Kolme kysymystä:
1) onessako vuorokaudessa lasimestarin silli kypsyy parhaimmilleen?
2) kauanko lasimestarin silli säilyy? Voinko esimerkiksi tehdä lasimestarin sillin jo sunnuntaina valmiiksi ja luottaa siihen, että se on hyvää vielä joulun jälkeiselläkin viikolla?
3)Kauanko punaviinisilli säilyy (matjessilliä punaviinimarinadissa)?
Vastauksistanne jo etukäteen kiitollisena,
Kaisa-lotta
Sillien valmistumisaika ja säilyvyys
Kaisa-Llotta
2
5558
Vastaukset
- Erämies!
1) pari vrk
2) noin 2 viikkoa, etikkapitoisuudesta ja jääkaapin lämpötilasta riippuen, joulun yli säilyy kyllä mutta uudeksi vuodeksi tekisin jo uuden satsin.
3)ei omaa kokemusta mutta luultavasti noin viikon jääkaapissa. Jos ei ole etikkaa niin huonommin kuin esim. lasimestarin silli.
Etikka ja kova suola lisää säilyvyyttä mutta maku on parempi jos niitä on vähemmän. Jääkaapin lämpötilaa kannattaa seurata mittarilla. Monet jääkaapit on 7-8 asteisia kun pitäisi olla 4-5 astetta. Kalatuotteet säilyisi parhaiten 2-3 asteen lämmössä.- Kaisa-Lotta
:) :) :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alahan tulla paikkaamaan tekojas
Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.315776- 363791
Onko kenellekään muulle käynyt niin
Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk1833323- 122758
- 292222
- 122167
- 1621906
- 181505
- 1051362
- 251233