Makkarat
ryhmään kuuluvia makkaroita
Lihapitoisuus-prosentti,
A-luokka
Muut valmistus-aineet
Valmistus-menetelmä
Kestomakkarat Meetvursti, salami 95 % Sokereita
max. 1 % Kylmäsavustus
Leikkelemakkarat Balkanin-, gouter-, kinkku-, lauantai-
ja maksamakkarat 63 % Maitojauhetta max. 3 %*, perunajauhoa max. 8 %**
ja sokereita max. 0,5 % Vesihöyry-
kypsennys ja
kevyt savustus Ruoka-makkarat Grilli-, lenkki-,
nakki-, ryyni-,
veri- ja raakamakkarat
(esim. siskon- makkarat) 63 % Maitojauhetta max. 3 %*, perunajauhoa max. 8 %**
ja sokereita max. 0,5 % Vesihöyrykypsennys ja kevyt savustus, siskonmakkarat ovat kypsentämättömiä makkaroita.
* maitojauhetta, maitoproteiinia tai muuta proteiinivalmistetta proteiiniksi laskettuna enintään 3%
** perunajauhoa ja tärkkelystä tärkkelykseksi laskettuna enintään 8%
Makkaran raaka-aineet
Makkara on lihavalmiste, jonka aineksia ovat naudan- ja sianliha, vesi, perunajauho, maitojauhe, suola, mausteet ja lisäaineet.
Saksa makkarakansaa
http://www.gutes-von-guber.de/Wuerstchen-Knacker/Krakauer-500-g::59.html
http://www.chefkoch.de/suche.php?suche=grillwurst einfrieren&wo=1
GRILLIKAUSI LÄHESTYY
52
233
Vastaukset
- makkaraamoneksi
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/makkara.html'
Lauantaimakkara = Viron Lastevorst saa Eesti herkut, Kalinka , Kioski Arttina Töölö http://keskustelu.suomi24.fi/t/12415014- leidi28
oma makkara.metsästä hirven suolet talteen,ja peset sen kylmällä vedellä.jauhat hirvenlihat jauhelihaksi vähän pekonia eli sikaa sekaan suolaa hiukan sipulia.sen jälkeen suolen toinen pää kalastajalangalla kiinni,muoviratilla laitetaan suolen sisään jauhettu massa.sopivan välein joko pyörittää makkaraan pätkät tai laittaa kalstajalangalla.ja sitten panulle voissa paistumaan.ja ei tule epäterveellistä karsikokeeniä pintaan joka aiheuttaa syöpää.nyt on maailman paras ja terveellinen lisäaineeton gilimakkara valmista syötäväksi.tämän voittanutta ei ole eikä tule.ja johan ne televisiossa mainosti höpö grilit menee romukeräykseen eli metallijätteisiin ja saa muutaman euron tonnilta.
- joulupossuagrillataan
lastenmakkara kirjoitti:
http://www.rlk.ee/et/tooted/toodete-nimekiri?product_id=13
http://ekoodit.fi/meilä grilikausi alkaa joulukkuussa.silloi grilataan koko possu,keväällä kun lumet sulaa savustetaan paripossua tietysti paloiteltuna.ja koko kesä syödään jouluun asti savustettua possua.ja uusi kausi alkaa jo joulukuussa,heti kun terassilta saadaan lumet pois.on maailman parasta,kotimakkaraa
- A-lk_LauantaimakkaraHAH
Paras makkara on lihaisa,vähä suolainen ja ilmainen.Lauantaimakkara sopii vegetaristeille,jauhoja ja sidosaineita,tosin siasta.
- simppeliä
Paras makkara grilliin on ehdottomasti savustettu ryynimakkara vaikka lihapitoisuus jääkin alle vaaditun - muutama viilto pintaan ja grilliin saamaan rapsakan pinnan. Uusia perunoita oheen ja raikas salaatti eikä parempaa olekaan.
- Suomenmieli
Näistä joka kaupassa myytävistä ryynäreistä mielestäni ylivoimainen on kivikylä. Hintakin on lähes sama kuin paljon huonompien. Mattilan tuote ei kelpaa edes koiralle.
- kiviryynis
jep...kivikylä on minunkin mielestä paras ryynäri. Menee jokunen paketti kesässä. Ennen sai Lidlistä hyviä saksalaisia makkaroita mut nykyään ne on korvattu kotimaisilla jauhop*skoilla. Sääli.
- huilu_
Kivikylän huiluntuhti on myös hyvä makkara.
- nirso
huilu_ kirjoitti:
Kivikylän huiluntuhti on myös hyvä makkara.
samaa mieltä, paras grillimakkara on kivikylän huiluntuhti. meidän perheen kestosuosikki ollut vuosikausia.
- tuhtihuilu
Ääni myöskin Kivikylän huiluntuhdille.
- Peepee0156
Chorizo raakamakkara.
- namnamnam
jep!
- Suomenmieli
Raakamakkaran suosijoille Kotkan lihatukku. Myynnissä vain paikallisissa marketeissa pe-la. (yhtiö on lihanleikkaaja).
- aluokanmakkkara
parasta on tampereen lihajalosteen lenkki siihen vähän tykö kunnon vihree salaatti
mut perkele ei sitä syö erkkikään kun maistuu ihan kumille - Wilhelmiä-halutaan-lisää
Vilhelmi Atria on parhain ja terveellisin.
Kun vain saisi etelän Cittaareista - parastagrilliin
Wigrenin Ohutlenkki
- Kupunoora
Kolme vuotta kepuluokalla. Siitä tuli kepunossia täällä niin kepusuositulla alueella.
- pekonilenkki
Pekonilenkki, Wurstin tai Hakolan.
- makkara-asiantuntija
Tapolan Iskelmä grillimakkara. Siinä lihapitoisuus on 53 %. Aivan loistava, sopii niin A-luokan kuin myös B-luokan makkaran ystäville ja vaikka itse olen A-luokan ystävä, niin jotenkin tämä on vaan niin hyvä. Kaveriksi kotisinappi. Jos tuote loppu kaupasta, niin sitten kabanossia.
- emppu687
jaa tapolan iskelmä grillimakkara hyvää .....täyttä paskaa ,en syöttäisi sitä edes koiralleemppu
- Crazy
emppu687 kirjoitti:
jaa tapolan iskelmä grillimakkara hyvää .....täyttä paskaa ,en syöttäisi sitä edes koiralleemppu
Nonohaha
- nokkapokka
Paras on Snelmanin Eetvarti 86 sille ei vertaista löydy Siis Snelmanin Eetvartti.
Mustamakkara, nyt ja ikuisesti. Niin hyvä maku.
- emppu687
lenkki makkaraan ja grilli makkaraan käytetäään sian nahkaa=kamaraa.. 200kg lemkki makka erään n35kg pernajauhoa...tiedän sen kun olin aiemmassa elämässä Tampereella paikassa jossa tehdään mm mustaa makkaraa...LIhaa säästämällä veettä lisäämällä T*****n palvaamo
- HulluusparaS
J ag jdjsksksl
- maipre28
lihavalmiste makkara bokforst ja brocforst, wahlroosin trip-lenkki, kyminlaakson hamppati, a-luokka
myös vanhan ajan ryynimakkarat, hyviä rillimakkaroita. siskonmakkara erinomaista keittoruuvissa eli sapparuoka niin kuin muut - kauna
pirkka a luokan grilli makkara on hyvääää.
- Hyi_HYI
Ruumista pötkylässä, ei tulisi mieleenkään syödä.
Lihansyönti aiheuttaa monenlaisia sairauksia, kuten syöpää ja sydän- ja verisuonisairauksia. Eli kun tapatte eläimiä, ne tappavat lopulta teidät eri sairauksien muodossa -- johtuen siitä, että eläimet eivät kuulu ruokavalioomme. Ihminen on aina ollut ja tulee aina olemaan luontainen kasvissyöjä! Aloimme aikanaan syödä raatoja ja tappaa eläimiä kun muuta syötävää ei juurikaan ollut (jääkausi), mutta sitä emme olisi ikinä tehneet jos kasvikunnan tuotteita olisi ollut tarpeeksi saatavilla. Henkisesti terveillä ihmisillähän ei ole mitään hinkua hypätä lehmän nähtyään sen selkään ja repiä se kynsin ja hampain palasiksi. Vai onko teillä? Ette ensinkään pystyisi siihen, kasvissyöjän fysiologiallanne.
Suurimmalla osalla ihmisistä ensimmäinen reaktio olisi silittää lehmää tai tarkkailla sitä kunnioittavasti lyhyen välimatkan päästä.
Oikea lihansyöjä olisi jo hyökännyt ja tappanut lehmän!
Suosittelen lopettamaan sekasyöjän leikkimisen -- oman terveytenne, planeettamme hyvinvoinnin ja eläinten takia. Yksikään eläin ei ansaitse kitua koko elämäänsä ja tulla tapetuksi vain päätyäkseen tyydyttämään jonkun makunystyröitä pariksi minuutiksi!- Hyi_HYI
P.S. Sen verran vielä, että jos olisitte katselemassa lehmiä ja joku tulisi siihen, ampuisi lehmää päähän ja alkaisi syömään sitä siinä paikassa, pitäisitte tyyppiä täysin sairaana. Mutta koska ette tiedä miten tuotantoeläimiä kohdellaan ja ette ole nähnyt niitä tapettavan teurastamoissa, en voi teitä tässä vaiheessa tekopyhiksikään haukkua.
Siitä syystä, katsokaahan videoita täältä, niin näette mistä makkaranne tulee:
http://www.oikeuttaelaimille.net/ttnet/
Ja siltä varalta ettette löydä tuolta teurastusvideoita, katsokaa täältä (kuvamateriaali ei Suomesta, mutta tappaminen on tappamista, tapahtui missä tahansa):
https://www.youtube.com/watch?v=-TFdHAnpTYI - Suomenmieli
Lihansyöjä nimenomaan antaa eläimelle elämän, jota sillä ei muuten olisi lainkaan. Kasvissyöjät ovat perua ihmisistä, jotka eivät mitään saaneet kiinni tai muullakaan tavoin kyenneet pyydystämään.
- määtiiän
Ihminen syö nälkäänsä!
Nälkä ei LÄHDE pois heinäruoalla. Ei kukaan normaali mies kykene elämään pelkästään heinää syömällä.
Tuotantoeläimiä pidetään ympäri maailmaa valitat siitä sitten vainka kuinka paljon.
Valittamisestasi ei ole mitään hyötyä!
Eläimet ovat kuuluneet ihmisisen ruokavalioon useita satoja vuosia. Ilman lihaan ihminen ei kykene kunnolla tekemään työtä, koska koko ajan on nälkä.
Ihminen ei ole koskaan ollut luontainen kasvisyöjä! Tämä on puhdas totuus.
Ennen vanhaan naiset ja miehet tekivät maalla ja kaupungeissa kovaa ruumiillista
työtä, eikä siitä työn teosta olisi tullut mitään ilman kunnon liharuokaa, joten väitteesi on väärä!!!
Ei planeetta pelastu sillä, että ihminen on syömättä oikeaa ruokaa!!
Kysy neuvoa ongelmiisi perheneuvolan psykiatrilta.
Tämä on TOTUUS asiassa. Se ei muuksi muutu. - tämänkintiiän
Hyi_HYI kirjoitti:
P.S. Sen verran vielä, että jos olisitte katselemassa lehmiä ja joku tulisi siihen, ampuisi lehmää päähän ja alkaisi syömään sitä siinä paikassa, pitäisitte tyyppiä täysin sairaana. Mutta koska ette tiedä miten tuotantoeläimiä kohdellaan ja ette ole nähnyt niitä tapettavan teurastamoissa, en voi teitä tässä vaiheessa tekopyhiksikään haukkua.
Siitä syystä, katsokaahan videoita täältä, niin näette mistä makkaranne tulee:
http://www.oikeuttaelaimille.net/ttnet/
Ja siltä varalta ettette löydä tuolta teurastusvideoita, katsokaa täältä (kuvamateriaali ei Suomesta, mutta tappaminen on tappamista, tapahtui missä tahansa):
https://www.youtube.com/watch?v=-TFdHAnpTYIMitä sillä on merkitystä??!!!
- jakis
Hulluntuhti ja Iivari sekä Eevard siinä makkaroiden eliittiä.
Käy uunimakkaraksi kuin grillattavaksikin.
Atrian makkarat kun ovat nykyään jauho sekä kaiken maailman mauste pöperöä. - Syökö
Joku vielä makkaroita????
- määtiiän
Lidlin saksalainen on parasta oluen kanssa.
- Whirbelwind
Ehdottomasti paras on Saarioisten Yrtti-Wursti tuoremakkara. Nimenomaan grillissä (puu-, kaasu, hiiligrilli) mutta EI pannulla tai uunissa. Grilli antaa siihen sitä jotain.
Oheen vain kunnon Mallen hunajasinappia sekä kreikkalaista salaattia, juotavaksi esim. Ginger Alea. Siinä se paras!
Makulihan ryynimakkara on myös ihan OK.- määtiiän
Hyi saatana. Kissan pissaa kinkeri ale!
- Ei_tulisi_mie-
leenikään laittaa suuhun mitään sytytysnesteelle maistuvaa moskaa, ei makkaroita eikä muutakaan.
- Atrillia
Atrilli makkara vie kielen mennessään.Maksaakin vain euron eli makkaran yksikköhinta 0,25 centtii.
- tuutista
Täysin onnetonta ROSKAA.
- rillaaja
Atrilli on paras makkara jos laittaa vielä juusto ja tomaattisiivun välliin.
Pintaa ei saa kärryyttää.
- Juustomakkara
Menneinä vuosina Järvisuomen juustomakkara oli parata mutta taisivat muuttaa koostumusta,kun nykyisin ei enää entistä makua?
- rillimetsuri
Atrian käristemakkara ehdoton numero 1 !
- lempimisiin
Minun "makkara" ainakin naiset tykkää. 100% lihaa ja verta.
- Reino63
Ny rillataa! Mää rillaan makkaraa ja vispipuuroa äireen kanssa. Pohjanmaalta oon tampereelle muuttanu
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123790MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar781997Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5431610Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin831267Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671077Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3798