Kanaramen
4 annosta
n. 2 l ramenkeiton lientä (ks. ohje)
4 maustamatonta broilerinleikettä
4 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 rkl mirin-riisiviiniä
4 kananmunaa
4 kerää munanuudeleita
1 rkl rypsiöljyä
1 l suppilovahveroita tai siitakesieniä
4 minipaksoita tai 4 tavallisen paksoin tai kiinankaalin lehteä
kevät- tai ruohosipulia
1 ½ punaista chiliä
1. Irrota luut broilerinleikkeistä lientä varten. Laita liemi hautumaan (ks. ohje).
2. Sekoita broilerinleikkeet, soija ja mirin kulhossa. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia.
3. Keitä munia 8 minuuttia ja nosta ne kylmään veteen. Keitä nuudelit erillisessä kattilassa paketin ohjeen mukaan, noin 4 minuuttia. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Sekoita öljy joukkoon.
4. Perkaa ja paloittele sienet. Jos suppilovahverot ovat vetisiä, haihduta niistä neste kuumassa paistinpannussa. Muuten voit käyttää sienet raakoina. mm portobello, herkkusieni 5. Huuhtele paksoi ja irrottele ulommaiset lehdet. Jos käytät kiinankaalia, leikkaa kaali reiluiksi paloiksi.
6. Paista broilerinleikkeitä kuumassa pannussa öljyssä 3 minuuttia. Kun leikkeet ovat saaneet pintaansa kauniin värin, laske lämpöä ja jatka paistamista noin 6 minuuttia eli kunnes liha on sisältä mehevän kypsää. Mausta pinta halutessasi ripauksella suolaa.
Tee ramenliemi loppuun. Kiehauta liemi ja lisää sienet ja paksoi. Anna hautua 3 minuuttia, niin että kasvikset jäävät napakoiksi.
7. Kokoa annokset. Leikkaa broilerileikkeet viipaleiksi. Leikkaa kevätsipuli ja chili renkaiksi. Kuori ja halkaise munat. Lisää nuudeleita, lientä, sieniä ja paksoita keittokulhoihin. Asettele viipaloitu broileri, munat, kevätsipuli ja chili päälle.
Vinkki! Jos haluat tehdä keitosta kasvisversion, korvaa broileri pehmeällä, maustamattomalla tofulla.
Ramenkeiton liemi
4 broilerinleikkeen luut
2 l vettä Tai kasvispohjaisena Puljonki kasvisliemi
1 porkkana
1 sipuli
½ punaista chiliä
n. 4 rkl/4 ps misotahnaa (esim. Yutaka)
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl mirin-riisiviiniä
1 tl suolaa
1. Laita luut kattilaan. Lisää vesi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli joukkoon. Viipaloi chili ja lisää liemeen. Hauduta kannen alla 40 minuuttia. Kuori vaahto pois liemen pinnalta kiehumisen alussa.
2. Siivilöi ramenliemi toiseen kattilaan. Lisää miso, riisiviinietikka, mirin, suola sekä vettä tarpeen mukaan: lientä tarvitaan vähintään 4 dl/annos.
Japanilainen RAMEN
ramenisti
5
60
Vastaukset
- nofuulaa
Ja sitten ne sanoo, että aasialainen ruoka on simppeliä - montako ainesta tossakin oli. Mikä tahansa, mikä menee yli kymmenen aineksen on turhake ja snobismia vaikka miten wokin kautta kierrättäisi.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 575630
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap233567Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti
Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei281692Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?
Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei2071690- 911156
MAKEN REMPAT
Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna281119Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan
5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee49917Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel259846Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.71829Mulla on kyllä
Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..35828