SITRUUNAKYPSENNETTY RAPARPERILOHI

PemttiOskarioasaa

Tässä reseptissä kala kypsyy happojen avulla. Sitruunan ja raparperin ansiosta. Terveysihmiset kertovat, että meidän on hyvä syödä välillä hapekasta ruokaa. Suolet tykkää kuulemma siitä. Sanoo suu mitä tahansa.

250 g lohta tai muuta kalan fileetä
Yksi pienehkö raparperin varsi
Persiljaa
Ruohosipulia
2 sitruunaa
Merisuolaa
Mustapippuria

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Siika, hauki ja kuhakin käyvät. Kuori pieni raparperin varsi ja kuutio myös se. Pilko oikein pieneksi persilja ja ruohosipuli ja sekoita kalan ja raparperin joukkoon. Lisää makusi mukaan merisuolaa ja mustapippuria rouheena. Raasta vielä yhden sitruunan kuori joukkoon. Lopuksi purista kahden sitruunan mehu mukaan ja sekoita.

Hapot kypsyttävät herkun äkäisesti. Puolen tunnin kuluttua se on jo valmista. Ei kylläkään kestä kovin kauaa jääkaapissa. Ei ainakaan, jos sen syö. Erinomaista varrasleivän tai näkkileivän päällä. Ruisleipäkin käy, mutta vehnänen ei minun suussani toiminut. Tässä täytteessä on potkua. Niin pitää olla leivässäkin. Voita ei välttämättä tarvita.

5

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiukkaseripuloi

      Ihmiset eivät vain ymmärrä raa'an kalan vaaroja - hedelmien hapot eivät vain riitä tuhoamaan loisia vaikka saavatkin fisun lihan kypsän näköiseksi - osoituksena tästä on aasialaisten taudit raa'an fisun syönnistä eikä finski opi asiasta mitään vaan jatkaa kulinaarisella linjallaan - kaikki fisut tulisi joko pakastaa 24 tuntia tai kypsentää hyvin ennen nauttimista - näin mahdolliset haitakkeet eivät haita fisun nauttimisen jälkeen.

      Salmonella, listeria,,e-kolit jne... tuhoutuvat 74 asteessa tai kuumemmassa eli ruokaa ei kannata tarjota raakana jossei sitten halua tartuttaa naapuriaan.

      • toksoplasmoosi

        Oliko se Vietnamissa tai Indonesiassa, jossa viranomaiset opettivat ja kehottivat kansalaisiaan kypsentämään fisunsa hyvin ennen nauttimista. Paikalliset syövät raakaa kalaa perinteisesti ja sairastuvat myös hyvin usein maksasyöpään, jota paikallisen fisun loiset ihmisille aiheuttavat pesiytyessään maksaan aiheuttaen pitkäaikaisen tulehduksen, joka muuttaa kudoksen rakennetta.

        No jengi haluaa elää vaarallisesti ja varsinkin tseffit haluavat kaiken mahdollisimman raakana - sikaakin suositellaan syötäväksi punertavana. No sveduthan kunnostautuivat tässä aikoinaan - värjäsivät sianlihaa punaiseksi ja myivät sitä nautana ravintoloille. Kyllähän tseffit tiesivät mistä oli kyse, mutta kun halvalla sai.

        Riistaakin nautitaan aina verisenä vaikka kukaan ei tiedä miten elukka on elänyt ja missä, mitä syönyt ja mitä loisia sen lihasta löytyykään.

        Kiinalaisethan laittoivat vielä sveduja paremmaksi myymällä 30-40 vuotta vanhaa lihaa ravintoloille ja kaikki tseffit käyvät tekemässä ohjelmiaan katukeittiöiden "herkuista" - nuollen "autenttisen maun" sormistaan naama hymyssä - että silleen.

        Muutenkin näiden katukeittiöiden "aidon maun" ihannointi ihmetyttää - hygieniahan ei missään nimessä voi olla oikeastaan millään tasolla.

        Intiassakin ripuloidaan paljon huonon hygienian takia vaikka luulisi heidän olevan suht' immuuneja useimmille pöpöille - jopa niin paljon, että Intialainen kaupunki maksaa ihmisille julkisten käymälöiden käytöstä kaduille ulostamisen sijaan.

        Joten järki käteen tämän urheilemisen sijaan.


    • BLOODisLIFE

      Raparperi sisältää oksaalihappoa niin laittaisit myös maitoa tai kermaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      152
      6409
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3868
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1995
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1488
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe