Hyvä proteiini-aamianien?

proteiini_aamiainen

Olen hakemassa ideoita helppoon ja nopeaan proteiiniptoiseen aamiaiseen, joka ei myöskään aiheuttaisi suuremmin tiskaushommia ;-)

Olen pitkään aloittanut aamun mahhdollismman naturaaleilla lisäsokeritomilla mixt-mysleillä ja rasvattomalla maidolla ja hedelmä seuraksi, usein mandariini tai appelsiini. Eli ei 'hurjasti' vaihtelua :/

Nyttemmin olen laittanut 1/2 myslejä ja toisen puolen koostuen soijarouheesta ( ei liene ideaali prosessointinsa vuoksi), seesamin rikotuista siemenistä, pellavansiemenistä, hampunsiemenistä, sekä noin teelusikallinen tai puolitoista 100%:sta bio-cocos-jauhetta, joka on hyvä antioksidantti.

Maidon amiaisella olen nyt kokeeksi korvannut soijamaidolla, jota on kalsiumilla ja vitamiineilla vahvistettu.

Mutta, nyt olisi haussa jokin proteiinipitoinen aamiasvaihtoehto ja vasataavaa välipalaksi. Kalsiumiakin tulisi saada riittävästi.

"Ihmisen elimistö ei kykene varastoimaan proteiineja hyvin, vaan se voi hyödyntää kerrallaan vain 20–40 grammaa proteiinia, ja ylimäärä hapetetaan energiaksi."

- https://fi.wikipedia.org/wiki/Proteiini

"Proteiinin normaalitarve on noin 1,1-1,3 grammaa ihannepainokiloa kohden päivässä eli noin 10–20 % kokonais-energiasaannista."

- http://www.valio.fi/ammattilaiset/ravitsemus_ja_terveys/proteiini/

"Proteiinia joka aterialle"

- http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/laihdutus/proteiinia_joka_aterialle

"Proteiineja sopivasti"

- http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/proteiineja_sopivasti

Ala olevat itsessään ihan hyvät vinkit koen osin hankaliksi toteuttaa.

"Proteiinipitoinen aamupala, smoothiereseptejä ja muita sekalaisia vinkkejä"

- http://kaisajaakkola.com/2013/09/proteiinipitoinen-aamupala-smoothieresepteja/

Ps. Kaikista näistä ravitsemusasioista lukiessa jossakin vaiheessa tuntuu, että menee pakka sekaisin ja kokonaisuus hämärtyy sen suhteen, miten saisi koostettua ja toteutettua terveellisen päivä- ja viikkotason menun, joka olisi vielä helppo ja nopea toteuttaa ilman liian pitkiä kokkailuja.

Sitten tulisi myös valita ne hyvät hiilarit huonompien sijaan jne.

"Suosi hyviä hiilihydraatteja"

- http://kuntoplus.fi/terveellinen-ravitsemus/suosi-hyvia-hiilihydraatteja

- http://kirsinkuntopiiri.fitfashion.fi/2011/05/23/hyvat-pahat-hiilarit/

Unohtamatta haastetta hyvästä ruokatarvikkeiden kierrosta, ettei osa ehtisi jo pilaantua, samalla kun jääkaapin sisällön tulisi olla monipuolinen.

Muutenkaan en suuresti rakasta ruokaostoksilla käyntiä ja tuotevalintoja, sillä niitä etikettejäkin tulisi jaksaa tähystellä. Argh, ehkä toisille helpompaa ;-)

12

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pientäälyäpeliin

      Teeppä munakokkeli kokojyväpaahtoleipien kera niin siinä sinulla on proteiinipitoinen aamiainen kuitujen kera - ainakin minulle maistuisi, mutta tuskin ituhipeille, sillä sehän on ihan liikaa rasvaista eikä sisällä mitään trendikästä ravintoainetta.

      Ei edes tarvitse ihmetellä vaan on ravitsevaa ja hyvää - toinen hyvä aamiainen on kokojyväleipä juustolla päällystettynä, vähän kurkkua ja domskua päälle teen kanssa nieltynä ja päälle maun mukainen jugurtti - tuskin kukaan voi sanoa sitä epäterveelliseksi jos ei sitten jugurtin sokereita ala ynnäämään ja samalla nää ituhipit unohtavat marjojen luontaisen sokerin, joka siis on sokeria vaikka kuinka yrittäisi kääntää toisin.

      Esim. mustikka sisältää 60 prosenttia sokereita eli kuinka kevyttä se onkaan syödessä - toki mustikan muut terveyshyödyt kompensoivat sokerien haitat.

      • proteiini_aamiainen

        Anteeksi, mutta en lainkaan ymmärrä tuota itseesi nähden eri tavoin ajattelevien ja ruokaleviin kohdistuvaa lapsellisen ahdasmielistä provosointia ja nimittelyä, jolla ei myöskään ole mitään tekemistä avuksen kanssa.

        Toisekseen, osaava ja hyvin ravintokokonaisuutensa koostava vihannessyöjä tai 'paatunut' vega syö todellisuudessa erittäin terveellisesti.

        Ainoa miinus veegoille tulee siitä, että _ainakin osa_ heistä on suorastaan fanaattis-ideologisia, mutta sekään ei kuitenkaan liudenna hyvin toteutetun veegauden kokonais-terveellisyyttä.

        - ->

        Sitten itse asiaan.

        Leipä olisi oikeastaan hyvä tehdä itse ja viskata sekaan erilaisia terveellisiä jyviä ja pähkinöitäkin vaikka mixerin kautta.

        Mitä sokeriin tulee, niin mieluummin hedelmistä ja marjoista joista saa sitten sen kaiken muun 'terveyspommin' ja ovat lisäksi silmänherkkua, sekä maukkaitakin, kuin teollisuuden täysin tyhjä myrkkysokeri.

        Mustikka

        "Tämä tummansininen marja sisältää uskomattoman määrän vitamiineja, flavonoideja sekä hivenaineita. Flavonoidit toimivat antioksidantteina, ja mustikassa niitä onkin enemmän kuin missään muussa marjassa. Tämän vuoksi mustikka luetaan superfoodiksi."

        - http://www.punttis.net/mustikka/



        pientäälyäpeliin: "Esim. mustikka sisältää 60 prosenttia sokereita eli kuinka kevyttä se onkaan syödessä ..."

        Mistä ihmeestä ja millä "pienellä älyllä" revit tuon 60%:a mustikan sokeripitoisuudeksi?

        Marketin hillopurkin kyljestä ilmeisemminkin ;-)

        "Marjojen ja hedelmien sokeripitoisuuksia" g per 100g

        * Mustikka 6,4 g

        - http://polkusia.blogspot.be/2013/05/marjojen-ja-hedelmien-sokeripitoisuuksia.html

        "Marjojen koostumus"

        "Sokerien osuus marjojen tuorepainosta on 3 – 11 % ja hedelmien 7 - 16 %."

        - http://www2.amk.fi/digma.fi/www.amk.fi/opintojaksot/030804/1128602652922/1131010528912/1131010812414/1131440909200.html

        Hiilihydraattitaulukko: http://www.diabetes.fi/hiilihydraattitaulukko

        - ->

        Sokeri

        "Sokeri on syynä valtimonkovetustautiin, ei rasva. Liiallinen hiilihydraattien (erilaisten sokereiden) syönti tuhoaa valtimoiden sisäpintaa suojaavan glykokalyksin muodostaman "karvaisen" hunnun, jolloin suonen seinämään pääsee tarkertumaan valkosoluja."

        "Ne aiheuttavat matala-asteisen kroonisen tulehduksen (inflammaation) ja hapettuneen ja sokeristuneen sdLDL-kolesterolin tunkeutumisen seinämään."

        "Runsas hiilihydraattien syönti lisää myös vapaiden radikaalien tuottamaa hapetusstressiä, joka on tulehduksen "rikoskumppani".

        "Vähähiilihydraattinen ruokavalio ja tulehdusta sekä hapetusstressiä ehkäisevät ravintolisät suojaavat valtimomuutoksia ja munuaisvaurioita vastaan. Tieto on erityisen tärkeä diabeetikoille, sydänpotilaille, munuaispotilaille ja riskiryhmiin kuluville."

        - http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2639

        "Sokerin terveyshaitat suhteessa tyydyttyneeseen rasvaan"

        - http://www.pronutritionist.net/sokerin-terveyshaitat-suhteessa-tyydyttyneeseen-rasvaan/

        "Professori: Sokerilla iso rooli sydän- ja verisuonitautien synnyssä"

        - http://www.studio55.fi/terveys/article/professori-sokerilla-iso-rooli-sydan-ja-verisuonitautien-synnyssa/1774874

        "How much sugar is in your food?"

        - http://www.medicalnewstoday.com/articles/262978.php

        "Hedelmissä on enemmän sokeria kuin marjoissa, ja eri hedelmien sokeripitoisuudet vaihtelevat paljon. Banaanit ja viinirypäleet ovat sokeripommeja – niissä on kaksinkertaisesti kaloreita muihin hedelmiin ja marjoihin verrattuna."

        "Hedelmiä ja marjoja kannattaa toki syödä, mutta olisi hyvä noudattaa viisi eri väriä päivässä -sääntöä, jotta saisi eri vitamiineja ja flavonoideja, Orreveteläinen ohjeistaa."

        - http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/laihdutus/tunnista_piilosokeri_ja_voi_paremmin


      • filologi

        "Ei edes tarvitse ihmetellä vaan on ravitsevaa ja hyvää - toinen hyvä aamiainen on kokojyväleipä juustolla päällystettynä, vähän kurkkua ja domskua päälle teen kanssa"

        Domsku? Missäpäin tuollaista sanaa käytetään?


      • domskuujaslaissiipäälle
        filologi kirjoitti:

        "Ei edes tarvitse ihmetellä vaan on ravitsevaa ja hyvää - toinen hyvä aamiainen on kokojyväleipä juustolla päällystettynä, vähän kurkkua ja domskua päälle teen kanssa"

        Domsku? Missäpäin tuollaista sanaa käytetään?

        Täälläpäin ja silti ymmärsit sanan - voe sinnuu!


      • välilläkylläihmetyttää
        proteiini_aamiainen kirjoitti:

        Anteeksi, mutta en lainkaan ymmärrä tuota itseesi nähden eri tavoin ajattelevien ja ruokaleviin kohdistuvaa lapsellisen ahdasmielistä provosointia ja nimittelyä, jolla ei myöskään ole mitään tekemistä avuksen kanssa.

        Toisekseen, osaava ja hyvin ravintokokonaisuutensa koostava vihannessyöjä tai 'paatunut' vega syö todellisuudessa erittäin terveellisesti.

        Ainoa miinus veegoille tulee siitä, että _ainakin osa_ heistä on suorastaan fanaattis-ideologisia, mutta sekään ei kuitenkaan liudenna hyvin toteutetun veegauden kokonais-terveellisyyttä.

        - ->

        Sitten itse asiaan.

        Leipä olisi oikeastaan hyvä tehdä itse ja viskata sekaan erilaisia terveellisiä jyviä ja pähkinöitäkin vaikka mixerin kautta.

        Mitä sokeriin tulee, niin mieluummin hedelmistä ja marjoista joista saa sitten sen kaiken muun 'terveyspommin' ja ovat lisäksi silmänherkkua, sekä maukkaitakin, kuin teollisuuden täysin tyhjä myrkkysokeri.

        Mustikka

        "Tämä tummansininen marja sisältää uskomattoman määrän vitamiineja, flavonoideja sekä hivenaineita. Flavonoidit toimivat antioksidantteina, ja mustikassa niitä onkin enemmän kuin missään muussa marjassa. Tämän vuoksi mustikka luetaan superfoodiksi."

        - http://www.punttis.net/mustikka/



        pientäälyäpeliin: "Esim. mustikka sisältää 60 prosenttia sokereita eli kuinka kevyttä se onkaan syödessä ..."

        Mistä ihmeestä ja millä "pienellä älyllä" revit tuon 60%:a mustikan sokeripitoisuudeksi?

        Marketin hillopurkin kyljestä ilmeisemminkin ;-)

        "Marjojen ja hedelmien sokeripitoisuuksia" g per 100g

        * Mustikka 6,4 g

        - http://polkusia.blogspot.be/2013/05/marjojen-ja-hedelmien-sokeripitoisuuksia.html

        "Marjojen koostumus"

        "Sokerien osuus marjojen tuorepainosta on 3 – 11 % ja hedelmien 7 - 16 %."

        - http://www2.amk.fi/digma.fi/www.amk.fi/opintojaksot/030804/1128602652922/1131010528912/1131010812414/1131440909200.html

        Hiilihydraattitaulukko: http://www.diabetes.fi/hiilihydraattitaulukko

        - ->

        Sokeri

        "Sokeri on syynä valtimonkovetustautiin, ei rasva. Liiallinen hiilihydraattien (erilaisten sokereiden) syönti tuhoaa valtimoiden sisäpintaa suojaavan glykokalyksin muodostaman "karvaisen" hunnun, jolloin suonen seinämään pääsee tarkertumaan valkosoluja."

        "Ne aiheuttavat matala-asteisen kroonisen tulehduksen (inflammaation) ja hapettuneen ja sokeristuneen sdLDL-kolesterolin tunkeutumisen seinämään."

        "Runsas hiilihydraattien syönti lisää myös vapaiden radikaalien tuottamaa hapetusstressiä, joka on tulehduksen "rikoskumppani".

        "Vähähiilihydraattinen ruokavalio ja tulehdusta sekä hapetusstressiä ehkäisevät ravintolisät suojaavat valtimomuutoksia ja munuaisvaurioita vastaan. Tieto on erityisen tärkeä diabeetikoille, sydänpotilaille, munuaispotilaille ja riskiryhmiin kuluville."

        - http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2639

        "Sokerin terveyshaitat suhteessa tyydyttyneeseen rasvaan"

        - http://www.pronutritionist.net/sokerin-terveyshaitat-suhteessa-tyydyttyneeseen-rasvaan/

        "Professori: Sokerilla iso rooli sydän- ja verisuonitautien synnyssä"

        - http://www.studio55.fi/terveys/article/professori-sokerilla-iso-rooli-sydan-ja-verisuonitautien-synnyssa/1774874

        "How much sugar is in your food?"

        - http://www.medicalnewstoday.com/articles/262978.php

        "Hedelmissä on enemmän sokeria kuin marjoissa, ja eri hedelmien sokeripitoisuudet vaihtelevat paljon. Banaanit ja viinirypäleet ovat sokeripommeja – niissä on kaksinkertaisesti kaloreita muihin hedelmiin ja marjoihin verrattuna."

        "Hedelmiä ja marjoja kannattaa toki syödä, mutta olisi hyvä noudattaa viisi eri väriä päivässä -sääntöä, jotta saisi eri vitamiineja ja flavonoideja, Orreveteläinen ohjeistaa."

        - http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/laihdutus/tunnista_piilosokeri_ja_voi_paremmin

        En todellakaan ymmärrä mistä provokaatiosta on kyse - simppeli vastaus simppeliin kysymykseen ja se sai sinut kirjoittamaan moisen litanian - siis häh!


      • sukkeroosi
        proteiini_aamiainen kirjoitti:

        Anteeksi, mutta en lainkaan ymmärrä tuota itseesi nähden eri tavoin ajattelevien ja ruokaleviin kohdistuvaa lapsellisen ahdasmielistä provosointia ja nimittelyä, jolla ei myöskään ole mitään tekemistä avuksen kanssa.

        Toisekseen, osaava ja hyvin ravintokokonaisuutensa koostava vihannessyöjä tai 'paatunut' vega syö todellisuudessa erittäin terveellisesti.

        Ainoa miinus veegoille tulee siitä, että _ainakin osa_ heistä on suorastaan fanaattis-ideologisia, mutta sekään ei kuitenkaan liudenna hyvin toteutetun veegauden kokonais-terveellisyyttä.

        - ->

        Sitten itse asiaan.

        Leipä olisi oikeastaan hyvä tehdä itse ja viskata sekaan erilaisia terveellisiä jyviä ja pähkinöitäkin vaikka mixerin kautta.

        Mitä sokeriin tulee, niin mieluummin hedelmistä ja marjoista joista saa sitten sen kaiken muun 'terveyspommin' ja ovat lisäksi silmänherkkua, sekä maukkaitakin, kuin teollisuuden täysin tyhjä myrkkysokeri.

        Mustikka

        "Tämä tummansininen marja sisältää uskomattoman määrän vitamiineja, flavonoideja sekä hivenaineita. Flavonoidit toimivat antioksidantteina, ja mustikassa niitä onkin enemmän kuin missään muussa marjassa. Tämän vuoksi mustikka luetaan superfoodiksi."

        - http://www.punttis.net/mustikka/



        pientäälyäpeliin: "Esim. mustikka sisältää 60 prosenttia sokereita eli kuinka kevyttä se onkaan syödessä ..."

        Mistä ihmeestä ja millä "pienellä älyllä" revit tuon 60%:a mustikan sokeripitoisuudeksi?

        Marketin hillopurkin kyljestä ilmeisemminkin ;-)

        "Marjojen ja hedelmien sokeripitoisuuksia" g per 100g

        * Mustikka 6,4 g

        - http://polkusia.blogspot.be/2013/05/marjojen-ja-hedelmien-sokeripitoisuuksia.html

        "Marjojen koostumus"

        "Sokerien osuus marjojen tuorepainosta on 3 – 11 % ja hedelmien 7 - 16 %."

        - http://www2.amk.fi/digma.fi/www.amk.fi/opintojaksot/030804/1128602652922/1131010528912/1131010812414/1131440909200.html

        Hiilihydraattitaulukko: http://www.diabetes.fi/hiilihydraattitaulukko

        - ->

        Sokeri

        "Sokeri on syynä valtimonkovetustautiin, ei rasva. Liiallinen hiilihydraattien (erilaisten sokereiden) syönti tuhoaa valtimoiden sisäpintaa suojaavan glykokalyksin muodostaman "karvaisen" hunnun, jolloin suonen seinämään pääsee tarkertumaan valkosoluja."

        "Ne aiheuttavat matala-asteisen kroonisen tulehduksen (inflammaation) ja hapettuneen ja sokeristuneen sdLDL-kolesterolin tunkeutumisen seinämään."

        "Runsas hiilihydraattien syönti lisää myös vapaiden radikaalien tuottamaa hapetusstressiä, joka on tulehduksen "rikoskumppani".

        "Vähähiilihydraattinen ruokavalio ja tulehdusta sekä hapetusstressiä ehkäisevät ravintolisät suojaavat valtimomuutoksia ja munuaisvaurioita vastaan. Tieto on erityisen tärkeä diabeetikoille, sydänpotilaille, munuaispotilaille ja riskiryhmiin kuluville."

        - http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2639

        "Sokerin terveyshaitat suhteessa tyydyttyneeseen rasvaan"

        - http://www.pronutritionist.net/sokerin-terveyshaitat-suhteessa-tyydyttyneeseen-rasvaan/

        "Professori: Sokerilla iso rooli sydän- ja verisuonitautien synnyssä"

        - http://www.studio55.fi/terveys/article/professori-sokerilla-iso-rooli-sydan-ja-verisuonitautien-synnyssa/1774874

        "How much sugar is in your food?"

        - http://www.medicalnewstoday.com/articles/262978.php

        "Hedelmissä on enemmän sokeria kuin marjoissa, ja eri hedelmien sokeripitoisuudet vaihtelevat paljon. Banaanit ja viinirypäleet ovat sokeripommeja – niissä on kaksinkertaisesti kaloreita muihin hedelmiin ja marjoihin verrattuna."

        "Hedelmiä ja marjoja kannattaa toki syödä, mutta olisi hyvä noudattaa viisi eri väriä päivässä -sääntöä, jotta saisi eri vitamiineja ja flavonoideja, Orreveteläinen ohjeistaa."

        - http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/laihdutus/tunnista_piilosokeri_ja_voi_paremmin

        En vaan finellin listauksista - mustikassa on noin 60 prosenttia hilihydraatteja eli käytännössä sokereita http://www.fineli.fi/food.php?foodid=442&lang=fi , mutta tätähän useimmat eivät edes suostu ymmärtämään.

        Kaikissa marjoissa ja hedelmissä on sokereita ja ne muuttuvat maksassa siksi tavalliseksi glukoosiksi, jota kutsutte raaka-sokeriksi ja jota niin paheksutte.

        Useimmat eivät vain ymmärrä - sokeri on sokeria oli sen väri tai tuotanto mistä tahansa.

        Jos se maistuu makealta niin se on sokeria jase on just siinä.


      • proteiini_aamiainen
        sukkeroosi kirjoitti:

        En vaan finellin listauksista - mustikassa on noin 60 prosenttia hilihydraatteja eli käytännössä sokereita http://www.fineli.fi/food.php?foodid=442&lang=fi , mutta tätähän useimmat eivät edes suostu ymmärtämään.

        Kaikissa marjoissa ja hedelmissä on sokereita ja ne muuttuvat maksassa siksi tavalliseksi glukoosiksi, jota kutsutte raaka-sokeriksi ja jota niin paheksutte.

        Useimmat eivät vain ymmärrä - sokeri on sokeria oli sen väri tai tuotanto mistä tahansa.

        Jos se maistuu makealta niin se on sokeria jase on just siinä.

        Multinikki 'sukkeroosi' :lle

        "Kaikissa marjoissa ja hedelmissä on sokereita ja ne muuttuvat maksassa siksi tavalliseksi glukoosiksi, jota kutsutte raaka-sokeriksi ja jota niin paheksutte."

        Anteeksi ketkä te? Oletko jokin fanaatikko-uskovainen, joka näkee maailman vain musta-valkoisena? Mistä tuo outo asenteellisuus ja sen tähän keskusteluun väkisin tunkeminen oikein kumpuaa?

        "Useimmat eivät vain ymmärrä - sokeri on sokeria oli sen väri tai tuotanto mistä tahansa."

        Vai että oikein 'useimmat' ..... ymmärryksesi mukaan ...

        Tuleeko tuo siis ymmärtää niin, että logiikkasi mukaan kaikki nuo erittäin terveelliset ja ravinteikkaat hedelmät ja marjat, sekä niiden normaali käyttö tulisi korvata teollisella täysin turhalla piilosokerilla, valkoisealla teollisuussokerilla ja limodaaneilla ymv. roskalla?

        Ei sitten ole ymmärrykseesi mahtunut sellainen realiteetti, että osa henkilöistä ei käytä lisäsokeria, sekä koettaa karsia ruokavaliostaan teollisuuden kaikkialle tunkeman piilosokerin santinsa mahdollisimman vähiin maahdollisuuksien mukaan ja sen sijaan koettaa kontroloida sokerin saantiaan ja valita selektiivisesti sokerin lähteiski mm. terveelliset marjat ja hedelmät?

        "Hedelmien, marjojen ja kasvisten ravintoarvot"

        - http://www.pronutritionist.net/hedelmien-marjojen-ja-kasvisten-ravintoarvot/


      • hiilareitakehiin
        proteiini_aamiainen kirjoitti:

        Multinikki 'sukkeroosi' :lle

        "Kaikissa marjoissa ja hedelmissä on sokereita ja ne muuttuvat maksassa siksi tavalliseksi glukoosiksi, jota kutsutte raaka-sokeriksi ja jota niin paheksutte."

        Anteeksi ketkä te? Oletko jokin fanaatikko-uskovainen, joka näkee maailman vain musta-valkoisena? Mistä tuo outo asenteellisuus ja sen tähän keskusteluun väkisin tunkeminen oikein kumpuaa?

        "Useimmat eivät vain ymmärrä - sokeri on sokeria oli sen väri tai tuotanto mistä tahansa."

        Vai että oikein 'useimmat' ..... ymmärryksesi mukaan ...

        Tuleeko tuo siis ymmärtää niin, että logiikkasi mukaan kaikki nuo erittäin terveelliset ja ravinteikkaat hedelmät ja marjat, sekä niiden normaali käyttö tulisi korvata teollisella täysin turhalla piilosokerilla, valkoisealla teollisuussokerilla ja limodaaneilla ymv. roskalla?

        Ei sitten ole ymmärrykseesi mahtunut sellainen realiteetti, että osa henkilöistä ei käytä lisäsokeria, sekä koettaa karsia ruokavaliostaan teollisuuden kaikkialle tunkeman piilosokerin santinsa mahdollisimman vähiin maahdollisuuksien mukaan ja sen sijaan koettaa kontroloida sokerin saantiaan ja valita selektiivisesti sokerin lähteiski mm. terveelliset marjat ja hedelmät?

        "Hedelmien, marjojen ja kasvisten ravintoarvot"

        - http://www.pronutritionist.net/hedelmien-marjojen-ja-kasvisten-ravintoarvot/

        Marjojen ja hedelmien keskimääräinen sokeripitoisuus on jotain 15 prosenttia - tämä vastaa jotain 6 teelusikallista sokeria mukiin teetä - melko makeaa vai mitä.

        Toki marjoissa on paljon muuta hyvää, mutta silti ihmisten pitäisi ajatella ja varsinkin jättää lisä-sokeri pois niin ruoistaan kuin jälkkäreistä.

        Itseasiassa puhdistettu, valkoinen sokeri ei ole elimistölle yhtään sen pahempi kuin luonnon sokerit kohtuullisesti nautittuna vaikka useimmat uskovat näin - kaikki se hiilihydraatti palaa maksassa glykoosiksi ja aiheuttaa pidempään suurina annoksina nautittuna mm. diabetesta ja maksakirroosia.

        Jotenkin vain välillä ihmetyttää ihmisten älyn puute.


    • hapinkaalihyve

      Hyi, noi kaikenmaailman murot on pahoja!!! Syön munaa kanasta ja Turkinjogurttia purkista, lisäks pari lusikallista hapankaalta, sit vielä käteen tomaatti tms ja menoksi!

      • proteiini_aamiainen

        "Hyi, noi kaikenmaailman murot on pahoja!!!"

        Missä näet maininnan 'kaikemaailman muroista'?


    • diudiudiu

      Paistelin aamiaiseksi muikkuja, eikä menny kauaa...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sä et pääse yli, mä en pääse yli

      Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V
      Ikävä
      128
      1478
    2. Hirvittävä onnettomuus.

      Voimia ja lohdutusta suuressa surussanne🙏🙏.
      Rovaniemi
      37
      1401
    3. Missä väleissä ollaan

      Jatkossa? Vai ollaanko missään? Koetko ikäväksi näkemisen)
      Ikävä
      67
      1215
    4. Hei sinä nainen

      Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa
      Ikävä
      54
      1139
    5. Riittääkö vielä

      Pelkät kuvat? 😉
      Ikävä
      69
      994
    6. Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?

      Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi
      Maailman menoa
      254
      944
    7. Kelan perkeleellinen käytäntö

      Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei
      Maailman menoa
      193
      934
    8. Mitä toivot

      Välienne olevan?
      Ikävä
      73
      911
    9. Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää
      Suomalaiset julkkikset
      15
      823
    10. Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta

      Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps
      Maailman menoa
      106
      818
    Aihe