Ostin kilon ämpärillisen mansikkahilloa kun halvalla sain (yllätys!) ja se on hirveän makuista. En kuitenkaan raaskisi poiskaan heittää, jossain leipomuksessa sen varmaan saisi vaivihkaa makuaistia hämäämällä syötyä pois, mutta missä? Lettujen kanssa ei toimi, maistuu liikaa läpi.
Tai voisiko sitä jotenkin tuunata paremmaksi jälkikäteen? Neuvoja?
Mihin leipomukseen saa menemään paljon hilloa?
7
2815
Vastaukset
- lo.olo
Jos on syöntikelpoista, niin voihan sitä lantrata vaikka mansikkaliköörillä ja sekoittaa sitten johonkin muuhun leivonnassa, vaikka kermavaahtoon ja jos ei siitäkään maku tokene, lienee parempi jättää suosiolla purkkiin.
- vihje-ohje
No eihän tuo kilo nyt kovin paljoa ole.. kääretortun täytteeseen vaikka. Surauta isommat sattumat sileeksi sauvasekottimella ja tee kerroskiisseli vaniljan kanssa. Tee leipävanukas, siihen tulee muutakin makua, esim kanelia niin ei se hillo niin paljoa maistu.
- omavikapikkusika
Jos mansikkahillosi maistuu huonolta omasta mielestäsi niin älä ainakaan syötä sitä muille vaan heitä pois - halavalla sait ja kalliilla heität pois.
Huono on huonoa vaikka miten makuaineilla yrittäisi peittää. - dirli
Samaa mieltä edellisen kanssa. Halvasta hillosta tulee äkkiä kallis kun pilaat sillä hyvät leivonnaiset. Huono on huonoa vaikka voissa paistais!
Leivontaan kannattaa käyttää vain ensiluokkaisia aineita. - kotikemisti
Huonon makuisesta mansikkahillosta voi tehdä viiniä tai likööriä eli viiniksi toinen mokoma määrä vettä sekaan, vähän hiivaa ja anna käydä kuukauden, suodata kankaan läpi ja nauti, likööri taas kaada saman verran viinaa hillon sekaan kuin hilloa oli, vähän sokeria messiin, anna tekeytyä kuukauden pimeässä, suodata kankaan läpi ja nauti.
Toki käymistuotteen voi myös tiputtaa viinaksi, mutta metanolin vuoksi en suosittele sitä osaamattomalle. Metanoli on hermomyrkky, jota on kaikissa tisleissä ja se olisi syytä saada pois nautittavasta tuotteesta eli puhtaasta etanolista. Tosin sitähän on myös itse käymistuotteessa, mutta viinasta se olisi hyvä saada pois.
Asiaan vihkiytyneet tietävät, että metanoli haihtuu noin kymmenen astetta alhaisemmassa lämpötilassa kuin etanoli eli tislattaessa ensimmäinen desi on syytä kaataa maahan ja toistaa sama uudelleentislatessa. Vain kahteen kertaa tislattu viina on riittävän puhdasta ja prosenteiltaan tyydyttävää. Mansikkaa tässä tuskin enää maistaa.- kotikemisti
Metanoli haihtuu noin 64 asteessa (kiehumispiste) kun taas etanoli noin 78 asteessa. Käymisnestettä ei siis tarvitse keittää (varsinkaan sikuriöljyjen takia) vaan kuumentaa oikeaan lämpötilaan ja varan vuoksi ensimmäinen desi tisleestä on syytä heivata huitsin nevadaan.
Kakarana tiputtelin useamman erän ja kukaan ei ole sokeutunut tai kär-kär-kärsinyt hermovaurioista, joten tiedän mistä puhun.
- Primrose1986
Jes, kiitoksia neuvoista! Kääretorttua pitänee ensin kokeilla pienellä pötköllä ja leipävanukasta myös. Jos ei uppoa siltikään, niin tuo likööri toiminee hyvin. Olen aiemmin tehnyt mansikkalikööriä tuoreista marjoista, siitä reseptistä vaan kun vähentää sokeria reippaasti, niin saa varmaan ihan kohtuujuomakelpoista ainetta.
Sen verran on nuuka ihminen, ettei yrittämättä ainakaan raaski pois heittää menemään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12681Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511258Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491135- 1271008
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206949Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä15899- 72855
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297855- 40841