Voiko kasviksia pilkkoa päivä etukäteen ennen valmistusta ?

Mangomommy

Hei,


Olen tällä hetkellä äitiyslomalla, jatkan opintojani vuoden alussa taas.
Mua mietityttää että koko ilta menee taas ruuanlaitossa, enkä ehdi tekemään mitään, haluan kuitenkin että olisi tuoreita vihanneksia eikä pakastepussista. Niin voiko esim vihannekset pilkkoa päivä etukäteen ennen valmistusta ilman että maku tai vitamiinit kärsii ?

Kiitos etukäteen vastauksista

mangomommy

8

2893

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kätevää vai
    • uusavuton äiti .. ?

      Mitenkähän liittyy opintovapaa ja äityisloma kasvisten pilkkomiseen.

      • kansantulevaisuus

        Lähinnä laiskuuteen ja trendikkyyteen - raaka-ravintoa on saatava, mutta pakasteet ovat ehdoton "nounou".

        Muutaman juureksen ja vihanneksen pesuun, kuorimiseen, pilkkomiseen ja kypsennykseen menee aikaa noin 15 minsaa riippuen kasviksista ja tämäkin on sitten kiireiselle "uranaiselle" liikaa illassa - hei, älä viitti.

        Suosittelen silti niitä "saatanan" pakasteiden käyttöä - pussi mikroon ja pling - kasvikset ovat syötävissä 3 minuutissa.

        Vuorokaudessa on 24 tuntia ja tuoreiden vihannesten valmistus vie 0,3 tuntia ja sulla menee muka "koko ilta" - sä vain olet laiska.


      • uusavuton äiti .. ?
        kansantulevaisuus kirjoitti:

        Lähinnä laiskuuteen ja trendikkyyteen - raaka-ravintoa on saatava, mutta pakasteet ovat ehdoton "nounou".

        Muutaman juureksen ja vihanneksen pesuun, kuorimiseen, pilkkomiseen ja kypsennykseen menee aikaa noin 15 minsaa riippuen kasviksista ja tämäkin on sitten kiireiselle "uranaiselle" liikaa illassa - hei, älä viitti.

        Suosittelen silti niitä "saatanan" pakasteiden käyttöä - pussi mikroon ja pling - kasvikset ovat syötävissä 3 minuutissa.

        Vuorokaudessa on 24 tuntia ja tuoreiden vihannesten valmistus vie 0,3 tuntia ja sulla menee muka "koko ilta" - sä vain olet laiska.

        Vähän samaa mietin minäkin.. ja kutenkin tehnyt töitä, opiskellut ja kasvattanut 2 mukulaa siinä samalla.
        Niin ja tehnyt itse ruoat perus raaka-aineista.
        O tempora, o more....
        Komppaan pakasteita jos taidot ei muuhun riitä.


    • Anonyymi

      Hei, hämmästys suuri, ei kait ole tarkoitus mollata ketään?.. Itse mietin tässä samaa "juttua".. Huomenna tulee porukkaa paljon syömään ja ruokaa on myös paljon tarjolla, nyt valmistelen etukäteen niin paljon kuin mahdollista, siis pilkon ison satsin uunijuureksia valmiiksi ja laitan sitten uunipellillä uuniin paahtumaan... 👍Toivotaan että onnistuu... Nimi. Mummi vm. 56

    • Totta kai voi pilkkoa etukäteen. Itse teen usein isoja annoksia kasvisruokaa, jota sitten lämmitän pitkin viikkoa. Suosikkini on kasvislasagne, johon tulee ragu bolognese noin 3-4 kilolla kasviksia koska teen sen moninkertaisena annoksena kun grilliin mahtuu kolmeen kerrokseen todella isoja vuokia. Tässä tämä aivan ihana resepti, johon pilkon kasvikset yleensä edellisenä päivänä.

      https://assets.bbcmaestro.com/marco-pierre-white-s-vegetable-lasagne.pdf?utm_source=BBCM&utm_medium=social&utm_campaign=RecipeAwareness

      • Se jäi sanomatta, että veitsen terävyydellä on iso merkitys siinä kuinka nopeasti pilaantuu. Mitä terävämpi veitsi, sitä vähemmän se vaurioittaa kasvisolukkoa ja sitä parempana raaka-aine säilyy. Vertaa esimerkiksi muusattu omenasose, joka tummuu ja alkaa käymään nopeasti verrattuna siisteihin omenakuutioihin. Tylsä veitsi ei leikkaa vaan ruhjoo ja muusaa.


    • Anonyymi

      Nyt siis puhutaan tuoreista kasviksista. Laittaa kelmun päälle niin voi. Ainakin tomaatti ja sipulit kestävät hyvinkin pilkottuna jääkaapissa suojattuna päivän tai pari. Kurkulla on kuivumisongelma, jonka vuoksi siinä on se muovikin päällä. Hedelmät yleensä kestää hyvin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      187
      11458
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      58
      5459
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      46
      2727
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      40
      2375
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1851
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      44
      1815
    7. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      29
      1604
    8. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      41
      1460
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      1426
    10. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      38
      1387
    Aihe