tuontihedelmistä

oikeasti_kyllästynyt

Kauppa näyttää olevan melkolailla piitamaton hedelmien laadusta ja pitää asiakkaat edellen niin tyhmänä, että voi myydää mitä tahansa, ihan Speden rautakaupan tyylin.

Hedelmälajikeiden merkintä hintalapuun on aivan sattumanvaraista. Jos esim asiakaskunta on tottunut pitämään omena Jona Gold hyvänä, myydään melkein mitä vain samannäköistä sillä nimellä. Jos unkarilaisia luumuja tule alkusyksyllä Stanley-nimisenä, on jatkossakin kaikki sen nimistä - kunnes nimitys vaihtuu Presidentiksi. Ihan sama minkä näköisiä on laatikossa, pyörä, soikea, punaisia tai sinisiä.

Siten toinen juttu: k.o. hedelmän sesonkin alussa myydään näöltään ja ennenkaikki maualtaan tosihyviä. Siten kun aika kuluu ja uusia lähtetyksiä tule kauppaan, maku aina vain huononee. Niin useiden hedelmälajikkeiden kohdalla. Eli tämä on systeemaatista toiminta, jolla kate parannetaan.

Siten näistä laatuluokista. Kaikki on laatuluokka 1, vaikka osa hedelmistä olisi epämuodustuneita, osin mädäntyneitä ja mitä useammin maualtaan heikkolaatuisia. Ei haittaa, laatuluokka 1 ja kova hinta päälle.

Tämä on jatkunut nyt niin kauan kuin muistan, eli joitakin vuosikymmeniä.

Milloin aletaan kantaa tuollaista roskatavara takaisin kaupaan? Minä ulkomaalaisena haluan, että Suomessa myydään tavarat oikealla nimella ja samanlaatuisena kuin muualla.

3

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi-nainen

      Ja höpö höpö

      • No, juuri olen Espanjassa ja täällä myydään niitä samoja mauttomia kivettömiä rypälöitä kuin Suomessakin, juuri samoissa pakkauksissa, miten ollakaan, mutta hinta on eri.

        Viereisessä laatikoissa ovat Ideal-lajikkeen rypälät, hintaan puolitoista euroa ja ovat aivan ihania, makeita ja aromikkaita. Mutta niitä ei tuodaan Suomeen, koska suomalaisten halutaan tottuvan näihin ala-arvoisen makuisiin hedelmiin, koska niillä maahantuontiketju tienaa paremmin.

        Tomaatitkin on geenimanipuloitu siten, että ne ovat raakanakin punaisia, mutta aroomi on hävinnyt. Jos kunnollsia halua, pitää ostaa paikallisviljelijöiltä. Kaupan "rapea" salaatti maistuu kaalilta, kun siihen on lisätty kaalin geniä, että saa rapeamman ja hyvin kuljetuksia kestävä. Härskeästi meitä manipuloidaan. Meillä ostettaan LUOMU ja vain sitä, piittamatta hinnoista.


    • herbaanassuun

      Totta turiset - kaupat myyvät usein kakkoslaatua ykkösenä vaikka jokainen näkee laadun olevan jotain muuta.

      Pahin huijaus on s-ryhmän vihanneksissa ja hedelmissä, joista väitetään niiden olevan Marokosta vaikka tosiasiassa ovat espanjalaisia - toki laittomat marokkolaiset ovat voineet viljellä niitä Espanjassa, mutta silti se ei tee niistä marokkolaisia.

      Mitä taas tulee luumujen, persikoiden, ananasten jne... kypsyyteen niin yleensä myynnissä olevat ovat raakoja ja niiden kypsyttäminen kotioloissa vie useamman päivän aikaa ennenkuin ovat syötäviä.

      Noin yleensä ulkomaiset hedelmät ja vihannekset ovat usein raakoja - ilmeisesti kestävät paremmin kuljetusta vaikka maku onkin kateissa. Itse valitsen raaka-aineet ulkonäön/hajun enkä niinkään hinnan perusteella - esim. ananaksen tulee haista makealta ja jos se ei siltä haise niin tuote jää hyllyyn.

      Valitettavasti varsinkin vihannekset ja hedelmät ovat suurille ketjuille ilmeisesti tois-sijaista toimintaa - itsekasvattamani tomaatit ovat maussa todella ylivertaisia kaupan domskuihin verrattuna - ikävä kyllä niitäkään ei voi kasvattaa läpi vuoden.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe