Kokeilen ensi kertaa imellettyn pottulaatikon valmistusta.
Keitin 4 Kg pottuja, prisman jauhoista lajiketta,ja kaadoin vedet pois ja survoin
reikäsurvimella.Mutta sitten lisäsin heti 2 dl vehnäjauhoja ja ajoin vatkaimella massan tasaiseksi.Laitoin uunin päälle yöksi imeltymään.Mutta.
Teinköhän virheen ,oliko perunat liian kuumia vielä että imeltyminen ei pääse
alkamaan.Joku sanoi että jos liian kuumana laittaa sinne ne jauhot se ikäänkuin tappaa sen ja ei imelly ?
Jos on noin auttaako silloin vielä runsas siirappi ?
Imelletty pottulaatikko ?
13
3452
Vastaukset
- pernakiskoo
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/hamalainen-perunalaatikko
mummo visko hiukka ruista joukkoon immellysaineeksi.
Loppusilaus leivinuunin jälkilämmössä h- raknne muuttuu
missään nimessä ei vatkailla
Pernakiskoon antaman reseptin kuvassa laatikko on liian vaalea - kun se saa paahtua kunnolla, maku muuttuu karamellisoituneen herkulliseksi. Siis anna tulla ruskeaksi reunoilta!
1. Perunat keitetään kuorineen, ilman suolaa.
2. Kuoritaan kuumina ja survotaan suurpiirteisesti.
3. Survoksen päälle ripotellaan vehnäjauhoja.
4. Annetaan imeltyä lämpimässä.
Huom. Siirappi ei kuulu imellettyyn perunalaatikkoon, makeus syntyy perunoista itsestään.Tässä on tutun näköinen laatikko ja reseptikin on varmaan hyvä - siinä on tuota muskottipähkinääkin.
http://ruoka.fi/reseptit/imelletty-perunalaatikko
- karvakäsi
no hyi saatana mitä sontaa!syökää pizzaa ja kebabbia tai sit imekää munaa!
- Aamulla sen tietää
No niin.Muusi oli aamulla aika muusin makuista, en tosin tiedä kuinka imelää sen pitäisi olla imellytyksen jälkeen.Jatkoin kuitenkin ohjeen mukaan.Laitoin puolet maitomäärästä tavallista kermaa ja toisen puolen punaista maitoa.reippaasti suolaa ja muskottipähkinää ja 3 dl tummaa siirappia ja sitten 200 gr voimakas-suolaista voita.Tein siis 4 kertaisen annoksen (4 kg pottuja.)
Paistoin 2-3 väliltä.
Aika tumman ruskeaksi paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa.
Mielettömän hyvää tuli.Tämän jälkeen meille ei enään osteta kaupoista ns."
imellettyjä " perunalaatikoita. Selvää on ettei tämä ole mitään dieettiruokaa.
Mutta eihän tämä ole kuin kerran vuodessa, silloin saa herkutella.
Ei se lihota mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä vaan se mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä .Jep. - ImelläOikein
Aamulla sen tietää kirjoitti:
No niin.Muusi oli aamulla aika muusin makuista, en tosin tiedä kuinka imelää sen pitäisi olla imellytyksen jälkeen.Jatkoin kuitenkin ohjeen mukaan.Laitoin puolet maitomäärästä tavallista kermaa ja toisen puolen punaista maitoa.reippaasti suolaa ja muskottipähkinää ja 3 dl tummaa siirappia ja sitten 200 gr voimakas-suolaista voita.Tein siis 4 kertaisen annoksen (4 kg pottuja.)
Paistoin 2-3 väliltä.
Aika tumman ruskeaksi paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa.
Mielettömän hyvää tuli.Tämän jälkeen meille ei enään osteta kaupoista ns."
imellettyjä " perunalaatikoita. Selvää on ettei tämä ole mitään dieettiruokaa.
Mutta eihän tämä ole kuin kerran vuodessa, silloin saa herkutella.
Ei se lihota mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä vaan se mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä .Jep.Jos teit yleisesti saatavien ohjeiden mukaan, niin ei mikään ihme että ei onnistu.
Yleisten ohjeiden mukaan imelletään usein liian alhaisessa lämpötilassa.
Imellyttäminen onnistuu parhaiten imellysreaktioiden optimilämpötilassa 65-70 asteessa.
Imeltyminen kannattaakin aloittaa notkistamalla sose vedellä ja jäähdyttäminen 76-77 asteiseksi ja jauho lisätään soseeseen. Sose laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin. Imeltymisaika on noin 2-5 tuntiua.
- hyi helvetti
onks tommosii vitun laatikoita pakko syödä sit?ei kai kukaan pakota syömään tommost paskaa vittu saatana!
- imellys
paska haesoo kuin painikisoissa
- 70asteenohje
70 asteen ohje on aika "kova sana"!
- EiJännää
Niimpä. Ei ooo enää mitään jännitettävää kun onnistuu pomminvarmasti. Olis eees 60 asteen ohje niin olis ainakin mahdollisuus että sose happanee. Tai se 55 asteen "viikari" happanee varmemmin. Ne 40 asteen ja huoneenlämpöohjeet olisi vieläkin mielenkiintoisempia kun alkaa käymään ja happanemaan.
- Anonyymi
Imellytä 70 asteen säännön mukaisesti.
Keitä perunat kypsiksi kattilassa ja soseuta ja ohenna kuumalla keittovedellä, niin että saat sakean soseen.
Jäähdytä sose välillä sekoittaen noin 70 asteiseksi. Jauhot menettä imeltämistehon jos soseen lämpötila on yli 77 astetta.
Lisää jauhot 70 asteiseen soseeseen ja sekoita tasaiseksi.
Laita sosekattila 70 asteiseen uuniin ja anna soseen imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita 2-4 kertaa imeltymisen aikana .
Valmistele imelletty sose paistettavaksi ja paista 170 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Kun pinta saa väriä, niin voit alentaa uunin lämpötilan noin 140 asteeseen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072785Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212310Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021906- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821167- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi238961