Lihan oikea paistoaste

hennaTT

Lopetin soijarouheen käytön sen liiallisen sokerin takia. Mutta nyt ei fileestä tullut oikein hyvää. Kuinka kauan pitää paistaa per puoli, että tulee oikein murea hevosen sisäfilee?

14

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sormi

      Liika paistaminen tekee siihen fileeseen sitkeyden. Kun en tiedä miten paksuja pihvejä paistat vai kokonaisena fileenä, niin on mahdoton vastata, mutta sormitesti auttaa. linkistä ohje.
      http://urly.fi/nEP

    • pohnis1

      Miten olisi, että kysyt oikealta palstalta?

    • Sedä

      http://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/

      Hyvä seitan onnistuu vaikkapa tällä reseptillä :) Minusta parasta tulee, kun leikkaa seitanin keittämisen jälkeen ohuiksi siivuiksi, marinoi haluamassaan marinadissa, ja sitten uunittaa nopeasti pellillä, esim 10min ja 200 astetta. Marinadiin voi valita vähäsokeriset ainekset jos sille on tarvetta!

      • Lihallesuolaajapippuria

        Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
        Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä?


      • pohnis1
        Lihallesuolaajapippuria kirjoitti:

        Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
        Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä?

        "Lihankorvikkeet" on melko huvittava sana siinä mielessä, että "korvike" tarkoittaa lähinnä jotakin, jolla korvataan viimetingassa jotain toista ainesosaa tai vaihdetaan toiseen ainesosaan, koska alkuperäistä ei löytynyt. Jos minä haluan tehdä seitanburgerin niin se on seitanburgeri jo alkujaan enkä korvaa seitanilla mitään. Lihaakin muuten marinoidaan ja melko runsaassa marinadissa lilluvatkin kaupan lihahyllyissä.


      • Lihallesuolaajapippuria

        Olet oikeassa, Korvikeita ei ole, on vaan toisenlaisia reseptejä.
        Sinun onnesi että olet luultavasti vegaani ja voit hyvin mielin kieltääntyä näistä valmiis marinoiduista liharuuista jos sinulle niitä tarjotaan. Niillä pilataan lihan maku ja eikä se pesemälläkään ja jälki maustamisella enään parane. Se on loukkaus yleensä ruokaa kohtaan että liha sotketaan "maustumaan" glutamaatti, öljy, suola, pippurimössöön. Mutta saahan kauppias hyvän lisäkatteen puoli-ilmaisella "mausteella". Ja varmaan niitä enemmistö ostaakin.


      • Sedä

        "Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla?"

        No miksi ruokaa ylipäätään maustetaan? Vaikka siksi että ne saa sillä maistumaan hyvältä / maustajasta riippuen lihalta..? Miksi niitä ei pitäisi maustaa?


      • Lihallesuolaajapippuria
        Sedä kirjoitti:

        "Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla?"

        No miksi ruokaa ylipäätään maustetaan? Vaikka siksi että ne saa sillä maistumaan hyvältä / maustajasta riippuen lihalta..? Miksi niitä ei pitäisi maustaa?

        "Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu"
        Eikö lukenut loppuun vai eikö ymmärrys riitä?
        Hyvältä ne ehkä voidaan saada maistumaan, mutta joltain marinadilta, vaan ei lihalta. Mutta jos ruuan maku peitetään vaikka pelkällä habanero marinadilla, niin silloinhan on sama, jos siinä lautasella on pehmitetty ruisleivän pala, jos sitä rukiin makua ei enään maista tai tunnu. Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?
        Mausteilla luodaan lisä sävyjä ruokiin, eikä enään peitetä pilaantunutta makua tai säilötä kuin etelänmaissa


      • Sedä

        Niin..? En ottanut kantaa siihen miltä marinadi vaan miltä lopputulos maistuu. Maku on monimutkainen yhdistelmä varsinaista makua ja suutuntumaa. Seitanissa on pitkälti lihan suutuntuma. Mausteet -lisänä sen omaan makuun- vahvistavat kokemusta "lihan mausta". Osalle lihan maku yhdistyy juurikin niihin mausteisiin, joita lihan kanssa on totuttu käyttämään. Itse pidän siinä umamista, joten minusta herkkusienet maistuu lihalta :D Suurta määrää vegaaneja mikään lihan maku ei kiinnosta pätkääkään, pääasia on se, että seitan maistuu hyvältä...

        "Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?"
        -Minulle keskeinen ilo syntyy siitä nautinnosta, jonka saa hyvän ruuan nautiskelusta :)

        Edelleen, mikä ongelma sinulle on, että ruokaa maustetaan? :D


      • protsku82
        Lihallesuolaajapippuria kirjoitti:

        Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
        Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä?

        Jostain pitää saada proteiineja. Pavut on hyviä ja niitä löytyy helposti kaupoista eikä ne ole mitään lihan korvikkeita. Myös tofu on hyvää.


      • Lihallesuolaajapippuria
        Sedä kirjoitti:

        Niin..? En ottanut kantaa siihen miltä marinadi vaan miltä lopputulos maistuu. Maku on monimutkainen yhdistelmä varsinaista makua ja suutuntumaa. Seitanissa on pitkälti lihan suutuntuma. Mausteet -lisänä sen omaan makuun- vahvistavat kokemusta "lihan mausta". Osalle lihan maku yhdistyy juurikin niihin mausteisiin, joita lihan kanssa on totuttu käyttämään. Itse pidän siinä umamista, joten minusta herkkusienet maistuu lihalta :D Suurta määrää vegaaneja mikään lihan maku ei kiinnosta pätkääkään, pääasia on se, että seitan maistuu hyvältä...

        "Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?"
        -Minulle keskeinen ilo syntyy siitä nautinnosta, jonka saa hyvän ruuan nautiskelusta :)

        Edelleen, mikä ongelma sinulle on, että ruokaa maustetaan? :D

        Pelkkä maustaminen ei ole ongela, vaan ylimaustaminen. Se ei ole sama jos kastikkeeseen laitetaan inkivääriä ohut siivu ja fenkolia teelusikallinen tai jos laittaa sen koko inkiväärin ja ruokalusikallinen fenkolia. Ja kyllä sinä sen tiedät, mutta muuten vaan trollailet.


      • Sedä

        Ai, no ei noista sun aiemmista viesteistäsi kyllä ottanut selvää :D Totta kai on ihan syöjästä kiinni paljon mausteita ruokaansa haluaa, ja sen mukaan niitä kannattaa laittaakin! Minusta chocochilin maustemäärät on aina olleet tosi sopivia, olen kuullut paljon sellaistakin kommenttia, että moni laittaa niihin heti tuplasti mausteita :D


      • Itseppähänsanoit

        Eli seitan maistuu sittenkin monien mielestä pahalta ja se maku voidaan peittää hyvin chocochilin mausteilla. Ja kun yksi annos ei riitä, niin otetaan tuplat.


      • pohnis1
        Itseppähänsanoit kirjoitti:

        Eli seitan maistuu sittenkin monien mielestä pahalta ja se maku voidaan peittää hyvin chocochilin mausteilla. Ja kun yksi annos ei riitä, niin otetaan tuplat.

        Oikeastaan seitan maistuu erinomaiselle vähilläkin mausteilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kalajoen hukkuneet pojat olivat tummaihoisia

      Jälleen kerran, hukkuneet tai heikon uimataidon vuoksi vaaraan joutuneet olivat muita kuin suomalaisia. Turha viisastell
      Maailman menoa
      331
      7179
    2. Kysymys muille miehille

      Onko teille varattu nainen ongelma? Mikään muu naisessa ei töki kun se että hän on varattu. Kamppailen houkutuksen kanss
      Ikävä
      71
      4388
    3. Sinä eräs, pyydän......

      AUTA mua ole kiltti. Ei mun takia vaan.... Miten saan sut kiinni?
      Ikävä
      208
      3175
    4. Kohta katson sun kuvaasi

      ja päästän ajatukseni liitämään. Jo kuvasi näkeminen rauhoittaa, ja pistää hyrräämään vähän muutakin. Ihanan kaunista sa
      Ikävä
      24
      2987
    5. Nimikirjaimet

      Kuka kaipaa ketä 🥰
      Ikävä
      74
      1952
    6. VOI TÄTÄ ILON

      JA ONNEN PÄIVÄÄ 😂
      Tuusniemi
      153
      1826
    7. Ahneus iski Fazeriin, suklaalevy kutistuu 180 grammaan

      Kun mikään ei riitä. Shrinkflaatio. Mitä isot (Marabou) edellä, sitä pienet (Fazer) perässä. Pienikin voi siis olla a
      Maailman menoa
      216
      1773
    8. Jos kaivattusi on perääntynyt lähestyessäsi

      jossain tilanteessa, ymmärrätkö miksi hän saattoi tehdä sen?
      Ikävä
      166
      1587
    9. Minkä asian haluaisit muuttaa kaivatussasi?

      Mikä kaivattusi luonteessa tai ulkonäössä ärsyttää sua?
      Ikävä
      120
      1548
    10. Mies, ajattelemmekohan toisiamme juuri nyt?

      Olet mielessäni, vanhempi mies
      Ikävä
      89
      1448
    Aihe