Soinilla ovat takinkääntöpäivät

Faktaa

Soini on Sipilän käsitettelyssä kuin oppipoika. Soinin vaatimukset mm. autoverosta, maahanmuutosta ovat olleet vain utopioita. Autoveron poistaminen oli sinänäsä hyvä, mutta tämä väliaikaiseksi sovittu idioottimainen vero on jäänyt pesimään Suomeen. Autoveron voi korvata käyttöön liittyvillä veroilla, eikä omistamiseen perutuvalla verolla. Jotkut vähälahajaiset ovat todenneet, että veron poistamisesta hyötyisivat eniten kalliiden autojen ostajat. He eivät käsitä, että jos jotkut pystyvät ostamaan yli 100 000 euron auton, niin he ovat maksaneet monin verroin enemmän tuloveroja, kuin halpojen autojen ostajat.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihtoehtoisilla energiamuodoilla kulkevien autojen verotuksen voisi omasta puolestani poistaa.

    • Täyttä faktaa kirjoittamasi ei ole siinä mielessä, että ne vuosittaiset auton omistajille lähetetyt verot olivat väliaikaisiksi kutsuttuja käyttömaksuja vain joskus aikoinaan. Jo 1990-luvulla niiden perintäperuste muuttui niin, että ne ovat tavallaan vähittäismaksuna perittyä uuden auton ajoneuvoveroa, vaikkakin kohdistuvat myös niille, jotka eivät ole ostaneet autoaan uutena. Erityisesti käytetyillä autoilla ajavat kokevatkin vuosittaisen ajoneuvoveron perimisen epäoikeudenmukaisena.

      Toisaalta oikeudenmukaisia nuo käyttöön liittyvät verotkaan eivät ole, koska monille auton käyttäminen on ehtona työssäkäynnin tai jopa itse työnteon ehto, joillekin toisille taas auton käyttäminen on pelkkä huvittelumuoto. Auton hyötykäyttö korostuu maamme köyhimmillä ja työttömyydestä pahiten kärsivillä alueilla.

      Perussuomalaisten esittämä ajoneuvoveron poistaminen kokonaan ei ratkaise ongelmia sekään. Yhtäkkisesti toteutettuna se koettaisiin nimenomaan verohelpotuksena suurituloisille. Tunnetta ei vähääkään vähennä kokoomuslaisten propaganda, että ovat maksaneet progressiivista veroa. Alennus kuin alennus. Ajoneuvoveron toteutus vähitellen puolestaan halvaannuttaisi maamme autokaupan, kun kuluttajat jäisivät odottamaan niitä vuosia, kun pääsevät hyödyntämään alennuksen täysimääräisenä. Noina odotusvuosina syntyisi paljon uusia työttömiä, konkursseja ja yrittäjätragedioita.

      • Faktaa

        Sinulla näyttää järki seisovan, etkä tajua kokonaisetuja lainkaan. . Juuri autokappiaat ovat auioverotuksen kannattajia, joten on väärin edes kuvitella, että veron poisto halvaannuttaisia autokaupan. Autokauppa vilkastuisi ja samalla kaikki autoiluun liittyvät liiketoimet.

        Suurituloiset ovat maksaneet per henkilö enemmän veroja kuin pienituloiset. joten tottakai heidän pitää hyötyäkkin siitä enemmän kuin pienituloiten yhteiskunnan kuppaajien ja sosiaalietujen kalastajien. Auton käyttö huvittelumuotona on vain sinun harhojasi , sillä siihen ani harva pystyy.


      • Faktaa kirjoitti:

        Sinulla näyttää järki seisovan, etkä tajua kokonaisetuja lainkaan. . Juuri autokappiaat ovat auioverotuksen kannattajia, joten on väärin edes kuvitella, että veron poisto halvaannuttaisia autokaupan. Autokauppa vilkastuisi ja samalla kaikki autoiluun liittyvät liiketoimet.

        Suurituloiset ovat maksaneet per henkilö enemmän veroja kuin pienituloiset. joten tottakai heidän pitää hyötyäkkin siitä enemmän kuin pienituloiten yhteiskunnan kuppaajien ja sosiaalietujen kalastajien. Auton käyttö huvittelumuotona on vain sinun harhojasi , sillä siihen ani harva pystyy.

        Autokauppiaatko muka autoverotuksen kannattajia? Vaikka olisit tarkoittanutkin, että ovat autoverotuksen poiston tai kevennyksen kannattajia, he eivät varmasti kannata sellaista poistoa, jota persut esittivät eli vähitellen monen vuoden aikana. Ovathan tähän astikin jo pelkät huhut autoveron kevennyksestä pysäyttäneet autokaupan kuin seinään, kun kuluttajat alkavat odottaa, että se kevennys tulee. Et kai itsekään ostaisi tänä vuonna uutta autoa, jos tietäisit saavasi sen ensi vuonna 30 prosenttia halvemmalla ja varmasti miettisit ensi vuonnakin, jos kahden vuoden päästä olisi tulossa uusi alennus? Eivät ostaisi muutkaan eli ei autokauppa mitenkään vilkastuisi, vaan pysähtyisi.

        Suurituloisten elämää voidaan haluttaessa helpottaa muuttamalla veroprogressiota kevyemmäksi. Autoverotus ei siihen mitenkään kuulu.


    • faktaa

      Jos yleensä ostaa 100000 euron auton se kyllä on Mersu, BMV joka on ostettu yrityksen nimiin ja verotuksessa poistona.. Noin 95 % perustuu näihin hintaluokan autoihin. Näin ovat autokauppiaat kertoneet joita tunnen vuosien varrelta.

      • kkerrll

        Ruotsissa autovero poistettiin kerralla miten se siellä onnistui ,mutta me tulemme aina Ruotsiin verrattuna jälki junassa kyllä Perussuomalaiset ovat tässäkin asiassa oikeassa kuten kaikissa muissakin asioissa .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      162
      2610
    2. Minä haluun vaa oikeesti kuulla

      Että sulla on kaikki hyvin. Ihan oikeasti haluan. Ehkä meitä ei sit ollu tarkotettu yhteen, mut oot mulle äärettömän tär
      Ikävä
      60
      1218
    3. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      50
      906
    4. Ajattelen sinua

      aamuin, päivin, illoin. Toisinaan en yölläkään saa nukutuksi, kun pyörit mielessäni. Olemme molemmat aikuisia, etkä tiet
      Ikävä
      32
      801
    5. Pariisin olympialaisissa miesnyrkkeilijä löi naisnyrkkeilijän 46 sekunnissa keskeytyskuntoon

      Algerian kohunyrkkeilijä nousi kehään – vastustaja luovutti hetkessä ja murtui itkuun https://www.is.fi/urheilu/art-2000
      Maailman menoa
      85
      755
    6. Onko sulla mitään todisteita

      Että olisin ihastunut sinuun?
      Ikävä
      48
      745
    7. Melko hyvin tunnen jo hänet

      Hän ei ole sopiva. Jotain hyvää tässä palstan seuraamisessa on ollut. Omien ajatusten ja tunteiden jäsentämisen lisäksi
      Ikävä
      67
      742
    8. Olet mulle koko maailma

      Voisin vaikka luopua ihan kaikesta, jos sinut saisin.
      Ikävä
      39
      690
    9. Pim pom, Ovikello soi. :D

      Mitä tekisit jos kaivattusi ilmestyisi ovesi taakse?
      Ikävä
      57
      687
    10. Tänään (1.8) on maailman ylikulutuspäivä

      Vuonna 1970 maailman ylikulutuspäivä oli joulukuun 23. päivä. Vuosituhannen alussa vuonna 2000 se osui lokakuun 4. päivä
      Maailman menoa
      68
      686
    Aihe