Japanilainen RAMEN

ramenisti

Kanaramen
4 annosta
n. 2 l ramenkeiton lientä (ks. ohje)
4 maustamatonta broilerinleikettä
4 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 rkl mirin-riisiviiniä
4 kananmunaa
4 kerää munanuudeleita
1 rkl rypsiöljyä
1 l suppilovahveroita tai siitakesieniä
4 minipaksoita tai 4 tavallisen paksoin tai kiinankaalin lehteä
kevät- tai ruohosipulia
1 ½ punaista chiliä

1. Irrota luut broilerinleikkeistä lientä varten. Laita liemi hautumaan (ks. ohje).
2. Sekoita broilerinleikkeet, soija ja mirin kulhossa. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia.
3. Keitä munia 8 minuuttia ja nosta ne kylmään veteen. Keitä nuudelit erillisessä kattilassa paketin ohjeen mukaan, noin 4 minuuttia. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Sekoita öljy joukkoon.
4. Perkaa ja paloittele sienet. Jos suppilovahverot ovat vetisiä, haihduta niistä neste kuumassa paistinpannussa. Muuten voit käyttää sienet raakoina. mm portobello, herkkusieni 5. Huuhtele paksoi ja irrottele ulommaiset lehdet. Jos käytät kiinankaalia, leikkaa kaali reiluiksi paloiksi.
6. Paista broilerinleikkeitä kuumassa pannussa öljyssä 3 minuuttia. Kun leikkeet ovat saaneet pintaansa kauniin värin, laske lämpöä ja jatka paistamista noin 6 minuuttia eli kunnes liha on sisältä mehevän kypsää. Mausta pinta halutessasi ripauksella suolaa.
Tee ramenliemi loppuun. Kiehauta liemi ja lisää sienet ja paksoi. Anna hautua 3 minuuttia, niin että kasvikset jäävät napakoiksi.
7. Kokoa annokset. Leikkaa broilerileikkeet viipaleiksi. Leikkaa kevätsipuli ja chili renkaiksi. Kuori ja halkaise munat. Lisää nuudeleita, lientä, sieniä ja paksoita keittokulhoihin. Asettele viipaloitu broileri, munat, kevätsipuli ja chili päälle.

Vinkki! Jos haluat tehdä keitosta kasvisversion, korvaa broileri pehmeällä, maustamattomalla tofulla.
Ramenkeiton liemi
4 broilerinleikkeen luut
2 l vettä Tai kasvispohjaisena Puljonki kasvisliemi
1 porkkana
1 sipuli
½ punaista chiliä
n. 4 rkl/4 ps misotahnaa (esim. Yutaka)
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl mirin-riisiviiniä
1 tl suolaa

1. Laita luut kattilaan. Lisää vesi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli joukkoon. Viipaloi chili ja lisää liemeen. Hauduta kannen alla 40 minuuttia. Kuori vaahto pois liemen pinnalta kiehumisen alussa.

2. Siivilöi ramenliemi toiseen kattilaan. Lisää miso, riisiviinietikka, mirin, suola sekä vettä tarpeen mukaan: lientä tarvitaan vähintään 4 dl/annos.

5

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nofuulaa

      Ja sitten ne sanoo, että aasialainen ruoka on simppeliä - montako ainesta tossakin oli. Mikä tahansa, mikä menee yli kymmenen aineksen on turhake ja snobismia vaikka miten wokin kautta kierrättäisi.

      • sakenteko

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      113
      5203
    2. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      67
      5014
    3. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      90
      4084
    4. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      75
      3590
    5. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      60
      3168
    6. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2771
    7. Kerro kolme huonoa ja

      kolme hyvää asiaa kaivatustasi? Än yy tee nyt
      Ikävä
      15
      2287
    8. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      46
      1868
    9. Rakastatko mua

      Vielä?
      Ikävä
      38
      1750
    10. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      37
      1608
    Aihe