Maajotarakastan

Puhdasoppinen

kauan perheenäitinä toimeneena voin asiantuntemukseslla todeta että elintarvikkeet on tässä maassa paljon alle keskitason. Jos olisi pienikin mahdollisuus perustaisin pienen omavaraistalouden. Saisin puhdasta oikeaa maitoa ja juustoa oikeasta vuohenmaidosta. Saisin kasvimaaltani kaikki kasvikset ja kanalasta munat ja silloin tällöin lihat. Teurastaisin jouluksi sitävarten kasvatetun porsaan ja syksyisin kävisin hirvimetsällä. Parunat, lantut, porkkanat, kaalit ja nauriit saisin omasta myrkyttömästä maasta. Katiska olisi puhdasvetisessä järvessä ja kalasoppa helalla. Leivinuunissa paistuisi omalla käsimyllyllä jauhetun viljan leivät ja pullat, uuniopuurot ja omenapiirkat. Kellarissa olisi rivi mustaviinimarjapulloja, karviaismarjahilloja, puolukkasurvosta ja mustikkahilloa koska asuisin niin kaukana kaikesta että ainoa saaste joka silellä olisi olisi ilmansaaste ja senkin tuuli kuljettaisi muualle. Raadantaako? Ei, se olisi paljon täysipainoisempaa elämää kuin lähikaupasta myrkkyruoan haaliminen, sen kummallisen ulkonäön yhdistäminen kyseisen tuoteen nimeen, ja metrinmittaisen lisäaineluettelon tavaaminen ja huono omatunto siitä että myrkyttää perhettään ties millä..

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoit_su

      Ideasi on kaunis ja onhan ihmiset noita myös toteuttaneet. Viimeisin lauseesi taas osoittaa, että ehkä vähän pitäisi kasvaa ja järkiintyä. Jos et halua säilöntäaineita,niin osta sitä missä niitä ei ole. Älä osta eineksiä: leivo leivät, osta tuoretta lihaa ja kalaa.

      • simppelisimon

        Paras eines ja oikeastaan ainoa, jota syön on Pirkan luomu kasvishernari ilman lihaa siis vain vettä, herneitä ja suolaa.

        Ei uskoisi näin simppelin maistuvan niin hyvältä, mutta niin se vain on. Oheen muutama slaissi Ullan Paakarin ruisleipää ja jälleen vain vettä, ruisjauhoja ja suolaa. Muutama slaissi hyvää kotimaista juustoa leipien päälle ja maukas, terveellinen ateria on valmis. Yleensä huuhdon tämän alas Olvin ykkösellä, joka on aivan mainio ruokajuoma.

        Tämä siis on vain torstaiden ateria jälkiruokana itsetehty pannari, joka sekin on vain luomumaitoa 2 desiä, luomuvehnäjauhoja 1 desi, yksi luomumuna ja vähän suolaa yhteen tasaiseksi vatkattuina ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tekeytymään. Uuni 225 asteeseen ja uunin kestävä valurautapannu liedelle kuumentumaan, nokare voita pannulle, kun voi on tasaantunut ja saa hieman ruskeaa väriä niin tasaiseksi vispattu pannukakkutaikina pannulle ja uuniin keskitasolle noin 15-20 minuuttia kunnes pinnaltaan kauniin ruskea ja tarjoiluun kotitekoisen hillon ja kermavaahdon/vaniljajäätelön kera.

        Yleensä teen ruokani kauden vihanneksista ihan itse kuorien ja pilkkoen, proteiinina aina lihatiskin tuoreinta ilman marinadeja mahdollisimman kokonaisina paloina itse paloittaen ne myöhemmin tarpeen mukaan.

        Itsetehtynä ruoka on aina maukkaampaa, halvempaa ja nautinnollisempaa kuin eineksistä tai tyhjiöpakkauksista väsätty annos.

        Toki itse tehty ruoka vaatii vaivaa, mutta se vaiva on osa ruoantekemisen nautintoa - voi sanoa, että minä tein tämän eikä joku Saarioisten äitee.

        Ja itsetehty ei välillä edes vaadi paljon vaivaa ja aikaa vaan tulee valmiiksi vartissa kuten usein tekemäni pasta-ateria eli suolainen pasta-vesi kiehumaan ja samalla sen kiehumista odottaessa pilkkon sipulin hienoksi, vähän valkosipulia ja chiliä, pannu kuumenemaan, pannun pohjan peittoon öljyä, pilkotut muhimaan miedolla lämmöllä, vähän suolaa ja peppaa sekaan, annan kypsyä kannen alla välillä sekoittaen, valittu pasta kiehuvan veteen, kunnon sekoitus, samalla raastan parmesaania/pecoriinoa sopivan määrän, slaissaan muutaman domskun, vähän valkoista balsamicoa ja oliiviöljyä domskuille, kun pasta on kypsää niin valuttan vedet pois ja lisään pannulla muhineen kastikkeen pastan joukkoon sekoittaen, kaataen pastan lautaselle domskujen viereen ja juustoraaste päälle. Ei niinkuin nopeampaa olekaan paitsi joku mikroateria kaupan pakkasesta ja sekin jää jälkeen maussa ja terveellisyydessä.

        Jos tämä oli mielestäsi liian simppeliä niin usko Anthony Bourdainin sanaan yksinkertaisuuden paremmuudesta eli Tony oli Roomassa ja veti nassuunsa mustapippuripastaa, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on vain pastaa, mustapippuria, oliiviöljyä ja pecorino-juustoa raastettuna ja se oli siinä, mutta Tony kusi hunajaa syötyään annoksen.

        Jos maailman ykkös-ruokakriitikko hyväksyy näinkin simppelin menyyn niin kovin kaukana kulinaristisesta nautinnosta tuskin voi olla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe