Savustettu kala, onko savustettua vai aromisoitua???

Pidän kalasta

Ostin savustetun Siian kaupasta ja kun kotona avasin ei se ollutkaan savustettua, vaan savuaromilla maustettu! Saako näin tosiaan tehdä?
Kala oli minulle pettymys, en kyllä enää osta.
Jos kala savustetaan, niin se saa savukäsittelyn ja muutoinkin tulee erilaiseksi rakenteeltaan.
Jos käytetään jotain savuaromia, niin siitä tulee pehmeä ja jokseenkin niljakas.
Tietääkseni ruuissa on muutenkin tarkat säädökset, olisi paketissa pitänyt lukea savuaromatisoitu, eikä savustettu.

103

4681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fisufisu

      Minkä valmistajan siika oli kyseessä? Tiedämpähän vältellä jatkossa. Uskomatonta, että pakkauksiin saa nykypäivänä kirjottaa noinkin harhaanjohtavia tekstejä!

      • savu siikaa

        nyt äkkiä laittamaan verkot jään alle.moottorikairalla 30 cm reikiä muoviputkesta uittoriuku ja muovipussiinn superlonia jotka työnnetään muoviputken sisään metrin välein puutapilla liitetään yhteen kaksi putkea tulee noin 6metrin uittoriuku,toiseen päähän reikä johon 120 metrinen narukiinnitetään,kairareijästä jään alle ja haarakepillää ujutetaan seuraavaan reikään ja sitä seuraavaan.viimeisestä avannosta narusta vetämällä uittokeppi ylös.ja sitten verkko kiinni naruun ja alkaa vetää verkkoa jään alle.molempinni päihin verkosta naru pajukeppiin ja poikkikeppi jään alle menevään pajukeppiin.kun menee katsomaan pajukepin viereen moottorikairalla reikä,ja harjanvarteen kiinnitetyllä koukulla narusta kiinni ja nostaa verkon ylös selkää sen ja siiat verkosta pois kalapussiin,verkon vetää narusta takaisin jään alle.ja äkkiä kotia siivoomaan ja savustamaan.sa ainakin luomusiikaa savustettuna jo tunnin kuluttua eikä ole vanhaa limaista epävarmaa kalaa.


      • Eemelinne
        savu siikaa kirjoitti:

        nyt äkkiä laittamaan verkot jään alle.moottorikairalla 30 cm reikiä muoviputkesta uittoriuku ja muovipussiinn superlonia jotka työnnetään muoviputken sisään metrin välein puutapilla liitetään yhteen kaksi putkea tulee noin 6metrin uittoriuku,toiseen päähän reikä johon 120 metrinen narukiinnitetään,kairareijästä jään alle ja haarakepillää ujutetaan seuraavaan reikään ja sitä seuraavaan.viimeisestä avannosta narusta vetämällä uittokeppi ylös.ja sitten verkko kiinni naruun ja alkaa vetää verkkoa jään alle.molempinni päihin verkosta naru pajukeppiin ja poikkikeppi jään alle menevään pajukeppiin.kun menee katsomaan pajukepin viereen moottorikairalla reikä,ja harjanvarteen kiinnitetyllä koukulla narusta kiinni ja nostaa verkon ylös selkää sen ja siiat verkosta pois kalapussiin,verkon vetää narusta takaisin jään alle.ja äkkiä kotia siivoomaan ja savustamaan.sa ainakin luomusiikaa savustettuna jo tunnin kuluttua eikä ole vanhaa limaista epävarmaa kalaa.

        Joo näin on ja veinkin kalan
        takaisin Cittariin ja sain rahat takaisin!
        Menin halliin ja ostin pati siikaa ja
        kotiin K-rauhan kautta ja ostin pöntön ja
        savustin itse partsilla,ne nykyisin
        käteviä ku en koko talo savua sen jlkeen!
        No nyt asia on ok ja
        ei tarvitse itkeä somessa taa mua
        onnetonta petettiin,miks aina käy näin?


      • Angrei
        Eemelinne kirjoitti:

        Joo näin on ja veinkin kalan
        takaisin Cittariin ja sain rahat takaisin!
        Menin halliin ja ostin pati siikaa ja
        kotiin K-rauhan kautta ja ostin pöntön ja
        savustin itse partsilla,ne nykyisin
        käteviä ku en koko talo savua sen jlkeen!
        No nyt asia on ok ja
        ei tarvitse itkeä somessa taa mua
        onnetonta petettiin,miks aina käy näin?

        Jees noin alan tekee minäkin!


      • Atri
        Angrei kirjoitti:

        Jees noin alan tekee minäkin!

        Vitsi toi on niin niin totta,
        mut pätee moneen tuotteeseen,
        ei lihapullissakaan ole lihaa ku 0%,
        mut sitäkin enemmän kanan elimiä.kamaraa jne,
        onko ne lihapullia? No on ku paketis niin lukee!


      • Etovaa
        Atri kirjoitti:

        Vitsi toi on niin niin totta,
        mut pätee moneen tuotteeseen,
        ei lihapullissakaan ole lihaa ku 0%,
        mut sitäkin enemmän kanan elimiä.kamaraa jne,
        onko ne lihapullia? No on ku paketis niin lukee!

        Yök katoin selosteen ja
        näin on,heitin roskiin....!


      • Angreille
        Angrei kirjoitti:

        Jees noin alan tekee minäkin!

        Et kuitenkaan ala. Sul ei oo pokkaa.


      • hyhhyh
        Atri kirjoitti:

        Vitsi toi on niin niin totta,
        mut pätee moneen tuotteeseen,
        ei lihapullissakaan ole lihaa ku 0%,
        mut sitäkin enemmän kanan elimiä.kamaraa jne,
        onko ne lihapullia? No on ku paketis niin lukee!

        Kanan nahalla ym. osilla saadan proteiini-arvot kohdilleen.Ja savustettua kalaa saadaan kalasta joka on ollut ensin myynnissä 1vkon,sen jälkeen savustetaan eltaantunut maku pois.


      • Elinkeinoelämä
        Atri kirjoitti:

        Vitsi toi on niin niin totta,
        mut pätee moneen tuotteeseen,
        ei lihapullissakaan ole lihaa ku 0%,
        mut sitäkin enemmän kanan elimiä.kamaraa jne,
        onko ne lihapullia? No on ku paketis niin lukee!

        kaikessa meitä kusetetaan! sosialisti tyhmä suomalainen EI vaan tajua edes murto-osaakaan miten se tapahtuu.miettikää euroa!! TÄYS KUSETUS VALUUTTA!AJATTELE MARKKAN JA EURON SUHDETTA...

        suomalainen on TYHMÄ...


      • wertlkr

        onko mielestäsi monessa mansikkajugurtissa mansikkaa?


      • kekekukko
        wertlkr kirjoitti:

        onko mielestäsi monessa mansikkajugurtissa mansikkaa?

        kaikissa on. mansikanmakuisessa ei ole.


      • ......
        kekekukko kirjoitti:

        kaikissa on. mansikanmakuisessa ei ole.

        just sen verran että sitä saa nimittää ansikkajugurtiksi.


      • savu siikaa kirjoitti:

        nyt äkkiä laittamaan verkot jään alle.moottorikairalla 30 cm reikiä muoviputkesta uittoriuku ja muovipussiinn superlonia jotka työnnetään muoviputken sisään metrin välein puutapilla liitetään yhteen kaksi putkea tulee noin 6metrin uittoriuku,toiseen päähän reikä johon 120 metrinen narukiinnitetään,kairareijästä jään alle ja haarakepillää ujutetaan seuraavaan reikään ja sitä seuraavaan.viimeisestä avannosta narusta vetämällä uittokeppi ylös.ja sitten verkko kiinni naruun ja alkaa vetää verkkoa jään alle.molempinni päihin verkosta naru pajukeppiin ja poikkikeppi jään alle menevään pajukeppiin.kun menee katsomaan pajukepin viereen moottorikairalla reikä,ja harjanvarteen kiinnitetyllä koukulla narusta kiinni ja nostaa verkon ylös selkää sen ja siiat verkosta pois kalapussiin,verkon vetää narusta takaisin jään alle.ja äkkiä kotia siivoomaan ja savustamaan.sa ainakin luomusiikaa savustettuna jo tunnin kuluttua eikä ole vanhaa limaista epävarmaa kalaa.

        Jääshalla reikä jäähän jos ei tuuraa hlua käyttää mutjos hluaani praileee kuusreikää kuuentuumankirilla ja iskee tuuralla välit poikki ja sit uittolauta siitä reijäsä jään alle ja muutako nytkyttelee lauvan vaikkpa khen verkon mittaan kyvä olla nrussa vaikka ommeltu villalnka ni tietää missä on lauta tieten askeleekki tarkkoja verkkomihellä et sttuu ja kuulee äänenki mut ei enää kevättalvella. sit poraa eiku ensin katsoo veronnosto avannosta suunnan missä on luta ja nru .sit nytkyttää lautaa pikkusen siitä mihin kairaa reijän sit laittaa snroidun ottokepin jose rautlanka mutkaki menee mut prenpi sranoitu ottoriuku et saa nrun ylös sit kiinittää siihen sen uittonarun ja vetää ludan pois verkkonkoku avannosta ja poistaa toisen nrun ja kiskoo verkot jään alle no ainaki viis tai kuuskyt milliset jopa 70 -80 tieten kokmivitosiaki voi käyttää tai nelikymppisiä riippuupi omnko klaa ja minkä kokostal ; )


      • pihhi kirjoitti:

        Jääshalla reikä jäähän jos ei tuuraa hlua käyttää mutjos hluaani praileee kuusreikää kuuentuumankirilla ja iskee tuuralla välit poikki ja sit uittolauta siitä reijäsä jään alle ja muutako nytkyttelee lauvan vaikkpa khen verkon mittaan kyvä olla nrussa vaikka ommeltu villalnka ni tietää missä on lauta tieten askeleekki tarkkoja verkkomihellä et sttuu ja kuulee äänenki mut ei enää kevättalvella. sit poraa eiku ensin katsoo veronnosto avannosta suunnan missä on luta ja nru .sit nytkyttää lautaa pikkusen siitä mihin kairaa reijän sit laittaa snroidun ottokepin jose rautlanka mutkaki menee mut prenpi sranoitu ottoriuku et saa nrun ylös sit kiinittää siihen sen uittonarun ja vetää ludan pois verkkonkoku avannosta ja poistaa toisen nrun ja kiskoo verkot jään alle no ainaki viis tai kuuskyt milliset jopa 70 -80 tieten kokmivitosiaki voi käyttää tai nelikymppisiä riippuupi omnko klaa ja minkä kokostal ; )

        eiku neljäntuuman mie käytäsn vain iskukoukkuhommissa kuustuumasta


    • vain ihminen

      Hyvänen aika. Tuskin kyse on kuitenkaan siitä että pakkaukseen saa kirjoittaa harhaanjohtavasti, vaan siitä, että valmistajat ja pakkauksentekijät ovat vain ihmisiä, jotka tekevät virheitä, isompia ja pienempiä, niin kuin kaikki muutkin. Suomi24:n lisäksi kannattaa varmaan pistää palautetta valmistajalle, niin osaavat korjata tilanteen. Palaute on tehokkainta, kun se osoitetaan oikealle henkilölle...

      • 8+7

        Nämä kauppiaiden "virheet" kyllä tiedetään. Miten joku jaksaakin niitä naiivisti puolustella? Tottakai tarkoitus on ollut huijata ja saada itselleen mahdollisimman suuri voitto. Siitä kaupankäynnissä on kyse. Lait ja säädökset on kierrettäväksi tehty ja mahdolliset sakon tullessa on jo laskettu että huijaamalla saatu hyöty on sakkoa isompi.

        Ostapa minulta upouusi volvo? Maksat rahat etukäteen ja tuon auton myöhemmin. Ohhoh.. kävipä virhe, se olikin hajottamolta löytynyt lada. Noh virheitä sattuu. Kauppaa ei silti peruta kun se oli vahinko..


      • ???
        8+7 kirjoitti:

        Nämä kauppiaiden "virheet" kyllä tiedetään. Miten joku jaksaakin niitä naiivisti puolustella? Tottakai tarkoitus on ollut huijata ja saada itselleen mahdollisimman suuri voitto. Siitä kaupankäynnissä on kyse. Lait ja säädökset on kierrettäväksi tehty ja mahdolliset sakon tullessa on jo laskettu että huijaamalla saatu hyöty on sakkoa isompi.

        Ostapa minulta upouusi volvo? Maksat rahat etukäteen ja tuon auton myöhemmin. Ohhoh.. kävipä virhe, se olikin hajottamolta löytynyt lada. Noh virheitä sattuu. Kauppaa ei silti peruta kun se oli vahinko..

        Minkä virheen KAUPPIAS tässä teki? Hän ei tehnyt vrhettä, vaan myi tuotetta, jonka VALMISTAJA oli nimennyt savustetuksi!


      • Pilkunnussija
        ??? kirjoitti:

        Minkä virheen KAUPPIAS tässä teki? Hän ei tehnyt vrhettä, vaan myi tuotetta, jonka VALMISTAJA oli nimennyt savustetuksi!

        Teille molemmille tuli virheitä. Ja paljon. Nimittäin kirjoitusvirheitä.


      • plussaa kusetuksesta
        8+7 kirjoitti:

        Nämä kauppiaiden "virheet" kyllä tiedetään. Miten joku jaksaakin niitä naiivisti puolustella? Tottakai tarkoitus on ollut huijata ja saada itselleen mahdollisimman suuri voitto. Siitä kaupankäynnissä on kyse. Lait ja säädökset on kierrettäväksi tehty ja mahdolliset sakon tullessa on jo laskettu että huijaamalla saatu hyöty on sakkoa isompi.

        Ostapa minulta upouusi volvo? Maksat rahat etukäteen ja tuon auton myöhemmin. Ohhoh.. kävipä virhe, se olikin hajottamolta löytynyt lada. Noh virheitä sattuu. Kauppaa ei silti peruta kun se oli vahinko..

        Masku myi nahkasohvana keinonahkasohvaa. Lehden kuvassa oli kuva toisesta sohvasta, tai kuvaa oli käsitelty. Lötkötyynyt olivat kyllä nahkaa, mutta kuvassa ne eivät näyttäneet lötköiltä, vaan ikäänkuin olivat kiinteä osa sohvaa.


      • Neuvvojeesus
        ??? kirjoitti:

        Minkä virheen KAUPPIAS tässä teki? Hän ei tehnyt vrhettä, vaan myi tuotetta, jonka VALMISTAJA oli nimennyt savustetuksi!

        Kauppias vastaa myymästään tuotteesta valmistajasta. Kauppias on vastuussa jos tuote ei vastaa kuvattua. Toki myös valmistajaan voit ottaa suoraan yhteyttä.


      • neje
        Neuvvojeesus kirjoitti:

        Kauppias vastaa myymästään tuotteesta valmistajasta. Kauppias on vastuussa jos tuote ei vastaa kuvattua. Toki myös valmistajaan voit ottaa suoraan yhteyttä.

        -valmistajasta huolimatta-


    • ernesti waan

      Kalaahan on savustettu suihkepullosta jo kauan, esim lohifileet sumutetaan pullosta, sitten uuniin ja pintaan saadaan sellainen kerros joka vastaa lujuudeltaan lähes sen lohen aitoa nahkaa ja maku on kitkerän pistävä, kohta ei saa aitoa savukalaa kuin itse savustamalla, ainahan on vanhentuneet myymättäjääneet lohet savustettu, siten on saatu kaupalle taas 2-3 päivää lisää myyntiaikaa lähes pilaantuneelle kalalle, nyt se on helposti tehtävissä kaupan omassa uunissa kun käytetään sumutetta, ei tarvitse kuljetella kaloja savustukseen ja takasi, harkintaa savukalojen ostoon.

      • Savukalasta saa

        Tämä on muuten totta!
        Siis tuo että myymättä jääneet vanhentuneet viedään savustettavaksi, samoin kuin että joka kerran kun kana on alennuksessa, se on vanhentunutta tai lähes, ja tungetu grilliin ja myydään halvalla, että saadaan pois.
        Sinänsä mielestäni hyvä, koska kun ne kerran on vielä syötäviä ei pitäisi heitää hukkaan: vitutti muutenkin se älytön tuhlaus. Se jos mikä on ihmisiltä TEURASTUSTA että oikeasti tapetaan ja tapetaan, valitetaan kun jotain makkataa puuttuu tai kun ei nyt ole kaikkia maailman eläimiä tapettuna tiskissä, ja sitten ne ei ole ihan satoja grammoja mitä heitetään pois, vaan kymmeniä ja satoja kiloja!

        Se on ihan törkeää ja oksettaa. Olen itse kaikkiruokainen, mutta sen jälkeen kun olin lihatiskillä, väheni kyllä lihansyönti. En syö enää kuin jouluna possua, muuten lammasta ja ehkä kerran vuodessa kanaa.
        Ei huvita, alkoi ihan oikeasti se öykkärikulutus oksettaa ja alkoi oksettaa se tuhlaaminen, kun minä en ole se kaupunkilaisidiootti joka luulee, että eläimet oikein haluaa mennä teuraaksi, vaan tiedän ihan tasan mistä se ruoka tulee. Nämä kaupunkilaisidiootit on niitä jotka haluaa aina vaan lisää - ja samaan aikaan tietenkin lellittää puudeliaan ja huutelee eläintenoikeuksien puolesta. Sitten pitäisi kuitenkin teurastaa, tappaa ja tuhlata, tehotuottaa ja antaa ilmaiseksi.

        No, mutta se ei nyt ollut se asia, vaan tämmöinen sivujuonne mistä haluan sanoa että sekin voisi mennä hukkaan: ne ketkä tajuaa, tajuaa sen jo, ja ne ketkä ei tajua, on niin tyhmiä, ettei tule tajuamaankaan.
        Mutta tuo kala: on parempi ettei hukata, että edes yritetään myydä JOS se olisi sitä ettei hukata. Mutta törkeät hinnat, aivan sikamaiset hinnat lähes vanhentuneella kalalla!!! Ensinnäkin, se hinta pitäisi olla nimellinen, koska se on maksettu se kala jo moneen kertaan. Kyllä varmaan kauppa kannnattaa kun vanhentuneesta savulohesta otetaan 90% voittoa, vielä senkin jälkeen kun on myyty sen ap erä jo voitolla.
        Siksi toisekseen, pitäisi olla rehellinen, edes sinnepäin.

        Nykykauppa pohjautuu vielä enemmän ahneudelle ja huijaukselle kuin mikään koskaan. Sama vuokrissa. Ja nämä ovat kuitenkin välttämättömyyksiä! Ahneus ja ahneus, ei enää mikään elinkeino, eikä mikään pieni elintason parannus. Vaan kun ruokaa on pakko ostaa, siitä voi kiskoa. Kun on pakko asua jossain, voi niittää mitä vaan: asukoot kadulla jos ei pärjää. Sitten ihmiset maksa oikeasti semmoista 40- 50% ylihintaa, koska ei mahda mitään. Suomi on oikeasti törkeän kallis eikä täällä kulutus ikinä nouse kun koko ajan kaikki vetää nuoralla tanssia. Kaikki tavalliset: tämä maahan yrittää pohjata rikkaitten paapomiseen ja nuolla niiden hanuria - ja silti ne muuttaa ulkomaille ja vie itsesäälin vallassa veroranahsa mukaanaan, koska heitä muka riistetään.

        Että tämän saa irti savukalasta? Kyllä, koska savukala ei ole savukala siksi, että senkin joku haluaa syödä ja silloin sille voi laitaa hinnan, siitä voi kusettaa ja ahneus jyllää, jopa niin pienessä asiassa kuin savukala: miettikääpä missä se on isommisssa asioissa.
        Olisi hyvä jos ruokaa ei haluttaisi haaskata, mutta sillä ei ole mitään väliä kenellekään enää. Millään muulla ei ole kun ahneudella. Ja siksi, kohta ei saa enää savukalaa jos ei itse savusta, koska ketään ei kiinnosta laatu vaan se että itte saa enemmän ja mahdollisimman vähällä.


    • 123123123

      VOI KAUHIA

    • oikein savustettu

      Ostin sähkösavustimen ja meille ei osteta enään aromatisoitua eikä savustettua kalaa, vaan savustan itse kalani. Eipä ole kalat ainakaan pyörineet pakattuna pitkin terminaaleja,vaan on uunituoretta ja maku aivan eri,kuin sen massapaskan mitä ruokakaupoista saa.

      • Ihminen, joka

        nimittää ruokaa passkaksi, joutaisi kokemaan pula-ajan. Silloin saisit syödä nälissäsi oikeaa passkaa, kun ei muuta ole. Pilalle hemmotellut nykyajan kakarat...


      • Eli siis
        Ihminen, joka kirjoitti:

        nimittää ruokaa passkaksi, joutaisi kokemaan pula-ajan. Silloin saisit syödä nälissäsi oikeaa passkaa, kun ei muuta ole. Pilalle hemmotellut nykyajan kakarat...

        tyytyväisenä pitäisi maksaa ja syödä kaikki mitä liikevoittoa tavoittelevat yritykset jalomielisyydessään suostuvat tuottamaan?


      • Mussuttajalle
        Ihminen, joka kirjoitti:

        nimittää ruokaa passkaksi, joutaisi kokemaan pula-ajan. Silloin saisit syödä nälissäsi oikeaa passkaa, kun ei muuta ole. Pilalle hemmotellut nykyajan kakarat...

        Nykyisistä valmisruuista iso osa on nimenomaan sitä pa5kaa, hyvät raaka-aineet pilataan vääränlaisella käsittelyllä lähes syömäkelvottomaksi sonnaksi voiton maksimointi mielessä. Pula-aikana tuskin kukaan ainakaan tarkoituksella pilasi raaka-aineita kuten ruokateollisuus nykyisin tekee.

        Siksi kannattaakin kiertää ne esivalmistetut ja pilatut sonnat kaukaa ja tehdä ruoka itse puhtaista mahdollisimman vähän käsitellyistä raaka-aineista. Tietysti tuo voi nykyajan uusavuttomille olla vähän hankalaa ja vaatii opettelua (kuulutko itse noihin?).

        Eli valituksesi on perusteeton. Valita niille valmistajille jotka raaka-aineita pilaavat äläkä asiakkaalle joka niitä ruokateollisuuden pilaamia sontia haukkuu.


    • smoking Joe

      joo, savustaminen on savustamista, ei mitään aromatisointia, ota ihmeessä yhteyttä valmistajaan, tämä ei välttämättä ole oikea foorumi.

      • 18+12

        Hyvä se on tiedottaa niin vähempi ihmisiä menee kauppiaiden huijauksiin. Oikea foorumi, kiitos vaan. Ei nyt aleta hyssyttelemään kauppiaiden ahneita huijauksia.


    • asiakkaan vastuu

      Oletko varmasti ostanut savustettua siikaa? Ettei olisi ollut savusiikaa?

      • valistunut ostaja

        Tämä on ollut yleistä jo vuoden päivät. Kumma että asia nousee esille vasta nyt.
        Itse pidän kalaa terveellisenä ja syön sitä paljon savustettuna ja nimen omaan vain oikeasti savustettuna. Osa kauppiaista lisää uunissa väriaineen, eli maalaavat kalan kuin se olisi savustettu. Lisäksi kalaan ruiskutetaan savuaromiaine, jotta maistuisi kuin savustettu. Oikeasti savustettu kala säilyy hyvin, mutta näihin väärennöksiin joudutaan ruiskuttamaan vielä kuutta eri säilöntäainetta. Näistä osa on muualla kuin Suomessa käyttökiellossa. On epäilyä, että aiheuttaa syöpää.
        Kun ostaa savustettua kalaa, kannattaa aina kysyä myyjältä onko liikkeessä olemassa savustuskaappia. Jos omaa kaappia ei ole, niin sitten pitää kysyä missä kalat ovat savustettu.
        Suurimmassa osassa paketeissa lukee "Ei aitosavuste" tai "maustettu savuaromeilla". Näin ei voi olla merkintä kuin "savustettu savuaromeilla", koska savuaromeilla ei voi savustaa.
        Valtaosa on merkitty oikein, mutta peräti n. 10-15% yritetään myydä väärällä tiedolla.

        Vähän samoin kuin mehut. Osa ilmoittaa rehellisesti että sisältää 40% oikeaa mehua, jolloin 60% on jatkettu tiivistejauheella ja hanavedella. Yleensä pullon edessä on maininta että 100% appelsiinimehu. Tuoteselosteessa on maininta että ei sisällä tiivistettä. Tämä teksti kannattaa aina löytää;"ei sisällä tiivistettä". Sillä eräällä valmistajalla on myynnissä etiketissä "100% luomu täysmehu", mutta joka selvityksen jälkeen osoittautuikin kokonaan hanavedeksi ja tiivistejauheeksi. Takaa tuoteselosteesta löytyy pieni teksti "valmistettu tiivisteestä", joka on etiketin kanssa täysin ristiriidassa.

        On myös monia muita "superhuijauksia". Esim. eräs pikaruokalamme esittelee lihaiseksi omaa pihviään ilmoittamalla sen olen täydet 100% naudanlihaa. Mutta tarkoittavat sillä että koska lihassa ei ole sian lihaa tai muuta, on siinä kätetyissä lihoissa naudan osuus 100%.
        Tämän on tietenkin ollut tarkoitus sekoittua lihapitoisuuteen. Samaisessa pihvissä lihapitoisuus on valitettavasti vain alle 20% ja nimen omaa niitä jäänteitä, joita ei voida enää tiskissä myydä.


      • Besserwisser1
        valistunut ostaja kirjoitti:

        Tämä on ollut yleistä jo vuoden päivät. Kumma että asia nousee esille vasta nyt.
        Itse pidän kalaa terveellisenä ja syön sitä paljon savustettuna ja nimen omaan vain oikeasti savustettuna. Osa kauppiaista lisää uunissa väriaineen, eli maalaavat kalan kuin se olisi savustettu. Lisäksi kalaan ruiskutetaan savuaromiaine, jotta maistuisi kuin savustettu. Oikeasti savustettu kala säilyy hyvin, mutta näihin väärennöksiin joudutaan ruiskuttamaan vielä kuutta eri säilöntäainetta. Näistä osa on muualla kuin Suomessa käyttökiellossa. On epäilyä, että aiheuttaa syöpää.
        Kun ostaa savustettua kalaa, kannattaa aina kysyä myyjältä onko liikkeessä olemassa savustuskaappia. Jos omaa kaappia ei ole, niin sitten pitää kysyä missä kalat ovat savustettu.
        Suurimmassa osassa paketeissa lukee "Ei aitosavuste" tai "maustettu savuaromeilla". Näin ei voi olla merkintä kuin "savustettu savuaromeilla", koska savuaromeilla ei voi savustaa.
        Valtaosa on merkitty oikein, mutta peräti n. 10-15% yritetään myydä väärällä tiedolla.

        Vähän samoin kuin mehut. Osa ilmoittaa rehellisesti että sisältää 40% oikeaa mehua, jolloin 60% on jatkettu tiivistejauheella ja hanavedella. Yleensä pullon edessä on maininta että 100% appelsiinimehu. Tuoteselosteessa on maininta että ei sisällä tiivistettä. Tämä teksti kannattaa aina löytää;"ei sisällä tiivistettä". Sillä eräällä valmistajalla on myynnissä etiketissä "100% luomu täysmehu", mutta joka selvityksen jälkeen osoittautuikin kokonaan hanavedeksi ja tiivistejauheeksi. Takaa tuoteselosteesta löytyy pieni teksti "valmistettu tiivisteestä", joka on etiketin kanssa täysin ristiriidassa.

        On myös monia muita "superhuijauksia". Esim. eräs pikaruokalamme esittelee lihaiseksi omaa pihviään ilmoittamalla sen olen täydet 100% naudanlihaa. Mutta tarkoittavat sillä että koska lihassa ei ole sian lihaa tai muuta, on siinä kätetyissä lihoissa naudan osuus 100%.
        Tämän on tietenkin ollut tarkoitus sekoittua lihapitoisuuteen. Samaisessa pihvissä lihapitoisuus on valitettavasti vain alle 20% ja nimen omaa niitä jäänteitä, joita ei voida enää tiskissä myydä.

        Et tiedä todellakaan mistään mitään.


    • kotikokkiX

      Minäkin pidän kalasta. Ja siksi toimin näin: savustan kalat itse silloin kun haluan syödä savustettua kalaa.
      Näin ei tarvi ostella keinotekoisesti aromatisoitua kalaa.
      Kalaa voi valmistaa monin eri tavoin joten se savustettu kala on vain yksi vaihtoehto.

      Minä savustan ne kalat ulkogrillini luona joten keittiötä ei tarvi tuulettaa turhan vuoksi. (savun haju) Ulkona on kiva tehdä myös sitä "loimulohta".

      • ernesti waan

        Tietääkö kotikokki miten loimulohi tehdään nykyään koti keittiössä, samoin kun isoissakin, palastellaan filee sopiviksi paloiksi, lähes poltetaan pinta keittiöiden käyttämällä liekittimellä, hiukkasen suolaa ja uuniin kypsyyn ja siinä sitä aitoa loimulohta syötäväksi kotipöytään tai myytäväksi kaupan kalatiskiin, eikö oo huijaus nykytekniikoilla helppoa ja eiku loimutteleen.


    • saahan sitä kehua

      minä minä,kun kaikilla ei ole sitä madollisuutta jotta voisi savustaa,hasrata tai tehdä loimulohta täytyy vain tyytyä kaupasta ostettuun

    • Masa Raisiosta

      Tule meille syömään. Savustan itse omassa aidossa savustuspöntössä joka lämpiää puilla. Kypsyessään valmistuva kala ja leppälastun keskiaikainen savuntuoksu houkuttelevat ruuan ääreen. Asun yksin ja kalasta riittää monelle, joten tavaksi on tullut kutsua ruokavieraita. Ihmisillä on nykyään niin kiire ettei tutut ihmiset aina ehdi, niinpä pöydässäni on ruokaillut niin ohikulkevia lenkkeilijöitä kuin pölynimurikauppiaskin. Kaikki ovat tykänneet.

      • maistuvaa+++++++++++

        Varmaankin hyvää, juuri tuoreena savustettu vielä lämmin herkku. Torilta ostettaessa myymättä jääneet kalat monesti käyvät savustuksessa ja tulevat myyntiin uudelleen.


      • miltähän

        vuosituhanelta tai sadalta savusi onkaan ?


      • sessan1

        Minä tulen mielelläni ,söisin enemmänkin kalaa.Kasvoin mummun luona PohjoisKarjalassa sa sieltä peru kalanhimoon


      • Osmo Oulusta

        Milloin san tulla? Asun täällä 700 km:n päässä, joten matkaan pitänee näillä keleillä varata pari päivää suuntaansa ja järjestää majoitus välille ja sinne Raisioon.
        Kyllä kannattaa poiketa Masan luona Raisiossa savukalalla.
        Paljonko varaan rahaa yhdelle mahallisellle savukalaa? Matkoihin ja majoitukseen ajattelin tonnin riittävän. Kun pitää matkallakin muutama kerta syödä.
        Vaan onhan se Masan savukala sen väärtti!


      • Niilo Naantalista

        Tulossa ollaan. Pistätkö vielä katuosoitteen että löydän perille?


      • Ratto-Raili

        Hi,hi hyvä ruoka menee yli jopa kielirajan.


    • Keinotekoista

      Juuri tuosta syystä en osta koskaan kaupasta savukalaa tai muitakaan savuleikkeleitä. Jos kaipaan savukalaa, se savustetaan itse tai on ehdottomasti oltava oikeasti savustettu.

      • höyrymakkara

        Varma valinta


      • höyr. mak
        höyrymakkara kirjoitti:

        Varma valinta

        Olen kokeillut savustaa makkaraakin, on muuten maukasta.


    • savuinen

      Kuvassa on kyllä oikeasti savustettu kala. Tietenkin rakenne muuttuu savustuksessa kun se lämpiää, kuten kuvasta huomaa.

      • Tietokoneenkäyttäjä

        Jaa missä kuvassa? Ei minun koneellani mitään kuvaa näy.


    • Suivaantunut

      Ei liity tähän, mutta viruttaa kun Suomi24 posti ei ole toiminut kuin eilen päivällä viimeksi!!! Miksei kukaan tee mitään?

    • Savustus tappaa

      Olet siis saanut parempaa ja terveellisempää kalaa, ilman savustuksessa syntyviä myrkkyjä, jotka aiheuttavat syöpää.

      • Tappaakohan oikeasti

        Ja mistäköhän löytyy se tutkimus joka oikeasti osoittaa että oikeasti savustetussa tuotteessa on merkittävä määrä karsinogeeneja ? Siis nimenmaan LUOTETTAVA tutkimus aiheesta.

        Kaikki näkemäni tutkimukset on suoritettu niin että koe-eläimille on syötetty niitä karsinogeenisia ainesosia järjettöminä pitoisuuksina jotka vastaavat sitä että ihminen syö päivässä kymmeniä kiloja savustettua kalaa tai lihaa ja sitten on todettu että yksi eläimistä sai syövän joka >saattaa< johtua siitä kokeesta. Melkein kaikki ruuat saadaan osoitettua tappaviksi sopivan huolimattomasti tehdyillä "tutkimuksilla".

        Kaikkiin väitteisiin eri ruokien syöpävaaraa lisäävistä väitteistä kannattaa suhtautua pienellä varauksella (valitettavasti) ja harjoittaa aika tiukkaa lähdekritiikkiä. Joitain ruokia on oikeasti syytä välttää mutta huomattava osa noista "vaaroista" on todellisuudessa merkityksettömiä ja ilmenevät vasta järjettömillä annostuksilla (ja silloinkin vaara on monesti häviävän pieni). Tuo joidenkin harjoittama turha "pelon lietsonta" virheellisten ja perusteettomien väitteiden avulla vain hankaloittaa niiden todellisten vaarojen tunnistamista kun oikein mihinkään varoitukseen ei voi suhtautua vakavasti ennenkuin sen aiheellisuuden tarkistaa LUOTETTAVASTA lähteestä.


    • Klapia tiiligrilliin

      Paras ja parhaan makuinen savukala tulee, kun ostaa savustuspöntön ja grillaa/savustaa kalan ainoalla oikealla tavalla, eli puulla :)

    • Skunkki

      Savustuksen tarkoitus on kypsentää kala,muuten voi tulla matoja tai muita tauteja

    • siitäpähän saatte

      Suomi on jo demareiden ja kokoomuksen voimin islamisoitu eli aivan kaikesta saa valehdella ihan miten tahtoo. Ei tuo ollut edes siikaa, vaan maantiessuolaisessa nokiliemessä uitettu sorva. Suomen lainsäädäntö on tehty huijjarifirmoja varten ja heidän ehdoillaan. Mutta miksi valitatte. Stubbin valheita suoltavat homopedofiilit ovat nyt säätämässä lait Suomeen ja tässä tulos. Kaikki tuhoutuu ja kaatuu.

    • Ostakaa Stokkan Herkusta Stokkan logoilla olevaa kalaa.Se on varmasti sitä mitä paketissa lukee.Olen itse ollut niitä kaloja savustamassa, graavaamassa.
      Huippulaatua varmasti sen tiedän.

      • eipä

        kehtaa stokkalle lähteä jos asuu sallan naruskalla tai muualla "hieman" edempänä kehä 3:sta.


      • mune-veijo
        eipä kirjoitti:

        kehtaa stokkalle lähteä jos asuu sallan naruskalla tai muualla "hieman" edempänä kehä 3:sta.

        otat munaa


      • Omistaja on A

        Joo. Oikein tunnettu valmistaja sieltä huonoimmasta päästä. Ammattitaitoa ja työhaluja ei siitä talosta löydy.


