Mihin leipomukseen saa menemään paljon hilloa?

Primrose1986

Ostin kilon ämpärillisen mansikkahilloa kun halvalla sain (yllätys!) ja se on hirveän makuista. En kuitenkaan raaskisi poiskaan heittää, jossain leipomuksessa sen varmaan saisi vaivihkaa makuaistia hämäämällä syötyä pois, mutta missä? Lettujen kanssa ei toimi, maistuu liikaa läpi.

Tai voisiko sitä jotenkin tuunata paremmaksi jälkikäteen? Neuvoja?

7

2430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lo.olo

      Jos on syöntikelpoista, niin voihan sitä lantrata vaikka mansikkaliköörillä ja sekoittaa sitten johonkin muuhun leivonnassa, vaikka kermavaahtoon ja jos ei siitäkään maku tokene, lienee parempi jättää suosiolla purkkiin.

    • vihje-ohje

      No eihän tuo kilo nyt kovin paljoa ole.. kääretortun täytteeseen vaikka. Surauta isommat sattumat sileeksi sauvasekottimella ja tee kerroskiisseli vaniljan kanssa. Tee leipävanukas, siihen tulee muutakin makua, esim kanelia niin ei se hillo niin paljoa maistu.

    • omavikapikkusika

      Jos mansikkahillosi maistuu huonolta omasta mielestäsi niin älä ainakaan syötä sitä muille vaan heitä pois - halavalla sait ja kalliilla heität pois.

      Huono on huonoa vaikka miten makuaineilla yrittäisi peittää.

    • dirli

      Samaa mieltä edellisen kanssa. Halvasta hillosta tulee äkkiä kallis kun pilaat sillä hyvät leivonnaiset. Huono on huonoa vaikka voissa paistais!
      Leivontaan kannattaa käyttää vain ensiluokkaisia aineita.

    • kotikemisti

      Huonon makuisesta mansikkahillosta voi tehdä viiniä tai likööriä eli viiniksi toinen mokoma määrä vettä sekaan, vähän hiivaa ja anna käydä kuukauden, suodata kankaan läpi ja nauti, likööri taas kaada saman verran viinaa hillon sekaan kuin hilloa oli, vähän sokeria messiin, anna tekeytyä kuukauden pimeässä, suodata kankaan läpi ja nauti.

      Toki käymistuotteen voi myös tiputtaa viinaksi, mutta metanolin vuoksi en suosittele sitä osaamattomalle. Metanoli on hermomyrkky, jota on kaikissa tisleissä ja se olisi syytä saada pois nautittavasta tuotteesta eli puhtaasta etanolista. Tosin sitähän on myös itse käymistuotteessa, mutta viinasta se olisi hyvä saada pois.

      Asiaan vihkiytyneet tietävät, että metanoli haihtuu noin kymmenen astetta alhaisemmassa lämpötilassa kuin etanoli eli tislattaessa ensimmäinen desi on syytä kaataa maahan ja toistaa sama uudelleentislatessa. Vain kahteen kertaa tislattu viina on riittävän puhdasta ja prosenteiltaan tyydyttävää. Mansikkaa tässä tuskin enää maistaa.

      • kotikemisti

        Metanoli haihtuu noin 64 asteessa (kiehumispiste) kun taas etanoli noin 78 asteessa. Käymisnestettä ei siis tarvitse keittää (varsinkaan sikuriöljyjen takia) vaan kuumentaa oikeaan lämpötilaan ja varan vuoksi ensimmäinen desi tisleestä on syytä heivata huitsin nevadaan.

        Kakarana tiputtelin useamman erän ja kukaan ei ole sokeutunut tai kär-kär-kärsinyt hermovaurioista, joten tiedän mistä puhun.


    • Primrose1986

      Jes, kiitoksia neuvoista! Kääretorttua pitänee ensin kokeilla pienellä pötköllä ja leipävanukasta myös. Jos ei uppoa siltikään, niin tuo likööri toiminee hyvin. Olen aiemmin tehnyt mansikkalikööriä tuoreista marjoista, siitä reseptistä vaan kun vähentää sokeria reippaasti, niin saa varmaan ihan kohtuujuomakelpoista ainetta.

      Sen verran on nuuka ihminen, ettei yrittämättä ainakaan raaski pois heittää menemään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3115
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2502
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2326
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2035
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe