Olen aina inhonnut kalaa, mutta kaveri tarjosi hyviä kalapuikkoja muusin kanssa. Miten ne valmistetaan, että tulee tuollaisia rapeita herkkuja.
Kalapuikkojen valmistus
8
329
Vastaukset
- naminamnam
http://jennitamminen1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/150276-arkiherkku-kalapuikot-ja-juuresmuusi'Kun noiden pakastekapuikkojen päälle vielä sitruunamehua....
- ArkiherkunTietämättömyys
Häpeä pakotti DELETOIMAAN arkiherkun..
- valmistustapa
Kalapuikkojen aineksena käytetään paloja, jotka jäävät jäljelle kalan keskiosasta ja pyrstöstä, kun kalan etu- ja takapäästä on ensin poistettu kokonaisena pakastettavat filepalat. Kalanpalat jauhetaan koneellisesti ruodottomaksi massaksi. Kuorrutukseen käytetään korppujauhoja, jauhoja, tärkkelystä, suolaa ja mausteita.
- fishfingers
Mutta aina se "paras" osa eli filee ei ole sitä parasta kuten moni kalastajakin tietää vaan niska ja varsinkin poskiliha on maultaan parempaa kuin siivutettu kylkiliha.
Kalapuikkojen rapeuteen vaikuttaa rasvan laatu ja lämpötila eli hyvää rypsiöljyä pannuun pohjan peittäen, kuumenna öljy riittävästi (öljyn aaltoilluista ja hajusta voi päätellä öljyn olevan kuumaa), lisää kalapuikot pannulle, tiputa lämpöä keskitasolle, paista puikkoja noin 3 minuuttia per puoli, tarkista paistopinta aina välillä ettei tummu liikaa (jos tummenee niin nosta pannu levyltä vähäksi aikaa kääntäen puikot - pannun lämpö riittää fisun kypsentämiseen), kun puikot ovat pinnaltaan kullankeltaisia ja rapeita niin nosta ne lautaselle ja nauti itsetekemäsi muussin kera.
Puikkojen liha on yleensä fileiden jätöspaloista koostettu eines, mutta välillä maku on parempi kuin itse fileessä ja kalaliemikin on valmistettu ruoteista eli jäännöspaloista (nahka, ruodot, muut jäänteet jne...) ja maku on parasta fisussa.
Tärkeintä on siis hyvä öljy ja lämmönsääntely niin ettei polta puikkoja vaan aikaansaa rapean pinnan oikeassa lämpötilassa.
Muussin tekeminen taas vaatii oman sivuston vaikka reseptejä löytyy varmaan netistä vaatien vain haun ja toteutuksen.
- KokkiKuopiosta
http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/15658-kalapuikot-pois-kouluruokalistalta-epaterveellista
Kalapuikot ja mutakaviaari!!---------- Kuuluu samaan junttiporukkaan!
Kalapuikot ja mutakaviaari! Puistattaa!!- simpelionhyvä
Itseasiassa kalapuikotkin voivat olla herkkua kuten nakkikastike kunhan ne tekee oikein.
Kuopion kokki on taas saanut opit Välipalalta tai ainakin yrittää olla jonkin sortin ABC-tseffi taitojen kumminkaan riittämättä edes siihen tasoon.
- Perhon.käynyt
EI VOI OLLA !!!!.
- KokkiKuopiosta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881184
Asiallinen lähestyminen
Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk1511016En tiedä..
Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse50701Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."
Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll14700Vedalainen metafysiikka
Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli287685- 60674
Ai jaa sinä oletkin ahnas
Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.107660En oikeastaan usko että sinä tai kukaan
Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt42614Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut
kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip57602Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?
Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?35585