Lihapullien salaisuus

pru

Hyvien lihapullien salaisuus on lusikallinen vehnäjauhoja

32

3111

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei leivonnaisia

      Ja kun tehdään todella hyviä täyslihapullia, tarvitaan vain vastajauhettua naudanlihaa, vähän savukylkeä sekä mausteeksi normaalit suola ja pippuri ja hiven Worchestshirekastiketta. Tuoretta timjamia voi myös laittaa.

      Taikina pallukoiksi ja paisto reilussa voissa.

    • miittiboolli

      Itseasiassa hyvä lihapulla koostuu naudan jauhelihasta, hienoksi leikatusta sipulista, vähän maitoa, tarpeen mukaan vehnäjauhoa, suolaa ja maustepippuria jauhettuna.

      Näistä vaivataan löysähkö massa (massan koostumusta täytyy säätää jauhoilla) josta muovataan lusikoiden avulla pieniä palleroisia, jotka paistetaan voissa tai öljyssä kypsiksi.

      Ovat jotain aivan muuta kuin kiinteät kananmunaa ja leipää sisältävät "swedish meatballs" eli Ikean kama - omat ovat kuohkeita ja maittavia.

    • riistaliha nam

      Oikein hyvä lihapulla on jauhettu hirvenlihasta, ja erinomainen lihapulla valkohäntäpeurasta.

      • Chef de gourmet

        Itse käytän vain tuoretta pandanlihaa,jonka maustan torakan ikenillä ja pääskynkielillä.
        Loraus linnunmaitoa ja hyppysellinen yksisarvisen jauhettua sarvea kruunaa reseptin.


      • :):)
        Chef de gourmet kirjoitti:

        Itse käytän vain tuoretta pandanlihaa,jonka maustan torakan ikenillä ja pääskynkielillä.
        Loraus linnunmaitoa ja hyppysellinen yksisarvisen jauhettua sarvea kruunaa reseptin.

        lol


    • Maukas

      Kyllä maistuvimmat lihapullat tulee sika-nautajauhellihasta ei vehnäjauhoa vaan sekaleipää murennetaan maitoon ja jauhellihan sekaan.Sipulia ,maustepippuria ja jos haluaa lisäksi jauhellihamaustetta ja suolaa.Paisto uunissa tai pannulla.Muna unohtui laita sekaan.

    • kyssäri vaan

      Itse tykkään sellaisista maukkaista rapeapintaisista kohtuullisen kovista lihapullista. Valmislihapullat ovat kuitenkin tosi kauheita ja teollisen makusia. Itsetehdyt lihapullat ovat sisältä pehmeitä ja koska taikina on jotenkin löysää, niitä on vaikea paistaa pannulla. Uunissa ne taas jäävät pehmeäkuorisiksi. Mitä voisin tehdä toisin???

    • Kokki tumpelo

      Ensinnäkin hyvien lihapullien valmistus alkaa siitä, että hankkii itselleen kunnollisen lihamyllyn, jolla pystyy jauhamaan kunnolla jauhelihaa (ja tietysti muutakin, mm. kalaa). Makuasioista voidaan kiistellä sen jälkeen, mutta minä katson kuitenkin parhaaksi sen, että tiedän mitä jauheliha sisältää.

      Ostan syksyllä lampurilta ruhoina pari lammasta ja käsittelen niistä itse lihan tarvittaviin lihapulliin, sekä tietenkin muuhunkin käyttöön. Syksyllä myös hankin hirvenlihaa riittävästi pakstimeen, käsittelen lihat itse, en anna niitä kenenkään toisen käsitellä. Naudanlihaa ostan kaupasta taikka suoraan kasvattajalta, jos viimeksi mainittu, niin käsittelen lihan itse em. lailla. Sianlihaa ostan kaupasta jauhelihaa varten. Joskus ostan jauhelihaan porsaan sydämiä, jotka käsittelen huolellisesti ennen jauhamista.

