No mitä te haluaisitte?

Kokkinen

Kertokaapa teinit, mitä te sitten haluaisitte syödä koulussa eli menuehdotusta kehiin.

53

1265

  Vastaukset

  • kebab ranskalaisilla

  • pizaa
   hampurilaisia
   nakei ja ranskiksii

  • Mun puolesta, jos nuoriso tahtoo olla vatipäitä vajakkeja ja liikuntarajotteisia aikuisuudessaan, niin eiku tällasta kuraa vaan joka päivä. Ne, jotka haluu kasvaa pyörittää tätä yhteiskuntaa ja päättää, mitä tolle jämäsakille tehdään, tarjoillaan sit vähän terveellisempää settiä.

   • haluun pitsaa :D


   • alfaboy kirjoitti:

    haluun pitsaa :D

    Se on PIZZA saatanan huorahomo. Lyön turpaan tuollaista.


   • PIZZA PIZZA SE ON kirjoitti:

    Se on PIZZA saatanan huorahomo. Lyön turpaan tuollaista.

    pitsa
    pistsa
    kinkku ananas kebappi pitsa :DDD
    älä saa sydärii pappa


  • Vähemmän eineksiä. Kalapuikkoja, nakkeja, makkaroita ja vastaavia ruokia on aivan liian usein. Valitettavasti juuri ne taitavat kuulua monen suosikkiruokiin joten muutosta on varmaan turha odottaa :(

  • Haluaisin syödä oikeaa kalaa, en kalapuikkoja tai pakasteseitiä. Esim. kirjolohi on edullisempaa kuin kalapuikot ja seiti ja siitä saa uunissa tosi hyvää ruokaa.

   Liha pitäisi olla samanlaista, kun kotona eli mutsi ostaa jostain pientilalta lihan. Eikö kaupungitkin voisi suosia jotain paikkakunnan pienteurastamoa, että liha maistuisi lihalle?

   Noiden edellisten siäksi riittäisi, kun olisi jotain perunaa tai uunikasviksia ja sitten salaattia.

  • Vai vielä hyvää ruokaa koulussa, käykää lidlistä hakemassa eväänne, kun tulette kouluun!

   • Ja pointtisi oli?


   • Lukiolainen kirjoitti:

    Ja pointtisi oli?

    Rakas ysiluokkalainen.. no se on vaan hintakysynmys. Ja rakkaampi Lukiolainen; samoin. Kun se määräraha millä se ruoka teille väsätään on edelleen veroeuroilla tehty. Ei me voida enempää laittaa kun mihin meillä on rahaa.

    Onko opetettu rahankäytöstä kotona / koulussa ? Missään ?

    Ja sitten kun ne ruokalistat suunnitellaan jo kauan aikaa etukäteen; ihan samoin kun opinto-ohjelma.

    Tilataan raaka-aineet, palkataan työntekijät.

    Se täti /setä joka siellä on -- ei ole pizzakuski.
    Ihan kaupungin tai kunnan työntekijä, joka vaan antaa teille ruokaa.

    Ja se ruoka on valmistettu isommassa keskuskeitiössä, ihan aamusta lähtien, sillon kun sinä istut pulpetin takana .

    Ruokalista on joka kaupungin nettisivulla.

    Jos joku ei tykkää, tai haluaa ostaa sen lidlistä.. ei me sitä tiedetä.
    Katsotaan sen päivän hävikki ja vähennetään se lopulta kokonaaan pois.

    Lidl- lapsi ei sitten jonkun ajan päästä saa ruokaa ollenkaan jos ei ole tullut syömään kouluruokailuun.

    Oliko nyt tarpeeksi selkeästi sanottu vai tarvitseeko tavuviivat ?

    - Onhan näitä kohteliaita LUKIOLAISIA jotka osaa ilmoittaa kun ovat poissa ruokailusta, että emme tee työtä turhaan . Hienoa, kiitos siitä.


   • Rakas "ruokasi antaja". Oletko niin syvällä eineksissä, ettet huomaa kuinka tavallinen perusruoka on edullisempaa kuin eineshöttö, jota kouluilla on tarjolla?
    Kun suunnittelette ne ruokalistat, ottakaa ne kalapuikot niistä pois ja laittakaa tilalle kalaa. Vai onko liian vaikeaa?

