Level 1. Paistaa kanaa ja lisää pannulle kermaa ja juustoraastetta. Hyvältä maistuu.
Level 2. Kiinnostuu mummonsa tekemistä ruoista ja esittelee ensimmäisen jauhosuurusteisen ruskean kastikkeensa.
Level 3. Tekee irtioton "vauvasapuskoista", eli alkaa maistelemaan kala- ja äyriäisruokia. Topakasti lausuu punaviinin olevan sopivan liharuoille ja valkkarin kalaruoille.
Level 4. Alkaa ymmärtämään kypsyysasteiden ja sisälämpötilojen merkityksiä ruokien makujen suhteen. Keittää pastan sivistyneesti purutuntumaan "al dente", mitä sanaa ja käsitettä ei tiedä kuin 99% kadunmiehistä. Tatuoi kuitenkin varmuuden vuoksi "carpe diem" -tekstin käsivarteensa ja ankkuriketjun nilkkaansa erottuakseen massasta.
Level 5. Löytää italialaisen keittiön salat ja hankkii pastakoneen. Alkaa myös ensimmäistä kertaa leipomaan, sillä kotimaisten kauppojen hyllyjen leipävalikoima ei enää tyydytä.
Level 6. Matkoilla etsitään omaan ruoanlaittoon vaikutteita paikallisista kulttuureista. Uskoo cross-kitchenin olevan avaimen parempaan ruoanlaittoon. "Medium rare" on jokaisen valittavissa olevan proteiinin haluttu kypsyysaste.
Level 7. Remppaa keittiön ja hankkii uuden lieden, jääkaapin sekä pesutasot. Uusii samalla lattian kaakeliseksi. Haluaisi lisäksi kaasulieden, mutta asennus osoittautuu ongelmalliseksi.
Level 8. Käy ekskursioilla Ranskassa Pariisissa, Bretagnessa ja Alsacessa löytääkseen klassisen keittotaidon uudelleen. Käy Michelin-tähditetyissä ravintoloissa imemässä vaikutteita. Kallistuu mielipiteissään enemmänkin nouvelleen kuin hauteen.
Level 9. Tekee monimutkaisia ja epämääräiseltä vaikuttavia luomuksia, joiden kuvaamiseen lainaa järkkäriä.
Level 10. Nostaa kytkintä.
Kulinarismin askeleet
2
<50
Vastaukset
- etsilleenjatolleen
1. Tsikkeni on aina hyvää
2. Ruskeaa kastiketta vain harva uskaltaa ruskistaa palamisen rajoille
3. Nykyään vinkkuja ei enää lajitella punkkua lihalle ja valkkaria fisulle
4. Al dente-pasta tarttuu hampaisiin eli on raakaa vehnää
5. Hyvä leipä vaatii juuren ja sitä ei voi tehdä hetkessä
6. Medium rare on myytti, joka itseasiassa maistuu vain harvoille
7. Keittiön remppa tulisi tehdä säännöllisesti 10 vuoden välein, mutta laatat lattiassa ovat nounou
8. Ransakalainen keittiö on yliarvostettu ja täynnä sääntöjä - ei hyvä
9. Mikä on "järkkäri" - kännykälläkin saa siedettäviä kuvia
10. Mutta näin eivät tehneet esim. "kustakyllikseen" parivaljakko vaan tekaisivat vielä kirjan kaiken päälle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi jollain jää "talvi päälle"
Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli3423554Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?
Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!2292166Se katse silloin
Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt591702Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!
Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t51597- 851434
Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?
8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni2941305- 871145
Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen
mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.521141- 841139
Asiallinen lähestyminen
Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk151976