Miten esimiehen pitäisi suhtautua?

383838

Mitä mahdollisuuksia pomolla on käsitellä alaistaan, joka pyrkii dominoimaan kaikkea ja kaikkia? Hän käyttäytyy töykeästi, väliin ilkeästi ja suuttuu herkästi saaden näin tahtonsa läpi. Tyypille on tärkeää olla aina oikeassa ja sanoa viimeinen sana. Pienimmästäkin kritiikistä tai sellaiseksi kuvittelemastaan hän raivostuu ja alkaa räyhätä. Myös kostonhimoisuus kuuluu asiaan.

Tyyppi on koetellut kaikkia rajota ja oppinut, että saa haluamansa, kun käytös on tarpeeksi roisia. Välitön raivo ja myöhemmin seuraavat kostotoimet pelottavat ihmisiä.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • HawkStephensfink

   Esimiehellä on keskimäärin oleellisesti paremmat mahdollisuudet käsitellä alaisiaan, kuin alaisella käsitellä esimiestä. Ellei alainen ole "predentin vävy", on mm. keskustelu, koulutus, huomautus (suullinen ja kirjallinen), varoitus ja erottaminen mahdollista. Erikoinen tilanne tuo aloittajan kuvaama, mutta ei oloissamme mahdoton. Antaa huonon kuvan johdosta, että tuollainen on päässyt syntymään.

  • onko_unohtunut

   Se jämäkkyys, se jämäkkyys. Mihin esimiesopit unohtuneet?

   • 383838

    Esimiehen pokka vaikean alaisen edessä selvästikin pettää. Tilalle astuu yltiöpositiivisuus ja kova halu sovitella. Hän likimain pyytää alaiseltaan anteeksi, että joku (reppana) on tuonut esille (mitättömän) asian, jonka vuoksi täytyy nyt vähän jutella, mutta on ymmärrettävää, että alainen on tehnyt, ehkäpä vika yhdessä löydetään palautteen antajasta.

    Raivo-ongelmainen alainen tulkinnee tämän alistumisen merkiksi, koska sama näytelmä näytellään aina uudelleen ilman todellisia seurauksia hänelle. Hän saa lisää voimaa ja uskoa omaan oikeassa oloonsa. Hän poistuu leuka pystyssä hymynkare kasvoillaan. Merkillistä kyllä, myös esimies vaikuttaa tyytyväiseltä omaan suoritukseensa. Pian hän menee hyvittelemään raivokasta alaistaan, ettei tämä kantaisi kaunaa ainakaan pomoa kohtaan.

    Sekä esimies että ongelma-alainen uskovat lujasti itseensä ja selostetulla tavalla luottavat toisiinsa. Tästä seuraa pysyvä pattitilanne, jossa valta on väärissä käsissä, eikä suuriin epäkohtiin voida puuttua.

    Voiko esimiestä jotenkin tukea tai painostaa muuttamaan totuttua kaavaansa?


  • yksinkertaista

   Potkut.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   97
   1857
  2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   235
   1512
  3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   255
   1024
  4. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   78
   925
  5. Taas kuoli kuortaneella

   Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
   Kuortane
   7
   805
  6. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   69
   787
  7. Kalateltta fiasko

   Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
   Kuhmo
   10
   755
  8. Rakastan sinua

   Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
   Ikävä
   27
   717
  9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   55
   704
  10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

   Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
   Sanaristikot
   38
   699
  Aihe