    Vai onko niin, että enää ei keittäjät halua tehdä muuta kuin lämmittää eineksiä?

    Rahankäyttöä on opetettu kotona ja käyn toki itsekin ruokaostoksilla. Ostan kalaa, en kalapuikkoja. Ostan jauhelihaa, en valmiita jauholihapullia.

    Kukaan tervejärkinen ei enää juo rasvatonta maitoa, mutta päiväkotilasten ja koululaisten on sitä pakko juoda tai sitten voi toki juoda vaan vettä.


  • Onko perunat kuorittu nykyisin valmiiksi? Niissä kun on se vaara ,että jos syö vihertäviä perunoita ne ovat myrkyllisiä,eikä ainakaan pienemmät lapset tiedä varoa.Tutkivatkohan kunnolla keittoloissa ,ettei vihreitä perunoita sekoiteta mihinkään ruokaan kun todennäköisesti ne ainakin kuoritaan koneella.
   Mielestäni pitäisi olla lapsille koulussa kunnon perusruokaa,ei mitään maustettuja mömmöjä.Jokainen voi maustaa lisää tarvittaessa,eikä liika mauste ole hyväksi muutenkaan.Monet saa niistä vatsavaivoja ym.
   Kunnon perusruoka ei maksa sen enempää kuin valmis einekset.

  • Lautasmallin mukaisesti tehtyä maukasta ruokaa tuoreista, kotimaisista aineksista ois kiva.
   Muuten, miksi aikuiset yleistää sen, että KAIKKI nuoret TOSIAAN ON läskejä, roskaruokaa syöviä ahmatteja, joille ei kelpaa terveellinen kotiruoka. OLEN TAVALLINEN 15-vuotias tyttö, joka ei ole ikinä syönyt roskaruokaa (okei, siitä on ainakin kuukausi) mutta MÄ EN TOSIAANKAAN AINAKAAN SYÖ ROSKARUOKAA VIIKONLOPPUISIN, koska tiedän aikuisten olettamuksen tämän perusteella. Syön aamupalan, koulussa kouluruokaa, jos ei ole merenantimia (lue:kalapuikkoja, kalakeittoa,kalakiusauksia, jne) tai juustoa salaatissa tai kananmunaa. YLEENSÄ ruoka on hyvää. Täällä syö ala-aste, yläaste sekä lukio. Täällä EI OLE ainakaan kumiperunoita :)

   • Toi "en ole ikinä syönyt roskaruokaa (okei siitä on ainakin kuukausi)" kuvaa yleistilannetta muuten sairaan hyvin :'DDD ja sä oot niitä harvoja jotka ylipäätään syö koulus yleensä ja sulki noit nirsouksii :'P


  • Olen ammattikoululainen ja meillä on sellainen ruoka, josta sopisi peruskoulujen ottaa mallia. Ruoka tehdään pääsääntöisesti itse, meillä myös leipä leivotaan itse, saa ottaa leipää miten paljon haluaa, ei mitään peruskoulun naurettavaa 1/viipale oppilaalle rajoituksia. Saamme oikeaa perunamuussia, emme jauheesta tehtyä. Salaattina saamme hyviä perussalaatteja joita voi yhdistellä, esim kaukalo pelkkää vihreää salaattia ja toisessa porkkanaraastetta ja sitten erikseen ananasta, ei kamalaa sekamelskasalaattia niinkuin peruskoulussa. Ruoka on pääsääntöisesti hyviä perusmakuja, tätä toivoisin vielä paremmaksi. Chili con carnen sijaan söisin hyvää jauhelihakastiketta. Lihakastiketta ja perunamuusia kebab-kastikkeen sijaan.
   Itse olen lisäksi töissä keittiössä nimikkeellä ravitsemustyöntekijä ja saan siitä lisätienestiä opiskelurahaksi.

  • Olen töissä koulun keittiössä ja järjestettiin toiveruokaviikko, eli oppilaat sai itse päättää sen viikon ruoat. Arvaatte varmaan listan: kalapuikot, pinaattiletut, uunimakkara, makaroonilaatikko ja lihapullat.
   Pizzaa ei pystytty totetuttamaan vaikka sitä eniten toivottiin ja hampurilaiset oisi
   olleet eineksiä, sama juttu.
   Opettajien kanssa sitten keskusteltiin että nämä on niitä kotiruokia, ei oikein muusta tiedetä. No- tehtiin sitten nämä.
   Meillä on hyvä, laadukas ja vaihteleva ruokalista seitsemän viikon kierrolla.
   Ilomielin oltaisiin tehty jotain muutakin kun näitä.

   • Ilomielin voisitte edes sen verran vaivautua, että vaihtaisitte ne korppujauhoiset kalapuikot oikeaan kalaan? Osaatteko tehdä uunilohta? Uunikasviksia?


   • Puhtaasti kustannus- ja resurssikysymys.
    Ei ole kyse mistään vaivautumisesta ja osataan kyllä nämä tehdä.
    Raaka-aine kustannukset on nyt n 80cnt / pää, sillä ei tehdä uunilohta.
    No esim meillä on 350 oppilasta ympäri kaupunkia, ruoka tehdään keskuskeittiössä, pakataan ja kuljetetaan kouluille. Näin se menee 99 % kaikista kouluista.
    Siihen päälle kaikki dieetit- jotka on välillä pelkkää narinaa.
    Kalapäivinä niitä nimenomaan on eli dieettikokit tulessa.

    Tehtäshän sitä vaikka laivan seisova pöytä jos siihen olisi rahaa ja uunit
    vetäisi.
    Teeppä sinä abi tulevaisuudessa duunia sen verran paljon että tuo määräraha saadaan nostettua vaikkapa euroon.


   • Tuskinpa ne dieetit enää nykyään on pelkästä nirsoudesta johtuvia - eikös koulut vaadi lääkärintodistuksen kaikista allergioista.


   • sitäsaamitä kirjoitti:

    Puhtaasti kustannus- ja resurssikysymys.
    Ei ole kyse mistään vaivautumisesta ja osataan kyllä nämä tehdä.
    Raaka-aine kustannukset on nyt n 80cnt / pää, sillä ei tehdä uunilohta.
    No esim meillä on 350 oppilasta ympäri kaupunkia, ruoka tehdään keskuskeittiössä, pakataan ja kuljetetaan kouluille. Näin se menee 99 % kaikista kouluista.
    Siihen päälle kaikki dieetit- jotka on välillä pelkkää narinaa.
    Kalapäivinä niitä nimenomaan on eli dieettikokit tulessa.

    Tehtäshän sitä vaikka laivan seisova pöytä jos siihen olisi rahaa ja uunit
    vetäisi.
    Teeppä sinä abi tulevaisuudessa duunia sen verran paljon että tuo määräraha saadaan nostettua vaikkapa euroon.

    Kalapuikot ovat kalliita, eivätkä sisällä kalaa, vaan vehnää! Kotona ei onneksi tarvitse syödä eineksiä, kuten koulussa. Taivaan kiitos, meillä koko perhe osaa laittaa ruokaa! Koulukeittäjät lämmittäköön eineksiään. Sitä vartenko kävitte amiksen?


  • alkoholi tarjoilu :DDD

  • Haluaisin että koulussa olisi silloin tällöin kasvispäivä eli olisi kasviksia sinä päivänä:) sitten pitäis olla kunnon perunaa ja just sillai erillään salaatin osat. sit ei niin eksoottisia ruokia. En tiennyt mitä chili con carne oli ja vedin vaan täyden haarukallisen suuhun.. oksensin.

   • Kasvispäiviä on jo. Ja se on typerää koska muutenkin jokaiselle ruoalle on aina kasvisvaihtoehto. Jos et tiedä mitä on chili con carne niin se tarkoittaa vain että olet ihan saatanan tyhmä. Ja koulukeittiöiden chili con carne on aika pitkälti ihan tavallista jauhelihakastiketta, ja ihan oikein oksennus tuli, hohhoijaa...


  • Ihan pelkkää perus juustohampurilaista, heheh joka helv#### päivä

   ps: EN SÖISI NIITÄ ITSE: KAIKKI MENEE MUILLE!

   • mulle maistuis pippuripihvi valkosipuliperunat viskikastike.juomana pari bisseä.jälkkäri vadelmia ja pannacottaa ja kahvi ja parit konjakit.koulukin sujuis paremmin.


   • kumipyöräkärry kirjoitti:

    mulle maistuis pippuripihvi valkosipuliperunat viskikastike.juomana pari bisseä.jälkkäri vadelmia ja pannacottaa ja kahvi ja parit konjakit.koulukin sujuis paremmin.

    Hahahahaa!! =D Repesin naurusta kun luin kirjoituksesi kumipyöräkärry. Niin kallista gurmeeta ja vieläpä taidat olla liian nuori alkoholiin. Eikä aikuisetkaan juo yleensäkkään töissä alkoholia. Ja ravintolassa tuollainen illallinen maksaa varmaan jtn 60€. Hah hah haaa!!!=D


  • SAATANA se kouluruoka syödään vikisemättä kun se teille perkeleille on ilmaista. vittu että suututtaa tommoset nirsot perkeleet.

   • Haista vittu. En syö. =D


  • No esimerkiksi minun kouluni jauhelihakeitossa liha on hirveän rasvaista ja joka ikisessä palassa on läskiä, pidän kotiruuasta mutta olisi kiva jos liha olisi laadukkaampaa. Ennen tämä keitto oli ihan ok eli perus jauhelihakeittoa ihan hyvää ja pidinkin siitä joskus kovasti mutta liha on ilmeisestk vaihtunut joten tässä tämmöinen pieni herätys niille jotka sanovat teinejä nirsoiksi että tuollaistako meidän pitää aivan mukisematta syödä.... ja olen muuten kuudesluokkalainen enkä voi erikoisruokavalio linjastosta käydä kasvisruokaa hakemassa. Menkää joskus peruskouluun syömään niin huomaatte ruoan laadun.

   • Se on sulamatonta rasvaa varmaankin. Jauheliha tulee esikypsytettynä 5 kg "laatoissa" josta se lisätään keittopohjaan. Ilmeisesti ei ole kuumennettu tarpeeksi.
    Syön ja valmistan ala/yläaste ruokaa päivittäin, n 700 lapselle.
    Uuneissa on eroja, osa lähtee valmiina ja osa tehdään paikan päällä. Yleensä ne koulujen omat keittiöt toimii miten toimii ja ruoan menekki on joka päivä erilainen.
    Välillä joku kokonainen luokka saattaa olla poissa ja toisena päivänä sitten tulee vaikka tutustumisryhmä, joista ei ole ilmoitettu etukäteen. Aika ja raaka-aineet ovat rajalliset.
    Tottakai teemme niin hyvää ruokaa kun resurssit sallivat.


   • Tuleeko teille keittäjille, koskaan huono omatunto, kun joudutte tarjoamaan lapsille epäterveellisiä eineksiä ja juomaksi rasvatonta maitoa, joka on maidoista kaikkein pahinta terveydelle?

    Onko teillä mitään mahdollisuuksia vaikuttaa ruuan laatuun esim. kuukausipalavereissanne?

    Vai onko niin, että tämä on teistä ihan ok, ettekä edes tajua tuhoavanne lasten terveyttä, koska toimitte resurssien määräämissä rajoissa?


  • Kun mä olin ala-asteella, muistan vieläkin joskus tarjottiin "possupataa" jossa oli limainen kastike ja lihaa vähän vain pieninä paloina suurelta osin läskisenä. En silloin ymmärtänyt miksi laatu on näin huono, mutta kun jos sitä lihaa olisi ollut enemmän ja laadukkaampana, se olisi maksanut tietysti enemmän. Mitään fileitä ei voida tarjota, liian kalliita! Tai meitä ennen syömään tulleet olivat kauhoneet ne lihat.

