Miten tehdään kinuskia?

Kinuskia

Tietääkö kukaan, jos niin voisiko joku kertoa miten tehdään kinuskia?
Muistan joskus ennen vanhaan kun joskus sai uunin pellille tehtyä kinuskia. Se oli kovaa ja siitä lohkottiin paloja. Miten kinuskin saa kovaksi?
Oliskos jollakulla vinkkejä, reseptiä yms. Kiitos jo etukäteen!

11

11393

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myy

      2dl kermaa
      2dl hienoa sokeria tai fariinisokeria (tai vaikka puolet ja puolet kumpaakin)

      Keitellään miedolla lämmöllä niin kauan, että tiputtaessa hivenen seosta jääkylmään veteen kinuski jämähtää vedessä "paakuksi". Mitä kauemmin keittää, sitä kovempaa tulee. Mutta ei saa polttaa pohjaan...heh

    • PIIA

      2dl kermaa
      1dl fariinisokeria
      lisäksi voit laittaa sekaan esim, pähkinä tai mantelirouhetta, keitä niin kauan että seos sakenee, ota lusikalla tippa ja pistä kylmään veteen , jos kovettuu niin kinuski on valmista,
      kinuskin kovuus on siittä kiinni kuinka kauan sitä keittää. kun on mielestäsi sopivaa niin kaada voidellun talouspaperin päälle ja anna jäähtyä ja leikkaa sopivaksi paloiksi.

      • häh?

        Voidellun talouspaperin päälle???


      • piia
        häh? kirjoitti:

        Voidellun talouspaperin päälle???

        leivinpaperin päälle tietysti, joskus tuo ajatuskyky saattaa pätkiä..


    • ,,,,

      kinuskin ohje: n. 100g margariinia, n. 4 dl maitoa (kevyt) ja n. 3 dl sokeria. sulata rasva kattilassa ja lisää maito ja sokeri, alenna lämpöä niin että seos hiljalleen kiehuu. sekoita alussa reilusti ettei kärähdä pohjaan, suosittelen teflon-kattilaa. kinuskia saa tällä ohjeella keitellä aika kauan ennen kuin käy sakenemaan --> tunti menee aika varmasti.. kun väri alkaa tummua ja seos paksuuntua sekoittele useammin ja kun näyttää hyvältä ja karamellin ruskealta kaada voidellulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. mitä enemmän sekoitat kiehuvaa seosta sen kovempaa kinuskista tulee, jäähtyneestä kinuskista saa kyllä lohkottua palasia, mutta sitä voi tietenkin leikellä myös lämpimänä .

      • M.K.

        Miksi mä en ole koskaan (siis 2-3kertaan) saanut toffeeta/kinuskia kovettumaan? Joskus muistan keittäneeni jopa 2 tuntia ja eikä mitään tapahtunut. Mistä se voi johtua?! Reseptiäkin olen vaihdellut, eli siis tuskin siitä johtuu. Voiko keittämislämpötilalla, hyla-tuotteiden käytöllä tai jollain vastaavalla olla merkitystä?!?!


      • Kokki
        M.K. kirjoitti:

        Miksi mä en ole koskaan (siis 2-3kertaan) saanut toffeeta/kinuskia kovettumaan? Joskus muistan keittäneeni jopa 2 tuntia ja eikä mitään tapahtunut. Mistä se voi johtua?! Reseptiäkin olen vaihdellut, eli siis tuskin siitä johtuu. Voiko keittämislämpötilalla, hyla-tuotteiden käytöllä tai jollain vastaavalla olla merkitystä?!?!

        Et ole keittänyt tarpeeksi sokeriseksikinuskiasi. Ns.hard crack-kovuus alkaa kun siirappisi on kiehunut yli 138C. Tämän voi todeta paitsi mittarilla myös kastamalla etusormesi ja peukalosi kylmään veteen ja samantien kastamalla ne siirappiisi ja sitten takaisin nopeasti kylmään veteen. Sormiesi välissä tulisi olla nyt kova sokeripallo. Ole ripea niin eivät sormetkaan pala.


    • anonyymi 19

      Kauanko kinuskin keittämisessä kestää ?

    • apilaapina

      Kinuskia voi tehä aika monella tapaa, voi käyttää voita, fariini sokeria, siirappia, kermaa, kondensoitua maitoa...ei keittämisessä mee kauan, sen pitää alkaa kupliin ja koko ajan pitää sekoittaa. Netistä löytyy kyllä hirveesti ohjeita. Tietääkö kukaan mistä saa hesen kinuski kastiketta tai ravintoiliden, maailman parasta maistamaani! Oispa töissä tukussa tai ravintolassa...

    • kiki

      lol

      • ompahasua

        Hauskaa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pystyisitkö pitämään

      Näppejä erossa jos tulisi siihen tilaisuus
      Ikävä
      91
      8485
    2. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      97
      8133
    3. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      173
      6190
    4. Oikeistolainen luki Med mod att leda : en biografi

      ...ei tykänny Sanna Marinista
      Maailman menoa
      14
      5653
    5. Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?

      Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist
      Ikävä
      58
      5248
    6. En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä

      Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛
      Ikävä
      23
      4285
    7. Onnettomuus

      Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?
      Kuhmo
      5
      4100
    8. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      38
      4053
    9. Tuntuuko ettet tiedä

      Enää miten toimia mun suhteen. Kun en taida tietää itsekään
      Ikävä
      37
      3849
    10. Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"

      Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..
      Maailman menoa
      62
      3720
    Aihe