Mikä ois paras paistinpannu. Millä pinnoitteella pannu pitäis olla. teflon pannua en laita.
Mikä ois paras paistinpannu?
5
153
Vastaukset
- paistinpannu
valurauta on paras
- poyly
Riippuu täysin siitä mikä on käyttötarkoituksesi. Yleiskäyttöön se teflon jonka voi myös laittaa uuniin on ehkä käyttö kelpoisin. Halvinta ei kannata ostaa, vaan kannattaa ostaa kerralla kunnollinen joka palvelee sitten monta vuotta. Keraamista pannua olen käyttänyt kevyeen paistamiseen, munat yms. tulee myöskin hienosti. Valurauta on tietenkin ehdoton ja se ei paljoa hetku vaikka unohtaisi levyn täydelle teholle. Wokki pannuja on itselläni myöskin useampi, teräksinen, teflon ja keraaminen. Viime viikolla ostin myöskin hiiliteräspannun. Lihoja olen paistanut ja on toiminut ihan ok. Hyvässä rasvassa olen tosin pitänyt pannun näin alkutaipaleella. Jatkossa täytyy vähentää rasvan käyttöä ja saa nähdä miten toimii sitten. Tosin ainahan nämä rauta/teräs pannut vaativat enemmän vahtaamista pinnoitettuihin nähden.
Italian lomalla myöskin hotelli tarjosi ruostumatonta terästä pannuna(2 kertaa). Kyllä sillä hyvää ruokaa sai tehtyä, mutta sitä joutui hankaamaan tuntikaupalla ruoan laiton jälkeen, että sen sai puhtaaksi. Maussa ei siis ollut mitään vikaa, mutta itse en sellaista käyttäisi kuin hätä tapauksessa. Kaksi kertaa olen sellaiseen röpelöpintaiseen pannuun törmännyt ja molemmilla kerroilla sama ongelma. Ehkä sitten menisi jos käyttäisi jotain teräsharjaa putsaamiseen, mutta uskoisin että silloin pinta naarmuuntuisi ja niihin väleihin taas menisi ja tarttuisi kaikki.
Sehän toisaalta on yleensä ongelma näissä pinnoitetuissa kun jostakin kohtaa pinnoite kuluu niin siitä kohtaa alkaa kaikki tarttumaan kiinni. Pinnoitteen voi myöskin pilata laittamalla kuumalle pannulle kylmää vettä. Silloin on turha syyttää valmistajaa tai paistinpannua. Mutta tällä hetkellä sisään ajetaan hiiliteräs pannua. Muutamat pihvit on tullut paistettua ja ihan hyviä on tullut. Ainahan se ei tietenkään ole pelkästä pannusta kiinni, vaan myös lihojen laatu vaikuttaa. Vielä ei muutamien pihvien jälkeen pysty asiaa tarkemmin arvioimaan, mutta eivätpä ne ainakaan mitenkään huonoja pihvejä ole olleet. Rosee sisus ja vähän vähemmän väriä tullut kuin valuraudalla, joka toisaalta sitten antaa vähän omaa ominaismakuansa paistamisiin myöskin. Alkutaipaleeseemme olen ihan tyytyväinen. Tutkailin myöskin pannuja kokkiliikkeessä ja valitsin vähän paksumman, että se kuitenkin muistuttaisi enemmän valurautaa ja varaisi vähän enemmän lämpöä. Niistä ohuemmista pannuista tulee enemmänkin mieleen rst pannut joita saakin sitten hinkata tunti kaupalla, eivätkä varaa lämpöäkään hyvin.
Seuraavaksi jos jonkun ostan niin todennäköisesti teflonin ja keraamisen yleiskäyttöön. Harmittaa vain kun niissä kalliimmissakin on huonot kahvat joita ei voi käyttää uunissa. Harkinnassa on ollut jo 20 vuotta myös nuo swiss diamondin pannut jotka kuitenkin on vähän turhan tyyriitä. Jos tietäisi että ne varmasti kestää seuraavat 15 vuotta niin voisi niihen sitten sijoittaa sen 150 euroa kappale, mutta kun siitä ei ole mitään takeita, niin ehkäpä kallistun sinne Teflonin puolelle. Nykyinen on siis sellainen minkä voi laittaa uuniin, tosin uskon että ei ihan turhan takia kannata laittaa uuniin, koska mielestäni se ei tee hyvää pinnoitteelle. Hackmannin kovanaama (teflon) kesti vuosikausia. Kahva ei ilmeisesti kuitenkaan ollut suunniteltu kestämään uunilämpöjä, vaikka tulikin se viimeisinä vuosina tuupata uuniin siitä piittaamatta..
En tiedä onko näistä omista kokemuksistani sinulle mitään hyötyä, mutta toivottavasti olin yhtään avuksi- Oonpannu
Pinnoitetuista pannuista keraaminen.
Pinnottamattomista hiiliteräs peruspaistamiseen, valurauta pihvipannuksi. Teräs sopii jos tekee lähinnä kastikkeita pannulla. Kaikissa omat hyvät ja huonot puolensa ja käyttötarkoituksen kertominen auttaisi paljon. Eli: millaista ruokaa pääsääntöisesti laitat? - anopin_peruja
Pannuja on kaapissa viisi kappaletta, eri tarkoituksiin, mutta useimmiten tulee tartuttua vanhaan palvelijaan, huhtikuussa seitsemänkymmentä täyttävään valurautapannuun.
- keraamista.hellalle
Kyllä se on keraaminen tänäpäivänä paras käyttöön kuin käyttöön. Nuo valurautaiset varavasarat saa jo unohtaa paistamistarkoituksiin, vasaran korvikkeena toimii ehkä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1192990Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen262408Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082036- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711378Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2601106- 621057
- 711054