Olen aina inhonnut kalaa, mutta kaveri tarjosi hyviä kalapuikkoja muusin kanssa. Miten ne valmistetaan, että tulee tuollaisia rapeita herkkuja.
Kalapuikkojen valmistus
8
428
Vastaukset
- naminamnam
http://jennitamminen1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/150276-arkiherkku-kalapuikot-ja-juuresmuusi'Kun noiden pakastekapuikkojen päälle vielä sitruunamehua....
- ArkiherkunTietämättömyys
Häpeä pakotti DELETOIMAAN arkiherkun..
- valmistustapa
Kalapuikkojen aineksena käytetään paloja, jotka jäävät jäljelle kalan keskiosasta ja pyrstöstä, kun kalan etu- ja takapäästä on ensin poistettu kokonaisena pakastettavat filepalat. Kalanpalat jauhetaan koneellisesti ruodottomaksi massaksi. Kuorrutukseen käytetään korppujauhoja, jauhoja, tärkkelystä, suolaa ja mausteita.
- fishfingers
Mutta aina se "paras" osa eli filee ei ole sitä parasta kuten moni kalastajakin tietää vaan niska ja varsinkin poskiliha on maultaan parempaa kuin siivutettu kylkiliha.
Kalapuikkojen rapeuteen vaikuttaa rasvan laatu ja lämpötila eli hyvää rypsiöljyä pannuun pohjan peittäen, kuumenna öljy riittävästi (öljyn aaltoilluista ja hajusta voi päätellä öljyn olevan kuumaa), lisää kalapuikot pannulle, tiputa lämpöä keskitasolle, paista puikkoja noin 3 minuuttia per puoli, tarkista paistopinta aina välillä ettei tummu liikaa (jos tummenee niin nosta pannu levyltä vähäksi aikaa kääntäen puikot - pannun lämpö riittää fisun kypsentämiseen), kun puikot ovat pinnaltaan kullankeltaisia ja rapeita niin nosta ne lautaselle ja nauti itsetekemäsi muussin kera.
Puikkojen liha on yleensä fileiden jätöspaloista koostettu eines, mutta välillä maku on parempi kuin itse fileessä ja kalaliemikin on valmistettu ruoteista eli jäännöspaloista (nahka, ruodot, muut jäänteet jne...) ja maku on parasta fisussa.
Tärkeintä on siis hyvä öljy ja lämmönsääntely niin ettei polta puikkoja vaan aikaansaa rapean pinnan oikeassa lämpötilassa.
Muussin tekeminen taas vaatii oman sivuston vaikka reseptejä löytyy varmaan netistä vaatien vain haun ja toteutuksen.
- KokkiKuopiosta
http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/15658-kalapuikot-pois-kouluruokalistalta-epaterveellista
Kalapuikot ja mutakaviaari!!---------- Kuuluu samaan junttiporukkaan!
Kalapuikot ja mutakaviaari! Puistattaa!!- simpelionhyvä
Itseasiassa kalapuikotkin voivat olla herkkua kuten nakkikastike kunhan ne tekee oikein.
Kuopion kokki on taas saanut opit Välipalalta tai ainakin yrittää olla jonkin sortin ABC-tseffi taitojen kumminkaan riittämättä edes siihen tasoon.
- Perhon.käynyt
EI VOI OLLA !!!!.
- KokkiKuopiosta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044