Mikä öljy on parhaimman makuista sellaisenaan lusikasta suuhun otettuna? Joku hedelmäinen tai pähkinäinen öljy kenties? Jos tiedätte jotain hyvää öljyä tälläiseen käyttöön, niin suositelkaa?
Mikä öljy on parhaimman makuista sellaisenaan?
11
387
Vastaukset
- minunmakuuni
Olet varmaan kuullut lauseen "makuasioista ei voi kiistellä" Se ei kyllä pidä kirjaimellisesti lainkaan paikkaansa, koska niistä jokaisella on oma ainoa oikea mielipide. Lausetta ei pidäkään tulkita kirjaimellisesti, koska se tarkoittaa juuri sitä, jokainen on oman makunsa kanssa oikeassa, ja näin asiasta väitteleminen on turhaa.
Itse kysymykseen. Minä pidän eniten hyvästä kylmäpuristetusta oliiviöljystä.- vastarannaltahuutaa
Kaikesta voi kiistellä kuten ihmiskunnan historiakin osoittaa saati sitten makuasioista.
Jokainen ihminen on yksilö, joka aistii ympäröivää maailmaa eri tavoin niin näön, tunteen, kuullon kuin maunkin suhteen ja aistimukset vaihtelevat hyvinkin paljon ajan, ympäristön kuin yksilön vireystilan mukaan, joten yhtenä hetkenä hyväksi havaittu voikin toisena hetkenä olla vastenmielistä.
Maku on siis hyvin subjektiivista ja vain kokeilemalla löytää sen itseään miellyttävän.
- öljyinen
Minä myös, oliivi on hyvää! Tekee hyvää iholle, hiuksille jne...
- öljyinen
En koskaan tajunnut oliviiöljyn suosiota kunnes makumatkalla Italian Umbriassa sain suoraan puristamosta neitsytöljyä . Vei kielen mennessään.
http://www.ruokala.net/oppaat/tietopaketti-oljyista - toppaaja
italialaiset toppaa maalaisleipää oliiviöljy balsamietikka, jota kutsutaan usein harhaanjohtavasti balsamiviinietikaksi. Sitä ei valmisteta viinistä, vaan se syntyy suoraan rypälemehusta. Mehua haihdutetaan kuumentamalla tammitynnyreissä tai metallisammioissa noin 80 asteen lämpötilassa.
Aitoa, perinteistä balsamietikkaa valmistetaan vain Pohjois-Italiassa Modenan ja Reggio Emilian alueilla
Tämä leipä ihanaa keiton kanssa.- tajuutkomitäh
Ei keskustella balsamikosta vaan öljyistä.
- BLOODisLIFE
Ja sen takia sen nimi on Aceto balsamico di Modena
Mutta vastaus öljykysymykseen: Macadamiapähkinäöljy
- kokeileedes
Itse käytän salaatteihin ja ruokiin Knossosta http://www.knossos.fi/memmas_knossos.html, jonka maku on mielestäni hyvä - joidenkin oliiviöljyjen aromi voi olla liiankin voimakas ja terävä kuten esim. italialaisissa, mutta Knossos on mieto ja silti aromikas.
- Vanhakokki
Miksi joku haluaa ottaa öljyä lusikalla. Eikö niitä rasvoja tule tarpeeksi ruuasta?
- Anonyymi
Jokainen tavallaan.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 413446
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.352948Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on1412809SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.692300Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s411772Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.851482Mitä tarkalleen tunnet
Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai651046- 511016
- 77987
Syyskuussa 2025 ensirekisteröidyistä henkilöautoista 43 % oli täyssähköautoja.
Niitä rekisteröitiin 2 592 eli 41 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Syyskuussa 2025 rekisteröidyistä uusista henkilöautois3837