Kinkku suli huoneenlämmössä, sisälämpötila 20, paistettiin 125 asteessa kunnes sisälämpötila lähes 80. Jäähdytys ulkona terassilla peitettynä ~3h, sitten sisälle jääkaappiin.
Koska pääsi noin lämpimäksi sulamaan, uskaltaako edes syödä?
Sanomattakin selvää, että tumpelot asialla ekaa kertaa... ;)
kinkku pilalla?
8
1764
Vastaukset
- Konkkukinkari
Uskaltaa.
Itse annoin tuoreen kinkun (7,8 kg) lämmitä jääkaapista huoneenlämpöön noin 7 tuntia ennen paistamista.
Ei se kinkku hetkessä pahene.
Ja toisaalta: Kyllä sen suussa maistaa, jos huonoksi on mennyt mutta 98% varmuudella antaa rouskuttaa vaan!
Seuraava kinkku onkin sitten jo paljon helpompi käsitellä, kun on vänän reenannut !
Hyvää Joulua! - eräs mies vaan
Hei kysytkö piloillasi? Olet tehnyt juuri oikein. Mitä lämpimämpi kinkku on uuniin mennessään niin sen parempi kinkun suolainen maku siihen tulee. Ja se, että se on ollut uunissa 80 asteeseen asti tarkoittaa, että se on nyt mureaa syötävää.
Itse olen tehnyt noin jo n. 40v eikä kukaan ole moittinut vaan hyvin on kaupaksi mennyt joulupöydissä. Sellainen nopeasti kylmästä kinkusta paistettu hädintuskin 76asteiseksi juuri ja juuri kypsäksi saatu on tuskaa syötävää. Puoliraa'an sianlihan nesteet tirskuvat leikattaeesa...HYI
Onnittelut oikeasta tavasta ja Hyvää Joulua!
H ja nyt lähden minäkin pukin hommiin... - kinkunpilaajako
Kiitos vastauksista!
Siksi epäilen, koska jokapaikassa varotellaan sulattamasta kinkkua yli 10 asteen, bakteerit alkaa muhia pinnassa ja ruokamyrkytys on taattu...- Osastonjohtaja
Sinulle tulee erittäin vaarallinen pierutauti.
Pierutautien ylilääk. Rahikainen
- 80c ja muuta
Ei ongelma parempi noin kuin muuten ja sisälämpötilaksi olisi riittänyt noin 75 c mutta ylikypsä on parempaa.
Nautinnollista joulua. Jos hieno ravintola tarjoaa kinkkua niin sen pitää tietysti olla sisältä raakaa. Se on hienoa! Vai onko kuitenkin niin, että omat opit on 'sieltä'.
Olin taannoin syömässä jotain kaurista. Liha oli puoliraakaa, en syönyt kuin kypsän osan. Siis en ymmärrä hienosta liharuoasta mitään. MOT.- kukin makunsa mukaan
No kauriin sisäpaisti on parhaimmillaan kun sisälämmön jättää 40 asteeseen uunista otettaessa, sitten 20min. foliossa tekehtymässä ennen laikkausta, nam.
Kinkun sisälämmön jätin 75 asteeseen, että ei murene leikatessa, sekin on nam. - pilalla on
no hyi saatana!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3673987Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091443- 941297
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko651104Yksi iso yllätys luvassa The Summit Suomi -finaalijaksossa - Tiesitkö nämä Summit-loppukolmikosta?
The Summit Suomi on tarjoillut yllättäviä pudotuksia ja melkoisen määrän pelkkää kisaajien vaelluksen kuvaamista Norjass14927Perjantaita!
Miltä kaivattusi tuoksuu? Tuli mieleen kun täällä usein mainitaan pahasta hajusta. 🤔58917- 38880
Voi että! Sergey Hilman paljastaa Race Across the World -kuvauksista: "Tämä oli se paras jekku"
Tykätään! Aikamoinen pari tämä Sergey Hilman ja Sini Sabotage - herättävät varmasti vahvoja tunteita suuntaan sun toise12877- 65861
Ei tullut konkurssia, tuli 3 karhua
Olipas hyvä uutinen. Näin sitä vaan tunnetaan. Persut eivät onnistuneet tuhoamaan.. tätäkään60859