Juusto täytteiden alla

hassutapa

Käytiin äsken uudessa pitseeriassa ja ensin ihmeteltiin onko juusto jäänyt kokonaan pois, mutta se olikin laitettu täytteiden alle. Olipa erikoinen ratkaisu, mutta kyllä lätty muuten oli ihan syötävä. Lieneekö mennyt sitten vahingossa, kun yleensähän pitsan kypsyyden näkee nimenomaan sen pinnalla olevan juuston ruskistumisesta.

12

967

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsiissiäbrunena

      Nykyään juusto laitetaan täytteiden alle eikä päälle ihan tseffien suositusten mukaan - näin nykyään mennään vaikka itsekin kaipaan ruskistunutta juustoa ja sen makua.

    • TuomasAH

      Ainahan juusto on ollut alimmaisena.
      Pizzan kypsyys katsotaan aina pohjasta. Tarvittaessa pizza peitetään foliolla ettei täytteet pala pohjan kypsennyksen aikana.
      Koska suomalaiset ovat oppineet syömään raakaa pizzaa ne äitien tekemät pizzat katsotaan juustosta.

    • pitsaanaamaan

      on kyllä aika omituista. itsekin aina pizzaa tehdessä laitan pizzaraasteen päällimmäiseksi, siintä näkee kun ruskistuu niin on kypsää! pitsapaikoissakin yleensä juusto päällä ja täytteet sen alla.

      • ristojarane

        Yhtään pakastepitsaa en ole nähnyt, jossa juustoraaste olisi alimmaisena. Mahtaako sellaisia olla? Itselläni on kokemusta vain grandiosasta, dr.ötekkeristä ja pirkka-tuotteista.


    • Bipolo

      Juuston paikka riippuu täytteestä. Jos vaikkapa täytteenä on pekonia tai salami, tulee juusto niiden alle, sillä ideana on, että ko. täytteisiin tulee rapeutta. Jos juuston laittaa päälle tuloksena on pekoni tai salami, joka on verrattavissa märkään tiskisieneen. Sitten on taas täytteitä, joiden ei halutakaan kuivuvan ja ne laitetaan juuston alle.

    • näinsevaanonn

      Pizzaan laitetaan AINA juusto päällimäiseksi! Näin tehdään myös asiantuntevissa pizzerioissa. Katsokaapa vaikka. Juustoa ei tarvitse edes paljon, ripaus edamia riittää.

      • tsipadui

        Urpo


      • pizzamään

        Juusto jos on päällä, sitä kutsutaan lämpimäksi voileiväksi, erotuksena pizzaan, joka paistetaan pohjasta päin, juuston ollessa muun täytteiden (jos nyt niitä on pakko laittaa) alla.

        Margarita on pizza aidoimmillaan.


      • tarkka_juustosta

        Edam juustona on täysin väärä valinta. Kuten myös emmentalit, oltermannit ja turunmaat, valmiista pizzaraasteista puhumattakaan.


    • ponappetiitti

      Pitsa on pitsa on pitsa - mikä sitten onkaan se oikea pitsa - onko se se tiukan määritelmän mukainen napolilainen vaiko roomalainen, milanolainen tai jopa chigacolainen paksuine pohjineen?

      Itse tein viime viikolla paksupohjaisen pitsan kasvis- ja juustotäytteillä. Kastikkeen tein itse keittäen säilyketomaatteja mausteiden, sipulin, valkosipulin ja yrttien kera ja annoin jäähtyä.

      Tein 3 desin taikinan eli 3 desiä vettä lämmitettynä, pari ruokalusikallista oliiviöljyä sekaan, kuivahiivaa jauhoihin sekoitettuna. vähän suolaa ja sokeria, jauhoja sopiva määrä veteen sekoittaen ja lopuksi vaivaten kunnes taikina on koostumukseltaan sopiva ja kulhosta irtoava.

      Taikina syrjään kohoamaan puoleksi tunniksi tai jääkaappiin jenkkiläiseen malliin muutamaksi tunniksi hitaaseen kohoamiseen - jotkut hihistit pitävät taikinan alhaisessa lämmössä jopa vuorokauden.

      Kohoamisen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muotoillaan halutun muotoiseksi ja annetaan kohota puoli tuntia ennen kastikkeen ja täytteiden laittoa. Uunin voi samalla laittaa 225 asteeseen lämpiämään.

      Kun pitsa on saanut kohota hieman lämpimässä paikassa voi levittää aikaisemmin valmistetun ja jäähtyneen kastikkeen sen pinnalle, vähän parmesaania raastettuna, kuumuudelle herkät kasvikset kuten itselläni kevätsipulit, mozzarella viipaleita päälle, olivihake (kivellisistä olliveista irrotettu liha) ja lopulta kypsennystä vaativat kasvikset päälle kuten itselläni paprikan palat.

      Ja eikun uuniin leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä - mitään pitsakiveä ei tarvitse vaan pohjasta tulee rapsakka ilman sitäkin. Aikaa noin 15 minsaa 225 asteisessa uunissa ja herkku on valmis - toki pinnan ruskistumista tulee vahtia ja kun myös sisin juusto kuplii ja pinta on kauniin ruskea niin lätty on valmis.

    • asiakasfobia

      mitä vitun väliä sillä on??? jos asiakas tuo pizzan takaisin jossa juusto on alimmaisena niin saa kyllä painua vittu muualle syömää.maksakoon pizzan ja nakkaan pizzan perässä saatana !!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe