Tykkään kovasti erilaisista kiinalaisista kanaruoista, iha perusjuttuja mitä ravintoloissa on. Mutta kovin usein en niistä pääse rahatilanteen takia nauttimaan. Nyt olen päättänyt opetella niitä itsekin kokkailemaan ja ihan perushelppoja juttuja. Mietin vain että miten ne ravintoloissa saavat siitä kanasta niin mehevää ja "kevyen" oloista. Itse kun kotona paistan niin on aina kuivahkoa ja tiiviimpää. Ja kun ohjeita olen selaillut niin monenlaisia eri öljyjä ja kastikkeita tarvitaan. Mitkähän olisi sellaiset pari tuotetta jolla pääsisi alkuun harjoittelussa :)
Kiinalaistaruokaa
6
59
Vastaukset
- nuinikkäseen
Ihan äkkäseen Google-haku
"Harjoittelu tekee mestarin"
http://www.finefoods.fi/ruokakulttuurit/kiina/
http://reseptitaivas.fi/reseptien-avainsanat/kiina/
http://www.kariniemen.fi/reseptit/resepti/kiinan-kanaa-wokissa/
http://keskustelu.suomi24.fi/t/1934181 - vokkaillen
- eiseniinvaikeaaole
Höyrytä tsikkeni ensin kypsäksi ja wokkaa väriä pintaan ihan loppuvaiheissa.
Wokin tulee olla hyvin kuuma ja kaiken valmisteltuina etukäteen, öljyä pannuun, kiinalainen kolminaisuus (chili, inkivääri,valkosipuli) pannulle,muut haluamasi kasvikset, huisin-soossia, riisi-etikkaa, soija-kastiketta, ehkä osteri-kastiketta, ehkä mustapapu-tahnaa, kypsennetty tsikkeni revittynä tai slaissattuna ja kuumenna minuutti pari, mutta älä anna palaa. Päälle vähän silputtua korianteria ja tuoretta chiliä slaissattuna, tarjoile hyvän riisin kera tai syö pelkästään. - etsilleenjatolleen
Muistaakseni erään tv-ohjelman mukaan perus-setti kiinalaiseen ruokaan on vaaleaa ja tummaa soija-kastiketta, riisiviini-etikkaa, hoisin-kastiketta, seesami-öljyä, maapähkinä-öljyä, kala- ja osteri-kastiketta ja shaoxing viiniä ja nämä kun yhdstää kiinalaiseen kolminaisuuteen eli chiliin, inkivääriin ja valkosipuliin niin pitäisi tulla jotain kinkkistä. Näiden lisäksi vielä kiinalaista viisimaustetta, jossa on tähti-anista, neilikkaa, kanelia, fenkolin siemeniä ja sichuan-pippuria.
Jotkut väittävät aasialaisen ruoan olevan simppeliä, mutta kun katsoo minkä katukeittiön tahansa ruoan ainesten määrää niin ehkä ajattelee toisin - simppelissäkin ruoassa on aineksia yli 20, joskus jopa yli 30 - ainoa mikä muuttuu on lähinnä proteiini eli joskus tsikkeniä, sikaa, nautaa, fisua tai rottaa.
Yksi asia on tullut havaittua näistä katukeittiöistä, joita tseffit kilvan kiittelevät, on hygieenisyys tai lähinnä sen puute - mihin myyjät tekevät tarpeensa. Ilmeisesti kadulle kuten Intiassa, jossa eräässä osavaltiossa kannustetaan ihmisiä tekemään tarpeensa baja-majoihin ihan maksamalle heille siitä. - tseffintsikkenidomskulla
tsiiinalaiset tseffit laittaa tsikkeniin ensin ruokatsoodaa, Tse mureuttaa huonommankin tsikkenin. Tsitten tsikkeni ruokaan voikin lisätä vielä ruokaan vaikkapa domskuja tseffien ohjeiden mukaan.......
- tsikkeni
Et tsilleen.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1192990Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen262408Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082036- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711378Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2601106- 621057
- 711054