Olen aina inhonnut kalaa, mutta kaveri tarjosi hyviä kalapuikkoja muusin kanssa. Miten ne valmistetaan, että tulee tuollaisia rapeita herkkuja.
Kalapuikkojen valmistus
8
495
Vastaukset
- naminamnam
http://jennitamminen1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/150276-arkiherkku-kalapuikot-ja-juuresmuusi'Kun noiden pakastekapuikkojen päälle vielä sitruunamehua....
- ArkiherkunTietämättömyys
Häpeä pakotti DELETOIMAAN arkiherkun..
- valmistustapa
Kalapuikkojen aineksena käytetään paloja, jotka jäävät jäljelle kalan keskiosasta ja pyrstöstä, kun kalan etu- ja takapäästä on ensin poistettu kokonaisena pakastettavat filepalat. Kalanpalat jauhetaan koneellisesti ruodottomaksi massaksi. Kuorrutukseen käytetään korppujauhoja, jauhoja, tärkkelystä, suolaa ja mausteita.
- fishfingers
Mutta aina se "paras" osa eli filee ei ole sitä parasta kuten moni kalastajakin tietää vaan niska ja varsinkin poskiliha on maultaan parempaa kuin siivutettu kylkiliha.
Kalapuikkojen rapeuteen vaikuttaa rasvan laatu ja lämpötila eli hyvää rypsiöljyä pannuun pohjan peittäen, kuumenna öljy riittävästi (öljyn aaltoilluista ja hajusta voi päätellä öljyn olevan kuumaa), lisää kalapuikot pannulle, tiputa lämpöä keskitasolle, paista puikkoja noin 3 minuuttia per puoli, tarkista paistopinta aina välillä ettei tummu liikaa (jos tummenee niin nosta pannu levyltä vähäksi aikaa kääntäen puikot - pannun lämpö riittää fisun kypsentämiseen), kun puikot ovat pinnaltaan kullankeltaisia ja rapeita niin nosta ne lautaselle ja nauti itsetekemäsi muussin kera.
Puikkojen liha on yleensä fileiden jätöspaloista koostettu eines, mutta välillä maku on parempi kuin itse fileessä ja kalaliemikin on valmistettu ruoteista eli jäännöspaloista (nahka, ruodot, muut jäänteet jne...) ja maku on parasta fisussa.
Tärkeintä on siis hyvä öljy ja lämmönsääntely niin ettei polta puikkoja vaan aikaansaa rapean pinnan oikeassa lämpötilassa.
Muussin tekeminen taas vaatii oman sivuston vaikka reseptejä löytyy varmaan netistä vaatien vain haun ja toteutuksen.
- KokkiKuopiosta
http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/15658-kalapuikot-pois-kouluruokalistalta-epaterveellista
Kalapuikot ja mutakaviaari!!---------- Kuuluu samaan junttiporukkaan!
Kalapuikot ja mutakaviaari! Puistattaa!!- simpelionhyvä
Itseasiassa kalapuikotkin voivat olla herkkua kuten nakkikastike kunhan ne tekee oikein.
Kuopion kokki on taas saanut opit Välipalalta tai ainakin yrittää olla jonkin sortin ABC-tseffi taitojen kumminkaan riittämättä edes siihen tasoon.
- Perhon.käynyt
EI VOI OLLA !!!!.
- KokkiKuopiosta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin
Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l3592493Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata602044Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?
Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.1111712- 1091425
Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f1851400- 741375
- 271355
- 801267
Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva171247Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois401086