Imelletty pottulaatikko ?

Aamulla sen tietää

Kokeilen ensi kertaa imellettyn pottulaatikon valmistusta.
Keitin 4 Kg pottuja, prisman jauhoista lajiketta,ja kaadoin vedet pois ja survoin
reikäsurvimella.Mutta sitten lisäsin heti 2 dl vehnäjauhoja ja ajoin vatkaimella massan tasaiseksi.Laitoin uunin päälle yöksi imeltymään.Mutta.
Teinköhän virheen ,oliko perunat liian kuumia vielä että imeltyminen ei pääse
alkamaan.Joku sanoi että jos liian kuumana laittaa sinne ne jauhot se ikäänkuin tappaa sen ja ei imelly ?
Jos on noin auttaako silloin vielä runsas siirappi ?

13

3400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pernakiskoo
      • raknne muuttuu

        missään nimessä ei vatkailla


      • Pernakiskoon antaman reseptin kuvassa laatikko on liian vaalea - kun se saa paahtua kunnolla, maku muuttuu karamellisoituneen herkulliseksi. Siis anna tulla ruskeaksi reunoilta!


    • 1. Perunat keitetään kuorineen, ilman suolaa.
      2. Kuoritaan kuumina ja survotaan suurpiirteisesti.
      3. Survoksen päälle ripotellaan vehnäjauhoja.
      4. Annetaan imeltyä lämpimässä.
      Huom. Siirappi ei kuulu imellettyyn perunalaatikkoon, makeus syntyy perunoista itsestään.

    • karvakäsi

      no hyi saatana mitä sontaa!syökää pizzaa ja kebabbia tai sit imekää munaa!

      • Aamulla sen tietää

        No niin.Muusi oli aamulla aika muusin makuista, en tosin tiedä kuinka imelää sen pitäisi olla imellytyksen jälkeen.Jatkoin kuitenkin ohjeen mukaan.Laitoin puolet maitomäärästä tavallista kermaa ja toisen puolen punaista maitoa.reippaasti suolaa ja muskottipähkinää ja 3 dl tummaa siirappia ja sitten 200 gr voimakas-suolaista voita.Tein siis 4 kertaisen annoksen (4 kg pottuja.)
        Paistoin 2-3 väliltä.
        Aika tumman ruskeaksi paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa.
        Mielettömän hyvää tuli.Tämän jälkeen meille ei enään osteta kaupoista ns."
        imellettyjä " perunalaatikoita. Selvää on ettei tämä ole mitään dieettiruokaa.
        Mutta eihän tämä ole kuin kerran vuodessa, silloin saa herkutella.
        Ei se lihota mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä vaan se mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä .Jep.


      • ImelläOikein
        Aamulla sen tietää kirjoitti:

        No niin.Muusi oli aamulla aika muusin makuista, en tosin tiedä kuinka imelää sen pitäisi olla imellytyksen jälkeen.Jatkoin kuitenkin ohjeen mukaan.Laitoin puolet maitomäärästä tavallista kermaa ja toisen puolen punaista maitoa.reippaasti suolaa ja muskottipähkinää ja 3 dl tummaa siirappia ja sitten 200 gr voimakas-suolaista voita.Tein siis 4 kertaisen annoksen (4 kg pottuja.)
        Paistoin 2-3 väliltä.
        Aika tumman ruskeaksi paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa.
        Mielettömän hyvää tuli.Tämän jälkeen meille ei enään osteta kaupoista ns."
        imellettyjä " perunalaatikoita. Selvää on ettei tämä ole mitään dieettiruokaa.
        Mutta eihän tämä ole kuin kerran vuodessa, silloin saa herkutella.
        Ei se lihota mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä vaan se mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä .Jep.

        Jos teit yleisesti saatavien ohjeiden mukaan, niin ei mikään ihme että ei onnistu.

        Yleisten ohjeiden mukaan imelletään usein liian alhaisessa lämpötilassa.

        Imellyttäminen onnistuu parhaiten imellysreaktioiden optimilämpötilassa 65-70 asteessa.

        Imeltyminen kannattaakin aloittaa notkistamalla sose vedellä ja jäähdyttäminen 76-77 asteiseksi ja jauho lisätään soseeseen. Sose laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin. Imeltymisaika on noin 2-5 tuntiua.


    • hyi helvetti

      onks tommosii vitun laatikoita pakko syödä sit?ei kai kukaan pakota syömään tommost paskaa vittu saatana!

    • imellys

      paska haesoo kuin painikisoissa

    • 70asteenohje

      70 asteen ohje on aika "kova sana"!

      • EiJännää

        Niimpä. Ei ooo enää mitään jännitettävää kun onnistuu pomminvarmasti. Olis eees 60 asteen ohje niin olis ainakin mahdollisuus että sose happanee. Tai se 55 asteen "viikari" happanee varmemmin. Ne 40 asteen ja huoneenlämpöohjeet olisi vieläkin mielenkiintoisempia kun alkaa käymään ja happanemaan.


    • Anonyymi

      Imellytä 70 asteen säännön mukaisesti.

      Keitä perunat kypsiksi kattilassa ja soseuta ja ohenna kuumalla keittovedellä, niin että saat sakean soseen.

      Jäähdytä sose välillä sekoittaen noin 70 asteiseksi. Jauhot menettä imeltämistehon jos soseen lämpötila on yli 77 astetta.

      Lisää jauhot 70 asteiseen soseeseen ja sekoita tasaiseksi.

      Laita sosekattila 70 asteiseen uuniin ja anna soseen imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita 2-4 kertaa imeltymisen aikana .

      Valmistele imelletty sose paistettavaksi ja paista 170 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Kun pinta saa väriä, niin voit alentaa uunin lämpötilan noin 140 asteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe