Miten saa helposti puristimen puhtaaksi, siis niistä reijistä pois?
V.sipulipuristin
8
1391
Vastaukset
- puristaja
Kyllä lähtee ihan helposti heti käytön jälkeen kuumalla vedellä pesemällä ja tiskiharjalla tökkimällä reikiin.
- sow68
kovamuovinen "läppä" päällä, jossa on pienet piikit, jotka menevät reikiin. Sen jälkeen kuumaa vettä ja tiskiharjaa ja puhdas on.
- hömötiainen
juu! Taijanpas itekkin hankkia sellaisen läppämallisen. Ei oo kiva aina tökkiä reikiin :)
- Jasse
Moi! Unohda koko puristin ja ala käyttämään valkosipulia viipaleina tai kokonaisena !!
Näin saat paljon paremmin valkosipulin maun esille. Myös kitkerämpi maku katoaa sen myötä!!- Kyllähän
se maku irtoaa juuri silloin kun valkosipulin raastaa tai murskaa. Ruoanvalmistustapa kannattaa huomioida; keittääkö kauan jne. Jos vaikka paistaa öljyssä niin viipaleistakin irtoaa maku hyvin, murskatuista tietysti nopeammin. Kauan paistettaessa/haudutettaessa/keitettäessä raa'an valkosipulin maku häviää ja muuttuu pehmeäksi.
Siinä olen ihan samaa mieltä että unohda puristin! Helpoin ja nopein tapa on murskata kynsi isolla veitsellä, esim. kokkiveitsellä. Jos haluaa pientä mössöä niin murskatun kynnen voi samalla veitsellä pilkkoa. Koko operaatio kestää minulla n. 3s eikä tarvitse ihmetellä millä saa vehkeet puhtaaksi. - veitsellä
Kyllähän kirjoitti:
se maku irtoaa juuri silloin kun valkosipulin raastaa tai murskaa. Ruoanvalmistustapa kannattaa huomioida; keittääkö kauan jne. Jos vaikka paistaa öljyssä niin viipaleistakin irtoaa maku hyvin, murskatuista tietysti nopeammin. Kauan paistettaessa/haudutettaessa/keitettäessä raa'an valkosipulin maku häviää ja muuttuu pehmeäksi.
Siinä olen ihan samaa mieltä että unohda puristin! Helpoin ja nopein tapa on murskata kynsi isolla veitsellä, esim. kokkiveitsellä. Jos haluaa pientä mössöä niin murskatun kynnen voi samalla veitsellä pilkkoa. Koko operaatio kestää minulla n. 3s eikä tarvitse ihmetellä millä saa vehkeet puhtaaksi.Ei kannata käyttää puristinta. Se aika minkä käytät puristimen etsimiseen, tyhjentämiseen ja pesemiseen, saat veitsellä silpottua monta valkosipulia.
Itse käytin ennen puristinta ja nyt ihmettelen itsekin, miksi. Nyt puristin on heitetty veslinnuille. Turhat rojut pois keittiökaapeista !
- Signora
Mitään valkosipulinpuristimia ei tarvita! Joko marmorimörserissä tai keramiikkaesineellä murretaan kynnet. Perusajatus siis, että valkosipuli ja teräs eivät kosketa toisiaan...
Tämän jälkeen valkosipulin annetaan "hengittää" laudalla 20 min. jotta eteeriset öljyt vapautuvat ja niiden vaikutus on optimaalinen. Valkosipulia ei koskaan paisteta, siitä tulee kitkerää. Hyvin varovasti kuullottaa sopii. Jos valkosipuli on päässyt vähän vanhenemaan, halkaise kynsi ja poista keskeltä vihertynyt osa.
Laita kuorineen 30-40 kynttä pieneen uunivuokaan ja pari tuoretta rosmariinin oksaa joukkoon ja tiputa näiden päälle ruokalusikallinen öljyä. Peitä alupaperilla ja esilämmitettyyn 200 asteiseen uuniin n. 20 min. Purista tahna ulos kynsistä ja levitä leivälle tai sekoita johonkin ruokaan. Näin kynnet säilyvät parikin viikkoa tupperissa jääkaapissa. Salve!- Volitans
Itseäni jo naurattaa tämä tv:ssäkin käytävä "näin se pitää" keskustelu, jota käydään valkosipulin pilkkomisesta.
Ainakaan itse en huomaa mitään makueroa, jos murskaan samasta sipulista kynnen puristimella tai kokkiveitsellä samankokoiseksi leikattuna. Mitään väitettyä kitkerää makua en ole huomannut. Tuo kitkeryys voi tulla valkosipulista itsestään. Esim. keväällä itävät vihreät osat voivat olla kitkeriä.
Itse en kuitenkaan enää puristinta käytä siitä yksinkertaisesta syystä, että homma käy nopeammin kokkiveitsellä. Kynsi laudalle ja veitsi päälle kyljelleen ja kämmenellä napakka lyönti. Kuoret irtoavat ja tästä kynnen voi pilkkoa samassa ajassa kun laatikon aukasee ottaakseen sieltä puristimen. Ja tiskiä tulee vähemmän.
Veitsellä voi myös pienentää kynnen haluamallaan tavalla. Jättää isommiksi tai sitten veitsen lappeella hieron tehdä tahnaa. Oikein hienoa tahnaa kun halua, niin hienonan kynnet vielä huhmareessa.
Valkosipuliin tulee pähkinämäinen aromi kun sitä paistaa. Mutta jos se vähänkään palaa, tulee kitkerä epämiellyttävä maku. Itse yleensä en paista valkosipulia - puhdas valkosipulin maku on mielestäni parempi kuin paahdetun.
Suosittelen kaikille tuota veitsellä pilkkomista. Tarvitset siihen vain hyvän kokkiveitsen. Eikä tuosta veitsenkäytön opiskelusta muutenkaan haittaa ole. Sipulitkin saa sillä hienonnettua nopeammin kun erillaisilla sipulihakkureilla tms. patenttivirityksillä. Kerran muuten en voinut nakkikioskilla ostaakaan mitään, kun nainen siellä pienensi sipulia sellaisella kammalla, jonka avulla veitsen terän sai pysymään linjassa. Pelkällä veitsellä homma sujuisi noin 50 kertaa nopeammin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072685Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302375Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen202255Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021826- 1141600
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1661318Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2771138- 711014
- 80994
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920