Kirjolohikeiton mausteet

Kala-Katsu

Kyselen maustevinkkejä, mitä mausteita itse käytät ja pidät hyvinä?

Minä laitan yleensä kalaliemikuution, sipulia, valkopippuria ja laakerinlehtiä, lopuksi tilliä.

Tänään kypsensin kirjolohifileen perunoiden päällä, oli helppo ottaa nahka pois ja paloitella kala. Tein keiton kokonaan vesipohjaiseksi ja kermaa saa jokainen lisätä maun mukaan.

Hyvistä vinkeistä kiitollinen Katsu.

10

172

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fisuunassuun

      Siinähän ne - ei kannata kauhiasti hihistellä vaan pysyä yksinkertaisessa - se on yleensä parempaa.

      Käytät tilliä ilmeisesti hienonnettuna pinnalle viimeistelyyn, mutta voit toki käyttää varret vähän murskattuina keittämisen aikana keitinliemessä, näin saat lisää makua liemeen - poista ne varret ennen tarjoilua.

      Nykytrendin mukaan moni laittaisi fenkolia paloiteltuna mukaan (se kun niin sopii fisuun), mutta minä itse en käyttäisi, sillä sen maku on liian voimakas peittäen muut maut. Jos siitä ei pidä niin älä käytä, sillä se pilaa mielestäni koko sopan.

      Jos potkua soppaan haluaa pehmeyden sijaan niin aina voi pilkkoa vähän chiliä ja inkivääriä keittoon ja lisätä vähän limen mehua - näin saa pienen aasialaistwistin finski-soppaan.

    • kalakeiton

      pitää maistua kalakeitolle eikä millekään yrtikeitolle

    • sotevento

      Huljauta paljasta terskaa keittovedessä noin 20 sekunnin verran ja kourallinen suolaa, niin kyllä maittaa vaativampaankin makuun!

    • BLOOD IS LIFE

      Suolaa ei kannata laittaa paljon muuten maistuu ihan hirveeltä, mausteina voi olla jotain yrttejä, tilliä, sitruunapippuria, inkivääriä, paprikaa, fenkolia

    • Tämä on paras ohje

      Kokonainen kirjolohi keitetään päineen päivineen, josta on kidukset otettu pois. Kidukset antaisivat vaan pahaa makua.

      Kypsä kala otetaan ylös ja ruoditaan. Päästäkin kaivellaan lihat ja jätetään lautaselle odottelemaan.

      Keitinveteen laitetaan perunat ja sipulit. Kun perunat ovat lähes kypsät, niin lisätään se keitetty kala joukkoon lämpiämään. Ei liian aikaisin, ettei se kala muusaannu ihan hienoksi silpuksi.

      Lopuksi koskenlaskija juustoa puolikas, tai kokonainen. Se sulaa sinne liemen sekaan. Suolaa maun mukaan. Valkopippuria myös jos tykkää.

      On helppo ja hyvä resepti. Kaikki joille olen tätä syöttänyt, on itsekin alkaneet käyttämään tätä ohjetta. Maku on uskomaton!

      • BLOOD IS LIFE

        Koskenlaskija paprika on hyvää siitä voi vähän laittaa soppaan tai kastikkeeseen. Lipstikkaa voi myös laittaa mausteeks


      • liemekäs

      • seulkomaalainen

        Me säästämme lämminsavustettusta lohesta ja kirjolohesta aina nahan ja muut perkaat ja keitämme liemen siitä,Sitä kun lisää lohikeittoon, tule ihana savuinen makuu siihen.


    • Pikantti lisä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      40
      3714
    2. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      99
      1768
    3. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      136
      1635
    4. Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?

      HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1620
    5. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      97
      1371
    6. Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä

      Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo
      Sonkajärvi
      31
      1283
    7. MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil
      Kajaani
      297
      1176
    8. Kirjallinen varoitus

      On annettu eräälle henkilölle. hyssytellään kuitenkin asiasta
      Äänekoski
      57
      1145
    9. Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa

      On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall
      Sinkut
      127
      1041
    10. Julkisuuden henkilön päiväin päätös

      Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa
      Sinkut
      271
      1011
    Aihe