Minkälaista pöperöä tulee jos ranskalaisia keittää vedessä öljyn sijaan? Toimiiko?
Ranskalaisten keittäminen vedessä?
12
1735
Vastaukset
- Perska
Hyvää tulee laita suolaa ja voita.
Kolme tomaattia ja vedet keität pois. - freedomfries
Eipä taida toimia, sillä kuuman rasvan on tarkoitus tehdä ranskalaisista pinnalta rapsakoita ja sisältä pehmeitä eli sellaisia kuin useimmat haluaa. Vedessä keittäen niistä tulee vetisiä, löysiä, keitettyjä ranskalaisen mallisia perunoita.
Jo pelkkä lämpötila kertoo kaiken - vesi on vain 100 asteista kun taas öljy on noin 170 asteista kypsentäen pinnan rapeaksi. Jos ei halua lotrata kuuman öljyn kanssa niin ranskalaiset on parempi tehdä uunissa grillivastuksen alla - lämpöä 225 astetta, noin 10 minuuttia uunin keskitasolla ja rapsakat ranskalaiset ovat valmiit.
Oletin, että käytät pakasteita - tuoreista potuista tehtyinä taas ohje riippuu käytetyn perunan laadusta., mutta silti samma pätee siinäkin eli pilko potaattikset, vähän öljyä pintaan, 225 asteiseen uuniin grillivastusten alle noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapsakka, suolaa ja pippuria päälle ja se on siinä. - kuorittu kokoperuna
No, jos ei mielikuvitus riitä, miksi et kokeile. Rahallinen menetys on lähes olematon.
- eetwh
katso youtubesta pasi vherahon kokkauksia niin tiedät.
- Deruna
Ihmissyönti on kielletty.
- neekerinpusu
Kukaan ranskalaisia syö - korkeintaan vallooneja eli belgialaisia.
- EU-asukki
Vedessä keitettyjä perunoita (olivat sitten suomalaisia, tanskalaisia, virolaisia, ranskalaisia, egyptiläisiä...) suomeksi sanotaan keitetyiksi perunoiksi. Hassua, jos alkuperäinen kysyjä ei koskaan ole niihin törmännyt.
- kebab
Joo ei niistä kyllä kovin rapeita vedessä tule. Itse kannatan perinteistä kebab ranskalaisilla -meininkiä facebookia myöten.
- EnsyäRanskalaisia
Osta ite perunat, kuori ja pilko paloiksi ja pistä uuniin :)
Uuniperunat on parempia kuin noi teollisuusrasvakääryleet.... - kokkelo
Toimii! Mä uppopaistan ranet aina kiehuvassa vedessä. Myös munkit ja tippaleivät teen vedessä. Niihin tulee aivan ainutlaatuinen maku ja rakenne. Paljon paloturvallisempaa.
- rosamunda
Jauhoiset lajikkeet kannattaa kypsentää höyryttämällä, niin eivät murene niin helposti.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun654653KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1643562Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?652995- 1622989
Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo492724- 241933
- 241831
- 301656
- 1741640
- 421352