Banaaniongelma

Banskuposki

Ostan kaupasta aina niitä kauniinkeltaisia banaaneja, jotka ovat parhaan makuisia sellaisenaan. Ongelma on siinä, että jo päivän parin kuluttua ne alkavat mustua, eikä siis kannata ostaa mitään tarjousbanaaneja isompia eriä sen takia että ovat halpoja.
Säilytän niitä paljaaltaan huoneen lämmössä keittiössä. Onko se oikein vai miten ne kuuluisi säilyttää, niin että ne kestäisivät raikkaina mahdollisimman kauan?

27

1207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täti

      "Kauniin keltaiset" banaanit ovat raakoja. Kypsä banaani on ruskeapilkullinen.

      • nomuttasilleen

        Juuri näin - ne pilkulliset banskut ovat kypsiä ja "kauniinkeltaiset" taas käytännössä raakoja.

        On hämmästyttävää huomata kuinka vähän ihmiset hedelmistään tai vihanneksistaan lopultakin tietävät.


      • mustaanamia

        panani säilyy pakastettuna valovuosia.mutta ekö se ole tarkoitettu syötäväksi miksi säilöä sitä.kun panani mustuu pinnalta silloin se alkaa olla kypsä syötäväksi.kaiken muun väriset on raakoja ja epäkuranttia tavaraa.


      • jääkaappi pitää hetken pidempää osta vihreitä kestää kauemmin kypsyä jos haluat lämpimänä syödä


      • luulee.olevansa.viisas
        nomuttasilleen kirjoitti:

        Juuri näin - ne pilkulliset banskut ovat kypsiä ja "kauniinkeltaiset" taas käytännössä raakoja.

        On hämmästyttävää huomata kuinka vähän ihmiset hedelmistään tai vihanneksistaan lopultakin tietävät.

        hei haloo toi on ihan perus tietoo. se on maku asia eikä tietämyksen puute. ne on vaan paremman makusii keltasina.


      • banaanitertussa

        "Kauniin keltaiset" banaanit ovat kypsiä ja herkullisia. Mätä banaani on ruskeapilkullinen.....miksi banaani on tertussa.....se on ihan tertun oma asia!!!


      • Ruskee_banaani_yok

        Ruskeapilkulliset banaanit on jo alkaneet pilaantua. Banaanin kuuluu olla syödessä keltainen ja ihan pikkaisen vihertävä. Sellainen tuore. Ei äklön lötsö ruskea.


      • HiljaaSiellä
        Ruskee_banaani_yok kirjoitti:

        Ruskeapilkulliset banaanit on jo alkaneet pilaantua. Banaanin kuuluu olla syödessä keltainen ja ihan pikkaisen vihertävä. Sellainen tuore. Ei äklön lötsö ruskea.

        Että ruskeapilkulliset ovat alkaneet pilaantua? Taitaa olla ihan omaa tietoa? Miksi kommentoida, kun ei tiedä mistä puhuu?


      • Ruskee_banaani_yok
        HiljaaSiellä kirjoitti:

        Että ruskeapilkulliset ovat alkaneet pilaantua? Taitaa olla ihan omaa tietoa? Miksi kommentoida, kun ei tiedä mistä puhuu?

        No tuon asian tajuamiseen ei paljoa järkeä tarvita. Mutta kuitenkin vähän.. Enkä sanonut että ne ovat pilaantuneita, vaan että ne ovat alkaneet pilaantua.


    • banannananaa

      Itse säilytän kylmässä koska tykkään syödä ne kylmänä. Mutta olen kuullut että kylmässä säilyisi kauemmin, en kuitenkaan itse ole seurannut pitääkö paikkansa.

      • Myöskin

        Säilyy.
        Ja jos lähtee matkalle, voi jääkaappiin varata vihertävääkin banaania, kovaa omenaa, iskukuumennettua maitoa, eikä heti tarvitse maitokauppaan lähteä kun palaa


      • streptokokkiapukkaa
        Myöskin kirjoitti:

        Säilyy.
        Ja jos lähtee matkalle, voi jääkaappiin varata vihertävääkin banaania, kovaa omenaa, iskukuumennettua maitoa, eikä heti tarvitse maitokauppaan lähteä kun palaa

        No juuri näin - tosin jääkaappiakaan ei ole pakko pitää päällä reissuun lähtiessä, jos tarvikkeet ovat vain muutama vihreä banaani, fiblu ja iskukuumennettu mjölö - säilyvät hyvin sen viikon thai-loman ajan ihan huoneenlämmössäkin.


      • KlueiKluei
        streptokokkiapukkaa kirjoitti:

        No juuri näin - tosin jääkaappiakaan ei ole pakko pitää päällä reissuun lähtiessä, jos tarvikkeet ovat vain muutama vihreä banaani, fiblu ja iskukuumennettu mjölö - säilyvät hyvin sen viikon thai-loman ajan ihan huoneenlämmössäkin.

        Paljon kannattaa lähteä viikoksi Thaikkuihin :D


    • Isobansku

      Kaukana eteläisissä viljelymaissaan myyntiin lähtevät banaanit poimitaan puista aivan vihreinä eli raakoina. Kuljetuksen ajan ne ovat viilennetyssä laivassa ja myyntimaassa niitä pidetään kauppaketjun keskusvaraston viileässä osassa hieman kypsymässä, ennen kuin ne toimitetaan sopivan kellertävinä vähittäiskauppaan asiakkaille myytäväksi. Kaikki tämä viilentäminen tehdään vain siksi etteivät banaanit kypsyisi matkan varrella liian nopeasti. Asiakas voi vielä pidentää banaanien nauttimisaikaa pitämällä niitä kotonaan jääkaapissa, ennenkuin popsii ne suuhunsa.

    • bantskunainen

      Banaanit otettuna erilleen eivät kypsy ja pilaannu niin nopeasti kuin tertussa eli nipussa ollessaan.

      • Oikein,purkkakaa nippu ja valolta piiloon mutta jos jää kaappiin lämpö pitää nostaa noin 7-8 asteiseksi.


    • perusperttisuomi

      Jääkaapissa säilyy paljon pitempään kuin huoneenlämmössä. Onhan ne laivassa ja rekassakin viileessä että säilyy tänne pohjoisnavalle syötävinä.

    • Erota banaanit tertusta ja pane jääkaappiin suljettuun pussiin niin takuulla säilyvät useita päiviä tumumatta.

    • BananaGirl

      Banaani on kypsä vasta sitten kun siinä on paljon ruskeita pilkkuja. Mitä mustempi banaani, melkeinpä sen parempi. Keltaista banaania ei kannata syödä!

      • eiikinä

        En todellakaan syö pehmeän lötkyä,ruskea pilkkuista banaania.Kauniin keltainen pitää olla ,muuten joutaa banaani biojätteeseen.


    • Namipakastinpansku

      Pakastimessa niistä tulee suurinta herkkua!!!!

    • eräs_ulkomaalainen

      Kun on elänyt tropiikin maassa vuosia, tietää sen eron "puussa" kypysyneen ja tuontibanaanin välillä, ero on huima. Mutta mitäs teet, kun on taas riippuvainen siitä mitä kaupasta saa.

      Jos on odella edullinen tarjous, kannattaa kokeilla kuivattamista:

      Leikaat jo hieman pilkullisia baananeja kuorimisen jälkeen 5-6 mm paksuksi viipaleeksi ja laitat nen paistinuunin ritilälle vaikka voipaperin päälle. Laina naapureilta toisen ja kolmannen ritelän, ettei uuni pyörii uolityhjänä. Siten laitat viipaleet ihan melko tiheän siihen ja koko homma uuniin ja 50° kiertoilmapäälle. Siten annat olla vuorokauden ja tarkistat miten kuivuu. Siinä häviä n. 70% painosta ja maku muuttuu kummasti.

      On muuten erinomainen retkieväs. eikä homehtu edes kosteana.

      • Kaisa23

        On kyllä makuasia tuo banaanien kypsyys. Meitä on täällä noin kymmenen lähisukulaista jotka kaikki pitävät eniten keltaisista, mutta vielä vihreäkantaisista kovista banaaneista. Hedelmäliha saa siis mielellään olla kovahkoa. Jos on lapsesta asti tottunut syömään tietyn kypsyistä banaania, niin se mieltymys säilynee jatkossakin.


      • banskuunassuun
        Kaisa23 kirjoitti:

        On kyllä makuasia tuo banaanien kypsyys. Meitä on täällä noin kymmenen lähisukulaista jotka kaikki pitävät eniten keltaisista, mutta vielä vihreäkantaisista kovista banaaneista. Hedelmäliha saa siis mielellään olla kovahkoa. Jos on lapsesta asti tottunut syömään tietyn kypsyistä banaania, niin se mieltymys säilynee jatkossakin.

        Banaanin pitää olla ruskean pilkullinen eikä mitään vihreää missään kohdassa - syöt raakaa banaania etkä edes ymmärrä sitä.

        Banaania voi myös käyttää muiden raakojen kasvisten ja hedelmien kypsyttämiseen asettamalla se näiden keskelle - banaanin erittämä ethyleeni-kaasu edesauttaa muiden hedelmien kypsymistä. Banaanithan tulevat maahan raakoina ja ne kypsytetään varastoissa juuri tällä kaasulla.

        Valitettavasti suurin osa ihmisistä syö hedelmänsä raakoina kuten markettien ananakset, jotka valtaosin ovat lähes syömäkelvottomia - kypsän ananaksen tunnistaa muutamasta tuntomerkistä - se haisee makealta, se kellertää, suomut ovat tasakokoisia ja lehdet lähtevät helposti nykäisten.

        Valitettavasti niin ananas kuin muutkin hedelmät ovat usein raakoja - pelkästään haistamalla voi tarkistaa niiden kypsyyden.


    • pilikullinen

      Banaanissa pitää olla pilkkuja, ei helvetissä mitään kirkkaankeltaista banaania viitsi syödä.

    • Jos on erikoistarjous keskitalvella, kokeilkaa banaanien kuivatus. Kun suht. kosteus asunnossa on 15% on optimaallisia. Leikkaat kypsän (!) banaanin puolen sentin paksuksi viipaleeksi ja levität esim. uuniritilöille aluspaperin kera. Jätät vain kaapin päälle. Ei mene kuin muutama päivä, kun volyymi on vähentynyt 70% ja tuloksena on ihana retkimuona. Ei homehtuu kosteassakaan tiloissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2745
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2290
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1876
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1610
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      167
      1324
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      280
      1149
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1014
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      179
      936
    Aihe