      Supikoiraa en ole koskaan jauhanut jauhelihaksi! Supikoirastakin tulee kuulemasti hyvää juhlaruokaa... http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/juhlaruokaa-yliajetusta-supikoirasta-1.68608

      Lampaasta saa hyviä lihapullia, kun laittaa 1/3 lammasta, 1/3 nautaa ja 1/3 sianlihaa, sipulia voi jauhaa suoraan lihan joukkoon maku tottumuksensa mukaan, myös valkosipulia. Reilusti kananmunia ja korppujauhoja, mausteita voi käyttää mm. jauhelimauste, sinappi, erilaiset pippurit. Uunipellillä paistamiseen oikeaa voita! Oheinen kuva tosin hirvenlihasta valmistetuista lihapullista. http://aijaa.com/ezjEEt

    • Naudanlihasta.

      Saa hyvät lihapullat. Sianlihaa en sotke sekaan, maku muuttuu lähes yököttäväksi. Kaupan lihapullat eivät ole lihaa nähneetkään.

      • Kokki tumpelo

        Sianliha käy myös lihapullien tekemiseen, tosin pelkästään ei ole paras mahdollinen. Naudanlihasta saa toki hyviä lihapullia, kun hankkii/tekee laadukasta jauhelihaa. Naudanrasva ei nimittäin ole niitä herkullisempia...

        Hirvenlihasta saa todella hyviä lihapullia, kun jauhaa hieman sianlihaa joukkoon. Toki pelkästäänkin saa tehtyä hirvenlihasta lihapullia.


    • lihapullamaisteri

      kannattaa ne lihapullat paistaa uunissa...jos et nimittäin laita kananmunaa, muuten murenee pannulle.

      ja hyvät lihapullat tehdään kunnon raaka-aineista ja hyvistä mausteista :) itse aina laitan hivenen valkosipulia.

      • etsilleen

        Ei ne murene pannulle, jos taikina on hyvin vaivattu ja pannulla oikea määrä rasvaa ja pannun lämpötila on alussa riittävän korkea.

        Oikeassa olet, että vain hyvistä raaka-aineista saa hyvät pullat aikaiseksi - mausteet voi jokainen laittaa makunsa mukaan vaikkakin simppelein on yleensä se paras eli sipulia, suolaa ja maustepippuria hienonnettuna.


    • bullat

      Naudan jauhelihaa. Mustapippuria, suolaa, chilijauhetta ja pieneksi silputtua mikrossa tai paistinpannulla pehmennettyä sipulia. Ripaus vehnäjauhoa tai esim. paahtoleipäviipale.
      Paistetaan uunissa.

    • Terveelliset

      400g naudanpaistijauhelihaa
      1dl kermaa
      1/2-1dl korppujauhoja
      1muna
      1 keskikokoinen keltasipuli(hienonnetuna)
      muutama valkosipulin kynsi(hienonnettuna)
      ripaus mustapippuria
      ripaus grillimaustetta
      suolaa

      laita korppujauhot kermaan turpoamaan,
      lisää muna ja kaikki mausteet ,sekoita kevyesti ja
      lisää jauhelihaan.

      Kuumenna öljy pannulla ja paista pihveiksi tai lihapulliksi. voit halutessasi lisätä loppuvaiheessa paistamista hieman voita mausteeksi.

      • Terveelliset

        Lisäys:
        Jos haluat paistaa uunissa, lisää taikinaan hieman öljyä, tai pyörittele öljytyin käsin.


      • mauste
        Terveelliset kirjoitti:

        Lisäys:
        Jos haluat paistaa uunissa, lisää taikinaan hieman öljyä, tai pyörittele öljytyin käsin.

        Kokeilkaa...laittakaa kanelia mukaan... tulee niin taivaallisen hyviä.


    • maista

      400g sikanauta.
      2d kermaviili.
      2 keltuaista.
      2 kpl punasipuli.
      2 ruokalusikallista sinappia.
      mustapippuria.
      hyvä suola(himalaja)
      1dl korppujauho.
      ja jos haluaa niin tinjami tai minttu.

    • tytsi 34v

      Ei lihapullaan kuulu vehnäjauho eikä varsinkaan sipuli. Ei myöskään littana mallisiin pihveihini kuulu sipuli yäk. enkä ymmärrä että jotkut laittaa perunamuussiinkin sipulia hyi yäk kyllä jäis muussi syömätä.

      • puputipuputipupu

        jotkut laittaa perunamuussiinkin porkkanaa hyi yäk kyllä jäis muussi syömätä.

        Jänikset tykkää puputtaa porkkanaa,älä siis tapa niitä nälkään!

        Mistä tunnistaa porkkanaa ja vihanneksia syovän "ihmisen"?
        Isoista etuhampaista,luppakorvista ja puputyylisestä puheesta!!!!!


    • pöljä 72

      Äidin lihapulla;2/3 naudanlihaa 1/3 sianlihaa kanamuna sipulia ja suolakurkkua,hienoksi silputtuna hiukan suolaa.Tehdään n5cm palloja,paistetaan
      kuumallapannulla.

    • Mä skippaan korppujauhot ja laitan pussillisen sipulikeittoainesta ja mausteita maun mukaan. Kyllä on nannaa.

    • En laita lihapulliin vehnäjauhoja, koska käy ruokavieraita, enkä halua keliaakikon saavan kiellettyä sapuskaa. Maissijauhoa/riisijauhoa laitan, niin ei tarvitse mietiskellä, kuka syö.Oma lihamylly on tosi mukava, saa tehtyä monenlaisia herkkuja. Itse jauhetut kalatkin ovat kalapullien parasta materiaalia. Hevosen jauhelihasta tulee kaikkein maukkaimmat lihapullat. Huomenna teen pikkusatsin lihapullia, pari kiloa jauhelihaa jääkaapissa.

    • MUMMO BRA 1

      Nykyiset pojanklopit ja niiden jauhopäiset tyttöystävät ei vaan osaa tehdä hyviä mummonpullia, ja tämä on jääkylmä totuus.

      • Jani kokki

        Onhan tossa ylempänä montä hyvää reseptiä, paitsi yksi tökkii: teet itse hyvää kotiruokaa JA LAITAT SIPULIKEITTOAINEKSET ihan varmistaaksesi että itsetehtykin sitten varmasti maistuu teolliselta peeltä.
        Omasta mielestäni aitoihin vanhanaikaisiin lihapulliin kuuluu maustepippuri, sitä ei tainnut kukaan mainita.


      • ei einestä
        Jani kokki kirjoitti:

        Onhan tossa ylempänä montä hyvää reseptiä, paitsi yksi tökkii: teet itse hyvää kotiruokaa JA LAITAT SIPULIKEITTOAINEKSET ihan varmistaaksesi että itsetehtykin sitten varmasti maistuu teolliselta peeltä.
        Omasta mielestäni aitoihin vanhanaikaisiin lihapulliin kuuluu maustepippuri, sitä ei tainnut kukaan mainita.

        Minun lihapullat:
        -kermaa desi
        - nautasikajauhelihaa 700 g
        -kanamuna
        -pippuria
        -suolaa
        -chili-tai paprikajauhetta
        -viikonloppuna koskenlaskijaa.


    • ei vehnää

      Ei todellakaan vehnäjauhoja, kerma on salaisuus. Edes korppujauhoja ei tarvita

    • salainen elämä

      Monenlaisia salaisuuksia näkyy löytyvän. Se on näköjään ihan kiinni makutottumuksista tuo kuka mitäkin arvostaa.
      Sikäli erinomainen asia, koska kaikille löytyy namia. Sailuudeksi on kait sitten aina kutsuttava, jos kuka miten erilailla jonkin asian maustaa tai tekee.

    • kodin hengetär

      Parhaat, mehukkaimmat ja maukkaimmat lihapullat saa, kun nimenomaan pidättäytyy lisäämästä taikinaan vehnäjauhoja. Taikinaan laitetaan naudanjauhelihan lisäksi sipulikeittopussi, kermaviiliä ja korppujauhoja. Lisäksi mustaapippuria ja paprikajauhetta. Maitoa lisätään, jos halutaan notkeutta taikinaan. Ei kananmunaa turhaan sitkeyttämään pullia!. Taikina saa olla löysä ja kostea, se ei haittaa vaikka osa pullista hajoaisi hieman pannulla tai uunissa, mureus on tärkeää ja kostea, löysä taikina on lihapullien mureuden salaisuus!

      Oikeat, mureat lihapullat on hyvä tarjota aidon perunamuussin kera siten, että muussiin tehdään reikä keskelle ja pullat sekä mahdollinen kastike sijoitetaan muussin keskellä olevaan reikään.

      Kastikkeeksi sopii joko kermainen kastike, tai kenties mieluummin kirkas ohut kastike, jossa on vehnäjauhoja, voita vettä sekä lihaliemikuutio.

      Aterian kanssa tarjotaan tuoretta kurkkua, tomaattia ja jäävuorisalaattia sellaisenaan, ilman salaatinkastikkeita.

      Juomaksi sopioi maito tai vesi.

      • sikanautaonparas

        Taikinaan laitetaan naudanjauhelihan lisäksi sipulikeittopussi,

        Mielummin sisältö,jos muovi maistuu,niin mikäettei sitä muovipussia laita sekaan.

        muussiin tehdään reikä keskelle ja pullat sekä mahdollinen kastike sijoitetaan muussin keskellä olevaan reikään.

        Näin olenkin tehny,paitsi "muussilla"on jo se reikä ollu valmiina ja "pullat" reiän ulkopuolella,"kastikkeen"sijoittanut "muussin" keskellä olevaan reikään!!


    • dirli

      Keliaakikolle käy myös kaurahiutaleet. Siis korppujauhon tai vehnäjauhon voi korvata kaurahiutaleilla.
      Kun lapset olivat pieniä he narisivat sipulinpaloista lihapullissa. Käytin silloin vuosikausia sipulijauhetta lihapullataikinaan.
      Itse pidän enemmän sitkeämmistä ja kovemmista lihapullista. Löysät ovat inhottavia. Siksi käytän vehnäjauhoja. Mutta tämä on makuasia.
      Nyt kun asun yksin teen joskus jauhelihaåihvit niin että muotoilen naudan paistijauhelihasta pihvit pannulle ja pintamaustan ne siinä paistaessa. Helppoa ja hyvää.

    • Vaihtelu virkistää

      Johan on lihapullien teko täsmällisen oloista... Itsehän työnnän niihin mitä milloinkin. Ei ole yhtä ehdotonta reseptiä. Joskus kananmunia, korppujauhoa... joskus ihan ilman kumpaakaan. Sinne voi silputa juustonkannat, laittaa aurajuustoa, tai mitä nyt vaan sopivia jämiä kaapissa sattuu olemaankaan.

      Perustana on nauta-sikajauheliha ja hyvin hienoksi silputtu sipuli. Kaikki muut ainekset ja mausteet vaihtelevatkin sitten mielihalujen ja/tai sen "mitä kaapissa sattuu olemaan" mukaan. Aina on tullut hyviä, oli seassa sitten mitä tahansa. Broileripyöryköitä on tullut kokeiltua vasta kerran, mutta niitäkin aion jatkossa tehdä enemmän. Ja näihinkin tulen soveltamaan tätä vapaasti elävää reseptiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      132
      3346
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      38
      2643
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2475
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      2348
    5. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      30
      2083
    6. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      115
      1780
    7. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      174
      1448
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      314
      1432
    9. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      312
      1331
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      66
      1178
    Aihe