Keraaminen pannu

pettynytjoo

OBH:n Nordica pannu vajaan vuoden käytön jälkeen on tiensä päässä, tarttuu paistokset kuin valurautapannussa kiinni, senhän piti olla juuri päinvastoin.

24

2914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Prian

      non stic .....monsik,,,,keramiset j,n,e ,,,,,samat tapaukset...
      osta hiiliteräksen,,,,,sillä kun tehdä rasvapolton 4,,5 kertaa,,,sen jalkeen se on tarttumatonta,,,,ikuisestikestävä..ja tuloksen on valuraudallinen,,ehkä hiukan parempanakin kun on kysymyksen
      vähemm,,,paistorasvasta,,,paitsi ransalaista de buyer,,,löytyy
      joku toinen halvempana firma ,,,yhtä hyva sekin.
      ranskal,,huippu kokit käytä vaan hiiliteräks. pann
      myös kiinalaietkin,,,,
      TOSI ON,,,

      • nonstickkaikeva

        Paras paistinpannuni on edelleen 20 senttinen Hackmannin "kovanaama" kaikenlaisia muita kokeiltua. 30 vuotta vanha ja silti paistaa parhaimmat munakkaat niiden tarttumatta kiinni - kokeiltu on niin keraamiset, hiiliteräksiset, teräksiset, valurautaiset kuin muut pinnoitetut ja silti tämä pikku pannu vain kukkaa parhaiten.

        Vinkkinä on, että kun löydätte itsellenne sopivan välineen ruoanlaittoon niin pitäkää siitä kiinni ja älkää vaihtako sitä mainospuheista huolimatta muuhun.

        Noin yleensä - vaihtamalla ei parane.


    • keraamista

      Sama juttu juu, vajaa kaksi vuotta vanha, paistettaessa tarttuu kiinni mutta irtoaa hyvin jäähdyttyään.

      On minulla toinenkin keraaminen pannu, en muista merkkiä mutta siihen ei tartu mikään kiinni, siinä on sellainen valkoinen vähän röpelöinen sisäpinta. Se on todella hyvä pannu.

      • Pannu sopivan kuuma

        Ollut noin vuoden, juuri sellainen röpelöpintainen. Ehdottomasti parempi kuin mikään teflon tms. Jotka nimestä huolimatta lienevät kaikki samaa. Ei tartu, helppohoitoinen. Pidemmän ikää tietoisesti siten, etten raavi enkä polta liian kuumalla ja pesen käsin heti käytön jälkeen.Varmaan vanhetessaan alkaa tarttumattomuus heikentyäkin, mutta kestää kuitenkin huomattavasti kauemmin kuin kertakäyttöteflarit.
        Mullakin on ollut joskus kovanaama, mutta ei poikennut minusta muista mitenkään. Niitäkin lienee sitten erilaisia?
        Vanha kunnon valurautapannu on tietenkin eri asia kokonaan.


      • 11plus5
        Pannu sopivan kuuma kirjoitti:

        Ollut noin vuoden, juuri sellainen röpelöpintainen. Ehdottomasti parempi kuin mikään teflon tms. Jotka nimestä huolimatta lienevät kaikki samaa. Ei tartu, helppohoitoinen. Pidemmän ikää tietoisesti siten, etten raavi enkä polta liian kuumalla ja pesen käsin heti käytön jälkeen.Varmaan vanhetessaan alkaa tarttumattomuus heikentyäkin, mutta kestää kuitenkin huomattavasti kauemmin kuin kertakäyttöteflarit.
        Mullakin on ollut joskus kovanaama, mutta ei poikennut minusta muista mitenkään. Niitäkin lienee sitten erilaisia?
        Vanha kunnon valurautapannu on tietenkin eri asia kokonaan.

        Ainakin kun itse ostin Hackmannin niin siinä luki, että on vähän parempi kuin tavallinen. Ilmeisesti siihen pinnoitukseen on käytetty vähän enemmän vaivaa.. hintaakin oli muutama kymppi enemmän verrattuna "tavalliseen". Laatuun kannattaa panostaa


      • keraamista

        Ostinpa toisen röpelöpintaisen pannun kun olen ekaan tosi tyytyväinen, samasta paikasta lomareissulla ollessani.


    • ,jjhlkjdhfk

      Minullakin on OBH Nordica. Siinä on yksi 5*5 sm kohta, johon tarttuu paistettaessa.
      Paistamisen jälkeen laitan pannun altaaseen vinosti, kun se ei mahdu kokonaan ja hanasta tuleva suihku osuu juuri tuohon kohtaan. Hanasta vettä laskettaessa ei saa heti oikein kuumaa vettä ja tämä kylmä osuu tuohon kohtaan kuumassa pannussa.
      Luulisin, että tuolla huuhteluveden lämpötilalla voi olla vaikutusta tuohon tarttumiseen.
      Voi olla, että on parempi jättää pannu huuhtelematta jäähtymään hyvin ja sitten vasta huuhdella se.
      Ehkä ei tarvitse kuin kerran huuhdella kylmällä vedellä niin ruoka tarttuu.
      Siis, miten olet huuhdellut pannun?

      • pettynytjoo

        Yleenä eli aina se ehtii jäähtyä ennen huuhtaisua tai pyyhkäisyä.


      • valuvika

        Pahin tapa on huuhdella kuuma pannu haalealla vedellä - oikea tapa olisi jäähdyttää pannu ennen huuhtelemista. Itse täytän pannun kuumalla vedellä hanasta ruoanvalmistuksen jälkeen ja laitan sen takaisin lämpimälle (säädin nollilla) levylle muhimaan ennen pyyhkimistä ja pesukoneeseen laittoa - tämä tietysti vain pesukoneen kestäville pannuille - valurautaiset ja hiiliteräksiset pesen käsin kuumalla vedellä ilman pesuaineita.


    • öljysitkö ekalla ker
    • Panhandle (alkup.)

      Minulla ei kestänyt niinkään kauan, joten heitin sillä vesilintua ja ostin tilalle toisenmerkkisen. Kaikki tarttuu kiinni, vaikka rasvaa olisi kuinka paljon tahansa - ja kun sen piti olla keraamisen pinnoitteen idea, ettei paistettaessa tarvita rasvaa.

      • jos ottaa pannuun

        Mulla ei tartu mikään kiinni. Harmin paikka jos ostit huonon pannun, mutta sen takia ei kannata syyttää koko valmistus tapaa. Esimerkiksi jos ostaisi huonon teflon tai valurauta pannun niin eihän vika varmaan menetelmässä ole, vaan siinä että ostit huonon pannun.


      • hardcoated
        jos ottaa pannuun kirjoitti:

        Mulla ei tartu mikään kiinni. Harmin paikka jos ostit huonon pannun, mutta sen takia ei kannata syyttää koko valmistus tapaa. Esimerkiksi jos ostaisi huonon teflon tai valurauta pannun niin eihän vika varmaan menetelmässä ole, vaan siinä että ostit huonon pannun.

        Itseasiassa siis syyllistät ostajan - mitä ostit huonon pannun, mutta valmistajia et moiti.

        Aika ihmeellistä, sillä ostaminen ei ole se syy pannun huonoon laatuun vaan juuri valmistajan tuotannon vika.

        Näin meitä kuluttajia viedään - syy on aina meissä eikä koskaan valmistajissa - joko emme osaa käyttää välineitä oikein puutteellisilla ohjeilla tai sitten olemme vain typeriä osaamatta edes keittämään kananmunaa oikein.

        Tosiasiassa kun pannun pinnoite ei toimi kuten valmistaja on mainostanut niin vika ei todellakaan ole asiakkaassa vaan valmistajassa ja valmistajan tulisi korvata haitta.


      • Alvarg
        hardcoated kirjoitti:

        Itseasiassa siis syyllistät ostajan - mitä ostit huonon pannun, mutta valmistajia et moiti.

        Aika ihmeellistä, sillä ostaminen ei ole se syy pannun huonoon laatuun vaan juuri valmistajan tuotannon vika.

        Näin meitä kuluttajia viedään - syy on aina meissä eikä koskaan valmistajissa - joko emme osaa käyttää välineitä oikein puutteellisilla ohjeilla tai sitten olemme vain typeriä osaamatta edes keittämään kananmunaa oikein.

        Tosiasiassa kun pannun pinnoite ei toimi kuten valmistaja on mainostanut niin vika ei todellakaan ole asiakkaassa vaan valmistajassa ja valmistajan tulisi korvata haitta.

        Ymmärsit väärin. Minähän sanoin, että ikävää jos hän osti HUONON pannun. En syyttänyt asiakasta, vaan sitä pannua. Se että miten hän selvittelee takuu asiat, on sitten hänen oma asiansa. Ei se myöskään tarkoita että kaikki kyseiset pannut olisivat huonoja, jos muutama mätämuna valmistaja tekeekin heikompaa laatua.

        Hackmannin kovanaama kesti 4-5 vuotta ettei tarttunut juuri mitään kiinni. N. 5 vuoden kohdalla aloin huomata tarttumista. Pannu oli melkein päivittäisessä käytössä. Valurautapannuun on välillä ilmaantunut pintaruostetta ja olen ottanut sillä vähän kovempia lämpöjä ja lisännyt laardia rasvaa. Pintaruostetta ei ole enää esiintynyt.
        Keraaminen pannu on vaatinut kerran huoltoa, mitä pidän oikeana ratkaisuna. Siihen en oikein pysty uskomaan, että alussa rasvalla lämmittämisellä olisi keraamiseen pannuun mitään vaikutusta, vaan ainoastaan silloin kun siihen on jotain tarttunut kiinni. Mielestäni alussa sen rasvaaminen on enemmänkin kosmeettista, koska eihän se rasva siinä uudessa pinnassa muuta kuin liu-u pois. Jos taas jotain on jo tarttunut kiinni, niin rasvaamisesta voi olla apua .. näin itse uskon.


      • vastausedelliseen
        Alvarg kirjoitti:

        Ymmärsit väärin. Minähän sanoin, että ikävää jos hän osti HUONON pannun. En syyttänyt asiakasta, vaan sitä pannua. Se että miten hän selvittelee takuu asiat, on sitten hänen oma asiansa. Ei se myöskään tarkoita että kaikki kyseiset pannut olisivat huonoja, jos muutama mätämuna valmistaja tekeekin heikompaa laatua.

        Hackmannin kovanaama kesti 4-5 vuotta ettei tarttunut juuri mitään kiinni. N. 5 vuoden kohdalla aloin huomata tarttumista. Pannu oli melkein päivittäisessä käytössä. Valurautapannuun on välillä ilmaantunut pintaruostetta ja olen ottanut sillä vähän kovempia lämpöjä ja lisännyt laardia rasvaa. Pintaruostetta ei ole enää esiintynyt.
        Keraaminen pannu on vaatinut kerran huoltoa, mitä pidän oikeana ratkaisuna. Siihen en oikein pysty uskomaan, että alussa rasvalla lämmittämisellä olisi keraamiseen pannuun mitään vaikutusta, vaan ainoastaan silloin kun siihen on jotain tarttunut kiinni. Mielestäni alussa sen rasvaaminen on enemmänkin kosmeettista, koska eihän se rasva siinä uudessa pinnassa muuta kuin liu-u pois. Jos taas jotain on jo tarttunut kiinni, niin rasvaamisesta voi olla apua .. näin itse uskon.

        Tilasin ranskasta myöskin hiiliteräs pannun. Ajattelin myöskin ostaa hackmannin pannun, koska edellinen palveli hyvin sen 4-5 vuotta ja kaiken kaikkiaan n.7 vuotta. Se pannu on hintansa väärti tefloneissa


    • ikikokki

      Meillä on päivittäisessä käytössä anoppi-vainaalta jäänyt, nyt 71 vuotta vanha valurautapannu. Paras se on kaikista meidän pannuistamme.

    • pettynytjoo

      Vielä yritän sinnitellä pannun kanssa, kotletteja kun paistaa niin tarttuu kauttaaltaan kiinni, ei meinaa jäähdyttyäänkään irrota kuin piikkaamalla.
      Kastiketta (ruskeata) kun vääntää niin ei mitään ongelmaa.
      Olemattoman käyttöohjeen mukaan kyllä käytetty.

    • osaatkohoitaasitä

      Itse ostin halppis pannun 14,90 ja kolmatta vuotta mennään jo. Munat ei tartu kiinni eikä mikään muukaan. Kerran oli sienet vähän tarttuneet vähällä rasvalla kiinni, siis ei pahasti vaan ihan pientä tarttumista havaittavissa, niin annoin olla lämpimässä vedessä kevyessä saippuassa n. 20 - 25 minuuttia ja lähti kaikki irti. Sen jälkeen taas koko pannu rasvaten ja lämmittäen .. Sen jälkeen on taas menty aivan loistavasti.

      • pettynytjoo

        Mikä siinä on kun muutamat paistettavat tarttuu kiinni, munat ei tartu, mainitsemani kastike ei tartu, kotletit ja perunat tarttuu, leivittämättömät pihvit jonkinverran, kerrassaan outoa.


      • Jamioliver
        pettynytjoo kirjoitti:

        Mikä siinä on kun muutamat paistettavat tarttuu kiinni, munat ei tartu, mainitsemani kastike ei tartu, kotletit ja perunat tarttuu, leivittämättömät pihvit jonkinverran, kerrassaan outoa.

        Kotlettien paistolämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana .. Itselläni ei ole pannuun tarttunut mitään kiinni, tosin en halua ylisuuria paistolämpöjä käyttää. Toisaalta sienet pitää tehdä kovalla lämmöllä ettei niistä tule keitettyjä, vaan paistettuja koska niissä on yleeensä aina nestettä mukana.


    • Toinen_pettynyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      83
      6019
    2. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      47
      4055
    3. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      131
      4011
    4. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      69
      3793
    5. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2968
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      7
      2567
    7. 33
      2379
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      28
      2252
    9. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      204
      2141
    10. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      450
      1849
    Aihe