Level 1. Paistaa kanaa ja lisää pannulle kermaa ja juustoraastetta. Hyvältä maistuu.
Level 2. Kiinnostuu mummonsa tekemistä ruoista ja esittelee ensimmäisen jauhosuurusteisen ruskean kastikkeensa.
Level 3. Tekee irtioton "vauvasapuskoista", eli alkaa maistelemaan kala- ja äyriäisruokia. Topakasti lausuu punaviinin olevan sopivan liharuoille ja valkkarin kalaruoille.
Level 4. Alkaa ymmärtämään kypsyysasteiden ja sisälämpötilojen merkityksiä ruokien makujen suhteen. Keittää pastan sivistyneesti purutuntumaan "al dente", mitä sanaa ja käsitettä ei tiedä kuin 99% kadunmiehistä. Tatuoi kuitenkin varmuuden vuoksi "carpe diem" -tekstin käsivarteensa ja ankkuriketjun nilkkaansa erottuakseen massasta.
Level 5. Löytää italialaisen keittiön salat ja hankkii pastakoneen. Alkaa myös ensimmäistä kertaa leipomaan, sillä kotimaisten kauppojen hyllyjen leipävalikoima ei enää tyydytä.
Level 6. Matkoilla etsitään omaan ruoanlaittoon vaikutteita paikallisista kulttuureista. Uskoo cross-kitchenin olevan avaimen parempaan ruoanlaittoon. "Medium rare" on jokaisen valittavissa olevan proteiinin haluttu kypsyysaste.
Level 7. Remppaa keittiön ja hankkii uuden lieden, jääkaapin sekä pesutasot. Uusii samalla lattian kaakeliseksi. Haluaisi lisäksi kaasulieden, mutta asennus osoittautuu ongelmalliseksi.
Level 8. Käy ekskursioilla Ranskassa Pariisissa, Bretagnessa ja Alsacessa löytääkseen klassisen keittotaidon uudelleen. Käy Michelin-tähditetyissä ravintoloissa imemässä vaikutteita. Kallistuu mielipiteissään enemmänkin nouvelleen kuin hauteen.
Level 9. Tekee monimutkaisia ja epämääräiseltä vaikuttavia luomuksia, joiden kuvaamiseen lainaa järkkäriä.
Level 10. Nostaa kytkintä.
Kulinarismin askeleet
2
<50
Vastaukset
- etsilleenjatolleen
1. Tsikkeni on aina hyvää
2. Ruskeaa kastiketta vain harva uskaltaa ruskistaa palamisen rajoille
3. Nykyään vinkkuja ei enää lajitella punkkua lihalle ja valkkaria fisulle
4. Al dente-pasta tarttuu hampaisiin eli on raakaa vehnää
5. Hyvä leipä vaatii juuren ja sitä ei voi tehdä hetkessä
6. Medium rare on myytti, joka itseasiassa maistuu vain harvoille
7. Keittiön remppa tulisi tehdä säännöllisesti 10 vuoden välein, mutta laatat lattiassa ovat nounou
8. Ransakalainen keittiö on yliarvostettu ja täynnä sääntöjä - ei hyvä
9. Mikä on "järkkäri" - kännykälläkin saa siedettäviä kuvia
10. Mutta näin eivät tehneet esim. "kustakyllikseen" parivaljakko vaan tekaisivat vielä kirjan kaiken päälle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tapio Suominen on kuollut
Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y28119199Tapio Suominen oli sairauden uhri
Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van863612- 1242255
- 1961956
Sydämeni on
varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää1421860Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!
Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten2931610Minä itkin kotona kun tajusin että
Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten101362Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä
"– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu861308Muistutus t-Naiselle.
Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau1491162Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta
Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu2421069