Tykkään kovasti erilaisista kiinalaisista kanaruoista, iha perusjuttuja mitä ravintoloissa on. Mutta kovin usein en niistä pääse rahatilanteen takia nauttimaan. Nyt olen päättänyt opetella niitä itsekin kokkailemaan ja ihan perushelppoja juttuja. Mietin vain että miten ne ravintoloissa saavat siitä kanasta niin mehevää ja "kevyen" oloista. Itse kun kotona paistan niin on aina kuivahkoa ja tiiviimpää. Ja kun ohjeita olen selaillut niin monenlaisia eri öljyjä ja kastikkeita tarvitaan. Mitkähän olisi sellaiset pari tuotetta jolla pääsisi alkuun harjoittelussa :)
Kiinalaistaruokaa
6
84
Vastaukset
- nuinikkäseen
Ihan äkkäseen Google-haku
"Harjoittelu tekee mestarin"
http://www.finefoods.fi/ruokakulttuurit/kiina/
http://reseptitaivas.fi/reseptien-avainsanat/kiina/
http://www.kariniemen.fi/reseptit/resepti/kiinan-kanaa-wokissa/
http://keskustelu.suomi24.fi/t/1934181 - vokkaillen
- eiseniinvaikeaaole
Höyrytä tsikkeni ensin kypsäksi ja wokkaa väriä pintaan ihan loppuvaiheissa.
Wokin tulee olla hyvin kuuma ja kaiken valmisteltuina etukäteen, öljyä pannuun, kiinalainen kolminaisuus (chili, inkivääri,valkosipuli) pannulle,muut haluamasi kasvikset, huisin-soossia, riisi-etikkaa, soija-kastiketta, ehkä osteri-kastiketta, ehkä mustapapu-tahnaa, kypsennetty tsikkeni revittynä tai slaissattuna ja kuumenna minuutti pari, mutta älä anna palaa. Päälle vähän silputtua korianteria ja tuoretta chiliä slaissattuna, tarjoile hyvän riisin kera tai syö pelkästään. - etsilleenjatolleen
Muistaakseni erään tv-ohjelman mukaan perus-setti kiinalaiseen ruokaan on vaaleaa ja tummaa soija-kastiketta, riisiviini-etikkaa, hoisin-kastiketta, seesami-öljyä, maapähkinä-öljyä, kala- ja osteri-kastiketta ja shaoxing viiniä ja nämä kun yhdstää kiinalaiseen kolminaisuuteen eli chiliin, inkivääriin ja valkosipuliin niin pitäisi tulla jotain kinkkistä. Näiden lisäksi vielä kiinalaista viisimaustetta, jossa on tähti-anista, neilikkaa, kanelia, fenkolin siemeniä ja sichuan-pippuria.
Jotkut väittävät aasialaisen ruoan olevan simppeliä, mutta kun katsoo minkä katukeittiön tahansa ruoan ainesten määrää niin ehkä ajattelee toisin - simppelissäkin ruoassa on aineksia yli 20, joskus jopa yli 30 - ainoa mikä muuttuu on lähinnä proteiini eli joskus tsikkeniä, sikaa, nautaa, fisua tai rottaa.
Yksi asia on tullut havaittua näistä katukeittiöistä, joita tseffit kilvan kiittelevät, on hygieenisyys tai lähinnä sen puute - mihin myyjät tekevät tarpeensa. Ilmeisesti kadulle kuten Intiassa, jossa eräässä osavaltiossa kannustetaan ihmisiä tekemään tarpeensa baja-majoihin ihan maksamalle heille siitä. - tseffintsikkenidomskulla
tsiiinalaiset tseffit laittaa tsikkeniin ensin ruokatsoodaa, Tse mureuttaa huonommankin tsikkenin. Tsitten tsikkeni ruokaan voikin lisätä vielä ruokaan vaikkapa domskuja tseffien ohjeiden mukaan.......
- tsikkeni
Et tsilleen.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun614388KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1503187Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo482502Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?512435- 982115
- 241883
- 231632
- 301616
- 1611484
- 341253