Ohje on kirjasta Mitä minä syön. Katso tilaus
2 l perunoita
1 1/2 l vettä
1 tl suolaa
1 - 2 dl ohrajauhoja
Keitä kuoritut perunat pehmeiksi. Kaada vesi talteen ja murskaa perunat purtsalla. Sekoita vesi soseeseen ja kiehauta sose. Sirottele jauhot soseeseen ja vatkaa massaa tukevalla vispilällä tai härkimellä. Keitä puuroa hiljalleen kymmenen minuuttia pohjaa pitkin sekoittaen. Vatkaaminen tekee puurosta kiiltävän ja maukkaamman. Pane puuro 100-asteiseen uunin kahdeksi tunniksi. Peitä kattila kannella.
Ensimmäinen lautasellinen syödään kiikalalaiseen tapaan maidon ja voisilmän kanssa.
Toinen lautasellinen karjalaisittain mehukeiton tai marjojen kanssa.
Seuraavana päivänä herkutellaan paistetulla perunapuurolla. Ruskea pastanttipuuron pinta on todella maukasta. Puuron kyytipojaksi sopii esimerkiksi sokeroitu puolukkahillo.
Inkoon eli Pastanttipuuro
4
1734
Vastaukset
- adalmii
Muistan äitini tehneen erilaisia puuroja, perunoista, lantuista ja porkkanoista. Myös erilaisia vellejä. Itse en ole niitä tehnyt, mutta tekisi mieli kokeilla.
Jos jollakin on näitä perinneruuan reseptejä, olisin kiitollinen.- puuroUlla
On kerätty tiedto suomalainen perinne ruokamaakunnittain -sieltä voi nappailla.
Itse olen mukaellut nk makkarajuureksi röi myydään sjuureksia makkarapötköissä. Niistä sitten sosekeitto -tietty, mutta olen tehnyt Ouljonki kasvisliemeen niistä osan ja saostanut http://www.tiinaojala.fi/tietonurkka/gluteenittomat-viljat
Toki suomalainen tuore ohra sopii mainosti.
En ole perso voileivälle, joten puuro sopii vallan mainiosti kunnon aamupalaksi Mausta yrteillä tms
Ideaa lantusta
http://kysymammalta.blogspot.fi/2010/02/lanttu-mita-ruokaa-siita-saa.html
Nyt on toreilla ihana naurista -lapsena tehtiin jältää eli raastettiin
http://www.ruokala.net/reseptit/nauris
saati sitten porkkanaa
http://www.ruokala.net/reseptit/porkkana
entäs punajuuri
http://www.ruokala.net/reseptit/punajuuri
ja kaikki keitot voi soseuttaa ja suurustaa em jauhoilla ,silloin on puuro valmis.
- sosepötköyrtit
http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=1125
http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-juuressose-500g/
myös bataatti, porkkana, lanttu, punajuuri -versiot .Tais olla hernesoppakin
( en tutkaillut, oliko lihaa) ja siitäpä voi mukaella talkkunalla puuron.
Ja jos lihaa syö, ei ne siis este. vt Ahvenanmaan pannukakku
http://www.kitchenaid.fi/studio-gourmet/makuja/herneet
http://www.ruokamenot.fi/uutiset/ruokatietoa/310-nain-maustat-yrteilla
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 352156
- 841283
- 561258
Mies mä oon ihan helppo
Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...321172- 631151
Mies olen aika erakko nykyään
Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä39864Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?
Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.122749- 27694
Skenaario
Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan55555Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas
Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi20541