kinkku pilalla?

kinkunpilaajako

Kinkku suli huoneenlämmössä, sisälämpötila 20, paistettiin 125 asteessa kunnes sisälämpötila lähes 80. Jäähdytys ulkona terassilla peitettynä ~3h, sitten sisälle jääkaappiin.

Koska pääsi noin lämpimäksi sulamaan, uskaltaako edes syödä?
Sanomattakin selvää, että tumpelot asialla ekaa kertaa... ;)

8

1854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Konkkukinkari

      Uskaltaa.
      Itse annoin tuoreen kinkun (7,8 kg) lämmitä jääkaapista huoneenlämpöön noin 7 tuntia ennen paistamista.
      Ei se kinkku hetkessä pahene.
      Ja toisaalta: Kyllä sen suussa maistaa, jos huonoksi on mennyt mutta 98% varmuudella antaa rouskuttaa vaan!

      Seuraava kinkku onkin sitten jo paljon helpompi käsitellä, kun on vänän reenannut !

      Hyvää Joulua!

    • eräs mies vaan

      Hei kysytkö piloillasi? Olet tehnyt juuri oikein. Mitä lämpimämpi kinkku on uuniin mennessään niin sen parempi kinkun suolainen maku siihen tulee. Ja se, että se on ollut uunissa 80 asteeseen asti tarkoittaa, että se on nyt mureaa syötävää.

      Itse olen tehnyt noin jo n. 40v eikä kukaan ole moittinut vaan hyvin on kaupaksi mennyt joulupöydissä. Sellainen nopeasti kylmästä kinkusta paistettu hädintuskin 76asteiseksi juuri ja juuri kypsäksi saatu on tuskaa syötävää. Puoliraa'an sianlihan nesteet tirskuvat leikattaeesa...HYI

      Onnittelut oikeasta tavasta ja Hyvää Joulua!

      H ja nyt lähden minäkin pukin hommiin...

    • kinkunpilaajako

      Kiitos vastauksista!
      Siksi epäilen, koska jokapaikassa varotellaan sulattamasta kinkkua yli 10 asteen, bakteerit alkaa muhia pinnassa ja ruokamyrkytys on taattu...

      • Osastonjohtaja

        Sinulle tulee erittäin vaarallinen pierutauti.

        Pierutautien ylilääk. Rahikainen


    • 80c ja muuta

      Ei ongelma parempi noin kuin muuten ja sisälämpötilaksi olisi riittänyt noin 75 c mutta ylikypsä on parempaa.
      Nautinnollista joulua.

    • Jos hieno ravintola tarjoaa kinkkua niin sen pitää tietysti olla sisältä raakaa. Se on hienoa! Vai onko kuitenkin niin, että omat opit on 'sieltä'.

      Olin taannoin syömässä jotain kaurista. Liha oli puoliraakaa, en syönyt kuin kypsän osan. Siis en ymmärrä hienosta liharuoasta mitään. MOT.

    • kukin makunsa mukaan

      No kauriin sisäpaisti on parhaimmillaan kun sisälämmön jättää 40 asteeseen uunista otettaessa, sitten 20min. foliossa tekehtymässä ennen laikkausta, nam.
      Kinkun sisälämmön jätin 75 asteeseen, että ei murene leikatessa, sekin on nam.

    • pilalla on

      no hyi saatana!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3372
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      45
      3184
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2688
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1860
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      86
      1487
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1330
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1199
    Aihe