Olen elänyt kohta jo kuukauden seuraavalla ruokavaliolla:
Aamupala - kaksi leipää, toisella appelsiinituorejuustoa ja toisella margariinia ja meetvurstia, ja lisäksi muroja maidolla ja mansikkahillolla.
Lounas - maitorahkaa mansikkahillolla ja banaanilla kaksi samanlaista leipää kun aamulla
Töissä ruokatauolla - kolmiovoileipä ja ehkä joku suklaapatukka
Iillalla kun tulen kotiin - leipä tai ei mitään
Lisäksi juon teetä ja glögiä. Viimeisin lämmin ruokani oli 3.12, lohta ja kermaperunoita. Sitä ennen ja sen jälkeen lämmin ruoka on ollut paahtoleipä.
En ole kyllästynyt ruokavaliooni vielä.
En ole lihonut enkä laihtunut.
Olen 169 cm pitkä ja painan 50-51 kiloa.
Mutta olen huomannut yhden asian.
Jos syön normaalin lämpimän aterian, se pitää minut kylläisenä korkeintaan 2 tuntia.
Kun syön yhden purkin maitorahkaa banaanin kera, niin nälkä pysyy poissa vähintään 4 tuntia.
Minulla on töissä välillä 4 tunnin päiviä, jolloin minulla ei ole ruokataukoa.
Tällöin minulla ei ole muuta vaihtoehtoa, kun vetäistä naamaan maitorahka, ennen kuin lähden töihin.
Muuten pyörryn töihin kovan nälän takia.
Mutta ihan oikeasti, tarvitseeko ihminen mihinkään lämpimiä aterioita, kun ne eivät näköjään edes pidä ihmistä kylläisenä paria tuntia kauempaa?
Tarvitseeko ihminen lämmintä ruokaa?
8
1931
Vastaukset
- verbena
Eihän ruuan lämpötila ratkaise vaan se minkälaisia aineita se sisältää. Hitaat hiilarit, proteiini ja kuidut täyttävät ja pitävät nälän pitempään poissa.
Jos lämmin ateria on vaikka perunakeitto se ei kauaa pidä nälkää pois. Jos ateria sisältää lihaa tai kalaa, kasviksia ja perunaa tai pastaa sillä selviää hyvin useamman tunnin.
Itse syön yhden lämpimän aterian päivässä ja sen lisäksi aamupalan ja iltapalan. Ei välipaloja tms.
Lisäksi ihmiset ovat yksilöitä. Mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Minä olen huomannut että saan vatsakipuja jos yritän mennä kahvi ja leipä linjalla. Koskus kesäkuumalla kun ei tee mieli kokkailla. Silloinkin on parempi vaikka joku pastasalaatti ruuaksi kuin pelkkä leipä. - Herkkuminä
Eihän täällä mikään pakko ole muu kuin kuolema ja sekin vain kerran! Jos et tykkää lämpimästä, syö kylmää, kunhan ruoka on kunnollista ja saat siitä kaikki mitä tarvitaan. Ainakin sulla menee tosi paljon leipää, onko edes täysjyvää? Sokerit ja valkoiset viljat ainakin kannattaa jättää pois kokonaan.
- coolfood
Ravinteiden kannalta on ihan sama onko ruoka lämmintä tai kylmää - itse kasvoin lähinnä kylmien voileipien avulla (toki mukana domskua, leikkeleitä jne..) eikä tämän enempää kirotusvireitä.
Tosiasiassa ruoan "kylmyys" ei vaikuta sen enempää yksilön kehitykseen kuin älykkyyteenkään vaan sen ruoan ravinnesisältö - toki lämmin ruoka tuo mukanaan muita nautittavuuksia kuin kylmä, mutta ravinteiden imeytymisen kannalta se on se yksi ja sama.
Et sitten ole syönyt kuumaa laatikkoruokaa (pitkään uunissa kypsytettyä ja itse tehtyä) aikoihin - jo pelkästään sen valmistaminen vie aikaa, joten valmistuminenkin odottaa aikansa. Oikeastaan kaikkien tulisi tehdä tämä ja havaita ajan rajallisuus eli kaikkea ei saa heti vaan se vie aikaa ja mitä pitempään kestää ennen ensimmäistä lapiointia sen parempi.
Loota on aina parempi lämmitettynä "dagen efter" kuin juuri uunista tulleena - sama koskee oikeastaan myös ihmis-suhteita - parasta pienen miettimisen jälkeen. - zip2
Olisin enemmän huolissani siitä että ruokavaliossa ei ole ainuttakaan vihannesta
- BLOOD IS LIFE
Ei ainakaan joka päivä o pakko syödä lämmintä ruokaa. Joskus mun ruoka voi olla salaatti jossa on raejuustoa tai vaikka katkarapuja ja joskus ruoka voi olla neljän viljan puuro jonka ohje on neljälle ja mä ja teen sen kahdelle ja syön sen
- blenderiin vihannest
VESIMELONIGAZPACHO
2:lle
½ pieni punasipuli
2 sellerin vartta
½ kurkku
1-2 tomaattia
½ punainen paprika
sitruunan mehua
n. 700 g vesimelonia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl balsamicoa
hyppysellinen savupaprikajauhetta
oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
Kuori punasipuli ja leikkaa puolikas pienen pieniksi kuutioiksi. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja siirrä sivuun odottamaan.
Leikkaa pikkukuutioiksi sellerin varret, kurkku (poista siemenet), tomaatit (poista siemenet) ja paprika. Hienonna valkosipulin kynsi. Kuori ja paloittele vesimeloni ja aja se blenderissä mehuksi.
Yhdistä kaikki raaka-aineet ja mausta mieleiseksi savupaprikajauheella, lorauksella oliiviöljyä ja suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti tai anna kylmettyä tunti-pari jääkaapissa. Viimeistele annokset herneenversoilla tai basilikan lehdillä.
Myös nk raakaruoka on täydentävä - sblenderii
Kuka tuollaista mönjää haluaa syödä? Mielummin vaikka lihapullat perunamuusilla!
- foodlover1
^Et sitten tiedä mitä gazpacho on.
Yhden kesän toivoin joka kerta sitä lounaaksi kun mieheni kysyi ruokatoivetta. Melonin kanssa en ole kokeillut mutta olen avoin kaikelle uudelle ruoan suhteen ja tuo kuulostaa varsin toimivalta kombinaatiolta.
Itsekään en syö päivittäin lämmintä ruokaa, monipuolista kylläkin. Leipää harvakseltaan - esimerkiksi avocado-parmesaanilevitteen tai paistettujen munien kera. Täyte on pääosassa, leipä kannattelee vain.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän475146- 3261918
Nainen, se auttaisi jo paljon minua
tuskissani, jos tunnustaisit sinulla olevan tunteita, vaikka et haluaisikaan suhdetta. Olisi upeaa tietää, että olen sin1131838Anja ja Janne
Eli nämä kosulan manipellet sai raploojan tubetuksen loppumaan,sitten selitellään uusimmalla videolla ettei heillä ollut701517Tässä epämiellyttävä totuus
Sinä olet henkisesti sairas ja se on epämiellyttävä totuus jota välttelet ja jota et halua kuulla sanottavan. Sinä elät681467- 811214
Elämäni rakkaus
Miten hirveästi haluaisin olla lähelläsi, halata sinua ja kuiskata monta kertaa, että rakastan sinua. Hyvää yötä! Mieh321213- 361056
- 421035
Mikä sinussa on parasta
Olet sellainen ihana kokonaisuus, että en löydä huonoa juttua. Mutta siis parasta. Tarmokkuus, pitkäjänteisyys, kädet, ä21984