Perinteinen karjalanpaisti pitää pintansa.
500 g lihaa, puolet naudanlihaa ja puolet sianlihaa
1-1½ tl suolaa
muutamia kokonaisia valkopippureita
muutamia kokonaisia maustepippureita
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 laakerinlehti
vettä
1. Paloittele liha annospaloiksi. Valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat ovat usein melko pieniä kuutioita.
2. Pane kaikki ainekset pataan ja lisää vettä sen verran, että 1/3-2/3 lihapaloista peittyy.
3. Pane pata uuniin. Lämpötila saa aluksi olla 225 astetta, jotta päällimmäiset lihapalat ruskistuvat hieman. Vähennä sitten uunin lämpö 100-150 asteeseen ja anna ruoan hautua kypsäksi.
Meillä lisättiin pataan vielä lanttua ja perunaa
evakkona Karjalanpaisti
Läskelän_ruukki
2
117
Vastaukset
- karjalainenrehupata
Siitä tulikin sitten rehupata
- Eivaraakranttuiluun
Kyllä karjalanpaistiin sopii porkkanakin, ja ainakin sipuli siihen kuuluu myös minun mielestäni. Sen sijaan lihojen suhteen edustan sitä koulukuntaa, jonka mukaan paistissa pitää olla myös lammasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä17911622- 298164
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.586086Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1705043- 314807
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai404411Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1074313- 1093734
- 803300
- 481801