Lopetin soijarouheen käytön sen liiallisen sokerin takia. Mutta nyt ei fileestä tullut oikein hyvää. Kuinka kauan pitää paistaa per puoli, että tulee oikein murea hevosen sisäfilee?
Lihan oikea paistoaste
14
88
Vastaukset
- Sormi
Liika paistaminen tekee siihen fileeseen sitkeyden. Kun en tiedä miten paksuja pihvejä paistat vai kokonaisena fileenä, niin on mahdoton vastata, mutta sormitesti auttaa. linkistä ohje.
http://urly.fi/nEP - pohnis1
Miten olisi, että kysyt oikealta palstalta?
- Sedä
http://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/
Hyvä seitan onnistuu vaikkapa tällä reseptillä :) Minusta parasta tulee, kun leikkaa seitanin keittämisen jälkeen ohuiksi siivuiksi, marinoi haluamassaan marinadissa, ja sitten uunittaa nopeasti pellillä, esim 10min ja 200 astetta. Marinadiin voi valita vähäsokeriset ainekset jos sille on tarvetta!- Lihallesuolaajapippuria
Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä? - pohnis1
Lihallesuolaajapippuria kirjoitti:
Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä?"Lihankorvikkeet" on melko huvittava sana siinä mielessä, että "korvike" tarkoittaa lähinnä jotakin, jolla korvataan viimetingassa jotain toista ainesosaa tai vaihdetaan toiseen ainesosaan, koska alkuperäistä ei löytynyt. Jos minä haluan tehdä seitanburgerin niin se on seitanburgeri jo alkujaan enkä korvaa seitanilla mitään. Lihaakin muuten marinoidaan ja melko runsaassa marinadissa lilluvatkin kaupan lihahyllyissä.
- Lihallesuolaajapippuria
Olet oikeassa, Korvikeita ei ole, on vaan toisenlaisia reseptejä.
Sinun onnesi että olet luultavasti vegaani ja voit hyvin mielin kieltääntyä näistä valmiis marinoiduista liharuuista jos sinulle niitä tarjotaan. Niillä pilataan lihan maku ja eikä se pesemälläkään ja jälki maustamisella enään parane. Se on loukkaus yleensä ruokaa kohtaan että liha sotketaan "maustumaan" glutamaatti, öljy, suola, pippurimössöön. Mutta saahan kauppias hyvän lisäkatteen puoli-ilmaisella "mausteella". Ja varmaan niitä enemmistö ostaakin. - Sedä
"Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla?"
No miksi ruokaa ylipäätään maustetaan? Vaikka siksi että ne saa sillä maistumaan hyvältä / maustajasta riippuen lihalta..? Miksi niitä ei pitäisi maustaa? - Lihallesuolaajapippuria
Sedä kirjoitti:
"Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla?"
No miksi ruokaa ylipäätään maustetaan? Vaikka siksi että ne saa sillä maistumaan hyvältä / maustajasta riippuen lihalta..? Miksi niitä ei pitäisi maustaa?"Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu"
Eikö lukenut loppuun vai eikö ymmärrys riitä?
Hyvältä ne ehkä voidaan saada maistumaan, mutta joltain marinadilta, vaan ei lihalta. Mutta jos ruuan maku peitetään vaikka pelkällä habanero marinadilla, niin silloinhan on sama, jos siinä lautasella on pehmitetty ruisleivän pala, jos sitä rukiin makua ei enään maista tai tunnu. Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?
Mausteilla luodaan lisä sävyjä ruokiin, eikä enään peitetä pilaantunutta makua tai säilötä kuin etelänmaissa - Sedä
Niin..? En ottanut kantaa siihen miltä marinadi vaan miltä lopputulos maistuu. Maku on monimutkainen yhdistelmä varsinaista makua ja suutuntumaa. Seitanissa on pitkälti lihan suutuntuma. Mausteet -lisänä sen omaan makuun- vahvistavat kokemusta "lihan mausta". Osalle lihan maku yhdistyy juurikin niihin mausteisiin, joita lihan kanssa on totuttu käyttämään. Itse pidän siinä umamista, joten minusta herkkusienet maistuu lihalta :D Suurta määrää vegaaneja mikään lihan maku ei kiinnosta pätkääkään, pääasia on se, että seitan maistuu hyvältä...
"Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?"
-Minulle keskeinen ilo syntyy siitä nautinnosta, jonka saa hyvän ruuan nautiskelusta :)
Edelleen, mikä ongelma sinulle on, että ruokaa maustetaan? :D - protsku82
Lihallesuolaajapippuria kirjoitti:
Miksi nämä lihankorvikkeet pitää marinoida voimakkaalla marinadilla? Chocochili.netin ohjeilla saadaan hiekkakin maistumaan aivan samalta kuin sahanjauhon, joka on marinoitu. Mutta lihan makua niihin ei tule.
Vegaanien mielestä liha on pahasta, niin miksi se pitää korvata, eikö pelkkä pahan poisjättäminen riitä?Jostain pitää saada proteiineja. Pavut on hyviä ja niitä löytyy helposti kaupoista eikä ne ole mitään lihan korvikkeita. Myös tofu on hyvää.
- Lihallesuolaajapippuria
Sedä kirjoitti:
Niin..? En ottanut kantaa siihen miltä marinadi vaan miltä lopputulos maistuu. Maku on monimutkainen yhdistelmä varsinaista makua ja suutuntumaa. Seitanissa on pitkälti lihan suutuntuma. Mausteet -lisänä sen omaan makuun- vahvistavat kokemusta "lihan mausta". Osalle lihan maku yhdistyy juurikin niihin mausteisiin, joita lihan kanssa on totuttu käyttämään. Itse pidän siinä umamista, joten minusta herkkusienet maistuu lihalta :D Suurta määrää vegaaneja mikään lihan maku ei kiinnosta pätkääkään, pääasia on se, että seitan maistuu hyvältä...
"Niin mitä muuta iloa on ruokailusta kuin mahan täyttyminen?"
-Minulle keskeinen ilo syntyy siitä nautinnosta, jonka saa hyvän ruuan nautiskelusta :)
Edelleen, mikä ongelma sinulle on, että ruokaa maustetaan? :DPelkkä maustaminen ei ole ongela, vaan ylimaustaminen. Se ei ole sama jos kastikkeeseen laitetaan inkivääriä ohut siivu ja fenkolia teelusikallinen tai jos laittaa sen koko inkiväärin ja ruokalusikallinen fenkolia. Ja kyllä sinä sen tiedät, mutta muuten vaan trollailet.
- Sedä
Ai, no ei noista sun aiemmista viesteistäsi kyllä ottanut selvää :D Totta kai on ihan syöjästä kiinni paljon mausteita ruokaansa haluaa, ja sen mukaan niitä kannattaa laittaakin! Minusta chocochilin maustemäärät on aina olleet tosi sopivia, olen kuullut paljon sellaistakin kommenttia, että moni laittaa niihin heti tuplasti mausteita :D
- Itseppähänsanoit
Eli seitan maistuu sittenkin monien mielestä pahalta ja se maku voidaan peittää hyvin chocochilin mausteilla. Ja kun yksi annos ei riitä, niin otetaan tuplat.
- pohnis1
Itseppähänsanoit kirjoitti:
Eli seitan maistuu sittenkin monien mielestä pahalta ja se maku voidaan peittää hyvin chocochilin mausteilla. Ja kun yksi annos ei riitä, niin otetaan tuplat.
Oikeastaan seitan maistuu erinomaiselle vähilläkin mausteilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003