Lihan oikea paistoaste

hennaTT

Lopetin soijarouheen käytön sen liiallisen sokerin takia. Mutta nyt ei fileestä tullut oikein hyvää. Kuinka kauan pitää paistaa per puoli, että tulee oikein murea hevosen sisäfilee?

14

125

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sormi

      Liika paistaminen tekee siihen fileeseen sitkeyden. Kun en tiedä miten paksuja pihvejä paistat vai kokonaisena fileenä, niin on mahdoton vastata, mutta sormitesti auttaa. linkistä ohje.
      http://urly.fi/nEP

    • pohnis1

      Miten olisi, että kysyt oikealta palstalta?

    • Sedä

      http://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/

      Hyvä seitan onnistuu vaikkapa tällä reseptillä :) Minusta parasta tulee, kun leikkaa seitanin keittämisen jälkeen ohuiksi siivuiksi, marinoi haluamassaan marinadissa, ja sitten uunittaa nopeasti pellillä, esim 10min ja 200 astetta. Marinadiin voi valita vähäsokeriset ainekset jos sille on tarvetta!

      • Lihallesuolaajapippuria

        Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
        Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä?


      • pohnis1
        Lihallesuolaajapippuria kirjoitti:

        Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
        Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä?

        "Lihankorvikkeet" on melko huvittava sana siinä mielessä, että "korvike" tarkoittaa lähinnä jotakin, jolla korvataan viimetingassa jotain toista ainesosaa tai vaihdetaan toiseen ainesosaan, koska alkuperäistä ei löytynyt. Jos minä haluan tehdä seitanburgerin niin se on seitanburgeri jo alkujaan enkä korvaa seitanilla mitään. Lihaakin muuten marinoidaan ja melko runsaassa marinadissa lilluvatkin kaupan lihahyllyissä.


      • Lihallesuolaajapippuria

        Olet oikeassa, Korvikeita ei ole, on vaan toisenlaisia reseptejä.
        Sinun onnesi että olet luultavasti vegaani ja voit hyvin mielin kieltääntyä näistä valmiis marinoiduista liharuuista jos sinulle niitä tarjotaan. Niillä pilataan lihan maku ja eikä se pesemälläkään ja jälki maustamisella enään parane. Se on loukkaus yleensä ruokaa kohtaan että liha sotketaan "maustumaan" glutamaatti, öljy, suola, pippurimössöön. Mutta saahan kauppias hyvän lisäkatteen puoli-ilmaisella "mausteella". Ja varmaan niitä enemmistö ostaakin.


      • Sedä

        "Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla?"

        No miksi ruokaa ylipäätään maustetaan? Vaikka siksi että ne saa sillä maistumaan hyvältä / maustajasta riippuen lihalta..? Miksi niitä ei pitäisi maustaa?


      • Lihallesuolaajapippuria
        Sedä kirjoitti:

        "Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla?"

        No miksi ruokaa ylipäätään maustetaan? Vaikka siksi että ne saa sillä maistumaan hyvältä / maustajasta riippuen lihalta..? Miksi niitä ei pitäisi maustaa?

        "Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu"
        Eikö lukenut loppuun vai eikö ymmärrys riitä?
        Hyvältä ne ehkä voidaan saada maistumaan, mutta joltain marinadilta, vaan ei lihalta. Mutta jos ruuan maku peitetään vaikka pelkällä habanero marinadilla, niin silloinhan on sama, jos siinä lautasella on pehmitetty ruisleivän pala, jos sitä rukiin makua ei enään maista tai tunnu. Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?
        Mausteilla luodaan lisä sävyjä ruokiin, eikä enään peitetä pilaantunutta makua tai säilötä kuin etelänmaissa


      • Sedä

        Niin..? En ottanut kantaa siihen miltä marinadi vaan miltä lopputulos maistuu. Maku on monimutkainen yhdistelmä varsinaista makua ja suutuntumaa. Seitanissa on pitkälti lihan suutuntuma. Mausteet -lisänä sen omaan makuun- vahvistavat kokemusta "lihan mausta". Osalle lihan maku yhdistyy juurikin niihin mausteisiin, joita lihan kanssa on totuttu käyttämään. Itse pidän siinä umamista, joten minusta herkkusienet maistuu lihalta :D Suurta määrää vegaaneja mikään lihan maku ei kiinnosta pätkääkään, pääasia on se, että seitan maistuu hyvältä...

        "Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?"
        -Minulle keskeinen ilo syntyy siitä nautinnosta, jonka saa hyvän ruuan nautiskelusta :)

        Edelleen, mikä ongelma sinulle on, että ruokaa maustetaan? :D


      • protsku82
        Lihallesuolaajapippuria kirjoitti:

        Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
        Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä?

        Jostain pitää saada proteiineja. Pavut on hyviä ja niitä löytyy helposti kaupoista eikä ne ole mitään lihan korvikkeita. Myös tofu on hyvää.


      • Lihallesuolaajapippuria
        Sedä kirjoitti:

        Niin..? En ottanut kantaa siihen miltä marinadi vaan miltä lopputulos maistuu. Maku on monimutkainen yhdistelmä varsinaista makua ja suutuntumaa. Seitanissa on pitkälti lihan suutuntuma. Mausteet -lisänä sen omaan makuun- vahvistavat kokemusta "lihan mausta". Osalle lihan maku yhdistyy juurikin niihin mausteisiin, joita lihan kanssa on totuttu käyttämään. Itse pidän siinä umamista, joten minusta herkkusienet maistuu lihalta :D Suurta määrää vegaaneja mikään lihan maku ei kiinnosta pätkääkään, pääasia on se, että seitan maistuu hyvältä...

        "Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?"
        -Minulle keskeinen ilo syntyy siitä nautinnosta, jonka saa hyvän ruuan nautiskelusta :)

        Edelleen, mikä ongelma sinulle on, että ruokaa maustetaan? :D

        Pelkkä maustaminen ei ole ongela, vaan ylimaustaminen. Se ei ole sama jos kastikkeeseen laitetaan inkivääriä ohut siivu ja fenkolia teelusikallinen tai jos laittaa sen koko inkiväärin ja ruokalusikallinen fenkolia. Ja kyllä sinä sen tiedät, mutta muuten vaan trollailet.


      • Sedä

        Ai, no ei noista sun aiemmista viesteistäsi kyllä ottanut selvää :D Totta kai on ihan syöjästä kiinni paljon mausteita ruokaansa haluaa, ja sen mukaan niitä kannattaa laittaakin! Minusta chocochilin maustemäärät on aina olleet tosi sopivia, olen kuullut paljon sellaistakin kommenttia, että moni laittaa niihin heti tuplasti mausteita :D


      • Itseppähänsanoit

        Eli seitan maistuu sittenkin monien mielestä pahalta ja se maku voidaan peittää hyvin chocochilin mausteilla. Ja kun yksi annos ei riitä, niin otetaan tuplat.


      • pohnis1
        Itseppähänsanoit kirjoitti:

        Eli seitan maistuu sittenkin monien mielestä pahalta ja se maku voidaan peittää hyvin chocochilin mausteilla. Ja kun yksi annos ei riitä, niin otetaan tuplat.

        Oikeastaan seitan maistuu erinomaiselle vähilläkin mausteilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      80
      3432
    2. Hei! Halusin vain kertoa.

      En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso
      Tunteet
      4
      1404
    3. Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?

      Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani
      Rakkaus ja rakastaminen
      4
      1191
    4. Teboili alasajo on alkanut

      Niinhän siinä kävi että teebboili loppuu...
      Suomussalmi
      26
      1126
    5. Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän

      Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 🫩
      Ikävä
      70
      832
    6. Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen

      Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es
      Maailman menoa
      47
      806
    7. Mistä tietää, onko hän se oikea?

      Siitä, kun sitä ei tarvitse miettiä. Siitä, kun hänen olemassa oleminen ja ajatteleminen saa hymyilemään. Siitä, kun ha
      Ikävä
      60
      754
    8. Miten voitkin olla aina niin fiksu

      ...aina niin huomaavainen, kärryillä ja kartalla. Yritän etsimällä etsiä sinusta jotain vikaa, että saisin pidettyä sydä
      Ikävä
      45
      749
    9. Oot kyl rakas

      Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t
      Ikävä
      32
      742
    10. Sofia Zida puhuu rehellisesti suhteesta Andy McCoyhin: "Se on ollut mulle tavallaan..."

      Sofia ja Andy, aika hellyttävä parivaljakko. Sofia Zida on mukana Petolliset-sarjassa. Hänet nähtiin Yökylässä Maria Ve
      Suomalaiset julkkikset
      4
      697
    Aihe