    • Inha tapaus

      Ota yhteys tuottajaan, onhan nimi ja yhteystiedot varmasti pakkauksessa. Vaadi selitystä.
      Miten kala oli kypsytetty? Vai oliko peräti vielä raaka?

    • Kala Mies

      Lähes kaikki vakuumissa myytävä "savustettu" siika on pyydetty/kasvatettu Kanadassa, sekin lukee pakkauksessa.

      Todellista lähiruokaa meille joilla on kalaa omasta takaa.

      • nyt sinä muuten

        kirjoittelet omijasi


      • fisuman

        Näin on.. Pelkkään syödä ko siikaa, sillä luin Erä-lehdestä, että siiat troolataan suurilta järviltä, pakastetaan kontteihin suolineen, siis perkaamatta.
        Sulatetaan vasta Suomessa ja suolistetaan.
        Muistaakseni Hä.xxxlä-firma myy kanadalaista savusiikaa vakuumipakkauksessa.


      • Tietoo on

        Kaikki Kanadalainen siika on pyydetty Kanadasta, idiootti. Eikä siellä sitä paitsi kasvateta siikaa.


      • Satusetä2
        fisuman kirjoitti:

        Näin on.. Pelkkään syödä ko siikaa, sillä luin Erä-lehdestä, että siiat troolataan suurilta järviltä, pakastetaan kontteihin suolineen, siis perkaamatta.
        Sulatetaan vasta Suomessa ja suolistetaan.
        Muistaakseni Hä.xxxlä-firma myy kanadalaista savusiikaa vakuumipakkauksessa.

        Yhtään siikaa ei ole koskaan pakastettu suolineen. Kerro satuja muualla.


    • "Pidän kalasta", Minun mielestäni niin EI SAA TEHDÄ että maustaa kalansavuaromilla!! Vie kalasi takaisin siihen kauppaan josta sen ostit tai MUISTA VÄLTTÄÄ SELLAISIA "KALOJA"!!!!
      Kyllä kalahalleista saa takuulla oikein savustettuja kaloja mutta ne ovatkin kalliimpia kuin "keinosavustetut".

    • Siika Pyhä Kala

      Sorry OT, mutta jätän kaukaloon siian, jossa lukee: Alkuperämaa: Kanada. Sieltä asti (ymmärtääkseni lento-)rahti ei taida olla ihan eduksi ympäristölle. Tiedä sitten, olisivatko ne myös savumaustettuja.

    • Erilaisia.

      Huijauksia kaupassa. Esim.kiwipulla, jonka täyte onkin karviaismarjaa ja omenasosetta. Vispipuuro jonka väri on punajuuresta ei siis puolukasta. Laskiaispulla jonka täyte ei ole kermavaahtoa, vaan perunasosetta. Kotimainen pullapitko ja taikina on Puolasta. Valmiskanaa ja kana euroopasta jne. Näin meitä huijataan päivittäin.

      • Leipuri10

        Tiesittekö muuten että meidän kaikkien rakastamat paistopisteet tappavat pienet leipomot Suomesta ja sen lisäksi meidän omasta pyynnöstä (kaikki pitää olla halpaa) ne paistavat meille uunituoreina joskus lähes 2 vuotta vanhaa leipää Puolasta ja Baltiasta.


    • savu pöhinä

      Pidän kalasta mutta juurikin helpon pilantuvuuden vuoksi kun kala kerkeää kauppaan se on AINA enempi vähempi piloilla/vanhentunutta.

      Jos syön kalaa se on itse pyydettyä villiä luonnon kalaa ,itse tapettu,perattu,maustettu,ja savustettu!

    • veronsa maksanut

      Ihmeen paljon asiakkaiden kusetusta sallitaan nykyisin ruokatuotteiden suhteen ???

    • lisäaineeton elämä

      "Saako näin tosiaan tehdä?"

      Tottakai saa, koska sinä ja tuhannet muut vitun idiootit maksatte paskasta lukematta mitä ostatte.
      Jättäkää ne jätetuotteet kaupan hyllylle niin niiden myynti loppuu kun kukaan ei osta.

      Maksatte myös majavan peräaukosta otetulla hausteella maustettua "luonnollista" vaniljaa jäätelöönne, tiesitkö?Samaa kivaa on muuallakin missä vain on luonnollista aromia vaniljaa :D

      Punainen elintarvikeväri tulee koppakuoriaisen kuorista.Karmiininpunainen :)

      En kehtaa edes kirjoittaa mitä kaikkea ällöttävää paskaa "ruuassa" oikeasti on, varsinkin valmistuotteissa.Googletahan vähän.Googleta tuo "hauste" ekana.

      Boikotoikaa kaikkea luonnotonta kuten E250 joka on lisätty kaikkeen lihaan tuomaan punaisuutta ja säilömään.tästä saa syövän todistetusti.

    • vanha juttu

      Lähes kaikki kaupassa myytävät "savustetut" tuotteet on käsitelty vain savuaromilla. Tervetuloa nykyaikaan, jota hallitsee ahneus ja valehtelu.

      • Savuton kulinaristi

        On vaan hyvä, että on siirrytty pois myrkyllisestä savustamisesta ja korvattu se aromilla. Savu sisältää lukuisiä syöpävaarallsisia aineita, enkä näe mitään syyytä myrkyttää sillä elintarvikkeita, etenkin kun saman maun saa aikaan pelkällä aromilla.


      • Ei aromeita kiitos
        Savuton kulinaristi kirjoitti:

        On vaan hyvä, että on siirrytty pois myrkyllisestä savustamisesta ja korvattu se aromilla. Savu sisältää lukuisiä syöpävaarallsisia aineita, enkä näe mitään syyytä myrkyttää sillä elintarvikkeita, etenkin kun saman maun saa aikaan pelkällä aromilla.

        Oletko varma että se aromi on turvallista ? Oletko varma ettei se aromi ole myrkyllisempää kuin aito savustus ?

        Kerro tutkimus joka osoittaa luotettavasti että aidossa savustuksessa kalaan/lihaan jää sellaisia pitoisuuksia karsinogeeneja jotka normaaleina ruoka-annoksina syötäessä lisäävät syöpäriskiä niin että se on tutkimuksilla oikeasti havaittavissa. Ja ennenkuin laitat linkkejä tutkimuksiin niin tarkista miten se tutkimus oikeasti on tehty, antaako se oikeasti luotettavan tuloksen. Muista että esim. ihmiselle tarpeellinen D-vitamiini on yliannoksena myrkyllistä, sama on syytä huomioida noissa tutkimuksissa eli jos koe suoritetaan järjettömillä karsinogeeniannoksilla ei siitä voi vetää mitään varmoja johtopäätöksiä sen vaikutuksista normaalin ruoka-annoksen mukana saatavan määrän vaikutuksiin.

        Niin ja siitä mausta, syön mielelläni aidosti savustettua lihaa ja kalaa mutta niillä savuaromeilla pilattua lihaa tai kalaa en todellakaan syö. Ne aromisotkut maistuvat lähinnä oksettavilta.


      • heh...
        Savuton kulinaristi kirjoitti:

        On vaan hyvä, että on siirrytty pois myrkyllisestä savustamisesta ja korvattu se aromilla. Savu sisältää lukuisiä syöpävaarallsisia aineita, enkä näe mitään syyytä myrkyttää sillä elintarvikkeita, etenkin kun saman maun saa aikaan pelkällä aromilla.

        Oliko tuo vitsi? Se savuaromikin on nestesavua, eli tasan samaa savua mikä aidostikin savustetuissa tuotteissa on.


      • Ei muuten ole
        heh... kirjoitti:

        Oliko tuo vitsi? Se savuaromikin on nestesavua, eli tasan samaa savua mikä aidostikin savustetuissa tuotteissa on.

        Siitä on nimen omaan ne myrkyt poistettu


      • HEH HEH

        On siellä ihan rehellistäkin savukalaa myytävänä. Tuoreen, jäädyttämättömän raaka-aineen tuntee siitä että valmis savukala on vähän pehmeä. Pakastetusta raaka-aineesta tulee kova ja maistuu härskiintyneelle rasvalle. Moni meistä on jo niin tottunut tähän "kalan makuun" että luulee raukat että sen pitää sellaista ollakkn. HEH


      • Savu-ukko
        heh... kirjoitti:

        Oliko tuo vitsi? Se savuaromikin on nestesavua, eli tasan samaa savua mikä aidostikin savustetuissa tuotteissa on.

        Sinä olet vitsi. Savuaromilla ei ole mitään tekemistä savustuksen kanssa. Valmistajat väittää että se on puhdistettua savua. Ja paskan marjat. Savuaromi on lisäaine ja se pitäisi mainita tuoteselosteessa. EU on kaavaillut että ko. tuotteita ei saisi edes myydä savustettuina tuotteina. Aiemmn joku väitti että kauppa sumuttaa pulosta tätä ihmeainetta kalojan päälle. Ei todellakaan. Kyllä se on se uunin kylessä oleva suutin joka sumuttaa tätä mustaa imelää sontaa sinne kalojen päälle.


      • Pidän kalasta
        Savu-ukko kirjoitti:

        Sinä olet vitsi. Savuaromilla ei ole mitään tekemistä savustuksen kanssa. Valmistajat väittää että se on puhdistettua savua. Ja paskan marjat. Savuaromi on lisäaine ja se pitäisi mainita tuoteselosteessa. EU on kaavaillut että ko. tuotteita ei saisi edes myydä savustettuina tuotteina. Aiemmn joku väitti että kauppa sumuttaa pulosta tätä ihmeainetta kalojan päälle. Ei todellakaan. Kyllä se on se uunin kylessä oleva suutin joka sumuttaa tätä mustaa imelää sontaa sinne kalojen päälle.

        Savu-ukko, minusta olet oikeassa!
        Olen ollut töissä elintarvike tehtaassa ja ihmetellyt minkä takia siellä kulkee niin kovia myrkkyjä putkistoissa?
        Kysyin yhdeltä työntekijältä miksi näin on? - Hän vastasi minulle että sillä parannetaan prosessia.
        Mietinpä vain että mitenkä nämä haitalliset aineet poistetaan savusta - onko se joku kemiallinen prosessi vai miten? Myös jääkö tästä prosessista jäämiä siihen lopputuotteeseen?


    • Holy Smoke!

      Kyse ei ole huijauksesta tai harhaanjohtamisesta vaan nykyaikaisesta turvallisesta savustusmenetelmästä.

      Savuaromi, jota myös nestesavuksi tai savukondesaatiksi kutsutaan, on valmistettu tavallisesta puusavusta jäähdyttämällä ja kondensoimalla savu nesteeksi. Savukondensaatti on nesteytettyä puhdistettua savua, josta on poistettu haitalliset, syöpää aiheuttavat ainesosat kuten mm. terva ja kreosootit. Nestemäinen savu sumutetaan kovalla paineella savustuskaappiin, jossa se muuttuu takaisin savuksi. Sitä ei siis missään nimessä "ruiskuteta" kalan pinnalle.

      Nestesavulla savustaminen ei siis ole mitään "aromatisointia" tai "aromilla maustamista" vaan savustusprosessi siinä missä se perinteinen (luolamiehen aikainen) savustuskin. Lisäksi savua ei "tupruteta" taivaalle vaan kaikki savustuskaappiin sumutettava savu imeytyy tuotteeseen. Tuote on siis ympäristöystävällisempi ja turvallisempi kuluttajalle.

      Nestesavustettu kala on rakenteeltaan ja maultaan vastaavaa kuin hakesavulla savustettu kala silloin kun prosessi on tehty oikein. Savustetun kalan laatuun vaikuttavat kalaraaka-aineen laatu (tuore vrt. pakastettu), savustuskaapin kunto ja savustusprosessi. Valitettavasti nuo em. kolme asiaa eivät aina ole kunnossa ja tämä koskee hyvin usein myös vanhanaikaista hakesavustusta. Esim. kuivaus- ja savustuslämpötilat voivat olla pielessä tai kaappi ei kuivaa riittävästi ennen savustuksen alkamista.
      Ennakkoluuloja synnytetään tässä tapauksessa juuri sen vuoksi, että perusasiat tehdään väärin.

      • Ei niitä sotkuja

        "Nestesavustettu kala on rakenteeltaan ja maultaan vastaavaa kuin hakesavulla savustettu kala silloin kun prosessi on tehty oikein. "

        Kerro mistä löytyy tuollainen tuote jossa "prosessi on tehty oikein" ? Vielä ei ole kohdalle osunut vaan kaikki ovat olleet koostumukseltaan ja maultaan lähes syömäkelvottomia (saattavat tosin kelvata joillekin tietämättömille jotka eivät ole koskaan maistaneet aidosti savustettua tuotetta).


      • seli seli

        Eli lopputulos on joka tapauksessa, että sillä ole mitään tekemistä oikean savustuksen kanssa.


      • Savustelija

        Paitsi että terva on tärkeä osa savustuksen tuomaa aromia, samoin kuin sokeri ja kataja joita ei keino"savustuksessa" tietenkään ole missään muodossa.


    • Alan ammattilainen

      Ulkomailla yleinenkin tapa tuo kemiallinen savustus, eli lisäaineilla tehdään tuo väri ja maku. Valitettavasti tapa on leviämässä Suomeenkin, mutta kyllähän se täytyisi pakkauksessa jo selvästi kertoa, onko tuote savustettu perinteisesti oikealla savulla vai juuri noilla aromilitkuilla.
      Savustushan on alunperin kehitetetty lisäämään ruuan säilyvyyttä joskus muinoin, vaikka nykyään se ei olekaan savustetun ruuan tärkein pointti. Mahtaakohan tuossa aromisoinnissa olla samaa hyötyä..?

      • Savustaja...

        Hyöty on ainoastaan prosessin helppous, lähes kaikki kaupalliset kylmäsavukalat on ruiskutettuja. Maku ja kostumus on aivan eri kuin oikeassa kylmäsavu kalassa. Kyllä se on sinäänsä ymmärettävää, hankalan ja hitaan prosessin kun pystyy ohittamaan muutaman sekunnin ruiskutuksella... ja ostajilla ei ole vaihtoehtoja.

        Nämä peltiselläkenkälaatikolla savustavat on hauskoja, kun puhuvat kuinka hyvää oikein savustettu kala on. Kumpa edes kerran pääsisivät maistamaan savustuksessa tehtyä kalaa, niin siinäkin on vielä huomattava ero.


    • savukala1

      kainuun kala tuotteella oli ainahi hirveän makuiset savumuikut.

    • pipero

      Suomalaiset merikalat ovat kaikki syömäkelvottomia ydinjätepäästöjen takia.

      Milloin olette viimeksi nähneet tuoretta silakkaa myyntitiskeillä? Nuoremmat eivät ole koko kalaa nähneet koskaan vastapyydettynä. Pakastettuina ainoastaan ja nekin ovat Norjasta.

    • Tilaus on siis
      • Tosi on

        Tuo ohjelma on bullshittiä, lähinnä pelkkää asenteellista vouhotusta. Ja minkäs sille voi jos makuaistit on jo pilattu monsanton ym. paskaIIa. Kyllä suomalaistenkin mielestä saarioisten mikropitsa on parempi kuin italialainen italialainen kiviuunilätty. Ja HK:n sinininen on parempaa 2% lihapitoisuudella kuin lidlin makkara 90% lihapitoisuudella.

        Mutta kun on paskaan tottunut, niin ei aitoja makuja enään ymmärrä.


      • tottumiskysymys
        Tosi on kirjoitti:

        Tuo ohjelma on bullshittiä, lähinnä pelkkää asenteellista vouhotusta. Ja minkäs sille voi jos makuaistit on jo pilattu monsanton ym. paskaIIa. Kyllä suomalaistenkin mielestä saarioisten mikropitsa on parempi kuin italialainen italialainen kiviuunilätty. Ja HK:n sinininen on parempaa 2% lihapitoisuudella kuin lidlin makkara 90% lihapitoisuudella.

        Mutta kun on paskaan tottunut, niin ei aitoja makuja enään ymmärrä.

        Niinpä. Kun mäkkiläskit saavat valita prosessoidun ja aidon väliltä, valinta on aina ensin mainittu.


      • hehehee hihihii
        Tosi on kirjoitti:

        Tuo ohjelma on bullshittiä, lähinnä pelkkää asenteellista vouhotusta. Ja minkäs sille voi jos makuaistit on jo pilattu monsanton ym. paskaIIa. Kyllä suomalaistenkin mielestä saarioisten mikropitsa on parempi kuin italialainen italialainen kiviuunilätty. Ja HK:n sinininen on parempaa 2% lihapitoisuudella kuin lidlin makkara 90% lihapitoisuudella.

        Mutta kun on paskaan tottunut, niin ei aitoja makuja enään ymmärrä.

        Ja tulihan se palstahörhön hyökkäys sieltä, ennalta-arvattavasti. Tai yksi yllättävä piirre oli, ettei Lidliä demonisoitu, siis WTF!?! Onkos tähän kysytty politbyroon lupa? Mitä?

        Mutta tervejärkiset, katsokaa tuo klippi. Ja sitten naurakaa vapautuneesti palstahörhöille :-)


      • Kalikka kapsahtaa
        hehehee hihihii kirjoitti:

        Ja tulihan se palstahörhön hyökkäys sieltä, ennalta-arvattavasti. Tai yksi yllättävä piirre oli, ettei Lidliä demonisoitu, siis WTF!?! Onkos tähän kysytty politbyroon lupa? Mitä?

        Mutta tervejärkiset, katsokaa tuo klippi. Ja sitten naurakaa vapautuneesti palstahörhöille :-)

        Mene hoitoon, ei tässä nyt muita hörhöjä näy kuin sinä.


      • tervejärkinen täällä
        Kalikka kapsahtaa kirjoitti:

        Mene hoitoon, ei tässä nyt muita hörhöjä näy kuin sinä.

        Tosi kivaa :-) Palstahörhöt syyttelee, kun järkevät ihmiset esittelee vedenpitävät todisteet hörhöilystä :-) Ehkä meitä tervejärkisiä ei tarvita tähän säikeeseen enempää. Mut jos joku meistä haluaa, niin lisätköön kommenttia palstahörhöjen kiusaksi. Toisaalta olis tosi hauskaa nähdä, kun hörhöt hörhöilee selviä todisteita vastaan, joten voi niiden antaa hörhöillä vapaasti.

        Mut kuten edellä sanottiin, niin katsokaa tuo video! Naurakaa vapautuneesti hulluille hörhöpedoille :-) Se on parasta lääkettä :-)


    • olli talkman

      piti ottaa läski akka ja se olikin paksuna oleva laiheliini , tuli kyl sellanen tunne ,että meikäpoikaa on kusetettu nyt ihan urakalla . mihin tää maailma on menossa kun mihinkään ei voi enää luottaa.

    • Kusetusta tapahtuu! Katselkaapa vaikka niitä kauppojen leikkeleiden tuoteselosteita. Isoin kirjaimin on ensiksi tuotteen nimi tyyliin "Saunapalvi", mutta eihän ne ole palvisaunaa nähneetkään. Pienellä präntätyssä tekstissä on sitten mainittu se "savuaromi", eli savunesteellä on aikaansaatu tuotteeseen savun maku. Tuotteen nimessä oleva "saunapalvi" on ainakin minun mielestäni täysin harhaanjohtava ja pitäisi olla kiellettyä.

    • haglund

      oot ostanu natosiikaa eli sua on kustu silmään

    • Öyestä

      Siika on toisarvoisia kaloja. Ei niihin kannata savuja tuhlata. Lohessa pitää olla aito savu!!

    • Siikaki nykyään ksvatettua rehulla en osta siikaa ennen oon syömättä jos en itte verkoilla saa siiton tullu iso pisnes siikhommasta siikki kohtaku lohi luttunen paska eiperkele soo oikein.

      • Kalakukkosois hyvää pitäs lähtee onkiin pikku hvenia tuonne lammelle joka on vuokrattu mut saa siitä pilkkiä


      • pihhi kirjoitti:

        Kalakukkosois hyvää pitäs lähtee onkiin pikku hvenia tuonne lammelle joka on vuokrattu mut saa siitä pilkkiä

        Liekkö sit enää vuokralla pitäs ottaa selvää ja vuokrata itelle siinä kyllä siiat kasvaa ihan itekseen


    • Hämmästyttävää

      Arvostettu lihanjalostusyritys Wurst Järvenpäässä, myy perinteistä palvik9inkkua, eli siis savustettua sianlihaa. Kysyttäessä miksi palvikinkku ei oikein maistunut perinteiseltä saunapalvilta, vastasi tiedoittaja että Wursti ei ole savustanut pariinkymmeneen vuoteen mitään perinteisellä tavalla vaan he käyttävät savusuolaa ja savunestettä savunmaun saamiseksi tuotteisiinsa!
      Mielestäni mainta "Perinteinen palvikinkku" on kuluttajan harhanjohtamista.

      • voi hörhöt

        Eikä mennykkää ku parikyt vuotta ennenku joku "huomas" ;-)


    • Anonyymi

      Ole n samaa mieltä kanssasi.
      Ostin savusiian. Heti ensimmäistä palaa kun pyöritin suussa, niin alkoi yököttää.
      Jotenkin se aromi menee henkeen.
      Kuluttajasuojan pitäisi ottaa kantaa, jotta kalansavustushuijaus pitää lopettaa.
      Ei muuta kun tuli16 euron tappio ja komposti täyttyi.
      HYI HELV. KOKO SAVUAROMI!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1762
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1390
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      125
      1304
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      922
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      116
      885
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe