SITRUUNAKYPSENNETTY RAPARPERILOHI

PemttiOskarioasaa

Tässä reseptissä kala kypsyy happojen avulla. Sitruunan ja raparperin ansiosta. Terveysihmiset kertovat, että meidän on hyvä syödä välillä hapekasta ruokaa. Suolet tykkää kuulemma siitä. Sanoo suu mitä tahansa.

250 g lohta tai muuta kalan fileetä
Yksi pienehkö raparperin varsi
Persiljaa
Ruohosipulia
2 sitruunaa
Merisuolaa
Mustapippuria

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Siika, hauki ja kuhakin käyvät. Kuori pieni raparperin varsi ja kuutio myös se. Pilko oikein pieneksi persilja ja ruohosipuli ja sekoita kalan ja raparperin joukkoon. Lisää makusi mukaan merisuolaa ja mustapippuria rouheena. Raasta vielä yhden sitruunan kuori joukkoon. Lopuksi purista kahden sitruunan mehu mukaan ja sekoita.

Hapot kypsyttävät herkun äkäisesti. Puolen tunnin kuluttua se on jo valmista. Ei kylläkään kestä kovin kauaa jääkaapissa. Ei ainakaan, jos sen syö. Erinomaista varrasleivän tai näkkileivän päällä. Ruisleipäkin käy, mutta vehnänen ei minun suussani toiminut. Tässä täytteessä on potkua. Niin pitää olla leivässäkin. Voita ei välttämättä tarvita.

5

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiukkaseripuloi

      Ihmiset eivät vain ymmärrä raa'an kalan vaaroja - hedelmien hapot eivät vain riitä tuhoamaan loisia vaikka saavatkin fisun lihan kypsän näköiseksi - osoituksena tästä on aasialaisten taudit raa'an fisun syönnistä eikä finski opi asiasta mitään vaan jatkaa kulinaarisella linjallaan - kaikki fisut tulisi joko pakastaa 24 tuntia tai kypsentää hyvin ennen nauttimista - näin mahdolliset haitakkeet eivät haita fisun nauttimisen jälkeen.

      Salmonella, listeria,,e-kolit jne... tuhoutuvat 74 asteessa tai kuumemmassa eli ruokaa ei kannata tarjota raakana jossei sitten halua tartuttaa naapuriaan.

      • toksoplasmoosi

        Oliko se Vietnamissa tai Indonesiassa, jossa viranomaiset opettivat ja kehottivat kansalaisiaan kypsentämään fisunsa hyvin ennen nauttimista. Paikalliset syövät raakaa kalaa perinteisesti ja sairastuvat myös hyvin usein maksasyöpään, jota paikallisen fisun loiset ihmisille aiheuttavat pesiytyessään maksaan aiheuttaen pitkäaikaisen tulehduksen, joka muuttaa kudoksen rakennetta.

        No jengi haluaa elää vaarallisesti ja varsinkin tseffit haluavat kaiken mahdollisimman raakana - sikaakin suositellaan syötäväksi punertavana. No sveduthan kunnostautuivat tässä aikoinaan - värjäsivät sianlihaa punaiseksi ja myivät sitä nautana ravintoloille. Kyllähän tseffit tiesivät mistä oli kyse, mutta kun halvalla sai.

        Riistaakin nautitaan aina verisenä vaikka kukaan ei tiedä miten elukka on elänyt ja missä, mitä syönyt ja mitä loisia sen lihasta löytyykään.

        Kiinalaisethan laittoivat vielä sveduja paremmaksi myymällä 30-40 vuotta vanhaa lihaa ravintoloille ja kaikki tseffit käyvät tekemässä ohjelmiaan katukeittiöiden "herkuista" - nuollen "autenttisen maun" sormistaan naama hymyssä - että silleen.

        Muutenkin näiden katukeittiöiden "aidon maun" ihannointi ihmetyttää - hygieniahan ei missään nimessä voi olla oikeastaan millään tasolla.

        Intiassakin ripuloidaan paljon huonon hygienian takia vaikka luulisi heidän olevan suht' immuuneja useimmille pöpöille - jopa niin paljon, että Intialainen kaupunki maksaa ihmisille julkisten käymälöiden käytöstä kaduille ulostamisen sijaan.

        Joten järki käteen tämän urheilemisen sijaan.


    • BLOODisLIFE

      Raparperi sisältää oksaalihappoa niin laittaisit myös maitoa tai kermaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe