Ranskalaisten keittäminen vedessä?

terveyspottu

Minkälaista pöperöä tulee jos ranskalaisia keittää vedessä öljyn sijaan? Toimiiko?

12

1684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perska

      Hyvää tulee laita suolaa ja voita.
      Kolme tomaattia ja vedet keität pois.

    • freedomfries

      Eipä taida toimia, sillä kuuman rasvan on tarkoitus tehdä ranskalaisista pinnalta rapsakoita ja sisältä pehmeitä eli sellaisia kuin useimmat haluaa. Vedessä keittäen niistä tulee vetisiä, löysiä, keitettyjä ranskalaisen mallisia perunoita.

      Jo pelkkä lämpötila kertoo kaiken - vesi on vain 100 asteista kun taas öljy on noin 170 asteista kypsentäen pinnan rapeaksi. Jos ei halua lotrata kuuman öljyn kanssa niin ranskalaiset on parempi tehdä uunissa grillivastuksen alla - lämpöä 225 astetta, noin 10 minuuttia uunin keskitasolla ja rapsakat ranskalaiset ovat valmiit.

      Oletin, että käytät pakasteita - tuoreista potuista tehtyinä taas ohje riippuu käytetyn perunan laadusta., mutta silti samma pätee siinäkin eli pilko potaattikset, vähän öljyä pintaan, 225 asteiseen uuniin grillivastusten alle noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapsakka, suolaa ja pippuria päälle ja se on siinä.

    • kuorittu kokoperuna

      No, jos ei mielikuvitus riitä, miksi et kokeile. Rahallinen menetys on lähes olematon.

    • eetwh

      katso youtubesta pasi vherahon kokkauksia niin tiedät.

    • Deruna

      Ihmissyönti on kielletty.

      • neekerinpusu

        Kukaan ranskalaisia syö - korkeintaan vallooneja eli belgialaisia.


      • mitä hemmetiä deruna


    • EU-asukki

      Vedessä keitettyjä perunoita (olivat sitten suomalaisia, tanskalaisia, virolaisia, ranskalaisia, egyptiläisiä...) suomeksi sanotaan keitetyiksi perunoiksi. Hassua, jos alkuperäinen kysyjä ei koskaan ole niihin törmännyt.

    • kebab

      Joo ei niistä kyllä kovin rapeita vedessä tule. Itse kannatan perinteistä kebab ranskalaisilla -meininkiä facebookia myöten.

    • EnsyäRanskalaisia

      Osta ite perunat, kuori ja pilko paloiksi ja pistä uuniin :)
      Uuniperunat on parempia kuin noi teollisuusrasvakääryleet....

    • kokkelo

      Toimii! Mä uppopaistan ranet aina kiehuvassa vedessä. Myös munkit ja tippaleivät teen vedessä. Niihin tulee aivan ainutlaatuinen maku ja rakenne. Paljon paloturvallisempaa.

      • rosamunda

        Jauhoiset lajikkeet kannattaa kypsentää höyryttämällä, niin eivät murene niin helposti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      101
      7433
    2. 80
      5018
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      79
      4849
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      132
      4258
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      10
      3048
    6. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      52
      2679
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      40
      2576
    8. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      48
      2229
    9. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2211
    10. Suudeltiin unessa viime yönä

      Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit
      Ikävä
      21
      1840
    Aihe