Kinkku suli huoneenlämmössä, sisälämpötila 20, paistettiin 125 asteessa kunnes sisälämpötila lähes 80. Jäähdytys ulkona terassilla peitettynä ~3h, sitten sisälle jääkaappiin.
Koska pääsi noin lämpimäksi sulamaan, uskaltaako edes syödä?
Sanomattakin selvää, että tumpelot asialla ekaa kertaa... ;)
kinkku pilalla?
8
1885
Vastaukset
- Konkkukinkari
Uskaltaa.
Itse annoin tuoreen kinkun (7,8 kg) lämmitä jääkaapista huoneenlämpöön noin 7 tuntia ennen paistamista.
Ei se kinkku hetkessä pahene.
Ja toisaalta: Kyllä sen suussa maistaa, jos huonoksi on mennyt mutta 98% varmuudella antaa rouskuttaa vaan!
Seuraava kinkku onkin sitten jo paljon helpompi käsitellä, kun on vänän reenannut !
Hyvää Joulua! - eräs mies vaan
Hei kysytkö piloillasi? Olet tehnyt juuri oikein. Mitä lämpimämpi kinkku on uuniin mennessään niin sen parempi kinkun suolainen maku siihen tulee. Ja se, että se on ollut uunissa 80 asteeseen asti tarkoittaa, että se on nyt mureaa syötävää.
Itse olen tehnyt noin jo n. 40v eikä kukaan ole moittinut vaan hyvin on kaupaksi mennyt joulupöydissä. Sellainen nopeasti kylmästä kinkusta paistettu hädintuskin 76asteiseksi juuri ja juuri kypsäksi saatu on tuskaa syötävää. Puoliraa'an sianlihan nesteet tirskuvat leikattaeesa...HYI
Onnittelut oikeasta tavasta ja Hyvää Joulua!
H ja nyt lähden minäkin pukin hommiin... - kinkunpilaajako
Kiitos vastauksista!
Siksi epäilen, koska jokapaikassa varotellaan sulattamasta kinkkua yli 10 asteen, bakteerit alkaa muhia pinnassa ja ruokamyrkytys on taattu...- Osastonjohtaja
Sinulle tulee erittäin vaarallinen pierutauti.
Pierutautien ylilääk. Rahikainen
- 80c ja muuta
Ei ongelma parempi noin kuin muuten ja sisälämpötilaksi olisi riittänyt noin 75 c mutta ylikypsä on parempaa.
Nautinnollista joulua. Jos hieno ravintola tarjoaa kinkkua niin sen pitää tietysti olla sisältä raakaa. Se on hienoa! Vai onko kuitenkin niin, että omat opit on 'sieltä'.
Olin taannoin syömässä jotain kaurista. Liha oli puoliraakaa, en syönyt kuin kypsän osan. Siis en ymmärrä hienosta liharuoasta mitään. MOT.- kukin makunsa mukaan
No kauriin sisäpaisti on parhaimmillaan kun sisälämmön jättää 40 asteeseen uunista otettaessa, sitten 20min. foliossa tekehtymässä ennen laikkausta, nam.
Kinkun sisälämmön jätin 75 asteeseen, että ei murene leikatessa, sekin on nam. - pilalla on
no hyi saatana!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 653858
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.473203Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on1542969Putin lähti takki auki sotaan....
Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,472870SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.752426Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s621931Patteriauton ovia ei saatu auki - kuljettaja koki hirvittävän kuoleman!
”Oviongelma johti kuskin kuolemaan kolarissa – tämä ratkaisu saatetaan kieltää kokonaan Sivulliset pyrkivät tempomaan a241925Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.1361830- 891259
Mitä tarkalleen tunnet
Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai681200