Eli..mikä ero on japanilaisella ruoalla ja kiinalaisella?Millaista on intialainen ruoka?
kiinalainen, japanilainen, intialainen
4
2262
Vastaukset
- hohhohhoo
....kulinaristi, kun et noita eroja tunne.
Eikä niitä voi lyhyesti tässä kertoa. Kipitä kirjastoon! - Asafoetida
Kaikkien näiden yhteinen piirre on tasapainoisten ravitsemus/ateriakokonaisuuksien muodostaminen. Intialainen veda-keittiö (ayurveda) on koko kaakkois-Aasian keittotaidon perusta: apteekki keittiössä. Eri maissa samaa asiaa sitten kutsutaan eri nimillä: Intiassa erotellaan fyysisiset/aineenvaihduntatyypit ('dosha': pitta, vata ja kapha), Kiinassa tyydytään yin/yang -tasapainoon ja Japanissa asialle ei oikeastaan ole nimeä, vaan aterioiden monipuolisuus sinänsä nähdään riittäväksi.
Erot ovat myös huomattavia, mm. saatavilla olevien raaka-aineiden johdosta. Intialainen keittiö (jota parhaiten tunnen) on lisäksi saanut huomattavia vaikutteita persialaisesta (parsi, mughal) ja brittiläisestä (raj) kokkaamisesta. Goassa portugalilainen vaikutus suorastaan dominoi.
Euroopan intialaiset ravintolat eivät ole kovinkaan hyvä oikean intialaisen ruoan demonstraatio, koska niitä enimmäkseen (etenkin Isossa-Britanniassa) pyörittävät bangladeshiläiset ja pakistanilaiset muslimit, jotka ymmärrettävästi eivät ole perehtyneet hindulaiseen veda-traditioon.
Siitä on kamalan kauan kun olen ollut Suomessa, mutta esim. Lontoon parhaat intialaiset ravintolat kutsuvat itseään nepalilaisiksi tai sri lankalaisiksi (=pohjois-Intia, etelä-Intia.)
Kasvisruokapalstalta saatat löytää nimimerkilläni hakien joitakin intialaisia ohjeita, jotenkuten eurooppalaistettuna.
No, kaiken kaikkiaan: asafoetidalassa hra Asafoetida laittaa intialaista (etenkin etelä-intialaista) ja thai-ruokaa, rva Asafoetida puolestaab kiinalaista, japanilaista ja indonesialais/malesialaista. Molemmat tekevät myös Välimeren alueen ja lähi-Idän ruokia - niin, ja singaporelaista, joka onkin luku sinänsä.
Hare Krishna! - mmmmaku
kiinalaisessa on enemman friteerattua ja makeita makuja, japanilainen enemman riisi-kasvis-suolaista. tama on hyvinkarkea erottelu, mutta kay syomassa japanissa ja kiinassa niin huomaat eron nopeasti. Japanissa on myos raakoja artikkeleita (sashimi, sushi) kun kiinassa ei mitaan syoda raakana, edes vihanneksia. Shabu shabu tyyli loytyy kiinastakin nimella engl. hot-pot, mutta japanissa se on todelal herkullista, kiinassa harvoin edes lahes yhta hyvaa.
- totoro
japanilaiset myös käyttää mausteita aika hillitysti että jokaisen ruoka-aineen oma maku pääsee esiin. Myös monta kertaa olen kuullut kommentin japanilaiselta että jokin mitä on täällä maistanut on liian makeaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ajattelen sinua nyt
Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu705727Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin
Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti274747Yritys Kannus
Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett182966- 1772367
- 172026
Työkyvyttömienkin on jatkossa haettava työtä
Riikalla ja Petterillä on hyviä uutisia Suomen työttömille: ”Toimeentulotuen uudistus velvoittaa työttömäksi ilmoittaut1662011- 1011470
- 681184
Harmi, se on
Mutta mä tulkitsen asian sitten niin. Olen yrittänyt, oman osani tehnyt, ja saa olla mun puolesta nyt loppuun käsitelty171156Maailma pysähtyy aina kun sut nään
Voi mies kuinka söpö sä oot❤️ Olisin halunnut jutella syvällisempää kuin vaan niitä näitä. Se pieni heti sut tavatessa o771038