Karitsan paahtopaistin lämpötila?

pääsiäiskarhu

Jotkut sanoo että jopa vain 50 astetta, jotkut 67 astetta. Mikäs on, olisiko kompromissi jossain tuolla välimaastossa. En tahdo liian raakaa, kun lapset inhoaa sellaista lihaa.

10

2012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auttoiko

      Jos lapset eivät halua raakaa lihaa niin kypsennä sinne lähemmäs 67 astetta sisälämpötilaltaan.

      Tseffit nykyään haluavat kaiken lihan mahdollisimman raakana, mutta 50 astetta on jo lian vähän, joten "aikuiseen" makuun jotain 58-60 on okei.

      Jos 55 astetta (käytännössä 60 astetta) on riittävä lämpötila kuumavesikäyttöveden lämpötilaksi bakteerien pitämiseksi kurissa niin se riittää myös lihan sisälämpötilaksi vaikka Evira suositteleekin tarjoiltavan ruoan lämmön nostamista 80 asteeseen ja pitämistä vähintään 60 asteessa - tämä tietysti koskee vain ravintoloita, kotioloissa lämpö voi olla alhaisempi kuten edellä mainitut.

    • 75-punertava

      Karitsan paahtopaisti? Eli nyt ei kyllä puhuta ruhonosasta sanan varsinaisessa merkityksessä. Kyllähän karitsasta(kin) voi periaatteessa paistit erotella, mutta ei sitä nökärettä voi uuniin laittaa. Puhumalla kommunikoiva lihansyöjä ei saa 67 asteista lampaan- (edes karitsan) lihaa hampaillaan jauhetuksi.

      • Lihakoulu

        No kyllä hyvä karitsan paahtopaisti on todella mureaa ja onnistuu alle 60 asteisenakin. Kaupoissa myydään pakasteena ja tuoreena paahtopaistia ja se oikeesti on paahtopaisti.
        Itse pidän paahtopaistista erityisesti, mutta kypsennän sen n63 asteiseksi. Paistan paisteihin pannulla paistopinnan ja laitan n. 80 asteiseen uuniin 25 -35 minuutiksi... Jonka jälkeen annan paistien vetäytyä folionalla n 15 min... Taivaalinen lopputulos;)


      • lämpötilamerkkaa
        Lihakoulu kirjoitti:

        No kyllä hyvä karitsan paahtopaisti on todella mureaa ja onnistuu alle 60 asteisenakin. Kaupoissa myydään pakasteena ja tuoreena paahtopaistia ja se oikeesti on paahtopaisti.
        Itse pidän paahtopaistista erityisesti, mutta kypsennän sen n63 asteiseksi. Paistan paisteihin pannulla paistopinnan ja laitan n. 80 asteiseen uuniin 25 -35 minuutiksi... Jonka jälkeen annan paistien vetäytyä folionalla n 15 min... Taivaalinen lopputulos;)

        Ihmisten pitäisi ymmärtää, että vähintään 74 astetta riittää tappamaan pöpöt pois lihasta eikä käyttäytyä niinkuin Sukula, joka pyyhkii kätensä housunlahkeisiin tsikkeniä valmisteltuaan - pahinta teki Sukulan tehdessä tsikkeniä ja kundi teki raakasalaatin oheen samoila välineillä ja laudalla niitä puhdistamatta siinä välillä.

        Jotenkin tseffeiltä unohtuu hygienisyys - samalla lusikalla kipataan kitaan maistiaisia ties mistä purkista ja eiku kansi kiinni - näinhän se hygieenisiyys tavoitetaan.

        Useimmat tseffit ovat aivan aloittelijoilta ruokahygienian suhteen - itse en edes kotiruokaa tehdessäni sylje ruokaan kuten tseffit tekevät ohjelmissaan vaan maistamiseen käytän aina puhdasta lusikkaa oli kyse sitten tiramisusta tai jauhelihakastikkeesta.


      • paahtaenpaistia
        lämpötilamerkkaa kirjoitti:

        Ihmisten pitäisi ymmärtää, että vähintään 74 astetta riittää tappamaan pöpöt pois lihasta eikä käyttäytyä niinkuin Sukula, joka pyyhkii kätensä housunlahkeisiin tsikkeniä valmisteltuaan - pahinta teki Sukulan tehdessä tsikkeniä ja kundi teki raakasalaatin oheen samoila välineillä ja laudalla niitä puhdistamatta siinä välillä.

        Jotenkin tseffeiltä unohtuu hygienisyys - samalla lusikalla kipataan kitaan maistiaisia ties mistä purkista ja eiku kansi kiinni - näinhän se hygieenisiyys tavoitetaan.

        Useimmat tseffit ovat aivan aloittelijoilta ruokahygienian suhteen - itse en edes kotiruokaa tehdessäni sylje ruokaan kuten tseffit tekevät ohjelmissaan vaan maistamiseen käytän aina puhdasta lusikkaa oli kyse sitten tiramisusta tai jauhelihakastikkeesta.

        http://www.k-ruoka.fi/reseptit/karitsan-paahtopaisti/?gclid=CjwKEAjw_MisBRCTuNPfoMqU4ngSJACrJv1VQ5ksD947nfzYpIHgyd01RO9PyFm2SuC6dnyqeeTM9BoCtPvw_wcB


    • Suomenmieli

      Suomalaisen karitsan teurastusikä 7-8kk. Lihapaino n.16-20kg.(40-45% elopainosta). Mistäpä kuvittelette, että saadaan kaupan mainostama 2kg:n paahtopaisti. Takajalka painaa kokonaisuudessaan reilu 2kg, eli "paahtopaisti" on luuttomaksi leikattu paisti. Sopii kernaasti ilmoittautua se lihatalo, jossa on lampaan paistinosia eroteltu. (vaikka "lihakoulu" tietää).

      • Lihakoulu

        Paahtopaisti karitsasta painaa n200 g kappale. Kaupassa niitä myydään useinmiten 4 kpl paketeissa jäisenä ja tuoreena.
        Paketteja avataan myös palvelutiskeihin josta niitä voi ostaa yksitellen.
        Karitsan paisti kokonaisena jossa on paahtopaisti, sisäpaisti, ulkopaisti (pyöropaisti myös) ja kulmapaisti kiinnintoisissaan painaa noin 1,5 kg ja isolla lampaalla 2 kg
        Painot ovat noin painoja.... Mutta asia on tosi;)
        T; Lihakoulu


    • lampurievp

      Tuontilammas myydään usein karitsana, vaikka todellisuudessa se ei sitä ole. Tälläkin hetkellä on lidlissä myynnissä pakastelammasta, jossa valmistaja ilmoittaa oikein, mutta kauppa on omassa mainoksessaan vääntänyt karitsaksi. Ympärivuotisesti laiduntavista maista harvemmin tulee karitsaa. Tuossa kuvalinkissäkään ei ole karitsaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3336
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      240
      1673
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      97
      1523
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1419
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1354
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      160
      1286
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1218
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1039
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      952
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      55
      882
    Aihe