Tulin huomanneeksi marketissa asioidessani, että hyllyssä, missä myydään erilaisia viinin/oluen valmistukseen tarvittavia tuotteita, oli todella erikoisia superhiivavalmisteita, eli ns. turbohiivoja.
Joissakin pakkauksissa luvattiin jopa 21 %:n alkoholipitoisuuksia alle 24:ssä tunnissa. Miten tällainen on mahdollista? Tehokkain hiiva oli 21 %/18 h.
Onko mahdollista käymisteitse saada aikaiseksi yli 17 %:n viini?
Toki selväähän on, että kukaan asiallinen viininvalmistaja ei käytä tällaisia tuotteita viinin tekemiseen, vaan nämä superhiivat on suunnattu ihan toisenlaisille käyttäjille, mutta lähinnä kyselen pitääkö tuollainen "markkinointilupaus" paikkaansa?
Superhiivat ja viinin käyminen
4
168
Vastaukset
- maistuvaa_viiniä
Väkevää viiniä saa kun siihen sekoittaa tislattua viinaa. Ei tämän ymmärtämiseen tarvitse miettiä mitään "superhiivoja".
Oikeastaan superhiivoja ei edes tarvita hyvän viinin valmistukseen, riittää kun käyttää sopivia "jalohiivoja". (tarkoitukseen jalostettuja viinihiivoja)
Kyllä jonkinlaista viiniä ja olutta syntyy tavallisella leivontahiivallakin mutta nythän pitää tavoitella laadukasta maistuvaa viiniä.
Monet laadukkaat viinit ovat oikeastaan viinisekoituksia. Se aromi syntyy eri laatuisista viinien sekoituksista. (eri viinirypälelajikkeita)- mitenlie
Sinä se jaksaat jankata eri aloituksissa siitä viiniin lisättävästä tislatusta viinasta. Alkuperäinen kysyjä ei ollutkaan tekemässä mitään laatuviiniä vaan tiedusteli sitä että pääseekö sillä hiivalla käyttämällä 21%:iin.
Mutta itse en ihmettelisi vaikka se pitäisikin paikkaansa. Tosin aika hankalaa se tarkka alkoholipitoisuus on todeta kotikonstein tai jollain kauppojen käsittääkseni hyvin likimääräisillä alkoholimittareilla.
- maku_tuntuu_suussa
Pakkohan se on jankata tislatusta viinasta koska monien taito mitata tarkasti viinin alkoholipitoisuus on aika heikkoa. Jos taito ei riitä, niin helpompi tie on juuri tuo tislatun viinan lisäys - tällä varmasti prosentit nousee viinissäkin.
Ei se viini tunnista sitä onko se korkea etanoliprosentti käymällä vai tislaamalla syntynyttä.
Herkkä viinin maistaja kyllä voi aromin maun tunnistaa.- tislattuatislattuajoojoo
Kerropa mistä sitä tislattua viinaa sitten tavallinen kotiviinin tekijä saa? Kotipoltto kun on laissa kiellettyä..
Mutta mitä tuohon tislattu viina -fiksaatioon tulee niin alkaa jo muistuttaa tapausta jossa pikkulapsi kuulee uuden sanan ja innoissaan hokee sitä joka tilanteessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä14711322- 278063
Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.565840Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1594522Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai314306Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas824160- 843448
- 803206
- 471689
- 391602