Vakuutus, miksi?

Tietämätö

Suomessa on verovaroilla kustannettu terveydenhuolto. Miksi Krav Maga harjoittelussa pitää olla harjoittelun kattava vakuutus pakollisena vaatimuksena? Onko siihen joku oikea syy? Minulle itselleni tulee heti mieleen, että se on lähinnä hyvä bisnes vakuutusyhtiöille ja turha maksu harjoittelijalle, koska suomalaiset on jo vakuutettu. Miksi tarvitaan tuplavakuutus?

10

102

  Vastaukset

  • Koska se verovaroin kustannettu terveydenhuolto ei korvaa harrastuksissa sattuneita tapaturmia.

   • Hyvä tietää. Luulin tosiaan, että julkinen terveydenhuolto kattaa kaiken.


   • Tietysti julkiseen terveydenhuoltoon voi mennä murtuneen nenän tai katkenneen jalan kanssa, ei siihen ole estettä. On kuitenkin aika epäuskottavaa, että istuisit jääpussin kanssa julkisessa jonossa odottamassa buranaasi ja ohjausta kotiin odottamaan aikaa röntgeniin ensi viikolla, varsinkin kun kaikissa muissa lajeissa on aina (kisa)lisenssit jotka kattavat pika-avun kun tälli tulee.


   • Vaan kun ei ole, kisalisenssiä ei moni harrastaja tarvitse tai halua, ja monessa lajissa vakuutukset valinnan mukaan. Itsekään en monina harrastusvuosinani eri lajeissa ikinä hommannut mitään vakuutuksia. Eikö harrastajalla saa olla vapautta valita itse, kuinka toimia?

    Vakuuttaminen on aina tappiollista toimintaa, koska vakuutusyhtiö ja verottaja ottavat omat siivunsa. Eli vähän kuin loton pelaaminen - missä palautusprosentti on vajaat 40%. Suomi on ylivakuuttamisen ihmemaa.


  • Julkisessa hoidossa ei välttämättä hoidon tavoitetaso ole haluamasi. Murtunut jalka kipsataan, mutta katkenneeseen eturistisiteeseen saatetaansuosittaa vainkuntoutusta. Tavoitteena normaalinelämän eläminen ei Krav-magan tai muun liikunnan harrastaminen

   • Hyvin on saatu kamppailuharrastajat pyörittämään vakuutusbisnestä. Mikähän on palautusprosentti maksetuista urheiluvakuutuksista? Lotossa on n. 40%, pärjääkö sille?


   • Wahlroosin_idiootti kirjoitti:

    Hyvin on saatu kamppailuharrastajat pyörittämään vakuutusbisnestä. Mikähän on palautusprosentti maksetuista urheiluvakuutuksista? Lotossa on n. 40%, pärjääkö sille?

    Judossa ainakin palautus prosentti oli muutaman vuosikymmene aja yli 100% ja sitten tehtiinkin toimentpiteitä ettei vakuutus muutu aivan liian kalliiksi. Eli vakuutus tuli palkolliseksi


   • Se että judossa on _mahdollisesti_ _aiemmin_ ollut palautusprosentti yli 100% vakuutusyhtiön virhelaskelmien tai ennakoituja yleisempien vammojen, hoitojen käyttämisen tms. takia ei tee myöhempiä vakuuttamisia kannattavaksi kuin äärimmäisen epätodennäköisesti.

    Muutenkin tuo että vakuutusyhtiön mukaan judon vakuutukset olisivat jossain vaiheessa olleet tappiollisia, ei tarkoita että ne olisivat vakuutusten ottajille siltikään olleet kannattavia - nimittäin vakuutusyhtiöt laskevat asian sen mukaan, saivatko ne kulujen ja verojen jälkeen voittoa (riittävästi). Itse palautusprosentti tuskin on silti ollut yli 100% vaikka vakuutusyhtiölle olisivatkin nuo judokojen vakuutukset olleet (väittämänsä mukaan) tappiollisia aiemmin.


  • Ei se vakuutus ole todellakaan pakollinen. Pientä sivu bisnestä seuralle. Vakuutusyhtiöt tarjoavat seuroille eri hintaisia paketteja ns. tapaturmavakuutukseksi eivät ne yksittäiselle treenarille niitä tee kun ei oo käsitystäkään kauanko tämä esim. aikoo treenata lajia. Toisaalta raavmaka ei ole kontaktilaji eikä siinä kilpailla niin missä tilanteessa esim. sulta voi nenä luu murtua ? Eikös raavmakassa harjootella mielikuvilla eri tilanteissa ja varsin leppoisaan tahtiin. Toi tapaturmavakuutuksen myyminen sulle on sekin jonkinlaisen mielikuvan myymistä sulle siinä mielessä et tää on jännää ja sut voidaan teloa täällä ihan vaan vahingossakin !

   • Eipä noita vakuutuksia todellakaan seuratasoilla neuvotella vakuutusyhtiöiden kanssa vaan kansallisella liittotasolla. Sekin saattaa olla liian pieni joukkio, että vakuutusyhtiön kannattaa tarjota lisenssivakuutusta johonkin lajiin, ainakaan kovin halvalla.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   277
   7014
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   178
   6912