Teerelle reseptejä

Valametti

Hyvä teeripaisti pitäisi tehdä, mutta miten?? Keskusteluista löysin yhden reseptin, mutta olisko muitakin?

16

31809

Äänestä

Vastaukset

  • Hei,
    olet saanut erinomaisen ruoka-aineen, kaikilla ei ole enää mahdollisuutta saada moista, sillä nykyinen metsänhoito, ympäristömyrkyt ym. ovat vähentäneet teerikantoja ja muitakin kanalintuja voimakkaasti, joten herkku on harvinainen.
    Voit aloittaa paloittelemalla linnun osiin, keittämällä kypsäksi eli kunnes lihat irtoavat luista kohtuullisen helposti. Mausteina ei vielä keittämisen aikana tarvita muita kuin muutama pippuri (valko, musta ja mausta) sikä pari laakerinlehteä ja vaikka porkkana sekä sipuli. Muista kuoria ensin vaahto pois ja lisää vasta sitten pippurit ja muut.
    Jahka lintu on kypsä, ota palat pois liemestä, siivilöi liemi ja ota tarkasti koko liemi talteen.
    Irroita lihat luista ja heitä luut vielä liemeen kiehumaan.
    Seuraavaksi ruskista lihat valurautapannulla voissa, laita uunipataan, paras on tietenkin valurauta mutta muukin käy, ruskista seuraavaksi paketti amerikanpekonia (leikkaa ensin n. 5 cm pätkiksi) ja kaada rasvoineen pataan linnunlihojen päälle. Jos tykkäät sipulista, paloittele pari-kolme ja sekoita ne lihojen sekaan ennen pekonin lisäämistä.
    Nyt pata on lientä vaille valmis, siivilöi taas liemi, siellähän ovat ne luut mukana makua antamassa, lisää liemi pataan niin, että lihat juuri peittyvät ja heitä sekaan muutama rosepippuri, suolaa maun mukaan, anna olla uunissa
    kannella peitettynä n. 1 tunti, lämpöä 175 ja kansi pois, lämpö 225, vartin odotus ja herkku on valmis. (jos lientä on haihtunut tunnin kypsennyksen aikana liikaa, varo polttamasta lihoja)

    Tee teeren kaveriksi vaikka oikea perunamuusi (ei mikään mummon pussimuusi) ja nauti herkku hyvää punaviiniä tarjoten.

    Jos kaipaat lisää vinkkejä, kysy

    Itsekin teeriä laittanu.....

    • Olipa mukava löytää tämä hje. Kokeiemme (yksi teeri/vuosi).
      Lähetän tietoja , mitn meni.
      terv. Onni


    • Tämä ohje toisinpäin kuin edellinen, siis näin

      - pilko lihat ja ruskista voissa paistinpannulla
      (lihan syyt menevät kiinni ja aromit ja maut
      eivät valu liemeen)
      - pataan lihat, pilkotut porkkanat, sipulit ja
      valkosipuli
      - mustapippuria, suolaa, voita
      mitä pidempään ja lepposammin hauduttamalla
      kypsentää,sen parempaa tulee.
      - liemestä kastike maun mukaan, joko kermainen
      tai naturell . Mausta ja maista jne.


    • h a u d u t a kirjoitti:

      Tämä ohje toisinpäin kuin edellinen, siis näin

      - pilko lihat ja ruskista voissa paistinpannulla
      (lihan syyt menevät kiinni ja aromit ja maut
      eivät valu liemeen)
      - pataan lihat, pilkotut porkkanat, sipulit ja
      valkosipuli
      - mustapippuria, suolaa, voita
      mitä pidempään ja lepposammin hauduttamalla
      kypsentää,sen parempaa tulee.
      - liemestä kastike maun mukaan, joko kermainen
      tai naturell . Mausta ja maista jne.

      Itse olen vielä ruskistamisen jälkeen kaatanu 0,5-1 dl savusempaa viskiä makua tuomaan. sen jälkeen kansi päälle rautapataan ja antaa hautua


    • Muuten samoilla linjoilla, mutta mitkään ympäristömyrkyt ei ole vaikuttanut teerikantoihin laskevasti, paitsi lyijy :)

      Makuasioita, mutta minäkään en laittaisi amerikan pekonia linnunlihan kanssa vaan sian kylkisiivuja.


  • Ei helevetti laiteta amerikanpekonia teeren sekaan. Se maistuu liian vahvana.

  • sunnuntai, lokakuu 29, 2006
    Haudutettua teertä padassa
    Teeren liha tuppaa helposti kuivamaan paiston aikana. Tästä syystä monet vuoraavat linnun (varsinkin täkkä- eli rintapalat) pekonilla. Cocktailtikuilla saapi hyvin kiinni. Pekoni antaa myös hyvän maun. Toinen vaihtoehto on käyttää isoa valurautaista kannellista pataa, johon teeri kokonaisena sopii. Nyrkillinen voita pataan ja lintua ruskistamaan, miedolla lämmöllä joka puolelta. Tässä vaiheessa lisätään paketillinen pekonia. Lisää puolisen litraa hyvää lihalientä. Jos aitoa lientä ei ole saatavilla, niin lihafondistakin tehty käy. Tarkista, ettei sisällä aromivahvennetta, yleensä natriumglutamaattia. Ethän halua, että kaikki keitoksesi maistuvat samalle? Lisää pilkottuja vihanneksia, esim. sipulia lohkoina, porkkanaa, selleriä. Mausteeksi kokonaisia musta- ja maustepippureita, katajanmarjoja ja pari laakerinlehteä. Suolaa en lisää tässä vaiheessa ollenkaan, sillä pekonista sitä jo tulee ja liemestä on kuitenkin tuleva kastike. Lisäksi pari kourallista puolukoita pakkasesta kattilaan. Myös karpalot sopivat loistavasti. Pistä kansi päälle ja uuniin muhimaan miedolla lämmöllä, esim. max 150c. Kääntele paistia varttitunnin välein ja valele lintua samalla paistoliemellä. Paistoaikaa on vaikea sanoa linnun koosta riippuen. Tarkista kypsyys piikittämällä tikulla lintua rintaan. Jos neste on kirkasta, on lintu kypsä. Ota silloin lintu pois padasta ja kääri folioon. Voit tuikata sen takaisin uuniin pitääksesi lämpimänä, mutta lämpöä alemmas, alle sataan. Keitinliemi lävikön läpi ja kattilaan. Lorauta punkkua pari desiä (muista käydä ostamassa 3 litran pahviviini!). Punaviinietikka käy paremman puutteessa, mutta sitä vain noin puoli desiä. Keittele miedolla lämmöllä varttitunti ja maista. Lisää suolaa ja valkopippuria tarpeen mukaan. Ja lopuksi kuohukermaa vähintään 2dl ja uusi maistatus. Uunissa valmistuu samalla esim. yrttiset lohkoperunat. Vuokaan öljyä, suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja yrttimaustetta, esim. timjamia. Sekoita ja pistä uuniin, jotta öljy kuumenee ja mausteet paistuvat. Nyt kun öljy on juoksevaa, lisää pestyt ja lohkotut potut kuorineen vuokaan ja levitä öljy perunoiden joka puolelle. Takaisin uuniin. Muista käännellä välillä. Jos koristella haluat, hae muutamia katajanoksia marjoineen ja pakkasesta kokonaisia puolukoita, karpaloita tai pihlajanmarjoja. Isäntä tuo sitten linnun kokonaisena pöytään kelolankulla!

    (Jostain syystä Blogger ei suostunut julkaisemaan kuvaa, sorry)
    http://lapanen.blogspot.com/2006/10/haudutettua-teert-padassa_29.html

    Tämän ohjeen perustana tehnyt savipadassa ja ai että....

  • Teeripaisista tulee hyvää, kun et mausta liikaa. Paista voissa ja laita sipuli raakana pieneksi silputtuna, Kypsennyksen aikana puolipakettia homejuustoa ja makeata hilloa(vaasalainen puolukka hillo), oikeata kuohukermaa! Tulee hyvää, kun jaksaa hauduttaa hiljaa ja kauan. Jos on vielä "vesikansipata" niin voi jättää yöksi liedelle!
    Tekemäni teeripaisti oli niin hyvää, että sen reseptiä pyydettiin jopa silloisen pääministerin vierailulle:)

    • hyvää varmasti ollut, mutta kyllä jo pikkasen kehu haiskahti ;)


    • joonas22 kirjoitti:

      hyvää varmasti ollut, mutta kyllä jo pikkasen kehu haiskahti ;)

      Varmaan on ollu hyvää, mutta EI RIISTAPAISTIIN pidä laittaa mitää ihmesekotuksia, vaan yksinkertaisesti nopea ruskistus voissa ja sitten pataan sipulin ja porkkanan ja mustapippurin kanssa, ja annetaan hautua rautapadassa tunnin verran, pitäen huolta, ettei kuivu, ja hyvät potut ja puolukkasurvosta lautaselle ja kunnon Somalaista ruisleipää ja voitapäälle, ja jos on vieraita, niin sitten vasta pari pulloa jämerää punaviiniä, niin on kumma jos ei kelpaa :)

      Ja samalla on mukava kertoa eräelämän kertakaikkiaan ihanista ja jännittävistä hetkistä. Mutta vihreät susihyyssääjät kerätköön ruokansa roskapöntöistä, niinkuin pedotkin tekevät nykyään !


  • Teeripaisti yksinkertaisesti on metsän makuinen ja silloin siihen ei panna edes sipulia.
    Teeri ruskistetaan voilla valurautapadassa ja siihen lisätään suolaa ja kokonaisia maustepippuria. Kiehuvaa vettä pataan niin että lintu peittyy. Kannella varustettu pata uuniin lämpötila 120-150 astetta. Annetaan olla uunissa niin kauan, että lihat irtovat luista ( 3 tuntia ). Erotetaan lihat luista ja laitetaan vaikka folioon, että eivät pääse kuivumaan jos tarjotaan lämpimänä. Siivilöidään liemi, josta keitetään kastike suurustamalla, Maustamiseen voidaan käyttää marjahyytelöä ( puolukka, mustaviinimarja ) lisätään veilä kastikkeeseen ruokakermaa. Tarjotaan keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kera. Linnunlihat voidaan tarjota myös kylmänä, kun kastike on kuumaa.

  • 2 teertä laita kiehumaan 1 tunnikksi irrottelet lihat luista laitat syvälle pannulle paljon voita sulatat sen laitat sekaan vähän vettä 2 katajanmarjaa ja muita mausteita kun liha on mureaa tee kastike sekota lihat tarjoile pottumuusin tai pottujen kanssa on muuten hyvvää

  • hyviä reseptejä teeripaistiksi! omistin hyvän pystykorvan ja kun silloin lintukannat oli hyvät niin teeripaisti oli meillä arkiruokaa. nyt haikiana muistelen kun linnun pari syksyssä saapi. opetelkaa poistamaan teereltä ne kinttujänteet niin ei mene lihaa hukkaan. syksyllä taas tavataan!

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.