Olen aina inhonnut kalaa, mutta kaveri tarjosi hyviä kalapuikkoja muusin kanssa. Miten ne valmistetaan, että tulee tuollaisia rapeita herkkuja.
Kalapuikkojen valmistus
8
453
Vastaukset
- naminamnam
http://jennitamminen1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/150276-arkiherkku-kalapuikot-ja-juuresmuusi'Kun noiden pakastekapuikkojen päälle vielä sitruunamehua....
- ArkiherkunTietämättömyys
Häpeä pakotti DELETOIMAAN arkiherkun..
- valmistustapa
Kalapuikkojen aineksena käytetään paloja, jotka jäävät jäljelle kalan keskiosasta ja pyrstöstä, kun kalan etu- ja takapäästä on ensin poistettu kokonaisena pakastettavat filepalat. Kalanpalat jauhetaan koneellisesti ruodottomaksi massaksi. Kuorrutukseen käytetään korppujauhoja, jauhoja, tärkkelystä, suolaa ja mausteita.
- fishfingers
Mutta aina se "paras" osa eli filee ei ole sitä parasta kuten moni kalastajakin tietää vaan niska ja varsinkin poskiliha on maultaan parempaa kuin siivutettu kylkiliha.
Kalapuikkojen rapeuteen vaikuttaa rasvan laatu ja lämpötila eli hyvää rypsiöljyä pannuun pohjan peittäen, kuumenna öljy riittävästi (öljyn aaltoilluista ja hajusta voi päätellä öljyn olevan kuumaa), lisää kalapuikot pannulle, tiputa lämpöä keskitasolle, paista puikkoja noin 3 minuuttia per puoli, tarkista paistopinta aina välillä ettei tummu liikaa (jos tummenee niin nosta pannu levyltä vähäksi aikaa kääntäen puikot - pannun lämpö riittää fisun kypsentämiseen), kun puikot ovat pinnaltaan kullankeltaisia ja rapeita niin nosta ne lautaselle ja nauti itsetekemäsi muussin kera.
Puikkojen liha on yleensä fileiden jätöspaloista koostettu eines, mutta välillä maku on parempi kuin itse fileessä ja kalaliemikin on valmistettu ruoteista eli jäännöspaloista (nahka, ruodot, muut jäänteet jne...) ja maku on parasta fisussa.
Tärkeintä on siis hyvä öljy ja lämmönsääntely niin ettei polta puikkoja vaan aikaansaa rapean pinnan oikeassa lämpötilassa.
Muussin tekeminen taas vaatii oman sivuston vaikka reseptejä löytyy varmaan netistä vaatien vain haun ja toteutuksen.
- KokkiKuopiosta
http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/15658-kalapuikot-pois-kouluruokalistalta-epaterveellista
Kalapuikot ja mutakaviaari!!---------- Kuuluu samaan junttiporukkaan!
Kalapuikot ja mutakaviaari! Puistattaa!!- simpelionhyvä
Itseasiassa kalapuikotkin voivat olla herkkua kuten nakkikastike kunhan ne tekee oikein.
Kuopion kokki on taas saanut opit Välipalalta tai ainakin yrittää olla jonkin sortin ABC-tseffi taitojen kumminkaan riittämättä edes siihen tasoon.
- Perhon.käynyt
EI VOI OLLA !!!!.
- KokkiKuopiosta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1822178
Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1651889Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I451874- 1261576
Ikäero suhteessa
Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia641429Liian paljon hylättyjä ääniä
Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus1771397Tiedän kyllä sen
Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen771201Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat
Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P311054- 711033
Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin
Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni66963