittävän joustava terä fisun fileointiin, sopii myös vihannesten viipalointiin jne...

      Mitkä veitset sitten sopivat käteen - se on vain kokemuksen kautta opittava. Valitettavasti kukaan ei voi sanoa, että tämä tässä on hyvä vaan ihmiset ovat erilaisia ja välineiden käyttö myös.

      Osta pois - hintahan ei ole paljon - vain yhden kapakka-illan verran.

      • lohifileee

        Leipäveitsi kalan fileointiin? Sellainen sahalaitainen?

        Olen sanaton.


      • etsilleen
        lohifileee kirjoitti:

        Leipäveitsi kalan fileointiin? Sellainen sahalaitainen?

        Olen sanaton.

        Kyllä ja toimii - kokeile!


      • lohifileee
        etsilleen kirjoitti:

        Kyllä ja toimii - kokeile!

        Ei mun tartte. Siihen on oma työkalu.
        Leikkaahan se toki, sehän on sahalaidassa varma, mut mikä on jälki?
        Miten siistiä tulee nahan ja kylkiruotojen poistossa?
        Jos toi on hyvä juttu, miksei se ole levinny muualle käyttöön? Tilaisuuksia varmaan on ollut. Mä luotan sileeseen veitseen ja kädentaitoon.


      • etsilleen
        lohifileee kirjoitti:

        Ei mun tartte. Siihen on oma työkalu.
        Leikkaahan se toki, sehän on sahalaidassa varma, mut mikä on jälki?
        Miten siistiä tulee nahan ja kylkiruotojen poistossa?
        Jos toi on hyvä juttu, miksei se ole levinny muualle käyttöön? Tilaisuuksia varmaan on ollut. Mä luotan sileeseen veitseen ja kädentaitoon.

        Koska ihmisillä on ulkoaopitut asenteet - leipäveitsi, sehän on tarkoitettu "vain" leivänveistämiseen vaikka se tosiasiassa on keittiön paras "yleisveitsi".

        Kokeile ja ylläty - sahalaitaisuus ei näy fileoinnin pinnalla lainkaan.

        Ihmiset ovat vain fakkiintuneet tiettyihin toimintatapoihin niin etteivät muuta hyväksy - kokeile ja tule sen jälkeen mussuttamaan - takaan, että yllätyt positiivisesti.

        Tärkein asia itseasissa on miten käyttää veistään - ei se mikä veitsi on käytössä.

        Voisin näyttää miten täydellinen coleslaw syntyy kokkien torjumilla veitsillä - siivut ovat ohuet ja mehukkaat ilman murskautumista, paksuja osia tai mandoliinia käyttäen.

        Itseasiassa minä teen parhainmmat kaalisalaatit pelkästään veistä käyttäen - leipäveitsi ei tähän sovellu.


      • lohifileee
        etsilleen kirjoitti:

        Koska ihmisillä on ulkoaopitut asenteet - leipäveitsi, sehän on tarkoitettu "vain" leivänveistämiseen vaikka se tosiasiassa on keittiön paras "yleisveitsi".

        Kokeile ja ylläty - sahalaitaisuus ei näy fileoinnin pinnalla lainkaan.

        Ihmiset ovat vain fakkiintuneet tiettyihin toimintatapoihin niin etteivät muuta hyväksy - kokeile ja tule sen jälkeen mussuttamaan - takaan, että yllätyt positiivisesti.

        Tärkein asia itseasissa on miten käyttää veistään - ei se mikä veitsi on käytössä.

        Voisin näyttää miten täydellinen coleslaw syntyy kokkien torjumilla veitsillä - siivut ovat ohuet ja mehukkaat ilman murskautumista, paksuja osia tai mandoliinia käyttäen.

        Itseasiassa minä teen parhainmmat kaalisalaatit pelkästään veistä käyttäen - leipäveitsi ei tähän sovellu.

        Tässä tartte kenenkään mussuttaa. Opiskelijana lähes 30 vuotta sitten pääsin ammattilaisen oppiin. Silloin tuli aika moni asia selväksi, miksi asiat tehdään niinkuin ne tehdään. Ja niillä on menty tähän päivään saakka.


      • veitsenterävä
        lohifileee kirjoitti:

        Tässä tartte kenenkään mussuttaa. Opiskelijana lähes 30 vuotta sitten pääsin ammattilaisen oppiin. Silloin tuli aika moni asia selväksi, miksi asiat tehdään niinkuin ne tehdään. Ja niillä on menty tähän päivään saakka.

        30 vuotta sitten ssadut opit ovat ruokamaailmassa heittäneet häränpyllyä niin raaka-aineiden kuin niiden valmistuksenkin suhteen - kaikki ei enää ole kuten Bocusen kulta-aikoina - "un peu beurre" ja kaikki maistuu.

        Toisaalta nykyinen mahdollisimman "raa'an" ruoan valmistaminen on myös mennyt naurettavuuksiin lisäten niin vatsavaivoja kuin tartuntatauteja (uutisen mukaan kolmannes Britannian kananlihasta sisälsi kampylobakteeria entisten salmonellojen lisäksi).

        Aika aikansa kutakin - niin ruoanvalmistuksessa kuin välineiden käytössä.

        Nykyään niin monessa ohjelmassa suositelluissa katukeittiöissä käytetään mitä ihmeellisimpiä välineitä eikä kukaan tseffit paheksu niitä - "väärin leikattu". Mutta mitä näissä ohjelmissa ei mainita ja mitä turistit eivät varmaan edes haluaisi tietää on näiden kojujen hygienian taso - epämääräisistä aineksista kyhättyä "maukasta" muonaa, mutta missä tekijät käyvät tarpeillaan ja huolehtivat puhtaudestaan kun stadin huippuravintolastakin saa ripulin ja vittuilua päälle.


    • Vatsa-happo

      Näinhän se menee, ihminen kokee tänä päivänä tarvivansa kaikki erilaiset veitset ja koneet ja astiat ja leikkuulautoja joka lähtöön , vaikka hyvin tulisi toimeen 1-2 keittiö veitsellä , vähän luovuutta ja kädentaitoa niihin keittiö hommiin !!!

    • GOL

      ne on ihan hyviä ja teräviä. TIkkurilassa lopetetaan Kontti ja siinä tilassa on löytönurkka jossa koko Swiss Q värilliset veitsisetti myydään 24,90e. on 6 kappaletta veitsiä. pitäisi olla ikiterävät. älä teroita itse. tylsällä veitsellä teloo itsensä ennemmin kuin terävällä.

    • Moralla_vain_muulla

      Asiat voi ymmärtää monella tavalla - esim pyörää ei kannata keksiä uudelleen.
      Sahalaitaiset veitset eivät ole tarkoitettu kala fileoimiseen - ei todellakaan. Kalaa ei sahata millään veitsellä. Kala fileoidaan terävällä taipuisalla ohuella veitsellä vetämällä, ei sahaamalla tai ylipäätää nykyttämällä. Fileen laatu kärsii jos sitä vatkataa veitsellä.

      Kaikkea ei tarvitse osata, mutta ei kannata myöskään opettaa ihan mitä sattuu.
      Kokki, oli sitten koti tai ammattilainen - tarvitse ison kokkiveitsen noin 21-24cm, pienemmän kokkiveitsen, paistiveitsen, juuresveitsen, leipäveitsen ja ison sekä pienen fileointiveitsen. Muutaman 12-15cm veitsi auttaa asiassa.

      Aivan turha selitellä, että ennen oli ennen ja nyt on nyt. Todellisuudessa veitsen käyttötarkoitus on ollut aina sama - työkalu joka sopii tiettyy asiaan parhaiten.

      Tosin jos ei ole kummoiseen tottunut, on aivan sama mitä leikkaa ja millä sen tekee. Itselleni kunnolliset veitset ovat itsestään selvä asia. Ei normaali kotikokkaaja kovin montaa veistä tarvitse ja kun kerran ostaa kunnolliset - ne kestävät ns isältä pojalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe