Kirjolohessa 20-40 KERTAA ENEMMÄN ANTIBIOOTTEJA !

Kokki-Kuopiosta

SUOMESSA käytetään 20-40 kertaa enemmän antibiootteja. NORJASSA alle 1 gramma lohitonniin. Suomessa 20-40g KIRJOLOHITONNIIN.

Syy on VEDEN LÄMPÖ ja määrä. Norjassa syvissä ja viileissä vesissä on vähemmän tauteja. Lisäksi Norjassa vesi on hapekkaampaa.

Eron maistaa.

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/10/17/odlad-fisk-far-mera-antibiotika-i-finland

76

1039

    Vastaukset

    • Koskaan en ole saanut kotimaisesta kirjolohesta allergista reaktiota. Norjalaisen syömisestä olen saanut sellaisen antibioottiryhelmän, että enempäänsä en kokeile.

    • Se meni toisinpäin. Suomessa 50 kertaa antibiootteja ja allergiaa. Norjan kala on puhdasta

    • Minä sitä vaan tykkään kotimaisesta lohesta ja hengissä ihan täällä vielä keikun.
      Kerran sain palan Norjasta tuotua itse kalastettua lohta.
      Väri harmaa, vaikka oli tuoretta ja maku minun suuhun omituinen.
      Suomessahan käytetään väriruokaa viljely lohille, mutta eipä haittaa sekään.
      Kukin taaplaa tyylillään.

    • Suomessa antibiootti kirjolohen myynti on romahtanut. Syynä on maku. Ruotsissa kirjolohta ei käytetä. Kaikki kirjolohi tuodaan sieltä Suomeen.

      Makuasia. Kirjolohi on eines. Lihapiirakka ja lenkki. Sairaan vanhan kansan kalaa.

      Norjan lohi on maailman parasta. Nyt joulukysyntä on nostanut sen kysyntää. Kala maksaa 50 kruunua kilo. Lokakuussa sitä sai 40 kruunua kilo.

      Kirjolohi ei kelpaa Japaniin. Ainostaan sen mäti.

      Paras SUURI Jääämeren lohi LENTORAHDATAAN !

      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/278440-norjan-lohi-36-tunnissa-kalatiskiin-aasiassa-finnair-rakentaa-80-miljoonan

    • Suomessa marketissa myytävällä Norjan kassilohella ja luonnonvaraisella Atlantin/Jäämeren lohella ei ole mitään yhteistä.

    • Halpa kirjolohi Saksassa? EI MYY, koska laatu on huono.

    • No jatketaanpa vielä tätä juupas eipäs jutustelua. Voisiko olla niin, että kirjolohen laatu vaihtelee kovastikin Suomen rajojen sisäpuolella. Itse en osta merialueilla kasvatettuja kirjolohia, koska ne ovat rasvaisempia ja sitä myöden mielestäni tympeämmän makuisia. Tämä havainto on minulla etelä- ja keski-suomen alueelta, jossa suurin osa kirjolohesta on merialueilla kasvatettua. Pohjoisessa Suomessa myydään enimmäkseen makeassa vedessä kasvatettuja ja ne ovat vähärasvaisempia ja raikkaampia maultaan. Esimerkiksi kainuulainen kirjolohi on aivan huippua. En mene väittämään tätä absoluuttiseksi totuudeksi, mutta kannassani pysyn niin kauan kun minulle tarjotaan raikkaan makuista meressä kasvatettua kalaa.

    • Hätälän Jäämeressä kasvatettu ja poikittain pakattu kalapala ihan Lidlistä ostettuna on sitä "raikkaan makuista meressä kasvatettua kalaa".
      Kalan maku paranee rasvaprosentin noustessa. Samoin sydänterveellisyys.

      Jäämeri tuottaa parasta kalaa. Etelän kala ei pärjää. Järvikalassa on usein makuvirhettä. Kirkkaat vähäravinteiset ja syvät järvet tuottaa parasta järvikalaa.
      Kainuussa ei juuri kalakasvatusta ole. Eikä sinne myönnetä lupia.

      https://www.youtube.com/watch?v=L30PqJzI4y8

      http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/kalankasvatus-menee-avomerelle/

      http://yle.fi/uutiset/lohi_lyo_naudan__kalankasvatus_siirtyy_avomerelle/8007866

      • "Jäämeri tuottaa parasta kalaa."

        Jäämeri on pelkkää radioaktiivista paskamassaa. Uponneita venäläisiä ydinsukellusveneitä ja norjalaisen syöttöpossukassilohen ulostetta. Siis varsinaista herkkua heille, jotka ovat pilanneet makuaistinsa esim. tupakoimalla.


      • "Kainuussa ei juuri kalankasvatusta ole". Jaa. Viimeset 30-vuotta olen syöny Kainuussa kasvatettua kirjolohta, jota kainuulaiset elintervikeliikkeet myyvät. Ja kyllä sitä näkyy jatkuvasti kalatiskiltä löytyvän. Onpa harmi, ettei sitä riitä isommille markkinoille. Otan vilpittömästi osaa. tarkoitus on mennä alkuviikosta hakemaan joku lämminsavukala, pari kylmäsavufilettä ja tietenkin pari tuoretta graavikalaa varten. Jouluna tuota kalaa kun menee aika tavalla.


    • Uumajajoessa on paljon vettä ja kirjolohet kasvaa hyvin. On happea ja vesi on viileää. Maailman parasta kirjolohta.
      Ruotsissa kirjolohi ei kelpaa. Mäti kelpaa. Se kala menee sinne Suomeen.

      http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1021&artikel=5278601

      Terroristit laski satatatonnia kirjolohta karkuun. Ne kaikki kuoli murskautuen sinne Storforssin turpiiniin!

    • Norjalainen "aito" allaslohi on täyttä rasvaista kalanperkeillä ja kemikaaleilla syötettyä jätöstä. Syötyä tuli melkoisesti kun olin Norjassa 7vuotta duunissa, norjalaisen työkaverin veli laahasi sitä kun oli töissä kalakasvattamolla. En söisi enää sitä vaikka sen syömisestä maksettaisiin. Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä, ne ovat takuutavaraa.

      • "Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä"

        Hyviä kaloja noi, mutta noista ei voi tehdä graavikalaa.


      • alf23 kirjoitti:

        "Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä"

        Hyviä kaloja noi, mutta noista ei voi tehdä graavikalaa.

        Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.


      • kaluri kirjoitti:

        Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.

        Toivottavasti on matolääkitys kunnossa.


      • kaluri kirjoitti:

        Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.

        Graavaaminen ei tapa lapamadon toukkia, joita noissa kaloissa voi olla. Kohta saat lapamadon, ellet ole jo saanut.


    • Suomessa käytetään surutta antibioottia. Joudutaan käyttämään, koska vesi on lämmintä. Suomessa kirjolohia kasvatetaan montuissa ja saaristossa.

      Antibioottia

      Pohjois Ruotsissa ja Norjassa paljon vähempi.

      • 1-2 kiloista Norjan lohta saa nyt todella edullisesti.


    • Ennenkuin olette niin suurta asiantuntijaa niin neuvoisin vaikka käymään vaikka Hermansverkenissä sijaisevilla kalankasvattamoilla ja kysyisitte paljonko heillä kuluu vuodessa Diflubenzuronia kalatäiden tuhoamiseen. Vituttaa tuollaiset öykkäröivät pellet jotka eivät ole Norjaa nähneet kuin valokuvissa ja kuitenkin tietävät miten "turskat" kasvattavat lohiaan.

      • Kyseinen"asiantuntija" on katkeroitunut suomalainen kirjolohikasvattaja. Hän ei voi mitään heikolle kannattavuudelle. Sen estää Suomen tiukka ympäristölaki.
        SYITÄ! KALANKASVATUS SUOMESSA!

        1. Heikko laatu--MAKU.
        2. Ympäristöolosuhteet, kuten lämmin vesi ja alhainen happipitoisuus.
        3. Antibioottien käyttö.
        4. Sääntely-- Kasvatus ajetaan nurkkaan.

        Pohjois-Ruotsissa on paljon paremmat olosuhteet kirjolohen kasvatukseen. Ruotsalaiselle kirjolohi ei kelpaa, mutta Suomeen ne kelpaa.

        Ruotsalainen pistää muikunkin peltoon. Vain mäti käytetään.


    • Sognevuonossa Etelä-Norjassa kasvatettua kalaa vaivaa kalatäit.

      http://www.niva.no/uskyldige-ofre-i-kampen-mot-lakselusen

      http://www.legemiddelverket.no/English/Veterinary_medicine/Fish_medicine/Documents/Pharmaceuticals-fish-MA-2015-02-09.pdf

      SIKSI Jäämeressä Altavuonosta pohjoiseen kasvatettu lohi on haluttua.

      Sitä ei vaivaa kalatäit. Antibiootteja ei tarvita, mutta kasvatus on pohjoisessa kallista. Menee pääasiassa Japaniin.

      http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/tulliviesti/2014/Juttu_22_Suomi_Norja_tulliyhteistyo/index.jsp

      • Miksi ihmiset vieläkin sekoittavat kirjolohen ja lohen toisiinsa - kyseessä ovat eri lajit ja niin myös maku kuin ulkonäkö ovat erilaisia.

        Kirjolohi on lähinnä taimen ja lohi taas sitä itseään, joten näitä ei voi verrata keskenään.

        Toki vapaasti kasvanut fisu on aina kasvatettua kassi-kalaa parempaa tuli se sitten Norjasta tai Suomenlahdesta.


      • Kirjolohi maistuu sateenkaariraudulle.


      • käsitteetkuntoon kirjoitti:

        Miksi ihmiset vieläkin sekoittavat kirjolohen ja lohen toisiinsa - kyseessä ovat eri lajit ja niin myös maku kuin ulkonäkö ovat erilaisia.

        Kirjolohi on lähinnä taimen ja lohi taas sitä itseään, joten näitä ei voi verrata keskenään.

        Toki vapaasti kasvanut fisu on aina kasvatettua kassi-kalaa parempaa tuli se sitten Norjasta tai Suomenlahdesta.

        Kirjolohelle voidaan antaa 50 kertaa enemmän atibioottia, kun se ei ole lohi.
        Vähäantibioottista Norjan lohta ei voi verrata siihen, kun ne on eri kaloja.
        JUMA¤`#¤"?....


    • Aito Lohi on nyt kallista. Kirjolohi taas ei maistu.

    • Nyt lohi on vähän halvennut. Kaupassa oli kirjolohifilettä 9.95 kilo. Ei mennyt kaupaksi. Kalliimpaa lohta meni, mutta korkea hinta jarruttaa.

      • Kirjolohi olisi varmaan tosi halpaa, jos siihen ei olisi pumpattu 40:ä kertaa kalliita antibiootteja.


      • Hyvä juttu, koska tuon vuoksi kotimaisen kalan kilpailukyky paranee.


    • Prisma myy aitoa norjalaista 9.95 kilo. Kirjo on huonoa.

      • Kala ei tykkää kuljettamisesta. Norja on kauempana kuin Suomi ja sen vuoksi suomalainen kirjolohi on maukkaampaa, eli parempaa.


    • Prismassa pääsiäisenä jäi satoja kaloja myymättä. Paikallisessa prismassa niitä vanhentuvia kaloja tiistaina myytiin 4.95 kilo-.

    • 4.90 tänään kaikki oli myyty.

    • Kirjolohessa on hirveä antibioottipommi! Norjan lohi on puhdasta.
      Jäämeren kylmässä vedessä kasvatettu lohi on hyvää ja terveellistä. Lämpöisessä vedessä tarvitaan PALJON enemmän myrkkyjä ja lääkkeitä.

    • Norjan lohi on nyt kallista. Johtuu Chilen punaisesta myrkkylevästä. Norjan lohi on nyt haluttua. Tekevät ennätysvoittoja.

    • Lohi maksaa ja paljon. Silti en syö kirjolohta.

    • Juhannuslohi jäi ostamatta. Se on aivan liian kallista. Kirjolhta en osta. Koska se maistuu pahalle.

    • Nyt suomalaiset aasit panostaa kirjolohen kasvatukseen. Se ei voi mitenkään pärjätä lohen kanssa. Tietysti se on halpaa antibioottimössöä.

      Tuore silakka hakkaa kirjolohen.

      • Itämeren silakassa on dioksiineja. Siitä tulee syöpä.


      • Ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Norjassa lohille syötetään Etelä-Amerikasta tuotua rehua, koska siellä saa käyttää enemmän myrkkyjä. Barentsinmeren puhtaus, jos se edes sellainen on, ei auta mitään, koska lohet saavat myrkyt rehusta. Norjan lohta kannattaa syödä yhtä vähän kuin Itämeren lohta. Itse en söisi kumpiakaan yhtään. Suomessa kasvatettu kirjolohi on kaikkein turvallisinta punalihaista lohikalaa tällä hetkellä.


      • "Valtameri on puhdas"

        Valtameriin on upotettu radioaktiivisia jätteitä. Itämeressä on korkeintaan hieman fosforia, josta ei ole muuta haittaa kuin lisääntyneet sinilevälautat kesäisin.

        Suomalainen sisävesissä kasvatettu kirjolohi on parasta kasvatettua lohta. Hyviä ovat myös muut kotimaiset sisävesien kalat, kuten särki ja lahna. Muikku on paras luomulohikala.


      • paska.valuu.alespäin kirjoitti:

        "Valtameri on puhdas"

        Valtameriin on upotettu radioaktiivisia jätteitä. Itämeressä on korkeintaan hieman fosforia, josta ei ole muuta haittaa kuin lisääntyneet sinilevälautat kesäisin.

        Suomalainen sisävesissä kasvatettu kirjolohi on parasta kasvatettua lohta. Hyviä ovat myös muut kotimaiset sisävesien kalat, kuten särki ja lahna. Muikku on paras luomulohikala.

        Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. Vesi lämpenee liikaa.. Siitäkin tule laatuongelmaa.
        Kirjolohi on poistuva tuote. Ruotsissa sitä ei juurikaan enää myydä. Ruotsissa tuotettu kala myydään Suomeen.

        Norjassa Golfvirta puhaltaa vedet Barentsin merelle. Sieltä ei ole virtausta Norjaan päin.

        Norja saa jatkuvasti hapekasta ja puhdasta vettä Atlantilta.

        http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/climatechange1/10_2.shtml

        Norjassa on Euroopan puhtaimmat merivedet. Siksi Norjan lohen kysyntä on vahvassa nousussa. Japani, USA, Etelä-Korea, Kiina.


      • "Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. "

        Ei pidä paikkaansa. Suomen sisävesistä tule laadukasta ja hyvänmakuista kalaa.


      • laatukalaa kirjoitti:

        Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. Vesi lämpenee liikaa.. Siitäkin tule laatuongelmaa.
        Kirjolohi on poistuva tuote. Ruotsissa sitä ei juurikaan enää myydä. Ruotsissa tuotettu kala myydään Suomeen.

        Norjassa Golfvirta puhaltaa vedet Barentsin merelle. Sieltä ei ole virtausta Norjaan päin.

        Norja saa jatkuvasti hapekasta ja puhdasta vettä Atlantilta.

        http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/climatechange1/10_2.shtml

        Norjassa on Euroopan puhtaimmat merivedet. Siksi Norjan lohen kysyntä on vahvassa nousussa. Japani, USA, Etelä-Korea, Kiina.

        Sisävesien vesi vaihtuu jatkuvasti, koska ne sijaitsevat merenpinnan yläpuolella. Kaikki epäpuhtaudet huuhtoutuvat valtameriin, lopulta Atlantille saakka. Sen vuoksi norjalainen lohi maistuu pahalta. Toki kassilohen pahaan makuun vaikuttaa myös käytetty rehu.

        Paras lohi on sisävesistä pyydetty lohi, mutta sitä ei joka jannu pääse elinaikanaan maistamaan. Pohjois-Suomen lohijokien kalastajilta saa toki ostettua ihan hyvää lohta kuka tahansa.



    • http://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/WWF--Itameren-kalat-liian-myrkyllisia-Euroopan-unionin-markkinoille-507.a

      http://ekorilehti.blogspot.fi/2015/07/itameri-saastuu-jatkuvasti-enemman-ja.html

      Itämeressä kasvatetuille kirjolohille ANNETAAN GEENIMANIPULOITUA soijjaa... Norjassa se on kiellettyä. Lämpimässä iItämeressä on KALATAUTEJA. Siksi Suomessa antibioottimäärät on 20-40 kertaisia, kun sitä verrataan Norjan lohelle anettaviin määriin.

      Suomalainen kestää 10 kertaisesti ympäristömyrkkyjä :) .

      http://yle.fi/uutiset/ruotsi_varoittaa_lohen_taimenen_ja_silakan_syonnista/6684777

      • Itämeren myrkyllisyys ei vaikuta kirjolohiin, koska ne syövät rehua. Geenimanipuolitu kalanrehu ei ole ihmiselle terveysriski. Sen sijaan Itämeren villiä kalaa ei kannata syödä.


    • Geenimanipuloitu on riski! Norjassa riskit tiedostetaan.

      http://sustainablepulse.com/2014/11/30/norwegian-authorities-ban-gm-fish-feed-antibiotic-resistance-fears/#.V32A_NR97Gh

      http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=no&tl=fi&u=http://www.bioteknologiradet.no/2014/11/stopper-dispensasjon-for-omdiskutert-fiskefor/&sandbox=1

      Antibioottiresistanssin kumuloituminen. Suomessa määrät on monikymmenkertaiset. Samoin riskitaso. Evira tietää, mutta työllisyys painaa toisaalla.

      Likaisessa lämpimässä sekä geenirehuilla antibioottivedessä kasvatettu kala ei ole kilpailukykyistä, vaikka sitä myydään puoleen hintaan.

    • antibioottia

      • Hyvä että muistutit, nyt kun lääkäristä ei enää saa flunssan jälkeiseen poskiontelotulehdukseen antibioottia, vaan pitää yskiä kolme viikkoa, niin ensi kerralla otan kirjolohikuurin flunssan alkamisesta muutaman päivän päästä.
        Röntgen on taas niin terveellistä lääkärien mielestä ja jos ontelot on vaan puolillaan, niin sitten vaan yskitään ja yrjötään.


      • Merivesi on tunnetusti suolapitoista. Merivedessä kasvatetussa lohessa on runsaasti rasvaa, Juuri kalan rasvaan kerääntyy ympäristömyrkyt (rehut) ja kalojen elossa pitämiseksi tarkoitetut lääkkeet ja kemikaalit. Makeassa vedessä kavatetuissa lohissa rasvaa on paljon vähemmän. Siksi makean veden kasvatusohissa myrkyt ja jäämät ovat varmasti pienemmät. Makuasia on sitten vallan toinen tarina.


      • Kirjolohi on pahaa ja epäterveellistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

      Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
      99
      5011
    2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

      ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
      Maailman menoa
      158
      4543
    3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

      Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
      Maailman menoa
      100
      3039
    4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
      43
      2283