Kinkku suli huoneenlämmössä, sisälämpötila 20, paistettiin 125 asteessa kunnes sisälämpötila lähes 80. Jäähdytys ulkona terassilla peitettynä ~3h, sitten sisälle jääkaappiin.
Koska pääsi noin lämpimäksi sulamaan, uskaltaako edes syödä?
Sanomattakin selvää, että tumpelot asialla ekaa kertaa... ;)
kinkku pilalla?
8
1314
Vastaukset
- Konkkukinkari
Uskaltaa.
Itse annoin tuoreen kinkun (7,8 kg) lämmitä jääkaapista huoneenlämpöön noin 7 tuntia ennen paistamista.
Ei se kinkku hetkessä pahene.
Ja toisaalta: Kyllä sen suussa maistaa, jos huonoksi on mennyt mutta 98% varmuudella antaa rouskuttaa vaan!
Seuraava kinkku onkin sitten jo paljon helpompi käsitellä, kun on vänän reenannut !
Hyvää Joulua! - eräs mies vaan
Hei kysytkö piloillasi? Olet tehnyt juuri oikein. Mitä lämpimämpi kinkku on uuniin mennessään niin sen parempi kinkun suolainen maku siihen tulee. Ja se, että se on ollut uunissa 80 asteeseen asti tarkoittaa, että se on nyt mureaa syötävää.
Itse olen tehnyt noin jo n. 40v eikä kukaan ole moittinut vaan hyvin on kaupaksi mennyt joulupöydissä. Sellainen nopeasti kylmästä kinkusta paistettu hädintuskin 76asteiseksi juuri ja juuri kypsäksi saatu on tuskaa syötävää. Puoliraa'an sianlihan nesteet tirskuvat leikattaeesa...HYI
Onnittelut oikeasta tavasta ja Hyvää Joulua!
H ja nyt lähden minäkin pukin hommiin... - kinkunpilaajako
Kiitos vastauksista!
Siksi epäilen, koska jokapaikassa varotellaan sulattamasta kinkkua yli 10 asteen, bakteerit alkaa muhia pinnassa ja ruokamyrkytys on taattu...- Osastonjohtaja
Sinulle tulee erittäin vaarallinen pierutauti.
Pierutautien ylilääk. Rahikainen
- 80c ja muuta
Ei ongelma parempi noin kuin muuten ja sisälämpötilaksi olisi riittänyt noin 75 c mutta ylikypsä on parempaa.
Nautinnollista joulua. Jos hieno ravintola tarjoaa kinkkua niin sen pitää tietysti olla sisältä raakaa. Se on hienoa! Vai onko kuitenkin niin, että omat opit on 'sieltä'.
Olin taannoin syömässä jotain kaurista. Liha oli puoliraakaa, en syönyt kuin kypsän osan. Siis en ymmärrä hienosta liharuoasta mitään. MOT.- kukin makunsa mukaan
No kauriin sisäpaisti on parhaimmillaan kun sisälämmön jättää 40 asteeseen uunista otettaessa, sitten 20min. foliossa tekehtymässä ennen laikkausta, nam.
Kinkun sisälämmön jätin 75 asteeseen, että ei murene leikatessa, sekin on nam. - pilalla on
no hyi saatana!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan
Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.1371916- 271908
Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha231858Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.851640Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?621448Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se201266Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan371163Avaa sydämesi mulle
❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo381160- 111148
Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k101137