Miten saa helposti puristimen puhtaaksi, siis niistä reijistä pois?
V.sipulipuristin
8
1445
Vastaukset
- puristaja
Kyllä lähtee ihan helposti heti käytön jälkeen kuumalla vedellä pesemällä ja tiskiharjalla tökkimällä reikiin.
- sow68
kovamuovinen "läppä" päällä, jossa on pienet piikit, jotka menevät reikiin. Sen jälkeen kuumaa vettä ja tiskiharjaa ja puhdas on.
- hömötiainen
juu! Taijanpas itekkin hankkia sellaisen läppämallisen. Ei oo kiva aina tökkiä reikiin :)
- Jasse
Moi! Unohda koko puristin ja ala käyttämään valkosipulia viipaleina tai kokonaisena !!
Näin saat paljon paremmin valkosipulin maun esille. Myös kitkerämpi maku katoaa sen myötä!!- Kyllähän
se maku irtoaa juuri silloin kun valkosipulin raastaa tai murskaa. Ruoanvalmistustapa kannattaa huomioida; keittääkö kauan jne. Jos vaikka paistaa öljyssä niin viipaleistakin irtoaa maku hyvin, murskatuista tietysti nopeammin. Kauan paistettaessa/haudutettaessa/keitettäessä raa'an valkosipulin maku häviää ja muuttuu pehmeäksi.
Siinä olen ihan samaa mieltä että unohda puristin! Helpoin ja nopein tapa on murskata kynsi isolla veitsellä, esim. kokkiveitsellä. Jos haluaa pientä mössöä niin murskatun kynnen voi samalla veitsellä pilkkoa. Koko operaatio kestää minulla n. 3s eikä tarvitse ihmetellä millä saa vehkeet puhtaaksi. - veitsellä
Kyllähän kirjoitti:
se maku irtoaa juuri silloin kun valkosipulin raastaa tai murskaa. Ruoanvalmistustapa kannattaa huomioida; keittääkö kauan jne. Jos vaikka paistaa öljyssä niin viipaleistakin irtoaa maku hyvin, murskatuista tietysti nopeammin. Kauan paistettaessa/haudutettaessa/keitettäessä raa'an valkosipulin maku häviää ja muuttuu pehmeäksi.
Siinä olen ihan samaa mieltä että unohda puristin! Helpoin ja nopein tapa on murskata kynsi isolla veitsellä, esim. kokkiveitsellä. Jos haluaa pientä mössöä niin murskatun kynnen voi samalla veitsellä pilkkoa. Koko operaatio kestää minulla n. 3s eikä tarvitse ihmetellä millä saa vehkeet puhtaaksi.Ei kannata käyttää puristinta. Se aika minkä käytät puristimen etsimiseen, tyhjentämiseen ja pesemiseen, saat veitsellä silpottua monta valkosipulia.
Itse käytin ennen puristinta ja nyt ihmettelen itsekin, miksi. Nyt puristin on heitetty veslinnuille. Turhat rojut pois keittiökaapeista !
- Signora
Mitään valkosipulinpuristimia ei tarvita! Joko marmorimörserissä tai keramiikkaesineellä murretaan kynnet. Perusajatus siis, että valkosipuli ja teräs eivät kosketa toisiaan...
Tämän jälkeen valkosipulin annetaan "hengittää" laudalla 20 min. jotta eteeriset öljyt vapautuvat ja niiden vaikutus on optimaalinen. Valkosipulia ei koskaan paisteta, siitä tulee kitkerää. Hyvin varovasti kuullottaa sopii. Jos valkosipuli on päässyt vähän vanhenemaan, halkaise kynsi ja poista keskeltä vihertynyt osa.
Laita kuorineen 30-40 kynttä pieneen uunivuokaan ja pari tuoretta rosmariinin oksaa joukkoon ja tiputa näiden päälle ruokalusikallinen öljyä. Peitä alupaperilla ja esilämmitettyyn 200 asteiseen uuniin n. 20 min. Purista tahna ulos kynsistä ja levitä leivälle tai sekoita johonkin ruokaan. Näin kynnet säilyvät parikin viikkoa tupperissa jääkaapissa. Salve!- Volitans
Itseäni jo naurattaa tämä tv:ssäkin käytävä "näin se pitää" keskustelu, jota käydään valkosipulin pilkkomisesta.
Ainakaan itse en huomaa mitään makueroa, jos murskaan samasta sipulista kynnen puristimella tai kokkiveitsellä samankokoiseksi leikattuna. Mitään väitettyä kitkerää makua en ole huomannut. Tuo kitkeryys voi tulla valkosipulista itsestään. Esim. keväällä itävät vihreät osat voivat olla kitkeriä.
Itse en kuitenkaan enää puristinta käytä siitä yksinkertaisesta syystä, että homma käy nopeammin kokkiveitsellä. Kynsi laudalle ja veitsi päälle kyljelleen ja kämmenellä napakka lyönti. Kuoret irtoavat ja tästä kynnen voi pilkkoa samassa ajassa kun laatikon aukasee ottaakseen sieltä puristimen. Ja tiskiä tulee vähemmän.
Veitsellä voi myös pienentää kynnen haluamallaan tavalla. Jättää isommiksi tai sitten veitsen lappeella hieron tehdä tahnaa. Oikein hienoa tahnaa kun halua, niin hienonan kynnet vielä huhmareessa.
Valkosipuliin tulee pähkinämäinen aromi kun sitä paistaa. Mutta jos se vähänkään palaa, tulee kitkerä epämiellyttävä maku. Itse yleensä en paista valkosipulia - puhdas valkosipulin maku on mielestäni parempi kuin paahdetun.
Suosittelen kaikille tuota veitsellä pilkkomista. Tarvitset siihen vain hyvän kokkiveitsen. Eikä tuosta veitsenkäytön opiskelusta muutenkaan haittaa ole. Sipulitkin saa sillä hienonnettua nopeammin kun erillaisilla sipulihakkureilla tms. patenttivirityksillä. Kerran muuten en voinut nakkikioskilla ostaakaan mitään, kun nainen siellä pienensi sipulia sellaisella kammalla, jonka avulla veitsen terän sai pysymään linjassa. Pelkällä veitsellä homma sujuisi noin 50 kertaa nopeammin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis
Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu4674054Tässä totuus jälleensyntymisestä - voit yllättyä
Jumalasta syntyminen Raamatussa ei tässä Joh. 3:3. ole alkukielen mukaan ollenkaan sanaa uudestisyntyminen, vaan pelkä3181692- 1161526
En kadu sitä, että kohtasin hänet
mutta kadun sitä, että aloin kirjoittamaan tänne palstalle. Jollain tasolla se saa vain asiat enemmän solmuun ja tekee n891474Noniin rakas
Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi991408Oisko mitenkään mahdollisesti ihan pikkuisen ikävä..
...edes ihan pikkuisen pikkuisen ikävä sulla mua??.. Että miettisit vaikka vähän missähän se nyt on ja oiskohan hauska n601375- 521316
Helena Koivu : Ja kohta mennään taas
Kohta kohtalon päivä lähestyy kuinka käy Helena Koivulle ? Kenen puolella olet? Jos vastauksesi on Helenan niin voisi981235- 441079
Au pair -työ Thaimaassa herättää kiivasta keskustelua somessa: "4cm torakoita, huumeita, tauteja..."
Au pairit -sarjan uusi kausi herättää keskustelua Suomi24 Keskustelupalvelussa. Mielipiteitä ladataan puolesta ja vastaa341078