tuontihedelmistä

oikeasti_kyllästynyt

Kauppa näyttää olevan melkolailla piitamaton hedelmien laadusta ja pitää asiakkaat edellen niin tyhmänä, että voi myydää mitä tahansa, ihan Speden rautakaupan tyylin.

Hedelmälajikeiden merkintä hintalapuun on aivan sattumanvaraista. Jos esim asiakaskunta on tottunut pitämään omena Jona Gold hyvänä, myydään melkein mitä vain samannäköistä sillä nimellä. Jos unkarilaisia luumuja tule alkusyksyllä Stanley-nimisenä, on jatkossakin kaikki sen nimistä - kunnes nimitys vaihtuu Presidentiksi. Ihan sama minkä näköisiä on laatikossa, pyörä, soikea, punaisia tai sinisiä.

Siten toinen juttu: k.o. hedelmän sesonkin alussa myydään näöltään ja ennenkaikki maualtaan tosihyviä. Siten kun aika kuluu ja uusia lähtetyksiä tule kauppaan, maku aina vain huononee. Niin useiden hedelmälajikkeiden kohdalla. Eli tämä on systeemaatista toiminta, jolla kate parannetaan.

Siten näistä laatuluokista. Kaikki on laatuluokka 1, vaikka osa hedelmistä olisi epämuodustuneita, osin mädäntyneitä ja mitä useammin maualtaan heikkolaatuisia. Ei haittaa, laatuluokka 1 ja kova hinta päälle.

Tämä on jatkunut nyt niin kauan kuin muistan, eli joitakin vuosikymmeniä.

Milloin aletaan kantaa tuollaista roskatavara takaisin kaupaan? Minä ulkomaalaisena haluan, että Suomessa myydään tavarat oikealla nimella ja samanlaatuisena kuin muualla.

3

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi-nainen

      Ja höpö höpö

      • No, juuri olen Espanjassa ja täällä myydään niitä samoja mauttomia kivettömiä rypälöitä kuin Suomessakin, juuri samoissa pakkauksissa, miten ollakaan, mutta hinta on eri.

        Viereisessä laatikoissa ovat Ideal-lajikkeen rypälät, hintaan puolitoista euroa ja ovat aivan ihania, makeita ja aromikkaita. Mutta niitä ei tuodaan Suomeen, koska suomalaisten halutaan tottuvan näihin ala-arvoisen makuisiin hedelmiin, koska niillä maahantuontiketju tienaa paremmin.

        Tomaatitkin on geenimanipuloitu siten, että ne ovat raakanakin punaisia, mutta aroomi on hävinnyt. Jos kunnollsia halua, pitää ostaa paikallisviljelijöiltä. Kaupan "rapea" salaatti maistuu kaalilta, kun siihen on lisätty kaalin geniä, että saa rapeamman ja hyvin kuljetuksia kestävä. Härskeästi meitä manipuloidaan. Meillä ostettaan LUOMU ja vain sitä, piittamatta hinnoista.


    • herbaanassuun

      Totta turiset - kaupat myyvät usein kakkoslaatua ykkösenä vaikka jokainen näkee laadun olevan jotain muuta.

      Pahin huijaus on s-ryhmän vihanneksissa ja hedelmissä, joista väitetään niiden olevan Marokosta vaikka tosiasiassa ovat espanjalaisia - toki laittomat marokkolaiset ovat voineet viljellä niitä Espanjassa, mutta silti se ei tee niistä marokkolaisia.

      Mitä taas tulee luumujen, persikoiden, ananasten jne... kypsyyteen niin yleensä myynnissä olevat ovat raakoja ja niiden kypsyttäminen kotioloissa vie useamman päivän aikaa ennenkuin ovat syötäviä.

      Noin yleensä ulkomaiset hedelmät ja vihannekset ovat usein raakoja - ilmeisesti kestävät paremmin kuljetusta vaikka maku onkin kateissa. Itse valitsen raaka-aineet ulkonäön/hajun enkä niinkään hinnan perusteella - esim. ananaksen tulee haista makealta ja jos se ei siltä haise niin tuote jää hyllyyn.

      Valitettavasti varsinkin vihannekset ja hedelmät ovat suurille ketjuille ilmeisesti tois-sijaista toimintaa - itsekasvattamani tomaatit ovat maussa todella ylivertaisia kaupan domskuihin verrattuna - ikävä kyllä niitäkään ei voi kasvattaa läpi vuoden.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe