Mihin leipomukseen saa menemään paljon hilloa?

Primrose1986

Ostin kilon ämpärillisen mansikkahilloa kun halvalla sain (yllätys!) ja se on hirveän makuista. En kuitenkaan raaskisi poiskaan heittää, jossain leipomuksessa sen varmaan saisi vaivihkaa makuaistia hämäämällä syötyä pois, mutta missä? Lettujen kanssa ei toimi, maistuu liikaa läpi.

Tai voisiko sitä jotenkin tuunata paremmaksi jälkikäteen? Neuvoja?

7

3201

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lo.olo

      Jos on syöntikelpoista, niin voihan sitä lantrata vaikka mansikkaliköörillä ja sekoittaa sitten johonkin muuhun leivonnassa, vaikka kermavaahtoon ja jos ei siitäkään maku tokene, lienee parempi jättää suosiolla purkkiin.

    • vihje-ohje

      No eihän tuo kilo nyt kovin paljoa ole.. kääretortun täytteeseen vaikka. Surauta isommat sattumat sileeksi sauvasekottimella ja tee kerroskiisseli vaniljan kanssa. Tee leipävanukas, siihen tulee muutakin makua, esim kanelia niin ei se hillo niin paljoa maistu.

    • omavikapikkusika

      Jos mansikkahillosi maistuu huonolta omasta mielestäsi niin älä ainakaan syötä sitä muille vaan heitä pois - halavalla sait ja kalliilla heität pois.

      Huono on huonoa vaikka miten makuaineilla yrittäisi peittää.

    • dirli

      Samaa mieltä edellisen kanssa. Halvasta hillosta tulee äkkiä kallis kun pilaat sillä hyvät leivonnaiset. Huono on huonoa vaikka voissa paistais!
      Leivontaan kannattaa käyttää vain ensiluokkaisia aineita.

    • kotikemisti

      Huonon makuisesta mansikkahillosta voi tehdä viiniä tai likööriä eli viiniksi toinen mokoma määrä vettä sekaan, vähän hiivaa ja anna käydä kuukauden, suodata kankaan läpi ja nauti, likööri taas kaada saman verran viinaa hillon sekaan kuin hilloa oli, vähän sokeria messiin, anna tekeytyä kuukauden pimeässä, suodata kankaan läpi ja nauti.

      Toki käymistuotteen voi myös tiputtaa viinaksi, mutta metanolin vuoksi en suosittele sitä osaamattomalle. Metanoli on hermomyrkky, jota on kaikissa tisleissä ja se olisi syytä saada pois nautittavasta tuotteesta eli puhtaasta etanolista. Tosin sitähän on myös itse käymistuotteessa, mutta viinasta se olisi hyvä saada pois.

      Asiaan vihkiytyneet tietävät, että metanoli haihtuu noin kymmenen astetta alhaisemmassa lämpötilassa kuin etanoli eli tislattaessa ensimmäinen desi on syytä kaataa maahan ja toistaa sama uudelleentislatessa. Vain kahteen kertaa tislattu viina on riittävän puhdasta ja prosenteiltaan tyydyttävää. Mansikkaa tässä tuskin enää maistaa.

      • kotikemisti

        Metanoli haihtuu noin 64 asteessa (kiehumispiste) kun taas etanoli noin 78 asteessa. Käymisnestettä ei siis tarvitse keittää (varsinkaan sikuriöljyjen takia) vaan kuumentaa oikeaan lämpötilaan ja varan vuoksi ensimmäinen desi tisleestä on syytä heivata huitsin nevadaan.

        Kakarana tiputtelin useamman erän ja kukaan ei ole sokeutunut tai kär-kär-kärsinyt hermovaurioista, joten tiedän mistä puhun.


    • Primrose1986

      Jes, kiitoksia neuvoista! Kääretorttua pitänee ensin kokeilla pienellä pötköllä ja leipävanukasta myös. Jos ei uppoa siltikään, niin tuo likööri toiminee hyvin. Olen aiemmin tehnyt mansikkalikööriä tuoreista marjoista, siitä reseptistä vaan kun vähentää sokeria reippaasti, niin saa varmaan ihan kohtuujuomakelpoista ainetta.

      Sen verran on nuuka ihminen, ettei yrittämättä ainakaan raaski pois heittää menemään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      294
      4781
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      135
      3066
    3. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      52
      2973
    4. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1541
    5. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      227
      1242
    6. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1189
    7. Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa

      Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.
      Maailman menoa
      7
      996
    8. Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?

      Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu
      Ikävä
      78
      991
    9. Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme

      Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu
      Ikävä
      58
      981
    10. Paskalaista valokuitulakiin

      Nyt maksajiksi joutuvat kaupunkilaiset eivätkä mökkiensä ulkohuusseissa kakistelevat mummot. Nimittäin EU määrää jokais
      Maailman menoa
      52
      969
    Aihe