Ostan kaupasta aina niitä kauniinkeltaisia banaaneja, jotka ovat parhaan makuisia sellaisenaan. Ongelma on siinä, että jo päivän parin kuluttua ne alkavat mustua, eikä siis kannata ostaa mitään tarjousbanaaneja isompia eriä sen takia että ovat halpoja.
Säilytän niitä paljaaltaan huoneen lämmössä keittiössä. Onko se oikein vai miten ne kuuluisi säilyttää, niin että ne kestäisivät raikkaina mahdollisimman kauan?
Banaaniongelma
27
1245
Vastaukset
- täti
"Kauniin keltaiset" banaanit ovat raakoja. Kypsä banaani on ruskeapilkullinen.
- nomuttasilleen
Juuri näin - ne pilkulliset banskut ovat kypsiä ja "kauniinkeltaiset" taas käytännössä raakoja.
On hämmästyttävää huomata kuinka vähän ihmiset hedelmistään tai vihanneksistaan lopultakin tietävät. - mustaanamia
panani säilyy pakastettuna valovuosia.mutta ekö se ole tarkoitettu syötäväksi miksi säilöä sitä.kun panani mustuu pinnalta silloin se alkaa olla kypsä syötäväksi.kaiken muun väriset on raakoja ja epäkuranttia tavaraa.
jääkaappi pitää hetken pidempää osta vihreitä kestää kauemmin kypsyä jos haluat lämpimänä syödä
- luulee.olevansa.viisas
nomuttasilleen kirjoitti:
Juuri näin - ne pilkulliset banskut ovat kypsiä ja "kauniinkeltaiset" taas käytännössä raakoja.
On hämmästyttävää huomata kuinka vähän ihmiset hedelmistään tai vihanneksistaan lopultakin tietävät.hei haloo toi on ihan perus tietoo. se on maku asia eikä tietämyksen puute. ne on vaan paremman makusii keltasina.
- banaanitertussa
"Kauniin keltaiset" banaanit ovat kypsiä ja herkullisia. Mätä banaani on ruskeapilkullinen.....miksi banaani on tertussa.....se on ihan tertun oma asia!!!
- Ruskee_banaani_yok
Ruskeapilkulliset banaanit on jo alkaneet pilaantua. Banaanin kuuluu olla syödessä keltainen ja ihan pikkaisen vihertävä. Sellainen tuore. Ei äklön lötsö ruskea.
- HiljaaSiellä
Ruskee_banaani_yok kirjoitti:
Ruskeapilkulliset banaanit on jo alkaneet pilaantua. Banaanin kuuluu olla syödessä keltainen ja ihan pikkaisen vihertävä. Sellainen tuore. Ei äklön lötsö ruskea.
Että ruskeapilkulliset ovat alkaneet pilaantua? Taitaa olla ihan omaa tietoa? Miksi kommentoida, kun ei tiedä mistä puhuu?
- Ruskee_banaani_yok
HiljaaSiellä kirjoitti:
Että ruskeapilkulliset ovat alkaneet pilaantua? Taitaa olla ihan omaa tietoa? Miksi kommentoida, kun ei tiedä mistä puhuu?
No tuon asian tajuamiseen ei paljoa järkeä tarvita. Mutta kuitenkin vähän.. Enkä sanonut että ne ovat pilaantuneita, vaan että ne ovat alkaneet pilaantua.
- banannananaa
Itse säilytän kylmässä koska tykkään syödä ne kylmänä. Mutta olen kuullut että kylmässä säilyisi kauemmin, en kuitenkaan itse ole seurannut pitääkö paikkansa.
- Myöskin
Säilyy.
Ja jos lähtee matkalle, voi jääkaappiin varata vihertävääkin banaania, kovaa omenaa, iskukuumennettua maitoa, eikä heti tarvitse maitokauppaan lähteä kun palaa - streptokokkiapukkaa
Myöskin kirjoitti:
Säilyy.
Ja jos lähtee matkalle, voi jääkaappiin varata vihertävääkin banaania, kovaa omenaa, iskukuumennettua maitoa, eikä heti tarvitse maitokauppaan lähteä kun palaaNo juuri näin - tosin jääkaappiakaan ei ole pakko pitää päällä reissuun lähtiessä, jos tarvikkeet ovat vain muutama vihreä banaani, fiblu ja iskukuumennettu mjölö - säilyvät hyvin sen viikon thai-loman ajan ihan huoneenlämmössäkin.
- KlueiKluei
streptokokkiapukkaa kirjoitti:
No juuri näin - tosin jääkaappiakaan ei ole pakko pitää päällä reissuun lähtiessä, jos tarvikkeet ovat vain muutama vihreä banaani, fiblu ja iskukuumennettu mjölö - säilyvät hyvin sen viikon thai-loman ajan ihan huoneenlämmössäkin.
Paljon kannattaa lähteä viikoksi Thaikkuihin :D
- Isobansku
Kaukana eteläisissä viljelymaissaan myyntiin lähtevät banaanit poimitaan puista aivan vihreinä eli raakoina. Kuljetuksen ajan ne ovat viilennetyssä laivassa ja myyntimaassa niitä pidetään kauppaketjun keskusvaraston viileässä osassa hieman kypsymässä, ennen kuin ne toimitetaan sopivan kellertävinä vähittäiskauppaan asiakkaille myytäväksi. Kaikki tämä viilentäminen tehdään vain siksi etteivät banaanit kypsyisi matkan varrella liian nopeasti. Asiakas voi vielä pidentää banaanien nauttimisaikaa pitämällä niitä kotonaan jääkaapissa, ennenkuin popsii ne suuhunsa.
- bantskunainen
Banaanit otettuna erilleen eivät kypsy ja pilaannu niin nopeasti kuin tertussa eli nipussa ollessaan.
Oikein,purkkakaa nippu ja valolta piiloon mutta jos jää kaappiin lämpö pitää nostaa noin 7-8 asteiseksi.
- perusperttisuomi
Jääkaapissa säilyy paljon pitempään kuin huoneenlämmössä. Onhan ne laivassa ja rekassakin viileessä että säilyy tänne pohjoisnavalle syötävinä.
Erota banaanit tertusta ja pane jääkaappiin suljettuun pussiin niin takuulla säilyvät useita päiviä tumumatta.
- BananaGirl
Banaani on kypsä vasta sitten kun siinä on paljon ruskeita pilkkuja. Mitä mustempi banaani, melkeinpä sen parempi. Keltaista banaania ei kannata syödä!
- eiikinä
En todellakaan syö pehmeän lötkyä,ruskea pilkkuista banaania.Kauniin keltainen pitää olla ,muuten joutaa banaani biojätteeseen.
- Namipakastinpansku
Pakastimessa niistä tulee suurinta herkkua!!!!
- eräs_ulkomaalainen
Kun on elänyt tropiikin maassa vuosia, tietää sen eron "puussa" kypysyneen ja tuontibanaanin välillä, ero on huima. Mutta mitäs teet, kun on taas riippuvainen siitä mitä kaupasta saa.
Jos on odella edullinen tarjous, kannattaa kokeilla kuivattamista:
Leikaat jo hieman pilkullisia baananeja kuorimisen jälkeen 5-6 mm paksuksi viipaleeksi ja laitat nen paistinuunin ritilälle vaikka voipaperin päälle. Laina naapureilta toisen ja kolmannen ritelän, ettei uuni pyörii uolityhjänä. Siten laitat viipaleet ihan melko tiheän siihen ja koko homma uuniin ja 50° kiertoilmapäälle. Siten annat olla vuorokauden ja tarkistat miten kuivuu. Siinä häviä n. 70% painosta ja maku muuttuu kummasti.
On muuten erinomainen retkieväs. eikä homehtu edes kosteana.- Kaisa23
On kyllä makuasia tuo banaanien kypsyys. Meitä on täällä noin kymmenen lähisukulaista jotka kaikki pitävät eniten keltaisista, mutta vielä vihreäkantaisista kovista banaaneista. Hedelmäliha saa siis mielellään olla kovahkoa. Jos on lapsesta asti tottunut syömään tietyn kypsyistä banaania, niin se mieltymys säilynee jatkossakin.
- banskuunassuun
Kaisa23 kirjoitti:
On kyllä makuasia tuo banaanien kypsyys. Meitä on täällä noin kymmenen lähisukulaista jotka kaikki pitävät eniten keltaisista, mutta vielä vihreäkantaisista kovista banaaneista. Hedelmäliha saa siis mielellään olla kovahkoa. Jos on lapsesta asti tottunut syömään tietyn kypsyistä banaania, niin se mieltymys säilynee jatkossakin.
Banaanin pitää olla ruskean pilkullinen eikä mitään vihreää missään kohdassa - syöt raakaa banaania etkä edes ymmärrä sitä.
Banaania voi myös käyttää muiden raakojen kasvisten ja hedelmien kypsyttämiseen asettamalla se näiden keskelle - banaanin erittämä ethyleeni-kaasu edesauttaa muiden hedelmien kypsymistä. Banaanithan tulevat maahan raakoina ja ne kypsytetään varastoissa juuri tällä kaasulla.
Valitettavasti suurin osa ihmisistä syö hedelmänsä raakoina kuten markettien ananakset, jotka valtaosin ovat lähes syömäkelvottomia - kypsän ananaksen tunnistaa muutamasta tuntomerkistä - se haisee makealta, se kellertää, suomut ovat tasakokoisia ja lehdet lähtevät helposti nykäisten.
Valitettavasti niin ananas kuin muutkin hedelmät ovat usein raakoja - pelkästään haistamalla voi tarkistaa niiden kypsyyden.
- pilikullinen
Banaanissa pitää olla pilkkuja, ei helvetissä mitään kirkkaankeltaista banaania viitsi syödä.
Jos on erikoistarjous keskitalvella, kokeilkaa banaanien kuivatus. Kun suht. kosteus asunnossa on 15% on optimaallisia. Leikkaat kypsän (!) banaanin puolen sentin paksuksi viipaleeksi ja levität esim. uuniritilöille aluspaperin kera. Jätät vain kaapin päälle. Ei mene kuin muutama päivä, kun volyymi on vähentynyt 70% ja tuloksena on ihana retkimuona. Ei homehtuu kosteassakaan tiloissa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä702351Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1721772Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on711450Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2461447Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2521418- 831252
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk3421215IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel3701195- 1281185
Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3411150