Kyselen maustevinkkejä, mitä mausteita itse käytät ja pidät hyvinä?
Minä laitan yleensä kalaliemikuution, sipulia, valkopippuria ja laakerinlehtiä, lopuksi tilliä.
Tänään kypsensin kirjolohifileen perunoiden päällä, oli helppo ottaa nahka pois ja paloitella kala. Tein keiton kokonaan vesipohjaiseksi ja kermaa saa jokainen lisätä maun mukaan.
Hyvistä vinkeistä kiitollinen Katsu.
Kirjolohikeiton mausteet
10
109
Vastaukset
- fisuunassuun
Siinähän ne - ei kannata kauhiasti hihistellä vaan pysyä yksinkertaisessa - se on yleensä parempaa.
Käytät tilliä ilmeisesti hienonnettuna pinnalle viimeistelyyn, mutta voit toki käyttää varret vähän murskattuina keittämisen aikana keitinliemessä, näin saat lisää makua liemeen - poista ne varret ennen tarjoilua.
Nykytrendin mukaan moni laittaisi fenkolia paloiteltuna mukaan (se kun niin sopii fisuun), mutta minä itse en käyttäisi, sillä sen maku on liian voimakas peittäen muut maut. Jos siitä ei pidä niin älä käytä, sillä se pilaa mielestäni koko sopan.
Jos potkua soppaan haluaa pehmeyden sijaan niin aina voi pilkkoa vähän chiliä ja inkivääriä keittoon ja lisätä vähän limen mehua - näin saa pienen aasialaistwistin finski-soppaan. - kalakeiton
pitää maistua kalakeitolle eikä millekään yrtikeitolle
- sotevento
Huljauta paljasta terskaa keittovedessä noin 20 sekunnin verran ja kourallinen suolaa, niin kyllä maittaa vaativampaankin makuun!
- BLOOD IS LIFE
Suolaa ei kannata laittaa paljon muuten maistuu ihan hirveeltä, mausteina voi olla jotain yrttejä, tilliä, sitruunapippuria, inkivääriä, paprikaa, fenkolia
- Tämä on paras ohje
Kokonainen kirjolohi keitetään päineen päivineen, josta on kidukset otettu pois. Kidukset antaisivat vaan pahaa makua.
Kypsä kala otetaan ylös ja ruoditaan. Päästäkin kaivellaan lihat ja jätetään lautaselle odottelemaan.
Keitinveteen laitetaan perunat ja sipulit. Kun perunat ovat lähes kypsät, niin lisätään se keitetty kala joukkoon lämpiämään. Ei liian aikaisin, ettei se kala muusaannu ihan hienoksi silpuksi.
Lopuksi koskenlaskija juustoa puolikas, tai kokonainen. Se sulaa sinne liemen sekaan. Suolaa maun mukaan. Valkopippuria myös jos tykkää.
On helppo ja hyvä resepti. Kaikki joille olen tätä syöttänyt, on itsekin alkaneet käyttämään tätä ohjetta. Maku on uskomaton!- BLOOD IS LIFE
Koskenlaskija paprika on hyvää siitä voi vähän laittaa soppaan tai kastikkeeseen. Lipstikkaa voi myös laittaa mausteeks
- liemekäs
http://www.hovinsalon.fi/index.php?pageid=410&aid=434&lang=fi
kala keitetään hymyillen ettei muussannu. Lisätään varoen jo sammutetun lieden, liemeen. Samoin tehdään raakakala-paloille. - seulkomaalainen
Me säästämme lämminsavustettusta lohesta ja kirjolohesta aina nahan ja muut perkaat ja keitämme liemen siitä,Sitä kun lisää lohikeittoon, tule ihana savuinen makuu siihen.
- Pikantti lisä
Kaviaaria joukkoon..
https://www.youtube.com/watch?v=_bTiz355ACY - ei kassikalaa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1002916
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu1052468- 912230
- 192059
Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.
Onko kenellekään yllätys?1731876- 431865
Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en451807- 781756
Synnittömänä syntyminen
Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.1351548Mitä tämä tarkoittaa,
että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?411314