Teerelle reseptejä

Valametti

Hyvä teeripaisti pitäisi tehdä, mutta miten?? Keskusteluista löysin yhden reseptin, mutta olisko muitakin?

18

57886

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lihan ystävä

      Hei,
      olet saanut erinomaisen ruoka-aineen, kaikilla ei ole enää mahdollisuutta saada moista, sillä nykyinen metsänhoito, ympäristömyrkyt ym. ovat vähentäneet teerikantoja ja muitakin kanalintuja voimakkaasti, joten herkku on harvinainen.
      Voit aloittaa paloittelemalla linnun osiin, keittämällä kypsäksi eli kunnes lihat irtoavat luista kohtuullisen helposti. Mausteina ei vielä keittämisen aikana tarvita muita kuin muutama pippuri (valko, musta ja mausta) sikä pari laakerinlehteä ja vaikka porkkana sekä sipuli. Muista kuoria ensin vaahto pois ja lisää vasta sitten pippurit ja muut.
      Jahka lintu on kypsä, ota palat pois liemestä, siivilöi liemi ja ota tarkasti koko liemi talteen.
      Irroita lihat luista ja heitä luut vielä liemeen kiehumaan.
      Seuraavaksi ruskista lihat valurautapannulla voissa, laita uunipataan, paras on tietenkin valurauta mutta muukin käy, ruskista seuraavaksi paketti amerikanpekonia (leikkaa ensin n. 5 cm pätkiksi) ja kaada rasvoineen pataan linnunlihojen päälle. Jos tykkäät sipulista, paloittele pari-kolme ja sekoita ne lihojen sekaan ennen pekonin lisäämistä.
      Nyt pata on lientä vaille valmis, siivilöi taas liemi, siellähän ovat ne luut mukana makua antamassa, lisää liemi pataan niin, että lihat juuri peittyvät ja heitä sekaan muutama rosepippuri, suolaa maun mukaan, anna olla uunissa
      kannella peitettynä n. 1 tunti, lämpöä 175 ja kansi pois, lämpö 225, vartin odotus ja herkku on valmis. (jos lientä on haihtunut tunnin kypsennyksen aikana liikaa, varo polttamasta lihoja)

      Tee teeren kaveriksi vaikka oikea perunamuusi (ei mikään mummon pussimuusi) ja nauti herkku hyvää punaviiniä tarjoten.

      Jos kaipaat lisää vinkkejä, kysy

      Itsekin teeriä laittanu.....

      • Onni

        Olipa mukava löytää tämä hje. Kokeiemme (yksi teeri/vuosi).
        Lähetän tietoja , mitn meni.
        terv. Onni


      • h a u d u t a

        Tämä ohje toisinpäin kuin edellinen, siis näin

        - pilko lihat ja ruskista voissa paistinpannulla
        (lihan syyt menevät kiinni ja aromit ja maut
        eivät valu liemeen)
        - pataan lihat, pilkotut porkkanat, sipulit ja
        valkosipuli
        - mustapippuria, suolaa, voita
        mitä pidempään ja lepposammin hauduttamalla
        kypsentää,sen parempaa tulee.
        - liemestä kastike maun mukaan, joko kermainen
        tai naturell . Mausta ja maista jne.


      • makua viskistä
        h a u d u t a kirjoitti:

        Tämä ohje toisinpäin kuin edellinen, siis näin

        - pilko lihat ja ruskista voissa paistinpannulla
        (lihan syyt menevät kiinni ja aromit ja maut
        eivät valu liemeen)
        - pataan lihat, pilkotut porkkanat, sipulit ja
        valkosipuli
        - mustapippuria, suolaa, voita
        mitä pidempään ja lepposammin hauduttamalla
        kypsentää,sen parempaa tulee.
        - liemestä kastike maun mukaan, joko kermainen
        tai naturell . Mausta ja maista jne.

        Itse olen vielä ruskistamisen jälkeen kaatanu 0,5-1 dl savusempaa viskiä makua tuomaan. sen jälkeen kansi päälle rautapataan ja antaa hautua


      • Joskus osunut

        Muuten samoilla linjoilla, mutta mitkään ympäristömyrkyt ei ole vaikuttanut teerikantoihin laskevasti, paitsi lyijy :)

        Makuasioita, mutta minäkään en laittaisi amerikan pekonia linnunlihan kanssa vaan sian kylkisiivuja.


    • Hessu69

      Ei helevetti laiteta amerikanpekonia teeren sekaan. Se maistuu liian vahvana.

    • mehto tul vasthan

      sunnuntai, lokakuu 29, 2006
      Haudutettua teertä padassa
      Teeren liha tuppaa helposti kuivamaan paiston aikana. Tästä syystä monet vuoraavat linnun (varsinkin täkkä- eli rintapalat) pekonilla. Cocktailtikuilla saapi hyvin kiinni. Pekoni antaa myös hyvän maun. Toinen vaihtoehto on käyttää isoa valurautaista kannellista pataa, johon teeri kokonaisena sopii. Nyrkillinen voita pataan ja lintua ruskistamaan, miedolla lämmöllä joka puolelta. Tässä vaiheessa lisätään paketillinen pekonia. Lisää puolisen litraa hyvää lihalientä. Jos aitoa lientä ei ole saatavilla, niin lihafondistakin tehty käy. Tarkista, ettei sisällä aromivahvennetta, yleensä natriumglutamaattia. Ethän halua, että kaikki keitoksesi maistuvat samalle? Lisää pilkottuja vihanneksia, esim. sipulia lohkoina, porkkanaa, selleriä. Mausteeksi kokonaisia musta- ja maustepippureita, katajanmarjoja ja pari laakerinlehteä. Suolaa en lisää tässä vaiheessa ollenkaan, sillä pekonista sitä jo tulee ja liemestä on kuitenkin tuleva kastike. Lisäksi pari kourallista puolukoita pakkasesta kattilaan. Myös karpalot sopivat loistavasti. Pistä kansi päälle ja uuniin muhimaan miedolla lämmöllä, esim. max 150c. Kääntele paistia varttitunnin välein ja valele lintua samalla paistoliemellä. Paistoaikaa on vaikea sanoa linnun koosta riippuen. Tarkista kypsyys piikittämällä tikulla lintua rintaan. Jos neste on kirkasta, on lintu kypsä. Ota silloin lintu pois padasta ja kääri folioon. Voit tuikata sen takaisin uuniin pitääksesi lämpimänä, mutta lämpöä alemmas, alle sataan. Keitinliemi lävikön läpi ja kattilaan. Lorauta punkkua pari desiä (muista käydä ostamassa 3 litran pahviviini!). Punaviinietikka käy paremman puutteessa, mutta sitä vain noin puoli desiä. Keittele miedolla lämmöllä varttitunti ja maista. Lisää suolaa ja valkopippuria tarpeen mukaan. Ja lopuksi kuohukermaa vähintään 2dl ja uusi maistatus. Uunissa valmistuu samalla esim. yrttiset lohkoperunat. Vuokaan öljyä, suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja yrttimaustetta, esim. timjamia. Sekoita ja pistä uuniin, jotta öljy kuumenee ja mausteet paistuvat. Nyt kun öljy on juoksevaa, lisää pestyt ja lohkotut potut kuorineen vuokaan ja levitä öljy perunoiden joka puolelle. Takaisin uuniin. Muista käännellä välillä. Jos koristella haluat, hae muutamia katajanoksia marjoineen ja pakkasesta kokonaisia puolukoita, karpaloita tai pihlajanmarjoja. Isäntä tuo sitten linnun kokonaisena pöytään kelolankulla!

      (Jostain syystä Blogger ei suostunut julkaisemaan kuvaa, sorry)
      http://lapanen.blogspot.com/2006/10/haudutettua-teert-padassa_29.html

      Tämän ohjeen perustana tehnyt savipadassa ja ai että....

    • soveltaen noita
    • Risse

      Teeripaisista tulee hyvää, kun et mausta liikaa. Paista voissa ja laita sipuli raakana pieneksi silputtuna, Kypsennyksen aikana puolipakettia homejuustoa ja makeata hilloa(vaasalainen puolukka hillo), oikeata kuohukermaa! Tulee hyvää, kun jaksaa hauduttaa hiljaa ja kauan. Jos on vielä "vesikansipata" niin voi jättää yöksi liedelle!
      Tekemäni teeripaisti oli niin hyvää, että sen reseptiä pyydettiin jopa silloisen pääministerin vierailulle:)

      • joonas22

        hyvää varmasti ollut, mutta kyllä jo pikkasen kehu haiskahti ;)


      • ei KEHU HAITTAA
        joonas22 kirjoitti:

        hyvää varmasti ollut, mutta kyllä jo pikkasen kehu haiskahti ;)

        Varmaan on ollu hyvää, mutta EI RIISTAPAISTIIN pidä laittaa mitää ihmesekotuksia, vaan yksinkertaisesti nopea ruskistus voissa ja sitten pataan sipulin ja porkkanan ja mustapippurin kanssa, ja annetaan hautua rautapadassa tunnin verran, pitäen huolta, ettei kuivu, ja hyvät potut ja puolukkasurvosta lautaselle ja kunnon Somalaista ruisleipää ja voitapäälle, ja jos on vieraita, niin sitten vasta pari pulloa jämerää punaviiniä, niin on kumma jos ei kelpaa :)

        Ja samalla on mukava kertoa eräelämän kertakaikkiaan ihanista ja jännittävistä hetkistä. Mutta vihreät susihyyssääjät kerätköön ruokansa roskapöntöistä, niinkuin pedotkin tekevät nykyään !


    • teertä tekehmään
    • Metsästäjä 64 v

      Teeripaisti yksinkertaisesti on metsän makuinen ja silloin siihen ei panna edes sipulia.
      Teeri ruskistetaan voilla valurautapadassa ja siihen lisätään suolaa ja kokonaisia maustepippuria. Kiehuvaa vettä pataan niin että lintu peittyy. Kannella varustettu pata uuniin lämpötila 120-150 astetta. Annetaan olla uunissa niin kauan, että lihat irtovat luista ( 3 tuntia ). Erotetaan lihat luista ja laitetaan vaikka folioon, että eivät pääse kuivumaan jos tarjotaan lämpimänä. Siivilöidään liemi, josta keitetään kastike suurustamalla, Maustamiseen voidaan käyttää marjahyytelöä ( puolukka, mustaviinimarja ) lisätään veilä kastikkeeseen ruokakermaa. Tarjotaan keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kera. Linnunlihat voidaan tarjota myös kylmänä, kun kastike on kuumaa.

    • teerimies2

      2 teertä laita kiehumaan 1 tunnikksi irrottelet lihat luista laitat syvälle pannulle paljon voita sulatat sen laitat sekaan vähän vettä 2 katajanmarjaa ja muita mausteita kun liha on mureaa tee kastike sekota lihat tarjoile pottumuusin tai pottujen kanssa on muuten hyvvää

    • monetpolut

      hyviä reseptejä teeripaistiksi! omistin hyvän pystykorvan ja kun silloin lintukannat oli hyvät niin teeripaisti oli meillä arkiruokaa. nyt haikiana muistelen kun linnun pari syksyssä saapi. opetelkaa poistamaan teereltä ne kinttujänteet niin ei mene lihaa hukkaan. syksyllä taas tavataan!

      • Anonyymi

        Nyt on kyllä ollut niin paljon lintuja ettei mies muistiin.teeriä on enemmän kuin Kymmeniin vuosiin.kaksi hyvää kesää poikueet onnistuivat hyvin.


    • Anonyymi

      Moi. Ihan hienoja vinkkejä kaikki.
      Itse erottelin rintalihat ja sisäfileen. Laitan ne kuumalle valurautapannulle jossa jo voi tirisee.
      Lopuksi purkki ruokakermaa,kuivattuja katajanmarjoja ja merisuolaa.. sokeroituja kokonaisia puolukoita ja hyvää punaviiniä ja pöytäseuraa.😘.

    • Anonyymi

      paras lintupaisti mitä olen syönyt oli savukoskella päivän kävelemisen jälkeen laavulla tervasnuotiolla pakissa keitetyt teeren lihat. mausteena oli pelekkä suola ja jokunen katajapuskasta poimittu marja.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe