Kepakoiden itseteko

ainesosahakusessa

Mitä jauhelihakepakkotaikinaan pitäisi laittaa, että taikinan saisi pysymään tikussa? Pelkkä jauheliha murenee liian helposti.

6

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kepa_kolle

      Wotkins
      Kebabliha 6 kg, 15 kg ja 25 kg (tuorepakaste)
      Kebab lastu

      Lidl ohje Manselaisittain

      • puutikku_kamaa

        Kepakoihin voi askarrella makuaineeksi mitä mieleen juolahtaa. Jauhelihaa voi varata henkeä kohti esim. 100–200 grammaa, ja jauhelihan joukkoon voi sekoittaa esimerkiksi pieneksi pilkottua fetaa tai miksei mahdollisesti muitakin juustoja. Mausteitakin voi laittaa mielensä mukaan, suolaa tietenkään unohtamatta. Omissa kepakoissamme oli pieneksi pilkottua tomaattia ja valmista Holey Smoke -maustesekoitusta, jossa on mukana muun muassa korianterin siemeniä, juustokuminaa, inkivääriä ja chiliä. Kepakkoseos muovaillaan puisten grillivartaiden ympärille. Vartaita kannattaa kai liotella vedessä etukäteen vähän aikaa, etenkin jos meinaa hiilillä grillata. Sitten vaan paistopuuhiin. 10-15 minuutissa pitäisi tulla valmista, mutta aika riippuu tietenkin kepakoiden paksuudesta sun muista seikoista.

        Tomaattiset kepakot suorastaan vaativat seurakseen paholaisen hilloa, joka onnistui yli odotusten. Chilin maku sointui mahtavan hyvin yhteen kirpeänmakean tomaattihillon kanssa:


    • Jauhelihataikina, joka pysyy tikun ympätillä vaatii rasvaa, jauhoja tai munaa sidosaineekseen. Turkissa, mistä kebabit tulevat, tehdään kebabit yksinkertaisesti lisäämällä (lampaan)jauhelihan - per 1 kg - joukkoon 4 rkl jauhoja ja yksi muna. Tietysti lisätään tavalliset mausteet: sipuli (raastettuna), korianteri, chilijauhe, kardemumma, pippuri, suola jne. Joskus käytetään myös maitojauhetta pari ruokalusikallista sitomaan kuiva-aineita. Kaikki tuotteet käytetään jauhettuna - ei mitään veitsellä hakattuja paloja tomaattia tai fetaa, jotka murentavat taikinan.

      • kokemustaon

        Jauhelihaa tulee vaivata tasaiseksi massaksi eikä pyörittää tikun ympärille suoraan paketista eli vaivaa jauhelihaa kuin taikinaa jonkun aikaa mausteineen eikä mitään jauhoja tai kananmunaa tarvita.


    • eyjjm

      Voi myöskin kypsentää isomman erän uunissa , pakastaa , ja ottaa tarvittavan määrän grilliin lämpiämään .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe