Laskisoohshi !

Voi jumankavita !! Nice !
Ilmoita


Perinteinen läskisoosi tehtiin sianläskistä. Siassa oli silloin läskiä 3-5 cm:n paksuisesti.
Nykyisin teen läskisoosin vähemmän rasvaisesta possunkyljestä. Meidän perheen herkkuruoka.
Jep....
Ilmoita
Tein vanhan liiton vesisoosia eli paistoin sipulia ja käristin sianlihasiivuja melko ruskeaksi paistinpannussa, lisäsin pannuun vettä sekä palan lihaliemikutiota sekä kokonaisia mustapippureita. Annoin lihansiivujen hautua melkein 3 varttia hiljalleen, aina välillä vettä tarpeen mukaan lisäten. Tarjosin sitä tuttavalleni perunamuusin ja etikkakurkkuviipaleiden kanssa ja hän ihastui siihen ihmetellen että miten joku näin yksinkertainen ruoka voi olla näin hyvää.
4 VASTAUSTA:
Eli et sitten osannut tai halunnut tehdä suomalaista ruskeaa kastiketta vaan tarjosit lihaliemellä maustettua laihaa kastiketta ymmärtääkseni onnettomasti tehdyn peruna-muussin kera.

Miten ihmeessä edes kehtaat kirjoitta tälle palstalle.

Aito läski-soossihan tehdään ensin ruskistamalla sika ja sipuli, nostamalla ne syrjään, paistamalla niiden rasvassa muutama ruokalusikallinen jauhoa ja kunnes tumman ruskeita niin vettä päälle kunnes kastike on riittävän tiheä, aiemmin paistetut sekaan ja antaa muhia 10-15 minuuttia ja se on siinä.
Läskisoosi ja vesisoosi ovat kaksi eri ruokalajis. Toisessa jauhoja goisedda ei. Besservisser voi ehkä huomata jos ajattelee ja lukee.
Et sitten osannut lukea ja ajatella kirjoittaessasi - juuri kritisoin tyyppiä vesisoosin teosst, joka ei ainakaan minun ymmärrykseeni mahdu eli miten joku voikin tehdä mautonta, ohutta täyteläisen, paksun soossin sijaan - ei vaan jummarra!
Tuota kutsutaan Tirripaistiksi, lisukkeena kuorineen keitettyjä perunoita ja tummaa leipää ja voita.
+Lisää kommentti
Tirripaistia oli tuo meilläpäin tuollalailla tehtynä. Läskisoosissa oli aina ruskistettuja jauhoja. Kaikki tosi ruskeaksi ruskitetaan ja annetaan hautua tosi kauan. Nimenomaan haudutus kummassakin soossissa tekee sen mahtavan maun.
2 VASTAUSTA:
Meillä silleen että sian kylkisiivut valurautapannuun tirisemään, läski saa ruskistua. Pannulta pois ja samaan rasvaan vehnäjauhot jotka pitää hämmennellä ruskeiksi. Sitten vettä päälle, suurustus ja kylkisiivut takasin hautumaan. Suolaa ja pippuria mausteeksi. Voi laittaa laakerinlehdenkin. Pannu saa olla hella miedolla lämmöllä vajaan tunnin. Siinä välissä ehtii kuorimaan perunat tai keittää ne kuorineen, kumminko vaan. tai tehdä niistä muussin.
Jos tekee muussin niin punaista maitoa, suolaa ja voita siihen.
Ja taas reki liikkuu.
Sinulla oon prioriteetit kohdillaan eli simppeli on se maku, jota tseffit haluaa saada ruokiinsa, mutta eivät vain onnistu.

Olen aina kansanmaun kannalla- se mikä toimii suurimmalle osalle kansaa sen on pakko olla hyvää.
+Lisää kommentti
Minä tykkään enemmän läskisoosista jossa sianihraa on puolet ja toinen puoli rasvasta on voita. Makuasioita.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Laskisoohshi !

Voi jumankavita !! Nice !

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta