Kirjolohikeiton mausteet

Kala-Katsu

Kyselen maustevinkkejä, mitä mausteita itse käytät ja pidät hyvinä?

Minä laitan yleensä kalaliemikuution, sipulia, valkopippuria ja laakerinlehtiä, lopuksi tilliä.

Tänään kypsensin kirjolohifileen perunoiden päällä, oli helppo ottaa nahka pois ja paloitella kala. Tein keiton kokonaan vesipohjaiseksi ja kermaa saa jokainen lisätä maun mukaan.

Hyvistä vinkeistä kiitollinen Katsu.

10

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fisuunassuun

      Siinähän ne - ei kannata kauhiasti hihistellä vaan pysyä yksinkertaisessa - se on yleensä parempaa.

      Käytät tilliä ilmeisesti hienonnettuna pinnalle viimeistelyyn, mutta voit toki käyttää varret vähän murskattuina keittämisen aikana keitinliemessä, näin saat lisää makua liemeen - poista ne varret ennen tarjoilua.

      Nykytrendin mukaan moni laittaisi fenkolia paloiteltuna mukaan (se kun niin sopii fisuun), mutta minä itse en käyttäisi, sillä sen maku on liian voimakas peittäen muut maut. Jos siitä ei pidä niin älä käytä, sillä se pilaa mielestäni koko sopan.

      Jos potkua soppaan haluaa pehmeyden sijaan niin aina voi pilkkoa vähän chiliä ja inkivääriä keittoon ja lisätä vähän limen mehua - näin saa pienen aasialaistwistin finski-soppaan.

    • kalakeiton

      pitää maistua kalakeitolle eikä millekään yrtikeitolle

    • sotevento

      Huljauta paljasta terskaa keittovedessä noin 20 sekunnin verran ja kourallinen suolaa, niin kyllä maittaa vaativampaankin makuun!

    • BLOOD IS LIFE

      Suolaa ei kannata laittaa paljon muuten maistuu ihan hirveeltä, mausteina voi olla jotain yrttejä, tilliä, sitruunapippuria, inkivääriä, paprikaa, fenkolia

    • Tämä on paras ohje

      Kokonainen kirjolohi keitetään päineen päivineen, josta on kidukset otettu pois. Kidukset antaisivat vaan pahaa makua.

      Kypsä kala otetaan ylös ja ruoditaan. Päästäkin kaivellaan lihat ja jätetään lautaselle odottelemaan.

      Keitinveteen laitetaan perunat ja sipulit. Kun perunat ovat lähes kypsät, niin lisätään se keitetty kala joukkoon lämpiämään. Ei liian aikaisin, ettei se kala muusaannu ihan hienoksi silpuksi.

      Lopuksi koskenlaskija juustoa puolikas, tai kokonainen. Se sulaa sinne liemen sekaan. Suolaa maun mukaan. Valkopippuria myös jos tykkää.

      On helppo ja hyvä resepti. Kaikki joille olen tätä syöttänyt, on itsekin alkaneet käyttämään tätä ohjetta. Maku on uskomaton!

      • BLOOD IS LIFE

        Koskenlaskija paprika on hyvää siitä voi vähän laittaa soppaan tai kastikkeeseen. Lipstikkaa voi myös laittaa mausteeks


      • liemekäs

      • seulkomaalainen

        Me säästämme lämminsavustettusta lohesta ja kirjolohesta aina nahan ja muut perkaat ja keitämme liemen siitä,Sitä kun lisää lohikeittoon, tule ihana savuinen makuu siihen.


    • Pikantti lisä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe