Kolme kysymystä:
1) onessako vuorokaudessa lasimestarin silli kypsyy parhaimmilleen?
2) kauanko lasimestarin silli säilyy? Voinko esimerkiksi tehdä lasimestarin sillin jo sunnuntaina valmiiksi ja luottaa siihen, että se on hyvää vielä joulun jälkeiselläkin viikolla?
3)Kauanko punaviinisilli säilyy (matjessilliä punaviinimarinadissa)?
Vastauksistanne jo etukäteen kiitollisena,
Kaisa-lotta
Sillien valmistumisaika ja säilyvyys
Kaisa-Llotta
2
5632
Vastaukset
- Erämies!
1) pari vrk
2) noin 2 viikkoa, etikkapitoisuudesta ja jääkaapin lämpötilasta riippuen, joulun yli säilyy kyllä mutta uudeksi vuodeksi tekisin jo uuden satsin.
3)ei omaa kokemusta mutta luultavasti noin viikon jääkaapissa. Jos ei ole etikkaa niin huonommin kuin esim. lasimestarin silli.
Etikka ja kova suola lisää säilyvyyttä mutta maku on parempi jos niitä on vähemmän. Jääkaapin lämpötilaa kannattaa seurata mittarilla. Monet jääkaapit on 7-8 asteisia kun pitäisi olla 4-5 astetta. Kalatuotteet säilyisi parhaiten 2-3 asteen lämmössä.- Kaisa-Lotta
:) :) :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta613131Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433077- 422427
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa952112- 311893
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271780- 481606
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä841387- 391290
- 811122