Level 1. Paistaa kanaa ja lisää pannulle kermaa ja juustoraastetta. Hyvältä maistuu.
Level 2. Kiinnostuu mummonsa tekemistä ruoista ja esittelee ensimmäisen jauhosuurusteisen ruskean kastikkeensa.
Level 3. Tekee irtioton "vauvasapuskoista", eli alkaa maistelemaan kala- ja äyriäisruokia. Topakasti lausuu punaviinin olevan sopivan liharuoille ja valkkarin kalaruoille.
Level 4. Alkaa ymmärtämään kypsyysasteiden ja sisälämpötilojen merkityksiä ruokien makujen suhteen. Keittää pastan sivistyneesti purutuntumaan "al dente", mitä sanaa ja käsitettä ei tiedä kuin 99% kadunmiehistä. Tatuoi kuitenkin varmuuden vuoksi "carpe diem" -tekstin käsivarteensa ja ankkuriketjun nilkkaansa erottuakseen massasta.
Level 5. Löytää italialaisen keittiön salat ja hankkii pastakoneen. Alkaa myös ensimmäistä kertaa leipomaan, sillä kotimaisten kauppojen hyllyjen leipävalikoima ei enää tyydytä.
Level 6. Matkoilla etsitään omaan ruoanlaittoon vaikutteita paikallisista kulttuureista. Uskoo cross-kitchenin olevan avaimen parempaan ruoanlaittoon. "Medium rare" on jokaisen valittavissa olevan proteiinin haluttu kypsyysaste.
Level 7. Remppaa keittiön ja hankkii uuden lieden, jääkaapin sekä pesutasot. Uusii samalla lattian kaakeliseksi. Haluaisi lisäksi kaasulieden, mutta asennus osoittautuu ongelmalliseksi.
Level 8. Käy ekskursioilla Ranskassa Pariisissa, Bretagnessa ja Alsacessa löytääkseen klassisen keittotaidon uudelleen. Käy Michelin-tähditetyissä ravintoloissa imemässä vaikutteita. Kallistuu mielipiteissään enemmänkin nouvelleen kuin hauteen.
Level 9. Tekee monimutkaisia ja epämääräiseltä vaikuttavia luomuksia, joiden kuvaamiseen lainaa järkkäriä.
Level 10. Nostaa kytkintä.
Kulinarismin askeleet
2
<50
Vastaukset
- etsilleenjatolleen
1. Tsikkeni on aina hyvää
2. Ruskeaa kastiketta vain harva uskaltaa ruskistaa palamisen rajoille
3. Nykyään vinkkuja ei enää lajitella punkkua lihalle ja valkkaria fisulle
4. Al dente-pasta tarttuu hampaisiin eli on raakaa vehnää
5. Hyvä leipä vaatii juuren ja sitä ei voi tehdä hetkessä
6. Medium rare on myytti, joka itseasiassa maistuu vain harvoille
7. Keittiön remppa tulisi tehdä säännöllisesti 10 vuoden välein, mutta laatat lattiassa ovat nounou
8. Ransakalainen keittiö on yliarvostettu ja täynnä sääntöjä - ei hyvä
9. Mikä on "järkkäri" - kännykälläkin saa siedettäviä kuvia
10. Mutta näin eivät tehneet esim. "kustakyllikseen" parivaljakko vaan tekaisivat vielä kirjan kaiken päälle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12681Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511258Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491135- 1271008
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206959Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä15899Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297865- 72855
- 40851