  • käyn aina koulu keittiös ottaas täyden lautasn, ihan sama mitä paskaa siäl o.. heitän kaikki vaan menee hyi vittu en mä sit paskaa syö:DDD sit tilaan aina pitsaa koulun viereisesti kebulast,,, kaverit aina kateelisii ku mulle tuodaa pitsa kouluu:DDDDDD

   • joo itekki heitän koulun ruuat aina meneen, joku nälkänen afrikkalainen ois kauhuissaan kun näkis roskiksen heh... Pitäs ottaa niille varmaan pari kuvaa xDDDD


  • euron juustoja ja es:ää

  • Ei kastikkeita lihan tai minkään muunkaan kanssa juoma on ihan sitä varten, enemmän kasvis ruokaa

  • lihakeittoa

  • Ihan jos olis sellaista tavallista kotiruokaa:
   Uunilohta mieluummin kuin kalapuikkoja.
   Karjalanpaisti tai joku muu lihapa olisi hyvää - nyhtöpossu!
   Oikeita lihapullia ja oikeaa perunamuussia.

   Aika masentavaa tuo kouluruoka on nykyään. Laitosmaista, mut ei varmaan vielä ihan kaikkein huonoimmasta päästä laitosruokaa. Isomummon annokset on ihan harmaata mössöö. Sitä ei ruuaksi edes tunnista.

   • Täällä yliopistossa emme enää saa ilmaista kouluruokaa, lounas maksaa 2,60€ ja ihan hyviä ruuat ovat yleensä olleet MUTTA lihapullat on ihan niin kuin niitä einespullia, tosi laitosmaisia! Kai 2,60€:lla pitäisi saada jo ihan oikeita lihapullia.


   • Miten kuvittet että kukaan ennättä tahdä taikinan, pyöritellä ja paistaa lihapullat yhdelle yiopistolle samana päivänä kun ne tarjoillaan..
    2.60 on kyllä edullinen.
    Itse oon koulunkäyntiavustajana keskiasteen oppilaitoksessa ja lounas on 6 e.
    Ei niitä pullia ole pakko syödä,en syö itsekkään (yleensä ostan niitä koirilleni) koska aina on myös kasvisvaihtoehto.
    Joillekkin ne kyllä näkyy kelpaavan paremmin kun hyvin.

    Minun lemppari kouluruuissa on järvikalapihvit, eineksiä nekin mutta saatan varata keittiöltä annoksen ja viedä kotiinkin.

    Ainahan voi keittiölle antaa palautetta- mielellän rakentavaa- ja yliopistolla sen
    pitäis onnistua sivistyneesti.


   • Niin siinäpä ratkaisu työttömyyteen. Palkataan lisää lihapullanpyörittäjiä tai sitten vaan hihat heilumaan jo aamu neljältä.


  • piriä ja kaljaa

  • MUUUSSIIII!!

  • makarooni laatikko, oli ennen kaikkien suosikki.

   • Onhan sitä nykyäänkin ja yksi eniten menevistä koululla, samoin broileri pastapaistos ja tietenki iänikuiset kalapuikot ja lihapullat.


  • karamelleja ja limonaadia

  • Haluaisin syödä terveellistä perusruokaa enkä näitä epäterveellisiä eineksiä, mitä kouluilla lämmitetään.

   Mutta ei ne keittäjät enää osaa laittaa ruokaa, vain ja ainoastaan lämmittää eineslaatikon.

  • makaroonilaatikko se on paras.

  • Karjalanpaistia ja uunikasviksia.

  • Tavallisia suomalaisia kotiruokia, kuten esim.
   - makaronilaatikko
   - lihaperunasoselaatikko
   - perunamuusia & kalaa
   - liha- tai kasviskeitto
   - riisi- tai ohrapuuro
   - riisiä ja kanaa
   - hernekeitto

   Omassa koulussani tarjottiin mm. harmaan väristä limaista mössöä, jossa oli pieniä kasviksien paloja seassa. En tiedä, oliko tämä limamössölaatikko perunaa, pastaa vai jotain sakeutettua jauholientä. Kasviksetkin olivat niin ylikeitetty pehmeiksi ettei niitä juuri erottanut. Liekö siinä sitten ollut edellisen viikon ruokien jämät yhteen soseutettuna.

  • Pizzaa tai hampurilaisia ranskalaisia perunoita joka päivä. Juomaksi energiajuomaa niin paljon kuin haluaa. T: Poika 14v

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   40
   2106
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   30
   1241