Imelletty pottulaatikko ?

Aamulla sen tietää

Kokeilen ensi kertaa imellettyn pottulaatikon valmistusta.
Keitin 4 Kg pottuja, prisman jauhoista lajiketta,ja kaadoin vedet pois ja survoin
reikäsurvimella.Mutta sitten lisäsin heti 2 dl vehnäjauhoja ja ajoin vatkaimella massan tasaiseksi.Laitoin uunin päälle yöksi imeltymään.Mutta.
Teinköhän virheen ,oliko perunat liian kuumia vielä että imeltyminen ei pääse
alkamaan.Joku sanoi että jos liian kuumana laittaa sinne ne jauhot se ikäänkuin tappaa sen ja ei imelly ?
Jos on noin auttaako silloin vielä runsas siirappi ?

13

3540

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pernakiskoo
      • raknne muuttuu

        missään nimessä ei vatkailla


      • Pernakiskoon antaman reseptin kuvassa laatikko on liian vaalea - kun se saa paahtua kunnolla, maku muuttuu karamellisoituneen herkulliseksi. Siis anna tulla ruskeaksi reunoilta!


    • 1. Perunat keitetään kuorineen, ilman suolaa.
      2. Kuoritaan kuumina ja survotaan suurpiirteisesti.
      3. Survoksen päälle ripotellaan vehnäjauhoja.
      4. Annetaan imeltyä lämpimässä.
      Huom. Siirappi ei kuulu imellettyyn perunalaatikkoon, makeus syntyy perunoista itsestään.

    • karvakäsi

      no hyi saatana mitä sontaa!syökää pizzaa ja kebabbia tai sit imekää munaa!

      • Aamulla sen tietää

        No niin.Muusi oli aamulla aika muusin makuista, en tosin tiedä kuinka imelää sen pitäisi olla imellytyksen jälkeen.Jatkoin kuitenkin ohjeen mukaan.Laitoin puolet maitomäärästä tavallista kermaa ja toisen puolen punaista maitoa.reippaasti suolaa ja muskottipähkinää ja 3 dl tummaa siirappia ja sitten 200 gr voimakas-suolaista voita.Tein siis 4 kertaisen annoksen (4 kg pottuja.)
        Paistoin 2-3 väliltä.
        Aika tumman ruskeaksi paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa.
        Mielettömän hyvää tuli.Tämän jälkeen meille ei enään osteta kaupoista ns."
        imellettyjä " perunalaatikoita. Selvää on ettei tämä ole mitään dieettiruokaa.
        Mutta eihän tämä ole kuin kerran vuodessa, silloin saa herkutella.
        Ei se lihota mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä vaan se mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä .Jep.


      • ImelläOikein
        Aamulla sen tietää kirjoitti:

        No niin.Muusi oli aamulla aika muusin makuista, en tosin tiedä kuinka imelää sen pitäisi olla imellytyksen jälkeen.Jatkoin kuitenkin ohjeen mukaan.Laitoin puolet maitomäärästä tavallista kermaa ja toisen puolen punaista maitoa.reippaasti suolaa ja muskottipähkinää ja 3 dl tummaa siirappia ja sitten 200 gr voimakas-suolaista voita.Tein siis 4 kertaisen annoksen (4 kg pottuja.)
        Paistoin 2-3 väliltä.
        Aika tumman ruskeaksi paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa.
        Mielettömän hyvää tuli.Tämän jälkeen meille ei enään osteta kaupoista ns."
        imellettyjä " perunalaatikoita. Selvää on ettei tämä ole mitään dieettiruokaa.
        Mutta eihän tämä ole kuin kerran vuodessa, silloin saa herkutella.
        Ei se lihota mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä vaan se mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä .Jep.

        Jos teit yleisesti saatavien ohjeiden mukaan, niin ei mikään ihme että ei onnistu.

        Yleisten ohjeiden mukaan imelletään usein liian alhaisessa lämpötilassa.

        Imellyttäminen onnistuu parhaiten imellysreaktioiden optimilämpötilassa 65-70 asteessa.

        Imeltyminen kannattaakin aloittaa notkistamalla sose vedellä ja jäähdyttäminen 76-77 asteiseksi ja jauho lisätään soseeseen. Sose laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin. Imeltymisaika on noin 2-5 tuntiua.


    • hyi helvetti

      onks tommosii vitun laatikoita pakko syödä sit?ei kai kukaan pakota syömään tommost paskaa vittu saatana!

    • imellys

      paska haesoo kuin painikisoissa

    • 70asteenohje

      70 asteen ohje on aika "kova sana"!

      • EiJännää

        Niimpä. Ei ooo enää mitään jännitettävää kun onnistuu pomminvarmasti. Olis eees 60 asteen ohje niin olis ainakin mahdollisuus että sose happanee. Tai se 55 asteen "viikari" happanee varmemmin. Ne 40 asteen ja huoneenlämpöohjeet olisi vieläkin mielenkiintoisempia kun alkaa käymään ja happanemaan.


    • Anonyymi

      Imellytä 70 asteen säännön mukaisesti.

      Keitä perunat kypsiksi kattilassa ja soseuta ja ohenna kuumalla keittovedellä, niin että saat sakean soseen.

      Jäähdytä sose välillä sekoittaen noin 70 asteiseksi. Jauhot menettä imeltämistehon jos soseen lämpötila on yli 77 astetta.

      Lisää jauhot 70 asteiseen soseeseen ja sekoita tasaiseksi.

      Laita sosekattila 70 asteiseen uuniin ja anna soseen imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita 2-4 kertaa imeltymisen aikana .

      Valmistele imelletty sose paistettavaksi ja paista 170 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Kun pinta saa väriä, niin voit alentaa uunin lämpötilan noin 140 asteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      51
      2254
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      25
      1008
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      82
      962
    4. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      914
    5. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      873
    6. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      54
      863
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      121
      842
    8. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      773
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      753
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      749
    Aihe