Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ruokakerman sakeuttaminen

ruokakerma

Ulkomailla olen löytänyt vain sellaista ruokakermaa, joka on juoksevaa kuin maito. Olisiko sinulla vinkkiä, miten voisin sakeuttaa juoksevaa ruokakermaa muistuttamaan vähän sellaista suomalaista paksumpaa kunnon ruokakermaa? Jotain jauhoja ehkä? Sulattaa joukkoon jotain juustoraastetta (juustoiset kermaperunat suunnitelmissa)? Vai mitä?

7

5591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sakeuttaa,kirkastaa,

      Olet siis nyt ulkomailla , tuskin siellä on perunajauhojakaan ?

      • ruokakerma

        kaapissa taitaa olla.... eli?


    • vaihtoehtoja

      Perunajauhoa parempi on ihan vehnäjauho jos kerran haudutat. Toinen vaihtoehto on maissijauho.

    • surusjauhe

      Suurustejauhoilla suurustaminen

      Helpoin suurustus syntyy Maizena suurustejauhoilla. Valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa. Maizena vaalea suuruste sopii vaaleiden keittojen ja kastikkeiden suurustamiseen. Maizena ruskea suuruste on tummien kastikkeiden, patojen, wok-ruokien ja keittojen viimeistelyyn tarkoitettu jauho. Maizena suurusteet ovat neutraalin makuisia, joten niistä ei tule mitään eritystä makua kastikkeeseen vaan voit maustaa kastikkeet haluamallasi tavalla.

      Tärkkelyksellä suurustaminen

      Jälkiruokakastikkeet ja kiisselit saostetaan perunajauhoilla, maissi- tai ohratärkkelyksellä. Perunajauhoilla kannattaa suurustaa keitot ja kiisselit, joista haluat kirkkaita (esimerkiksi erilaiset marja- ja hedelmäkiisselit). Maissi- ja ohratärkkelys sopivat hyvin maitopohjaisten kiisselien ja kastikkeiden suurustamiseen.Tärkkelysjauhoja käytetään myös erilaisten wokkien yms. suolaisten kastikkeiden suurustamiseen, kun halutaan erityisen kiiltävä lopputulos.

      • klimppi

        Ei tarvitse ostaa mitään "suurustejauhoja" (hinta on hunajaa) erikseen vaan ihan vain käyttää kaupan hyllystä löytyvää maissitärkkelystä, perunajauhoa tai vehnäjauhoa ja pääsee halvemmalla.

        Kuten aina niin jauhot tulee sekoittaa tasaiseksi liuokseksi pienessä määrässä nestettä ennenkuin lisää sen suurustettavaan liemeen/nesteeseen/ruokaan - näin välttyy paakuilta.


    • Suomenmieli

      Miksi käytät ruokakermaa?

    • halfhalf

      Asun ulkomailla, mutta en ole koskaan kaivannut ruokakermaa. En edes tiedä mitä se on. Meillä ainakin on kaupassa tavallista kermaa (kuohukermaa) ja sitten on kevytkermaa, half & half, ja ne ovat hyvin kelvanneet kaikkeen missä kermaa tarvitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe