Tykkään kovasti erilaisista kiinalaisista kanaruoista, iha perusjuttuja mitä ravintoloissa on. Mutta kovin usein en niistä pääse rahatilanteen takia nauttimaan. Nyt olen päättänyt opetella niitä itsekin kokkailemaan ja ihan perushelppoja juttuja. Mietin vain että miten ne ravintoloissa saavat siitä kanasta niin mehevää ja "kevyen" oloista. Itse kun kotona paistan niin on aina kuivahkoa ja tiiviimpää. Ja kun ohjeita olen selaillut niin monenlaisia eri öljyjä ja kastikkeita tarvitaan. Mitkähän olisi sellaiset pari tuotetta jolla pääsisi alkuun harjoittelussa :)
Kiinalaistaruokaa
6
93
Vastaukset
- nuinikkäseen
Ihan äkkäseen Google-haku
"Harjoittelu tekee mestarin"
http://www.finefoods.fi/ruokakulttuurit/kiina/
http://reseptitaivas.fi/reseptien-avainsanat/kiina/
http://www.kariniemen.fi/reseptit/resepti/kiinan-kanaa-wokissa/
http://keskustelu.suomi24.fi/t/1934181 - vokkaillen
- eiseniinvaikeaaole
Höyrytä tsikkeni ensin kypsäksi ja wokkaa väriä pintaan ihan loppuvaiheissa.
Wokin tulee olla hyvin kuuma ja kaiken valmisteltuina etukäteen, öljyä pannuun, kiinalainen kolminaisuus (chili, inkivääri,valkosipuli) pannulle,muut haluamasi kasvikset, huisin-soossia, riisi-etikkaa, soija-kastiketta, ehkä osteri-kastiketta, ehkä mustapapu-tahnaa, kypsennetty tsikkeni revittynä tai slaissattuna ja kuumenna minuutti pari, mutta älä anna palaa. Päälle vähän silputtua korianteria ja tuoretta chiliä slaissattuna, tarjoile hyvän riisin kera tai syö pelkästään. - etsilleenjatolleen
Muistaakseni erään tv-ohjelman mukaan perus-setti kiinalaiseen ruokaan on vaaleaa ja tummaa soija-kastiketta, riisiviini-etikkaa, hoisin-kastiketta, seesami-öljyä, maapähkinä-öljyä, kala- ja osteri-kastiketta ja shaoxing viiniä ja nämä kun yhdstää kiinalaiseen kolminaisuuteen eli chiliin, inkivääriin ja valkosipuliin niin pitäisi tulla jotain kinkkistä. Näiden lisäksi vielä kiinalaista viisimaustetta, jossa on tähti-anista, neilikkaa, kanelia, fenkolin siemeniä ja sichuan-pippuria.
Jotkut väittävät aasialaisen ruoan olevan simppeliä, mutta kun katsoo minkä katukeittiön tahansa ruoan ainesten määrää niin ehkä ajattelee toisin - simppelissäkin ruoassa on aineksia yli 20, joskus jopa yli 30 - ainoa mikä muuttuu on lähinnä proteiini eli joskus tsikkeniä, sikaa, nautaa, fisua tai rottaa.
Yksi asia on tullut havaittua näistä katukeittiöistä, joita tseffit kilvan kiittelevät, on hygieenisyys tai lähinnä sen puute - mihin myyjät tekevät tarpeensa. Ilmeisesti kadulle kuten Intiassa, jossa eräässä osavaltiossa kannustetaan ihmisiä tekemään tarpeensa baja-majoihin ihan maksamalle heille siitä. - tseffintsikkenidomskulla
tsiiinalaiset tseffit laittaa tsikkeniin ensin ruokatsoodaa, Tse mureuttaa huonommankin tsikkenin. Tsitten tsikkeni ruokaan voikin lisätä vielä ruokaan vaikkapa domskuja tseffien ohjeiden mukaan.......
- tsikkeni
Et tsilleen.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 372363
- 561352
- 841313
Mies mä oon ihan helppo
Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...361276- 631191
Mies olen aika erakko nykyään
Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä39914Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?
Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.122798- 31751
Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas
Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi23606Skenaario
Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan58586