Eikö metsämarjojen ja sienten poiminta kiinnosta?

paikat kuntoon

Onko se vain eläkeläisten harrastus? Suomen metsissä on arvokkaita marjoja, kuten mustikka. Kannattais kerätä pakkaseen talven varalle. Miksi syödä ulkolaisia marjoja ja vihanneksia, banaaneja appelsiinejä, mandariinejä ja muita ulkolaisia hedelmiä, kun kotimaista marjaa löytyy Suomen metsistä. Kotimaisissa marjoissa on parhaat vitamiinit, flavonoidit ja muut ravinteet.

13

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nysä

      on tuo selkä niin kippee. ei jaksa metsään ramuta. nukuttaapi puoleen päivään saakka.

      • paikat kuntoon

        Ei selkä makaamalla parane. Metsänpohja, sammaleinen metsä on parasta jaloille ja selälle kävellä. Paljon parempi, kuin kaupungin kova asvaltti.


    • Kuka keräis??

      Nuorempi sukupolvi on tottunut saamaan marjansa helpommalla kaupasta, kun sitä rahaakin on. Vanhemat haluaisivaat marjasta, kuitenkin ikä painaa monella terveyskin mennyt. Thaikut keräilee, jos metsään tohtivat mennä kateellisia, ja hyökkääviä ovat paikalliset.
      Tulee mieleen vanha koirani jolla hampaat olivat jo lähteneet, eikä ne enään luuhun pystyneet. Makasi kuitenkin päällä, että nuoremmat eivät saaneet. Aivankuin Kemijärven marjasota.

      • paikat kuntoon

        Monet saavat marjansa helpommalla tavalla, siis rahalla. Mutta sillä rahalla ei saa sitä hyötyliikuntaa, minkä ilmaiseksi voi saada itse marjoja keräilemällä.


    • KadeKoira

      Olipas nasevasti,ja aivan oikein sanottu,hah.

    • assarivassari

      Onhan niitä jotku vetäneet saavi tolkulla kuka pölöväst vesi sateessa lähtee vapaalla repimään. Mites kysyjän keruu tuota kyselet myötään?

      • paikat kuntoon

        Niin, jos saavitolkulla keräilee marjoja. poimurilla repien mustikanvarvut maasta irti ja vielä sateella, jo on marjat aika surkean kuntoisia. Roskia ja vettyneitä marjoja.

        Minun keruu, mustikan suhteen toimii sormilla. Näppärät sormet noukkivat marjoja, mustikoita. Roskat tippuvat sormien välistä maahan ja puhtaat, ehjät mustikat ämpäriin. Roskia en poimi, vaan marjoja. Roskat jäävät metsään.


    • räpeltelyä

      Sitä ei voi sanoa myyntiin poinnaksi ei ei on asia kerätä sankko kuin saavi myyntiin

      • paikat kuntoon

        Totta! Sangollinen marjoja, tai puolisangollista marjoja myyntiin. Silloin marjojen laatukin, puhtaus ja marjojen ehjyys on taattu.


    • nuori juippi

      Miksi marjoja pitäisi poimia metsästä kun niitä saa kaupasta?

      • paikat kuntoon

        Hyvä kysymys "nuorelta juipilta". Rahalla saa kaupasta ja helpoiten. Monelle se sopii. Mutta laitappa airamin termariin kuumaa kahvia ja evääksi reppuun suolaisia voileipiä ja pari pullankännykkää ja pari olutta, ja pyörällä metsään. Eikä tuulisena päivänä hyttysetkään haittaa. Siinä sitten noukit marjoja ja tauot istut kannon päällä eväistä nauttien. Siinä se ero, mitä kaupasta saa marjoja ja miten metsästä saa marjoja. Kaupasta saa helpoiten, mutta kyllä myös metsästäkin, enemmän siihen tarvitaan työyä. Vähän kerralla marjoja noukkien ja nauttien. Siitä se elämys ja nautinto tulee.


    • 2014 tuli 300kg

      Minulla on levein poimuri mitä rahalla saa, ei tarvia sormin näprätä, sateella en poimi, koska putsaan marjat pölyimuri vempaimella, siinä muoviputkisuppilo liitetään pölyimuriin ja marjat tippuu sankoon, ja roskat menee imurin pussiin.

      • paikat kuntoon

        Olet selvästi ammattipoimija ja käytät poimuriasi varsinkin puolukan poimintaan. Siihen se parhaiten sopii.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe