Yksi kysymys repii kahtia - mitä tehdä?

Kysymyksen ahdistama

Olen uskovainen hetero. Pidän Raamattua Jumalan sanana.

Vaikka olen hetero enkä edes tunne läheisesti ketään homoseksuaalia, en saa rauhaa homokysymykseltä. Onko homoseksuaalisuuden harjoittaminen syntiä?

Olen sellainen ihminen, joka tarvitsee varmuutta ja jonka on vaikeaa jatkaa eteenpäin, kun on vastaamattomia kysymyksiä. Olen myös empaattinen ihminen: kärsin toisen kärsiessä. En ole löytänyt sellaista vastausta homoseksuaalisuuden harjoittamiseen, joka olisi raamatullinen ja jonka kanssa voisin jatkaa uskon tietä eteenpäin omantunnon rauhassa.

Jos tulen siihen tulokseen Raamatun äärellä sydämessäni asiaa pohdittuani, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on synti, törmään pian sen jälkeen homoseksuaaliin, joka itkien puhuu omasta kärsimyksestään, kun hänen homoseksuaalista rakkaussuhdettaan pidetään syntinä, vaikka he rakastavat toisiaan. Jos tulen Raamatun äärellä sydämessäni asiaa pohdittuani siihen tulokseen, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen ei ole synti, heti seuraavassa käänteessä törmään ihmiseen, joka paasaa, että homosuhteiden hyväksyminen on luopumusta ja väkevä eksytys. Ja taas kun pohdin uudelleen kysymystä siitä näkökulmasta, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen ehkä onkin synti, kuulen tositarinan uskovaisesta amerikkalaisesta perheestä, jonka homoseksuaalinen poika teki itsemurhan, koska hänen äitinsä pysyi sillä kannalla, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on synti.

Kärsin siitä, etten saa rauhaa tältä kysymykseltä. Tunnen painostusta ja tunteilla kiristämistä joka suunnasta. Aina joku loukkaantuu, raivostuu tai tekee itsemurhan.

Kuten sanoin, en taida pystyä jättämään kysymystä avoimeksi, vaan jonkinlaiseen lopputulokseen minun on päädyttävä. Mutta noin ihan periaatteessa, voisinko jättää kysymyksen vastaamatta? Enhän kuitenkaan itse ole homoseksuaali, joten oman elämäni seksuaalisuuden harjoittamiseen se ei vaikuta. Voisinko vain todeta, että "En kommentoi", "Olen pahoillani, mutta en ole muodostanut kantaa tähän kysymykseen", "Vaikea kysymys... enpä taida osata vastata..."

Tai miten olisi tällainen ratkaisu: jos joku kysyy minulta, onko homoseksuaalisuuden harjoittaminen synti, vastaisin vain yksinkertaisesti: "Lue Raamattu." Tässä vaihtoehdossa olisi se hyvä puoli, etten itse mene solkottamaan siihen väliin, vaan kysyjä joutuu tutkimaan Jumalan sanaa sydämessään, ja jos hän tulee sitä tutkiessaan siihen tulokseen, että se ei ole syntiä, niin ok, ja jos hän tulee siihen tulokseen, että se on syntiä, niin ok. Eikö tämä olisi raamatullisin ratkaisu?

Kiitän sitä, joka on jaksanut lukea pitkän viestini läpi, ja osaa sanoa jotakin tähän ahdinkooni.

51

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä ohje

      "Kärsin siitä, etten saa rauhaa tältä kysymykseltä. Tunnen painostusta ja tunteilla kiristämistä joka suunnasta. Aina joku loukkaantuu, raivostuu tai tekee itsemurhan."

      Näin käy vääjäämättä tässä ihmisten valtapelissä.

      Ratkaisu tähän on, kuten muuallakin, Jumalan kirjoitettu Sana. Älä tulkitse mitään, älä usko tulkintoihin. Lue vain sellaisenaan Jumalan sanaa ja pidä sitä tekstiä ...hmm ..... Jumalan Sanana. Näin kaikki ongelmat suhteessa kristinuskoon poistuu loppuiäksi yhdessä sekunnissa.

    • Hyvä ohje

      "Tai miten olisi tällainen ratkaisu: jos joku kysyy minulta, onko homoseksuaalisuuden harjoittaminen synti, vastaisin vain yksinkertaisesti: "Lue Raamattu." "

      Ja näin olet löytänyt Jumalan ja Hänen tahtonsa. Tämä aina ratkaisee kaikki moraaliset ja opilliset ongelmat.

    • 00000000

      Miten suhtaudut ihmiseen, joka kertoo sinulle __jostain muusta__ syntisestä teostaan, jonka hän tunnustaa synniksi, mutta josta hän ei niin vain pääsekään eroon? Mitä teet sellaisen ihmisen suhteen?

      • 00000000

        ... ja jatkoksi: jos ITSE tunnustat ystävällesi tekeväsi jotain sellaista, jonka tiedät synniksi, mutta josta et niin vain pääsekään eroon - miten toivoisit hänen toimivan SINUN suhteesi?


      • Kysymyksen ahdistama

        00000000, suhtautuisin sanomalla, että "On todella tärkeää ja hyvä se, että tunnustat syntisi. Me kaikki ihmiset olemme lankeavaisia, mutta kun pyydät anteeksi syntiäsi Jumalalta, Hän armahtaa sinut Jeesuksen sovitustyön tähden, nostaa sinut maasta ja saat jatkaa tietäsi eteenpäin rukoillen johdatusta ja voimia olla lankeamatta uudelleen. Rukoilen puolestasi veljeni / sisareni!"


      • 00000000
        Kysymyksen ahdistama kirjoitti:

        00000000, suhtautuisin sanomalla, että "On todella tärkeää ja hyvä se, että tunnustat syntisi. Me kaikki ihmiset olemme lankeavaisia, mutta kun pyydät anteeksi syntiäsi Jumalalta, Hän armahtaa sinut Jeesuksen sovitustyön tähden, nostaa sinut maasta ja saat jatkaa tietäsi eteenpäin rukoillen johdatusta ja voimia olla lankeamatta uudelleen. Rukoilen puolestasi veljeni / sisareni!"

        No niin! Johan minä arvelinkin, että kyllä sinä jo tiedät itsekin vastauksesi kysymykseesi :).


    • Hei!

      Yritän vastailla:

      Kerrot että lukiessasi Raamattua tulet siihen vakaumukseen, että homouden harjoittaminen on syntiä >

      Tämän päätöksesi jälkeen eteesi tulee joku joka itkee, ja hänen sanomansa on ettei homous ole syntiä>

      Alat horjua vakaumuksessasi ja seuraavaksi päättelet ettei homous luultavasti olekaan syntiä koska asia vakuutetaan sinulle itkien>

      Kun jo alat olla päättänyt ettei homous olekaan syntiä, taas tulee eteesi joku joka vakuuttaa homouden olevan syntiä > taas alat horjua näkemyksessäsi...

      Jos tästä yrittää vetää yhteenvetoa, niin minusta näyttää siltä ettet ole päättänyt ketä tai mitä tulee uskoa muodostaessaan vakaumusta asiasta. Eri tavalla sanojia riittää.

      Entä millaisen ajattelet P.erkeleen olevan? Eikö hän ole tuhansien juonien mestari ja valheen isä, joka marssittaa eteesi milloin itkevän ja kohtaloaan katkerasti valittavan homoseksuaalin, milloin taas suorastaan kiihkoilevan ja paasaavan, pasuunan kaltaisen uskovaisen. Hän on sekoittaja ja valehtelija.

      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      Minä annan sinulle kokeneen kristityn neuvon, mutta ennenkuin päätät noudattaa sitä, sinun tulee tutkia tarkoin sydämesi Jumalan edessä, mitä lopultakin tahdot elämältäsi: Jumalan lapsena elämistä vaiko maailmallista elämää jossa Jumalalla ei ole sijaa?

      Yksinkertainen ja kristillinen neuvoni on tässä:

      Älä usko itkevää homoa, mutta älä usko myöskään uskovaa heteroa joka vakuuttaa kaikkensa kääntääkseen sinut! Tämä on tärkeää, älä usko äläkä edes kuuntele kumpaakaan! Älä usko epäuskoista homoa, mutta älä myöskään uskovaista homoa. Älä usko pappia, mutta älä usko sitäkään jota ei ole vihitty papiksi. Älä usko ihmiskohtaloita, hyviä äläkä huonoja. Älä usko mitään mikä on lihasta ja verestä.

      Usko ja tottele sen sijaan YKSIN Jumalan sanaa joka on meillä Raamatussa ylös kirjoitettuna! Anna kaikkien maailman ihmisten ja tapahtumien mennä menojaan, salli heidän puhua puheensa ja antaa omat todistuksensa, mutta päätä sinä lujasti että uskot ainoastaan Jumalan sanaa.

      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

      Minä arvelen että Jumala on sallinut sinulle tällaisen kiusauksen koetellakseen sinua. Ei siksi että selviäisit koetuksesta voittajana vaan juuri siksi että häviäisit ja tulisit lyödyksi maahan, epävarmuuteen ja kahden vaiheelle. Tämän rakas Taivaallinen Isä sallii armossaan sillä Hänen voimansa tulee täydelliseksi heikkoudessa. Ymmärrätkö mitä sanon?

      Pyhä Henki on nimittäin sallinut sinun vaeltaa kahden vaiheella, sillä sinä olet kuunnellut ihmisiä ja heidän todistustaan asiassa jossa sinun tulee kuulla yksin Jumalan sanaa ja pysyä siinä lujana. Tämä kiusaus on sinulle ohjeeksi ja tienviitaksi, sillä Jumalan lapsen ei sovi kysyä neuvoa lihalta ja vereltä vaan Jumalan sanalta yksin.

      Rukoile siis armoa että saisit seisoa lujasti siinä vakaumuksessa jonka Jumalan sana sinulle oikeaksi osoittaa. Niin saat kokea kiusauksen väistyvän. Rukoile myös että Taivaallinen Vanhaikäinen avaisi Pyhän Henkensä kautta sinulle Hänen sanastaan, Hänen tahtonsa, sillä:

      "tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä" (2.Piet. 1:20)


      • 00000000

        Tuo oli niin upea vastaus, etten usko kenenkään koskaan antaneen parempaa neuvoa näitä asioita pohtivalle. Rukoillaan, että se puhuttelisi myös aloittajaa ja kaikkia muitakin tätä asiaa pohtivia.


    • luterilainen

      Tähän on yksi ja ainoa oikea vastaus, ja se on myös hyvin raamatullinen: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Hyväksy lähimmäisesi homoseksuaalisuus samalla tavalla kuin hyväksyt oman heteroseksuaalisuutesikin.

      • Todistus

        "Tähän on yksi ja ainoa oikea vastaus, ja se on myös hyvin raamatullinen: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." "

        Tämä on tärkeä käsky meille uskoville! Jeesushan antoi käskynsä uskoville!

        Juuri tämän käskyn vuoksi meidän tulee rakastaa myös homoseksuaaleja niin paljon, että oikein kerromme heille Jumalan tahdon ja synnin, Jos emme näin menettele, niin homoseksuaalit ovat suuressa vaarassa ajautua kadotukseen. Tämä on se suuri huoli uskovilla ja tästä syystä Jeesuksen rakkauden vuoksi olemme ikäänkuin pakotettuja kertomaan homoseksuaaleille oikein Jumalan tahdon.

        Ja - Jumalan kiitos - niin lukemattomat homoseksuaalit ympäri maailmaa uskoo evankeliumin sanaa, tunnustavat syntinsä, tekevät parannuksen ja ottavat vastaan uskon Jeesukseen. Ja näin itse Jeesus pääsee heitä eheyttämään pois lapsuudessa saamistaan sielun vammoistaan. Näin hyvä Jeesus meillä on.


    • Ei aavistustakaan

      Mitäpä jos vastaisit: "Ei aavistustakaan".

      Miksi ihmeessä luulet että tietäisit oikean vastauksen joka ainoaan kysymykseen maailmassa, tai että sinun edes pitäisi tietää?

      Tiedätkö montako punaista henkilöautoa juuri tällä hetkellä ajaa Suomen teillä 40-80 km tuntinopeudella? Et varmaan. Kuitenkin voit jatkaa elämääsi. Vai voitko?

      Miksi siis sinun pitäisi tietää onko joku toisten ihmisten ominaisuus "synti"?

      Osaatko vastata näihin kysymyksiin:

      "(Sanoit:) Aina joku loukkaantuu, raivostuu tai tekee itsemurhan." - Tekeekö joku todella itsemurhan jos sinä sanot että homous ei ole synti? Kuka? Miksi? Onko se sinun syysi? Etkö näe mitään eroa siinä loukkaantuuko tai raivostuuko joku tai tekeekö hän itsemurhan?

      Voisitko itse päättää ryhtyä homoksi? Jos et, niin miksi luulet että homo voisi päättää ryhtyä heteroksi?

      Jos kaksi täysi-ikäistä homoa on yhdessä yhteisestä sopimuksesta niin ketä he vahingoittavat? Miten?

      Jos todella uskot että on olemassa Jumala, niin etkö usko että jos hänen mielestään homous todella olisi niin kauhean paha asia niin hän pystyisi sen selvästi myös kertomaan, ilman tulkintaepäselvyyksiä?

      Ja jos näin olisi, niin miksi niitä homoja sitten ylipäätään olisi? Eikö Jumala olekaan kaikkivaltias?

      Ja vielä kerran - miksi luulet että sinun pitäisi pystyä antamaan oikea vastaus kaikkiin kysymyksiin jotka koskevat sellaisen hahmon käsityksiä joka on viimeksi "näyttäytynyt" melkein 2000 vuotta sitten?

      • Jumala on rakkaus

        "Mitäpä jos vastaisit: "Ei aavistustakaan".

        Miksi ihmeessä luulet että tietäisit oikean vastauksen joka ainoaan kysymykseen maailmassa, tai että sinun edes pitäisi tietää?"

        Melko hyvä vastaus tämäkin.

        Mehän emme ihmisenä tiedä mikä on Jumalan aivoitus ja tahto muuta kuin lukemalla se Raamatusta. Raamattu on ainut kirja, jossa Jumala ilmoittaa meillle itsestään ja tahdostaan. Siksi ei tule kuunnella ihmisiä oppikysymyksissä, vaan ne tulee lukea Jumalan sanasta. Näinhän kirkon papit aina juhlallisesti ilmoittaa joka sunnuntai Jumalan palveluksissa että "Tämä on Jumalan Sanaa!".


      • Taas mentiin

        Tästä katkeransuloisesta vuodatuksesta (nimimerkille "Ei aavistustakaan") voisin äkikseltään vetää johtopäätöksen, että et ole ainoastaan homoseksuaali/biseksuaali, vaan lisäksi uskonsa allekirjoittaneen tavoin hukannut persoona.

        Lähdetään nyt siitä, että en ole uskova ihminen, enkä ole oikeastaan koskaan ollutkaan. Joten en puhu mitenkään puolueellisesti uskon puolesta, ennen kuin joku saa päähänsä väittää "hihhuliksi" tai muuksi vastaavaksi.

        Tästäkin huolimati ymmärrän täysin uskontojen homoseksuaalisuuden torppaamisen. Tämä ei ole myöskään uskon piireissä mitenkään tulkinnallinen asia, raamattukin on siihen malliin ovelasti rakennettu teos että se ei juuri jätä tulkinnanvaraa.

        Eli uskova ihminen, joka pitää raamattua johdatuksen tienä, on tekopyhä mikäli hyväksyy homoseksuaaliuden. Se, onko se oikein, jääköön jokaiselle itselleen tulkittavaksi.

        Mitä tulee homouteen näin yleisesti; kaksi toistaan rakastavaa ihmistä voi olla mitä tahansa sukupuolta. Asiassa onkin sinänsä pieni jännä vivahde, sillä itse tunnen nämä tapaukset ystävinä. Ei, en halua seksiä heidän kanssaan, en siis ole homoseksuaali.

        Mikäli tuo ylempi oli jotenkin hankala ymmärtää, niin selittäkäämme asian hieman selvemmin:

        Luonto (tai mikä tahansa) kun on luonut meidät, niin siihen on syynsä miksi lisääntymiseen tarvitaan mies ja nainen. Jolloin mies ja mies tai nainen ja nainen eivät ole kyvykkäitä lisääntymään keskenään.

        Se, että meuhaatte kahdesta toisiaan rakastavasta ihmisestä, on niiiiiiin naiivia ettette sokeudeltanne edes näe saatika ymmärrä asiaa.

        Kuten sanoin, näin perusjunttiheterona voin sanoa ihan täysin ääneen että rakastan pariakin ystävääni. Ainoa ero on siinä, että en ole tunkemassa moloani heidän takamukseensa tai edes suutelemassa heitä, siinä ei ole mitään seksuaalista. Nämä tapaukset ovat YSTÄVIÄNI.

        Homous on lähinnä seksiin liittyvä asia, ja se puolestaan kertoo, ihan kuin vaikka zoofiliakin, että normaalia se ei ole. Se on ihan sama miten yritätte sen mielessänne kääntää ja puolustella asiaa, fakta on se että homous liittyy seksuaalisiin mielihaluihin. Sillä taas ei ole NIIN MITÄÄN tekemistä rakkauden kanssa.

        Mutta, kun siitä on pakko meuhata niin meuhatkaa rauhassa...

        Ja näin aiheeseen vastatakseni:

        Mikäli todella uskot Jumalaan, tämän ei pitäisi olla kysymys. Ainoastaan ihmisen kirjoittamat kirjat (eli mm. raamattu) torppaavat asian, tai kertovat mitä mieltä pitää olla mistäkin asiasta.

        Loppukaneetiksi mainittakoon, että isäni on uskova ihminen. Syy siihen miksi pidän isääni normaalia uskovaista ihmistä korkeammalla tasolla, on se, että hän ei ole ikinä edes koittanut tyrkyttää uskoaan meille lapsille. Hän myös toimii pitkälti raamatunvastaisesti, mutta hänen uskoaan en epäile sekuntiakaan. Uskoa, ja uskontoa kaikkine piirteineen ei pitäisi koskaan sekoittaa...


      • Taas mentiin kirjoitti:

        Tästä katkeransuloisesta vuodatuksesta (nimimerkille "Ei aavistustakaan") voisin äkikseltään vetää johtopäätöksen, että et ole ainoastaan homoseksuaali/biseksuaali, vaan lisäksi uskonsa allekirjoittaneen tavoin hukannut persoona.

        Lähdetään nyt siitä, että en ole uskova ihminen, enkä ole oikeastaan koskaan ollutkaan. Joten en puhu mitenkään puolueellisesti uskon puolesta, ennen kuin joku saa päähänsä väittää "hihhuliksi" tai muuksi vastaavaksi.

        Tästäkin huolimati ymmärrän täysin uskontojen homoseksuaalisuuden torppaamisen. Tämä ei ole myöskään uskon piireissä mitenkään tulkinnallinen asia, raamattukin on siihen malliin ovelasti rakennettu teos että se ei juuri jätä tulkinnanvaraa.

        Eli uskova ihminen, joka pitää raamattua johdatuksen tienä, on tekopyhä mikäli hyväksyy homoseksuaaliuden. Se, onko se oikein, jääköön jokaiselle itselleen tulkittavaksi.

        Mitä tulee homouteen näin yleisesti; kaksi toistaan rakastavaa ihmistä voi olla mitä tahansa sukupuolta. Asiassa onkin sinänsä pieni jännä vivahde, sillä itse tunnen nämä tapaukset ystävinä. Ei, en halua seksiä heidän kanssaan, en siis ole homoseksuaali.

        Mikäli tuo ylempi oli jotenkin hankala ymmärtää, niin selittäkäämme asian hieman selvemmin:

        Luonto (tai mikä tahansa) kun on luonut meidät, niin siihen on syynsä miksi lisääntymiseen tarvitaan mies ja nainen. Jolloin mies ja mies tai nainen ja nainen eivät ole kyvykkäitä lisääntymään keskenään.

        Se, että meuhaatte kahdesta toisiaan rakastavasta ihmisestä, on niiiiiiin naiivia ettette sokeudeltanne edes näe saatika ymmärrä asiaa.

        Kuten sanoin, näin perusjunttiheterona voin sanoa ihan täysin ääneen että rakastan pariakin ystävääni. Ainoa ero on siinä, että en ole tunkemassa moloani heidän takamukseensa tai edes suutelemassa heitä, siinä ei ole mitään seksuaalista. Nämä tapaukset ovat YSTÄVIÄNI.

        Homous on lähinnä seksiin liittyvä asia, ja se puolestaan kertoo, ihan kuin vaikka zoofiliakin, että normaalia se ei ole. Se on ihan sama miten yritätte sen mielessänne kääntää ja puolustella asiaa, fakta on se että homous liittyy seksuaalisiin mielihaluihin. Sillä taas ei ole NIIN MITÄÄN tekemistä rakkauden kanssa.

        Mutta, kun siitä on pakko meuhata niin meuhatkaa rauhassa...

        Ja näin aiheeseen vastatakseni:

        Mikäli todella uskot Jumalaan, tämän ei pitäisi olla kysymys. Ainoastaan ihmisen kirjoittamat kirjat (eli mm. raamattu) torppaavat asian, tai kertovat mitä mieltä pitää olla mistäkin asiasta.

        Loppukaneetiksi mainittakoon, että isäni on uskova ihminen. Syy siihen miksi pidän isääni normaalia uskovaista ihmistä korkeammalla tasolla, on se, että hän ei ole ikinä edes koittanut tyrkyttää uskoaan meille lapsille. Hän myös toimii pitkälti raamatunvastaisesti, mutta hänen uskoaan en epäile sekuntiakaan. Uskoa, ja uskontoa kaikkine piirteineen ei pitäisi koskaan sekoittaa...

        TAAS MENTIIN; yritit varmaan parhaasi, mutta et selvästikään TIEDÄ mitä homous on.

        Raamatussakin kaksi miestä rakastivat toisiaan. joidenkin mukaan "hyvinä ystävinä", mutta he silti suutelivat, tekivät, liiton, toisen isä pii poikaansa häpeänä, ja toinen piti miehen rakkautta ihanamana kuin naisen rakkaus on. Kuinka moni pystyy tai kokee samalla lailla, jos on hetero, vaikka ei seksikään ole mukana?

        Homous ei ole sitäkään. että työntää moloa takamukseen; kaikki homot eivät pidä koko ajatuksesta, ja kertakokeilun jälkeen moni ei enää halua sitä. Ja se on se "Raamatun kanta" tähän homouteen liittynen, ja paremminkin niin, että ne MIEHET ovat syntisiä, jotka makaavat miesten kanssa; tiedän sellaisia ukkomiehiä, mutta tunnen myös homoja, jotka eivät niin makaa.

        Homous on "seksiin perustuva asia" siinä kuin biseksuaalisuus ja heterous; mutta seksi ei ole koko elämä; ei moni jaksa kuin pari kertaa viikossa; mutta muukin aika ollaan heteroja, biseksuaalisia, ja homoja ja lesboja.

        Voi silti olla, että olen NIIN NAIIVI, kun olen rakkaussuhteessa mieheni kanssa, ja voi olla, että olen sokeakin. Mutta se ei vie pois sitä, että elämme toisimme rakastaen. En voisi rakastaa ja olla samoin kenenkään muun kanssa; ne ovat erilaisia. Ja Daavidin sanoin: miehen rakkaus on ihanampaa kuin naisen rakkaus; siitä on minulla ja Daavidilla kokemus.

        FAKTA on se, että homous liittyy siihen, ettei homot ja lesbot tykkää vastakkaisesta sukupuolesta kuin kavereina; sama sukupuoli kiinnostaa.


    • tää on melko helppo

      Jos et tiedä, kuinka Raamattua on tulkittava homoseksuaalisten suhteiden osalta, kerro se suoraan, ja kehota kysyjää lukemaan Raamattu ja etsimään sieltä vastausta kysymykseensä totuutta etsien.

      Jumala ei vaadi sinulta heterona muuta kuin että ohjaat kysyjät Raamatun ääreen.

      Toivottavasti tästä oli apua :)

      • Jeesuksen nimessä

        Raamatun lukeminen ei totisesti riitä. Raamatulla pitää lyödä päähän, niin että tuntuu, ja mieluimmin vielä sukupuolielimiin.


    • JonesHenry

      Lyhyesti sanoen;Se todella ON synti!


      Ongelmaksi koituu kuitenkin se, miten määrittelemme sanan "synti"


      Mitä synti itsessään on? Jumalan tahdon rikkomista?


      Lyhyesti sanoen kyllä, mutta asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen;

      http://www.hebrew4christians.com/Meditations/Chata_ah/chata_ah.html


      Synti on sitä, etä et syö kylliksi B17 vitamiinia ja muutenkin NÄIN YLEENSÄ C ja D vitamiinia sisältävää ruokaa. Näin sinä saat SYÖVÄN!

      https://www.youtube.com/watch?v=QeYMduufa-E


      Synti on sitä, kun Heprealainen paimenpoika EPÄONNISTUU linkoamaan kiven vastustajansa otsaan!

      http://www.hebrew4christians.com/Meditations/Chata_ah/chata_ah.html


      Eli englanniksi "to mis the mark"


      Synti perusluonteeltaan on EPÄONNISTUMISTA! Tämän takia Apostoli Paavali kirjoittaa;

      "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

      Kirje Roomalaisille 6 luku 23 jae


      Synti on sitä, että EPÄONNISTUMME Jumalan edessä hänen tahtonsa noudattamisessa!

      • JonesHenry

        Onko homous syntiä?


        Lyhyesti sanoen KYLLÄ!


        Tosin niin on myös aviorikos!

        "Jos mies tavataan makaamasta toisen miehen vaimon kanssa, molemmat on surmattava, sekä nainen että mies, joka hänen kanssaan makasi. Hävittäkää paha keskuudestanne.

        Viides Mooseksen kirja 22 luku 22 jae


        Mitä homoille käy kun he kuolevat?


        Raamatussa ainakin OMASTA MIELESTÄNI tämä ilmaistaan selvästi;

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.' Tuuli* puhaltaa missä tahtoo. Sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee. Samoin on jokaisen Hengestä syntyneen laita."


        Mutta mitä hän tällä tarkoittaa?


        Mitä on SYNTYÄ UUDESTI!?


        Onko se kokemus. Onko se vettä pään päälle?


        MITÄ SE ON?


        Uudesti syntyminen tarkoittaa JUURI SITÄ, MITÄ HÄN SANOO!


        Jeesus siis sanoo;sinun täytyy syntyä UUDESTI YLHÄÄLTÄ että pääsiet taivasten valtakuntaan?


        Tässä vesi voi tarkoittaa periaatteessa kastetta, mutta aivan yhtä hyvin kyse voi olla lapsivedestä.


        Sinä SYNNYT UUDESTI HENGEKSI, kun Jumala HERÄTTÄÄ sinut viimeiselle tuomiolle!


        Koska EI MIKÄÄ LIHASTA SYNTYNYT voi nähdä taivasten valtakuntaa!


        Ihan sama minkälaisesta ruuasta tai seksistä sinä pidät! Taivaassa ei juoda, syödä, eikä siellä harrasteta SEKSIÄ!

        "Sillä ylösnousemuksessa ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaassa."

        Matteuksen Evankeliumi 22 luku jae 30


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        Onko homous syntiä?


        Lyhyesti sanoen KYLLÄ!


        Tosin niin on myös aviorikos!

        "Jos mies tavataan makaamasta toisen miehen vaimon kanssa, molemmat on surmattava, sekä nainen että mies, joka hänen kanssaan makasi. Hävittäkää paha keskuudestanne.

        Viides Mooseksen kirja 22 luku 22 jae


        Mitä homoille käy kun he kuolevat?


        Raamatussa ainakin OMASTA MIELESTÄNI tämä ilmaistaan selvästi;

        Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä. Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.' Tuuli* puhaltaa missä tahtoo. Sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee. Samoin on jokaisen Hengestä syntyneen laita."


        Mutta mitä hän tällä tarkoittaa?


        Mitä on SYNTYÄ UUDESTI!?


        Onko se kokemus. Onko se vettä pään päälle?


        MITÄ SE ON?


        Uudesti syntyminen tarkoittaa JUURI SITÄ, MITÄ HÄN SANOO!


        Jeesus siis sanoo;sinun täytyy syntyä UUDESTI YLHÄÄLTÄ että pääsiet taivasten valtakuntaan?


        Tässä vesi voi tarkoittaa periaatteessa kastetta, mutta aivan yhtä hyvin kyse voi olla lapsivedestä.


        Sinä SYNNYT UUDESTI HENGEKSI, kun Jumala HERÄTTÄÄ sinut viimeiselle tuomiolle!


        Koska EI MIKÄÄ LIHASTA SYNTYNYT voi nähdä taivasten valtakuntaa!


        Ihan sama minkälaisesta ruuasta tai seksistä sinä pidät! Taivaassa ei juoda, syödä, eikä siellä harrasteta SEKSIÄ!

        "Sillä ylösnousemuksessa ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaassa."

        Matteuksen Evankeliumi 22 luku jae 30

        Vihaako Jumala homoja? Entä Sodoma ja Godoma?


        Kannattaa suoraan sanoen tutustua Raamatun ULKOPUOLELLE olevaan KIELLETTYYN KIRJALLISUUTEEN

        https://www.youtube.com/watch?v=SqCAFIAQY7I


        Mutta miksi esim Jasherin kirja POISTETTIIN Raamatusta?


        Koska...koska on asioista joita KIRKKO ei halua sinun tietävän!


        Homous on Jumalan tahdon rikkomista. Mutta Jumala on PITKÄMIELINEN!


        Hän VOISI rangaista homoja, ja pyyhkiä heidät OLEMATTOMIIN jos haluaisi!


        Mutta Jumala ei tee niin koska Jumala on RAKKAUS!


        " Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus."

        Ensimmäinen Johanneksen kirje 4 luku jae 8


        Se joka väittää sinulle muuta on VALEHTELIJA!

        https://www.youtube.com/watch?v=YRTc45hDGG4


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        Vihaako Jumala homoja? Entä Sodoma ja Godoma?


        Kannattaa suoraan sanoen tutustua Raamatun ULKOPUOLELLE olevaan KIELLETTYYN KIRJALLISUUTEEN

        https://www.youtube.com/watch?v=SqCAFIAQY7I


        Mutta miksi esim Jasherin kirja POISTETTIIN Raamatusta?


        Koska...koska on asioista joita KIRKKO ei halua sinun tietävän!


        Homous on Jumalan tahdon rikkomista. Mutta Jumala on PITKÄMIELINEN!


        Hän VOISI rangaista homoja, ja pyyhkiä heidät OLEMATTOMIIN jos haluaisi!


        Mutta Jumala ei tee niin koska Jumala on RAKKAUS!


        " Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus."

        Ensimmäinen Johanneksen kirje 4 luku jae 8


        Se joka väittää sinulle muuta on VALEHTELIJA!

        https://www.youtube.com/watch?v=YRTc45hDGG4

        P.S:Apostoli Paavali on VAARALLINEN mies monesta eri syystä!

        Kirkko RAKASTAA sitä kun Paavali puhuu homoutta vastaan! Miksei kirkkoa kiinnosta KAIKKI MUU mitä Pavaali sanoo?


        "Olen kuullut, että teidän keskuudessanne on haureutta, jopa sellaista mitä ei tavata edes pakanakansojen parissa: eräskin elää äitipuolensa kanssa. Ja te vielä pöyhkeilette, vaikka teillä olisi ollut syytä surra ja erottaa joukostanne mies, joka on syyllistynyt tuollaiseen. Vaikka minä ruumiillisesti olen poissa luotanne, olen kuitenkin hengessä läsnä ja olen kuin paikalla olevana jo päättänyt, mitä syylliselle on tehtävä. Kun te olette yhdessä koolla Herramme Jeesuksen nimessä ja minun henkeni ja Herramme Jeesuksen voima ovat läsnä, tuo mies on luovutettava Saatanalle ja niin annettava hänen ruumiinsa tuhoutua, jotta hänen HENKENSÄ PELASTUISI Herran päivänä!"

        1 Korinttilais kirje 5 luku jakeet 1-5


        "Mutta nyt Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta jotka ovat kuolleet. Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä, samoin kuolleiden ylösnousemus on alkanut ihmisestä. Sillä niin kuin KAIKKI ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös KAIKKI Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi!"

        1 Korintilaiskirje 15 luku jakeet 20-22


        "Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen.Siksihän me näemme vaivaa ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on KAIKKIEN IHMISTEN pelastaja, varsinkin uskovien!"

        1 kirje Timoteukselle jakeet 9-10


        Miksi poimitte vain NE KOHDAT jotka mielyttävät teitä?


      • JonesHenry
        JonesHenry kirjoitti:

        P.S:Apostoli Paavali on VAARALLINEN mies monesta eri syystä!

        Kirkko RAKASTAA sitä kun Paavali puhuu homoutta vastaan! Miksei kirkkoa kiinnosta KAIKKI MUU mitä Pavaali sanoo?


        "Olen kuullut, että teidän keskuudessanne on haureutta, jopa sellaista mitä ei tavata edes pakanakansojen parissa: eräskin elää äitipuolensa kanssa. Ja te vielä pöyhkeilette, vaikka teillä olisi ollut syytä surra ja erottaa joukostanne mies, joka on syyllistynyt tuollaiseen. Vaikka minä ruumiillisesti olen poissa luotanne, olen kuitenkin hengessä läsnä ja olen kuin paikalla olevana jo päättänyt, mitä syylliselle on tehtävä. Kun te olette yhdessä koolla Herramme Jeesuksen nimessä ja minun henkeni ja Herramme Jeesuksen voima ovat läsnä, tuo mies on luovutettava Saatanalle ja niin annettava hänen ruumiinsa tuhoutua, jotta hänen HENKENSÄ PELASTUISI Herran päivänä!"

        1 Korinttilais kirje 5 luku jakeet 1-5


        "Mutta nyt Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta jotka ovat kuolleet. Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä, samoin kuolleiden ylösnousemus on alkanut ihmisestä. Sillä niin kuin KAIKKI ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös KAIKKI Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi!"

        1 Korintilaiskirje 15 luku jakeet 20-22


        "Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen.Siksihän me näemme vaivaa ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on KAIKKIEN IHMISTEN pelastaja, varsinkin uskovien!"

        1 kirje Timoteukselle jakeet 9-10


        Miksi poimitte vain NE KOHDAT jotka mielyttävät teitä?

        Ja Jumala on SAMA JUMALA tänään huomenna, ja ensi viikolla! Hän oli myös SAMA JUMALA 100 tai 100 000 vuotta sitten!


        Aids ei voi olla Jumalan rangaistus homoille, koska Jumala ei "keksi" uusia asioita tyyliin "minkä vitsauksen keksisin syntisille tällä vuosituhannella?"


        Se ei mene näin, koska Jumala on tänään, huomenna ja eilen AIVAN SAMA JUMALA! Ei hän muutu, tai muuta mieltänsä!

        https://www.youtube.com/watch?v=SaA6zLUPfvk


        Aids/Hiv on Amerikkalaisen lääketeollisuuden HUIJAUS!


        Aivan kuten nämä ns "syöpälääkkeet"

        https://www.youtube.com/watch?v=lGwkt1CWhhw


      • lyhyesti koko juttu
        JonesHenry kirjoitti:

        Ja Jumala on SAMA JUMALA tänään huomenna, ja ensi viikolla! Hän oli myös SAMA JUMALA 100 tai 100 000 vuotta sitten!


        Aids ei voi olla Jumalan rangaistus homoille, koska Jumala ei "keksi" uusia asioita tyyliin "minkä vitsauksen keksisin syntisille tällä vuosituhannella?"


        Se ei mene näin, koska Jumala on tänään, huomenna ja eilen AIVAN SAMA JUMALA! Ei hän muutu, tai muuta mieltänsä!

        https://www.youtube.com/watch?v=SaA6zLUPfvk


        Aids/Hiv on Amerikkalaisen lääketeollisuuden HUIJAUS!


        Aivan kuten nämä ns "syöpälääkkeet"

        https://www.youtube.com/watch?v=lGwkt1CWhhw

        Synti on Jumalan sanan ja tahdon hylkäämistä. Jumala ei ole luonut ihmistä homoksi.


      • JonesHenry

      • JonesHenry

      • lyhyesti koko juttu kirjoitti:

        Synti on Jumalan sanan ja tahdon hylkäämistä. Jumala ei ole luonut ihmistä homoksi.

        LYHYESTI, mutta vain sinun omaa mutua. En itse 6-vuotiaana huomatessani tykkääväni miespuolisista, että olin hylännyt siinä "Jumalan sanan ja tahdon". Itse asiassa en tainnut silloin edes tietää mitään Jumalan sanasta.

        Jos Jumala ei ole homoa luonut, niin sellainen kuitenkin olen ja moni muu.


      • siitä huolimatta
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        LYHYESTI, mutta vain sinun omaa mutua. En itse 6-vuotiaana huomatessani tykkääväni miespuolisista, että olin hylännyt siinä "Jumalan sanan ja tahdon". Itse asiassa en tainnut silloin edes tietää mitään Jumalan sanasta.

        Jos Jumala ei ole homoa luonut, niin sellainen kuitenkin olen ja moni muu.

        Homostelu on luonnotonta ja synti.


      • siitä huolimatta kirjoitti:

        Homostelu on luonnotonta ja synti.

        No sovitaan sitten niin, että olin luonnoton ja syntinen jo 6- vuotiaana, eikä asiaa saa muutettua. Tehdään siis sovinto tältä osin.


      • siitä huolimatta
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        No sovitaan sitten niin, että olin luonnoton ja syntinen jo 6- vuotiaana, eikä asiaa saa muutettua. Tehdään siis sovinto tältä osin.

        Oletko syntinen tänäänkin?


      • siitä huolimatta kirjoitti:

        Oletko syntinen tänäänkin?

        Olen. Mutta en homoudesta, sillä elelen nyt yksin toistaiseksi. Homoudesta en ole tosin Jumalan mielestä syntinen muinakaan päivinä, sillä en makaa miehen kanssa. Mutta olen ihmisten mielestä syntinen koko ajan homouden takia.


      • helsinkijokkeri kirjoitti:

        Olen. Mutta en homoudesta, sillä elelen nyt yksin toistaiseksi. Homoudesta en ole tosin Jumalan mielestä syntinen muinakaan päivinä, sillä en makaa miehen kanssa. Mutta olen ihmisten mielestä syntinen koko ajan homouden takia.

        siitä huolimatta taitaa olla syntifetisisti :D


      • entinenhomo
        helsinkijokkeri kirjoitti:

        No sovitaan sitten niin, että olin luonnoton ja syntinen jo 6- vuotiaana, eikä asiaa saa muutettua. Tehdään siis sovinto tältä osin.

        Jokainen joka haluaa, löytää totuuden . Raamattu käteen ja etsi Jumalan kasvoja.Olen entinen "homo".Nyt en ole kenenkään kanssa..Tuomio ei ole ihmisen,se on Jumalan! jokaisessa ihmisessä löytyy pimeyttä..kukaan ei ole synnitön!


    • Kuten tästä koko ketjusta näemme, epävarmuutta ja tulkinnan varaa on.

      Sama teksti voidaan lukea monin tavoin, eikä julistajistakaan tiedä, kenen sanaa tai asiaa ajavat. Omaansa ainakin. Sinun asiasi on uskoa heitä tai jättää omaan arvoonsa. Jos aloittaja et tunne yhtään homoa, niin yritä tutustua. Ihmisiä me kaikki olemme, valmiita vastauksia ei kenelläkään ole, toiset vaan ovat valmiimpia vastaamaan ja kuuntelemaan toisia, niin heterot kuin homot. Vuoropuhelu on tärkeämpää kuin ISOILLA KIRJAIMILLA HUUTELU.

      Muinaisina aikoina varmaankin koko ketjulle annettaisiin neuvo mennä 40 päiväksi kilvoittelemaan ja miettimään asioita erämaahan. Nykyihmiselle 40 päivää, 40 tuntia tai edes 40 minuuttia ilman nettiä lienee mahdottomuus ja joka päivä löytyy satoja hihhulitrollikommentteja tai surkeita ihmiskohtaloita, johon reagoida, joiden puolesta ahdistua tai ylipäänsä kiinnittää niihin huomionsa.

      Eihän kukaan saarnaaja edes ehdi lukea sitä Raamattua kuin vain reagoimalla ärsykkeisiin, lainauksiin, joiden paikkansa pitävyyttä ei itse kirjasta kukaan kumminkaan tarkista, kunhan vain äkkiä läimäisee vastaan samalla mitalla ja varmistaa taivasosuutensa täällä eli oma ääni kuuluu kovimmin tässä netin kakofoniassa.

      Pitäisi ottaa ihmiset ihmisinä, antaa tilaa ajattelijoille ja ymmärtäväisille ja osata ajatella myös itse. Suvaitseva ja maltillinen varmaankin pääsee sinne palkintomatkalle Taivaaseen sukupuolisesta suuntautumisestaan riippumatta, epäilen, ettei siihen pelkkä kiintiöheterous varmaankaan riitä, yhtä vähän kuin että homoille on varma paikka Helvetissä. Tähän uskon, voin olla väärässä, mutta sitähän ei tiedä varmasti ennenkuin itsekukin kuolee.

      "homostelu on luonnotonta ja synti" on pelokkaan ja asenteellisen ihmisen kirjoittelua. Mulle on sinänsä ihan sama millä tavoin kukin sen paikkansa homojen seuraksi Helvettiin ansaitsee, mutta pelkään pahoin kirjoittajan sielun turmeltumisen puolesta, jos tuolla linjalla jatkaa.

      Ja sitten se varmaan vasta heterona potuttaa kun joutuu pelkän oman asenteensa takia meidän homojen kanssa olemaan aina ja iankaikkisesti aamen, eikä edes voi asiasta valittaa yleisöpalstalle nettiin :( ja sitten jos ne homot vielä ymmärtäväisesti lohduttavat, että kuinka sattuikin sulla olemaan niin huono ja tuomitseva elämäntapa ja otsasuonet pullistuen julistit niin kauan että tuli infarkti, että ihan sillä jouduit Helvettiin, vaikket ole homo.

      Pirukin siellä vaan sanoo, että "mitäs hetero luit Raamattua kuin minä", nauraa röhöttää päälle ja tökkää tulisella hangolla ahteriin. Silloin ei auta, vaikka kuinka isoilla kirjaimilla peffassa lukisi Exit only.

      Voi sentään :/ Tutki sydäntäsi ja yritä välttää tämä kohtalo, kun ei sitä sulle kukaan oikeasti toivo.

      • Varoitus

        Mitä Raamattu sanoo homoudesta ?

        Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi.' Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.' Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        Mitä laki Raamatussa ja profeetat sanoo homoudesta ? Kieltää ja tuomitsee ehdottomasti. Homoutta pidetään Raamatussa jopa iljettävänä. Siis viittaus lähimmäisen rakastamiseen on antaa varoitusta homoudesta, neuvoa sen turmelevasta vaikutuksesta ja kertoa että homous on syntiä. On tehtävä parannus, mielenmuutos.

        Roomalaiskirjeen alussa tulee selkeästi esiin Jumalan tuomio homoudesta. Se kuuluu näin :" Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

        Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi. Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

        Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

        He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta; jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät. "


      • Piste
        Varoitus kirjoitti:

        Mitä Raamattu sanoo homoudesta ?

        Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi.' Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.' Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        Mitä laki Raamatussa ja profeetat sanoo homoudesta ? Kieltää ja tuomitsee ehdottomasti. Homoutta pidetään Raamatussa jopa iljettävänä. Siis viittaus lähimmäisen rakastamiseen on antaa varoitusta homoudesta, neuvoa sen turmelevasta vaikutuksesta ja kertoa että homous on syntiä. On tehtävä parannus, mielenmuutos.

        Roomalaiskirjeen alussa tulee selkeästi esiin Jumalan tuomio homoudesta. Se kuuluu näin :" Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa, sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

        Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi. Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

        Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
        Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

        He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta; jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät. "

        Tuo viimeinen kappale näyttää pätevän useisiin fundamentalistikirjoittajiin. Hyvä, kun otit sen mukaan.


      • Piste kirjoitti:

        Tuo viimeinen kappale näyttää pätevän useisiin fundamentalistikirjoittajiin. Hyvä, kun otit sen mukaan.

        Juu, tuo alku ja loppu pilaa koko Paavalin jutun. Ei ainakaan yleensä homoudella taida olla mitään tekemistä Jumalan hylkäämisen kanssa, tai että on häpeällisiä himoja, Tiedän homoja, joilla ei ole mitään himoa.

        Ja en tunne enkä tiedä ainuttakaan homoa, joka olisi täynnä murhaa ja väkivaltaa; kaikki ovat tähän asti olleet mitä ystävällisimpiä ihmisiä. Taitaa olla niin, että Paavali ei kirjoittanut mitään homoista. Ja tuo Paavalin loppu sopii tosiaan paremmin joihinkin toisiin.

        Toisekseen homoutta ei VT ja Jumala pidä minään, vaan sitä, jos mies makaa miehen kanssa. Sitä tekevät jotkut heterot, useampi biseksuaali ja yli puolet homoista. Kyse ei taida siis olla homoudesta; vaan miesten kanssa makaamisesta. Onko Raamattu aivan liian vaikeaa?


    • uskovainen22

      Ensinnäkin sun pitää päästä eroon tosta ajatuksesta, että lesbous olis "valinta" ja sitä "harrastetaan". Mulle Jeesus on Jumalan poika ja sanonu armahtavansa kaikki! Kaikki me päästän taivaaseen, oltiin sitten homoja tai heteroita. Lue uuttatestamenttia. Kohtele muita niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan!

      • älähän eksytä

        Mitään epäpyhää ja syntistä ei pääse taivaaseen.
        Ne jotka eivät hylkää syntejään ovat syntisiä.


      • älähän eksytä kirjoitti:

        Mitään epäpyhää ja syntistä ei pääse taivaaseen.
        Ne jotka eivät hylkää syntejään ovat syntisiä.

        Itse olen sillä kannalla, että ei auttaisi mitään vaikka valitsisin olla heterona. Se kun ei tee minua synnittömäksi, joten on aivan sama onko homo vai hetero tai jopa biseksuaali.

        Teen syntiä jokaisena lepopäivänä, ja koska en käy koskaan katsomassa vankeja, niin minut heitetään joka tapauksessa "ikuiseen kärsimykseen". Eli ei ole mitään järkevää syytä alkaa heteroksi; sellaisia on helwatassa varmaan miljardeja.


      • Merimosos

        Vai niin. Muka Hitlerkin pääsisi Taivaaseen ovet paukkuen. EI IKINÄ.
        Ei homot eikä mon muukaan


      • Aika kiva, vertaat nyt homoutta Hitleriin....


      • älähän eksytä kirjoitti:

        Mitään epäpyhää ja syntistä ei pääse taivaaseen.
        Ne jotka eivät hylkää syntejään ovat syntisiä.

        Jos mä saisin valita, olenko lesbo tai sitten hetero fundamentalisti, joka on ulkokultailija ja kova köyhiä kohtaan, niin mä olisin mielummin lesbo. Mä luotan, että oikeudenmukainen Jumala tuomitsee oikeudenmukaisesti. Epäoikeudenmukaista Jumalaa taas ei pidä miellyttää muutenkaan. Mitä todisteita teillä on siitä, että Jumala oikeasti on oikeudenmukainen? Se teidän Raamatun Jumalanne ei siltä vaikuta. Eikö olisi oikein sanoa se ääneen? Jumalalla on pakko olla kriitikko, sillä muutenhan eläisimme teokraattisessa diktatuurissa ja "hyvä" olisi pelkästään sitä, mitä Jumala kulloinkin käskee.


    • Pitää erottaa harrastelijat ja ammattilaiset, niin homoissa kuin kristityissäkin :D

      Syyllistyn kiusoitteluun, kyseenalaistan. Jos uskovaisen usko siitä horjuu, niin paljon, että alkaa homofobiseksi minua kohtaan, onko syy minussa vai uskovaisen uskon heikkoudessa? Lähimmäisen rakkaudessa, anteeksiannossa ja toisen posken kääntämisen taidossa? Ne ovat minusta tärkeämmät taidot elämässä kuin jonkun jakeen ulkomuistaminen ja syöttäminen oman ahdasmielisyytensä (ei Jumalan) nimissä.

      Kun siellä Raamatussa on niin monta jaetta, joita ei koskaan referoida. AINA löytyvät ne samat kohdat, on kommentoija ateisti tai fundamentalisti. Ovatko ne muut tekstit jotenkin vähäpätöisempiä, jos kaikki on pyhää Jumalan sanaa? Miksi ne muut jakeet ovat siellä, jos kaikki voidaan lyhentää kullekin lukijalle sopiviin tarkoitusperiin?

      • yxiuskova

        Jeesus kuoli meidän syntien puolesta, jotta "jokainen, joka Häneen uskoo ei joutuisi kadotukseen, vaan saisi iänkaikkisen elämän." Kyllä mää vaan uskovana lesbona menen taivaan valtakuntaan, mutta teidät tuomitsijat ohjataan suoraan helvetinporteille...


      • älä petä itseäsi
        yxiuskova kirjoitti:

        Jeesus kuoli meidän syntien puolesta, jotta "jokainen, joka Häneen uskoo ei joutuisi kadotukseen, vaan saisi iänkaikkisen elämän." Kyllä mää vaan uskovana lesbona menen taivaan valtakuntaan, mutta teidät tuomitsijat ohjataan suoraan helvetinporteille...

        Jeesukseen uskomine ie merkitse sitä, että tunnustaa Hänen olevan olemassa. Usko on Hänen ja Isän tahdon noudattamista.


    • JonesHenry

      Apostoli Paavali kommentoi sitä MINKÄ HÄN NÄKI!

      https://www.youtube.com/watch?v=P-WZ4ixtE9M


      Hän ei siis tässä yhteydessä kommentoinut mitään "kappihomoja" vaan sitä mitä tapahtui IHAN HÄNEN SILMIENSÄ EDESSÄ!

      http://ancientolympics.arts.kuleuven.be/picNL/slides/P0217.jpg


      Tuossa kuvassa ovat siis ne niin kuuluisat Arsenokoites ja Malakoi


      Pientä lähdemateriaalin kriitisyyttä kiitos. Ihan sama kuin kääntäisit sanat "Kolasis Aionios" tarkoittamaan "ikuista kidutusta" Kreikaksi se menisi oikeasti joten kuten näin;

      Timorion Aidion!


      Ei kannata uskoa AINA sitä, mitä Raamatussa sanotaan! Sanoja suoraan sanoen KÄÄNNETÄÄN joskus sopimaan jotain tiettyä uskonnollis-poliittista kantaa. Ihan täysin riippumatta mikä oli alkuperäisten kirjoittajien tarkoitus;

      http://www.inri.fi/raamattu/k/G3639.html


      Itseasiassa suosittelen, että pysyt kokonaan erossa Suomenkielisistä Raamatuista! Internetistä löytyy paljon parempia ILMAISIA versioita;

      http://ebible.org/web


      Ei kannata luottaa ns "mummon uskoon" Ihmiset uskovat, mitä heille on optettu. Se mitä on optettu ei aina tarkoita, että se olisi oikein;

      http://www.teosofia.net/artikkelit/raam-virheet.htm

    • BeenThere__DoneThat

      Minäkin kallistuisin siihen, että paras ajattelutapa tuossa tilanteessa on "en tiedä".

      Sinun tehtäväsi on rakastaa, niinkuin Jumalakin on rakkaus.

      Olen itse ollut samassa tilanteessa kuin sinä. Olin konservatiivinen ja suhtauduin homouteen sen mukaisesti: homoja tulee rakastaa mutta tekoja ei voi hyväksyä. Kunnes kuulin tarinan oman ystäväni itsemurhayrityksistä kun yritti yrittämästä päästyään eheytyä. Yritti seurata Jumalaa, kieltää itsensä. Löysi itsensä suljetulta osastolta.

      Se tarina muutti elämäni. Alkoi pimein kausi uskossani, varsinainen erämaavaellus. Koko siihen astinen uskoni luhistui. Unettomia öitä, valtavaa ahdistusta. Helvetin pelkoa. Pelkoa että olen kääntämässä Jumalalle selkäni, kadottamassa uskoni.

      Mutta sen pimeyden ja tuskan jälkeen siitä seurasi jotain parempaa. Opin tuntemaan rakastavan Isän. Ensin opin ajattelemaan että minun ei tarvitse tietää kaikkea, minun ei tarvitse ymmärtää kaikkea. Nykyään minulla on jo omat ajatukseni ja näkökulmani.

      Mutta tärkeintä on: riipu kiinni ristissä. Ja rakasta niinkuin Isäkin rakastaa. Äläkä uskalla tehdä tuomitsemisen syntiä.

      Etsi avoimesti Jumalaa.

      • Hieno oivallus sinulla. Olen ollut vaikuttunut eräästä tositapauksesta, josta tehtiin elokuva, vaikka sen kaltaisia tapauksia on varmaan vaikka kuinka paljon muitakin.

        Sinä uskovan perheen poika olikin homo, ja siitä alkoi saarnat ja hylkääminen. Poika muutti kotoa toiseen kaupunkiin, ja teki siellä myöhemmin itsemurhan. Sen jälkeen jyrkkä isä muuttui täysin. Hän alkoi puhua seurakunnissa, ettei saa hylätä eikä tuomita homoja, koska se aiheuttaa vain pahaa, vaan että Jumala rakastaa meitä kaikkia sellaisina kuin olemme.

        Oli sitten niin tai miten, mutta noin paras ajatella, koska ei homo muutu. Itse elin 20 vuotta avioliitossa naisen kanssa, mutta en eheytynyt, vaan menin miesten pariin kuitenkin.


      • Niin, usko ei ole koskaan helppoa. Raamatussa sanotaan, että se, kenet Jumala ottaa pojakseen hän ensin ruoskii. Ruoskiminen on kidutusta, mikä tuhoaa koko persoonan. (Heprealaisille 12:6 vanhan Raamatun mukaan)
        Jos katsoo Jeesusta ja hänen elämäänsä, niin hän ei ollut helppo kenellekään. Veikkaisin, että jos Jeesus eläisi tänä päivänä täällä ihmisten keskuudessa, niin kovin moni ei haluaisi olla hänen kaverinsa. No, tavallaan hän elääkin, sillä se tapa, jolla kohtelet ketä tahansa ihmistä on se, miten kohtelet Jeesusta itseään.


    • "Vaikka olen hetero enkä edes tunne läheisesti ketään homoseksuaalia, en saa rauhaa homokysymykseltä. Onko homoseksuaalisuuden harjoittaminen syntiä?"

      No, mä olen lukenut Raamatun läpi neljästi, niin sillä kokemuksella minä voin vain vastata, että on.

      "Olen sellainen ihminen, joka tarvitsee varmuutta ja jonka on vaikeaa jatkaa eteenpäin, kun on vastaamattomia kysymyksiä. "

      Tuo on ongelma. Minusta sinun pitää sietää epävarmuutta ja vastaamattomia kysymyksiä, eihän muuten ole tilaa millekään uskolle.

      "Jos tulen siihen tulokseen Raamatun äärellä sydämessäni asiaa pohdittuani, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on synti, törmään pian sen jälkeen homoseksuaaliin, joka itkien puhuu omasta kärsimyksestään, kun hänen homoseksuaalista rakkaussuhdettaan pidetään syntinä, vaikka he rakastavat toisiaan."

      Kyllä ja se on johtanut minulla siihen, etten usko Raamattuun, ainakaan kirjaimellisesti. Raamattu on täynnä hölynpölyä. Raamatun taustalla on useita koulukuntia ja ne syyttelivät toinen toisiaan milloin mistäkin, useimmiten kuitenkin homoudesta. Tuolloinhan naisen arvo oli ihan mitätön ja äijät tapailivat toisiaan ja homostelivat kylpylöissä. Raamattu ylipäätään suhtautuu negatiivisesti seksuaalisuuteen ja moneen muuhunkin.
      Homoseksuaalisuus on kaunista ja ihanaa, sen minä olen oppinut.

      "heti seuraavassa käänteessä törmään ihmiseen, joka paasaa, että homosuhteiden hyväksyminen on luopumusta ja väkevä eksytys."

      Minusta Jeesuksen sanomassa korostui ulkokultaisuuden vastustaminen. Toinen, mitä Jeesus myös käski oli omaisuuden jakaminen köyhille. Kuuntele vain niitä kristittyjä, jotka ovat jakaneet koko omaisuutensa köyhille, muut ovat ulkokultailijoita eivätkä voi sanoa asiaan juuta eikä jaata.

      "Kärsin siitä, etten saa rauhaa tältä kysymykseltä. Tunnen painostusta ja tunteilla kiristämistä joka suunnasta. Aina joku loukkaantuu, raivostuu tai tekee itsemurhan."

      Sellaista se on. Minä en ole löytänyt toimivaa kompromissia. Raamatussa on paljon muitakin nykyajan kanssa ristiriidassa olevia kysymyksiä. Minulla on herännyt epäilys itse Raamatun Jumalaa kohtaan. Missä todiste hänen hyvyydestään. Mutta sinä olet sellainen ihminen, että sinun on pakko saada selkeät vastaukset, etkä voi elää moisten epävarmuuksien keskellä. Se on ongelma.

      " Voisinko vain todeta, että "En kommentoi", "Olen pahoillani, mutta en ole muodostanut kantaa tähän kysymykseen", "Vaikea kysymys... enpä taida osata vastata...""

      Se olisi viisasta, minusta.

      "Tai miten olisi tällainen ratkaisu: jos joku kysyy minulta, onko homoseksuaalisuuden harjoittaminen synti, vastaisin vain yksinkertaisesti: "Lue Raamattu." Tässä vaihtoehdossa olisi se hyvä puoli, etten itse mene solkottamaan siihen väliin, vaan kysyjä joutuu tutkimaan Jumalan sanaa sydämessään, ja jos hän tulee sitä tutkiessaan siihen tulokseen, että se ei ole syntiä, niin ok, ja jos hän tulee siihen tulokseen, että se on syntiä, niin ok. Eikö tämä olisi raamatullisin ratkaisu?"

      Kuulostaa hyvältä.

      • SamaaMieltä

        colaptes: todella osuvasti sanottu! Hieno kommentti.


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe