Tarvitseeko pilttipurkkeja (tai mitä tahansa lasipurkkeja) ”paistaa” uunissa, ennen täyttämistä? En tiedä tuon steriloimisoperaation oikeaa nimitystä. Olen siis tekemässä sinappia tms. joululahjaksi. Vai onko tuo käsittely tarpeellinen vain jossain kauemmin säilytettävässä tuotteessa? Sinappi ei kai itse tehtynä säily kuin pari viikkoa?
Niin ja jos tosiaan tiedätte jotain muita kivoja ruokalahjoja, niin saa kertoa!
Purkitusapua!
8
639
Vastaukset
- titta.o
Enpä ole sinappia tehdessä purkkeja uunissa steriloinut. Tokihan ne pitää hyvin pestä yms. Itse käytän purkit tiskikoneessa :)
Eihän hyvää sinappia tarvitse paljon säilytellä :) - mää
Sinuna ehkä hulauttaisin ne kiehuvassa vedessä tai sitten siinä hillopurkkiensterilointiaineessa, jota saa kaupasta pikku pusseissa, hitsi en muista nimeä. Atamon?
- Anonyymi
Minä olen uunissa pitänyt lasipurkkeja tunnin verran vähän yli sadassa asteessa ja peltikansia keitellyt jonkun aikaa. Hillot mitä niihin olen säilönyt on pysyneet hyvinä vuosikausia, siis kylmiössä säilytettynä.
- Anonyymi
Marttojen ohjeilla ei yleensä mene ainakaan pahasti metsään.
https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/puhtaus-on-puoli-sailyketta/ Sinapissa ei ole mitään säilymistä edistävää ominaisuutta kuten voimakas suola tai happamuus, joten se ei säily kovin pitkään. Sinappi kuumennetaan valmistuksessa, joten siihen yhteyteen sopii myös purkkien kuumennus uunissa. Kuumenna lasitölkit samaan lämpötilaan kuin keitetty sinappi eli 100C. Näin voit kauhoa kuuman sinapin suoraan saman lämpöisiin purkkeihin eikä ne halkea. Kuuma sinappi kylmään lasipurkkiin halkaisee purkin. Kylmä sinappi halkaisee myös 100C kuumennetun lasipurkin.
- Anonyymi
Valmistan omenahillon , sinapin ja ja pikkelöidyn kurpitsan itse. Tärkeintä lasipurkit
käsittelen kiehuvan veden kanssa . Noin 5 -- 7 min. kannet samoin . Kuumana oleva tuote purkkiin , kiehuvasta vedestä kansi päälle. Käytän grilli ottimia tai leivos ottimia apuna , kansi päälle niin että patakinnasta tai patalappua auna käyttäen saan sen suljettua. Ja sillälailla että desinfioituun sisäpintaan ei kosketa. Kannet napsahtelevat
kuuliaisesti alipaineeseen , kunhan ovat perustiiviitä. Ei väänneltyja.
Parhaimmillaan olen nauttinut omppuhillosta jolla ikää 5vuotta. Mautan valmiin omenahillon Kanelilla ja Hillosokerilla. Hillossa myös tärkeää keittoaika. 2tuntia -- joskus kolmekin. - Anonyymi
Lisäys edelliseen , muista että hillo purkitetaan suoraan kuumana.Ole varovainen. Nautit takuulla lopputuloksesta.
- Anonyymi
Joo pitkä keitto joskus ok . Keitän ite myös 2h -- ok . Kaneli ompun kanssa on mahee..
Suosittelen.. Olen syönyt jopa 30 -- 50 v tuotteita. on Best. Se muistettavaa kun avaat purkin , pidä se kylmässä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 962179
- 1291398
Ammuskelua taas
Keskipohjanmaa tietää kertoa että Yläpubin hujakoilla ammuskeltu lauantain vastaisena yönä.231370Juniorivalmennus Jokereissa..
Mitä hittoa siellä seurassa oikein tapahtuu?? Tämän kauden U14 ikäluokkaan on mahdutettu kaksi päävalmentajaa. Tälle kau291318- 681223
Introverttinä osastolla
Yhdellä lääkäritapaamisella hoitaja valitti lääkärille etten tee mitään muuta kuin makaan ja ulkoilen. Kävin kuitenkin s3371038- 89975
Seksikkäin asu mikä päällä olet nähnyt kaivattusi ?
Seksikkäin asu mikä yllä olet nähnyt kaivattusi ?56924- 122797
- 82786