SUOMESSA käytetään 20-40 kertaa enemmän antibiootteja. NORJASSA alle 1 gramma lohitonniin. Suomessa 20-40g KIRJOLOHITONNIIN.
Syy on VEDEN LÄMPÖ ja määrä. Norjassa syvissä ja viileissä vesissä on vähemmän tauteja. Lisäksi Norjassa vesi on hapekkaampaa.
Eron maistaa.
http://svenska.yle.fi/artikel/2013/10/17/odlad-fisk-far-mera-antibiotika-i-finland
Kirjolohessa 20-40 KERTAA ENEMMÄN ANTIBIOOTTEJA !
100
4269
Vastaukset
- Kokki.-Kuopiosta
Kirjolohen ostaja ostaa myös keinoväriä. Se on vielä kallistakin.
http://www.safkatutka.fi/2015/05/26/mista-kirjolohen-punainen-vari/ - Kokki.-Kuopiosta
Syö lohta jokapäivä ! Sydänkuolleisuus vähenee. Sushi on hyvää !
http://www.hs.fi/ruoka/a1305982372647 - mullanäin
Koskaan en ole saanut kotimaisesta kirjolohesta allergista reaktiota. Norjalaisen syömisestä olen saanut sellaisen antibioottiryhelmän, että enempäänsä en kokeile.
- sinoot-KALAYRITTÄJÄ
Se meni toisinpäin. Suomessa 50 kertaa antibiootteja ja allergiaa. Norjan kala on puhdasta
- Lohen_syöjä
Minä sitä vaan tykkään kotimaisesta lohesta ja hengissä ihan täällä vielä keikun.
Kerran sain palan Norjasta tuotua itse kalastettua lohta.
Väri harmaa, vaikka oli tuoretta ja maku minun suuhun omituinen.
Suomessahan käytetään väriruokaa viljely lohille, mutta eipä haittaa sekään.
Kukin taaplaa tyylillään. - Kokki-Kuopiosta
Suomessa antibiootti kirjolohen myynti on romahtanut. Syynä on maku. Ruotsissa kirjolohta ei käytetä. Kaikki kirjolohi tuodaan sieltä Suomeen.
Makuasia. Kirjolohi on eines. Lihapiirakka ja lenkki. Sairaan vanhan kansan kalaa.
Norjan lohi on maailman parasta. Nyt joulukysyntä on nostanut sen kysyntää. Kala maksaa 50 kruunua kilo. Lokakuussa sitä sai 40 kruunua kilo.
Kirjolohi ei kelpaa Japaniin. Ainostaan sen mäti.
Paras SUURI Jääämeren lohi LENTORAHDATAAN !
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/278440-norjan-lohi-36-tunnissa-kalatiskiin-aasiassa-finnair-rakentaa-80-miljoonan - Kokki-Kuopiosta
Japanilainen kokki arvostaa ISOA MERILOHTA!
http://yle.fi/uutiset/suomalainen_lohi_japanilaisen_huippukokin_kasittelyssa__katso_video/7431706 - halooooooo
Suomessa marketissa myytävällä Norjan kassilohella ja luonnonvaraisella Atlantin/Jäämeren lohella ei ole mitään yhteistä.
- rainbowtrout
Puhdasta suomalaista kirjolohta aletaan viemään Saksaan: http://yle.fi/uutiset/suomalainen_kirjolohi_kiinnostaa_saksassa__pieni_etelasavolaisyritys_saa_kalansa_rewe-kauppaketjun_jouluvalikoimaan/8514525
- Kirjolohessa-on
Norjalainen on 20-50 kertaa puhtaampaa !
http://svenska.yle.fi/artikel/2013/10/17/odlad-fisk-far-mera-antibiotika-i-finland - Halpaa-KIRJOLOHTA
Halpa kirjolohi Saksassa? EI MYY, koska laatu on huono.
- olenpatätämieltä
No jatketaanpa vielä tätä juupas eipäs jutustelua. Voisiko olla niin, että kirjolohen laatu vaihtelee kovastikin Suomen rajojen sisäpuolella. Itse en osta merialueilla kasvatettuja kirjolohia, koska ne ovat rasvaisempia ja sitä myöden mielestäni tympeämmän makuisia. Tämä havainto on minulla etelä- ja keski-suomen alueelta, jossa suurin osa kirjolohesta on merialueilla kasvatettua. Pohjoisessa Suomessa myydään enimmäkseen makeassa vedessä kasvatettuja ja ne ovat vähärasvaisempia ja raikkaampia maultaan. Esimerkiksi kainuulainen kirjolohi on aivan huippua. En mene väittämään tätä absoluuttiseksi totuudeksi, mutta kannassani pysyn niin kauan kun minulle tarjotaan raikkaan makuista meressä kasvatettua kalaa.
- Oulusta-kalaa
Hätälän Jäämeressä kasvatettu ja poikittain pakattu kalapala ihan Lidlistä ostettuna on sitä "raikkaan makuista meressä kasvatettua kalaa".
Kalan maku paranee rasvaprosentin noustessa. Samoin sydänterveellisyys.
Jäämeri tuottaa parasta kalaa. Etelän kala ei pärjää. Järvikalassa on usein makuvirhettä. Kirkkaat vähäravinteiset ja syvät järvet tuottaa parasta järvikalaa.
Kainuussa ei juuri kalakasvatusta ole. Eikä sinne myönnetä lupia.
https://www.youtube.com/watch?v=L30PqJzI4y8
http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/kalankasvatus-menee-avomerelle/
http://yle.fi/uutiset/lohi_lyo_naudan__kalankasvatus_siirtyy_avomerelle/8007866- hyi.helv
"Jäämeri tuottaa parasta kalaa."
Jäämeri on pelkkää radioaktiivista paskamassaa. Uponneita venäläisiä ydinsukellusveneitä ja norjalaisen syöttöpossukassilohen ulostetta. Siis varsinaista herkkua heille, jotka ovat pilanneet makuaistinsa esim. tupakoimalla. - olenpatätämieltä
"Kainuussa ei juuri kalankasvatusta ole". Jaa. Viimeset 30-vuotta olen syöny Kainuussa kasvatettua kirjolohta, jota kainuulaiset elintervikeliikkeet myyvät. Ja kyllä sitä näkyy jatkuvasti kalatiskiltä löytyvän. Onpa harmi, ettei sitä riitä isommille markkinoille. Otan vilpittömästi osaa. tarkoitus on mennä alkuviikosta hakemaan joku lämminsavukala, pari kylmäsavufilettä ja tietenkin pari tuoretta graavikalaa varten. Jouluna tuota kalaa kun menee aika tavalla.
- Hossajoki
Lammikkokasvatusta. Laatu kärsii.
http://www.avi.fi/documents/10191/56960/psavi_paatos_99_12_1-2012-09-20.pdf - luvat-vähennetty-rahaton
Tiukentuvat ympäristömääräykset heikentää kirjolohen laatua. Montussa kasvatettu kala ei saa riittävästi puhdasta vettä. Sen maistaa!
http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/kalankasvatus-menee-avomerelle/ - NäinMeillä
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6328422
Pohjois-Norjan lohi on parasta! Sushi on hyvää! - Ei-antibiootteja
Uumajajoessa on paljon vettä ja kirjolohet kasvaa hyvin. On happea ja vesi on viileää. Maailman parasta kirjolohta.
Ruotsissa kirjolohi ei kelpaa. Mäti kelpaa. Se kala menee sinne Suomeen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1021&artikel=5278601
Terroristit laski satatatonnia kirjolohta karkuun. Ne kaikki kuoli murskautuen sinne Storforssin turpiiniin! - Fisustajaukko
Norjalainen "aito" allaslohi on täyttä rasvaista kalanperkeillä ja kemikaaleilla syötettyä jätöstä. Syötyä tuli melkoisesti kun olin Norjassa 7vuotta duunissa, norjalaisen työkaverin veli laahasi sitä kun oli töissä kalakasvattamolla. En söisi enää sitä vaikka sen syömisestä maksettaisiin. Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä, ne ovat takuutavaraa.
- alf23
"Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä"
Hyviä kaloja noi, mutta noista ei voi tehdä graavikalaa. - kaluri
alf23 kirjoitti:
"Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä"
Hyviä kaloja noi, mutta noista ei voi tehdä graavikalaa.Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.
- MaailmanSuurin
Vaaleanpunaista herkkua.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/notkahdus-voi-olla-oston-paikka-lohiosakkeissa/7nkUK35z - alf23
kaluri kirjoitti:
Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.
Toivottavasti on matolääkitys kunnossa.
- lapamato.tulee
kaluri kirjoitti:
Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.
Graavaaminen ei tapa lapamadon toukkia, joita noissa kaloissa voi olla. Kohta saat lapamadon, ellet ole jo saanut.
- puhastakallaa
Suomessa käytetään surutta antibioottia. Joudutaan käyttämään, koska vesi on lämmintä. Suomessa kirjolohia kasvatetaan montuissa ja saaristossa.
Antibioottia
Pohjois Ruotsissa ja Norjassa paljon vähempi. - Makuratakaisee
Laatu kannattaa.
http://www.finder.fi/Kaloja ja äyriäisiä/Heimon Kala Oy/RENKO/taloustiedot/136208
http://yritys.taloussanomat.fi/y/hatala-oy/oulu/0219887-4/- Herkkulohta
1-2 kiloista Norjan lohta saa nyt todella edullisesti.
- Salmonindex
Atlantic superior salmon on parasta!
https://salmonprice.nasdaqomxtrader.com/public/report;jsessionid=8044808FDC430948CB0FB30044A0652B?0 - JotainTiedänMinäkin
Ennenkuin olette niin suurta asiantuntijaa niin neuvoisin vaikka käymään vaikka Hermansverkenissä sijaisevilla kalankasvattamoilla ja kysyisitte paljonko heillä kuluu vuodessa Diflubenzuronia kalatäiden tuhoamiseen. Vituttaa tuollaiset öykkäröivät pellet jotka eivät ole Norjaa nähneet kuin valokuvissa ja kuitenkin tietävät miten "turskat" kasvattavat lohiaan.
- Storuman
Kyseinen"asiantuntija" on katkeroitunut suomalainen kirjolohikasvattaja. Hän ei voi mitään heikolle kannattavuudelle. Sen estää Suomen tiukka ympäristölaki.
SYITÄ! KALANKASVATUS SUOMESSA!
1. Heikko laatu--MAKU.
2. Ympäristöolosuhteet, kuten lämmin vesi ja alhainen happipitoisuus.
3. Antibioottien käyttö.
4. Sääntely-- Kasvatus ajetaan nurkkaan.
Pohjois-Ruotsissa on paljon paremmat olosuhteet kirjolohen kasvatukseen. Ruotsalaiselle kirjolohi ei kelpaa, mutta Suomeen ne kelpaa.
Ruotsalainen pistää muikunkin peltoon. Vain mäti käytetään.
- Sushi-tempura
Sognevuonossa Etelä-Norjassa kasvatettua kalaa vaivaa kalatäit.
http://www.niva.no/uskyldige-ofre-i-kampen-mot-lakselusen
http://www.legemiddelverket.no/English/Veterinary_medicine/Fish_medicine/Documents/Pharmaceuticals-fish-MA-2015-02-09.pdf
SIKSI Jäämeressä Altavuonosta pohjoiseen kasvatettu lohi on haluttua.
Sitä ei vaivaa kalatäit. Antibiootteja ei tarvita, mutta kasvatus on pohjoisessa kallista. Menee pääasiassa Japaniin.
http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/tulliviesti/2014/Juttu_22_Suomi_Norja_tulliyhteistyo/index.jsp - NORDNORGE.COM
TÄÄLTÄ TULEE PUHDAS JA RAIKAS LOHI.
http://www.nordnorge.com/other-scenic-routes/?News=391- käsitteetkuntoon
Miksi ihmiset vieläkin sekoittavat kirjolohen ja lohen toisiinsa - kyseessä ovat eri lajit ja niin myös maku kuin ulkonäkö ovat erilaisia.
Kirjolohi on lähinnä taimen ja lohi taas sitä itseään, joten näitä ei voi verrata keskenään.
Toki vapaasti kasvanut fisu on aina kasvatettua kassi-kalaa parempaa tuli se sitten Norjasta tai Suomenlahdesta. - rainbowtuote
Kirjolohi maistuu sateenkaariraudulle.
- Paksuapotaskaa
käsitteetkuntoon kirjoitti:
Miksi ihmiset vieläkin sekoittavat kirjolohen ja lohen toisiinsa - kyseessä ovat eri lajit ja niin myös maku kuin ulkonäkö ovat erilaisia.
Kirjolohi on lähinnä taimen ja lohi taas sitä itseään, joten näitä ei voi verrata keskenään.
Toki vapaasti kasvanut fisu on aina kasvatettua kassi-kalaa parempaa tuli se sitten Norjasta tai Suomenlahdesta.Kirjolohelle voidaan antaa 50 kertaa enemmän atibioottia, kun se ei ole lohi.
Vähäantibioottista Norjan lohta ei voi verrata siihen, kun ne on eri kaloja.
JUMA¤`#¤"?.... - Ruotsin-Norjan-puhtaus
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1021&artikel=5278601
Näin meillä.
- kirriäkö
Nyt nousee hinnat, kun kala menee kaupaksi.
http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2016/01/08/norjanlohen-hinnassa-raju-piikki-kalaa-ei-nayta-olevan-tarpeeksi/2016262/12?pos=tuoreimmat - nälkää
Aito Lohi on nyt kallista. Kirjolohi taas ei maistu.
- Prismat
Huomattu on. Kallista on.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016012621021389_ul.shtml
Jätän syömättä jos ei oo varaa. Kirjoloheen en myöskään koske. - lohipaketti
Nyt lohi on vähän halvennut. Kaupassa oli kirjolohifilettä 9.95 kilo. Ei mennyt kaupaksi. Kalliimpaa lohta meni, mutta korkea hinta jarruttaa.
- kallis.lääke
Kirjolohi olisi varmaan tosi halpaa, jos siihen ei olisi pumpattu 40:ä kertaa kalliita antibiootteja.
- jeahpeie
Hyvä juttu, koska tuon vuoksi kotimaisen kalan kilpailukyky paranee.
- ewgNT
Prisma myy aitoa norjalaista 9.95 kilo. Kirjo on huonoa.
- tane39
Kala ei tykkää kuljettamisesta. Norja on kauempana kuin Suomi ja sen vuoksi suomalainen kirjolohi on maukkaampaa, eli parempaa.
- AQwhjh
Prismassa pääsiäisenä jäi satoja kaloja myymättä. Paikallisessa prismassa niitä vanhentuvia kaloja tiistaina myytiin 4.95 kilo-.
- ekj5swl8u6
4.90 tänään kaikki oli myyty.
- Tätä-Ei-tiedetä
Kirjolohessa on hirveä antibioottipommi! Norjan lohi on puhdasta.
Jäämeren kylmässä vedessä kasvatettu lohi on hyvää ja terveellistä. Lämpöisessä vedessä tarvitaan PALJON enemmän myrkkyjä ja lääkkeitä. - pahaTilanneMaksaa
Norjan lohi on nyt kallista. Johtuu Chilen punaisesta myrkkylevästä. Norjan lohi on nyt haluttua. Tekevät ennätysvoittoja.
- Lohi_on_parempaa
Kirjolohi ei ole lohen veroista.
http://yle.fi/uutiset/kotimainen_kirjolohi_voi_korvata_norjanlohen_lautasiltamme__kalankasvatusta_mahdollista_lisata_huomattavasti/8956475?ref=leiki-uup - SalmoSalar-on-parasta
Lohi maksaa ja paljon. Silti en syö kirjolohta.
- lohi.on.liian.kallis
Juhannuslohi jäi ostamatta. Se on aivan liian kallista. Kirjolhta en osta. Koska se maistuu pahalle.
- silakkatroolarilta
Nyt suomalaiset aasit panostaa kirjolohen kasvatukseen. Se ei voi mitenkään pärjätä lohen kanssa. Tietysti se on halpaa antibioottimössöä.
Tuore silakka hakkaa kirjolohen.- syöpätulee
Itämeren silakassa on dioksiineja. Siitä tulee syöpä.
- syövänsiitäsaa
Norjan lohesta saa syövän ja kehityshäiriöitä. Siinä on dioksiineja.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1371864688859
Suomessa kasvatettu kirjolohi on paljon turvallisempaa. - Itämeren.kalaa
Jos jättää sen norjalaisen merilohen syömättä, niin riski kuolla on 100 kertainen.
Suomessa raskasmetallit ja ympäristöongelmat on myös 100 kertaa suuremmat.
Valtameri on puhdas, Itämeri on henkitoreissaan. Dioksiini ja pcb sekä elohopeajäämät on itämeressä ongelmia. Sekä rehevöityminen.
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden-kayton-rajoitukset/kalan-syontisuositukset/- eipidäpaikkaansa
Ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Norjassa lohille syötetään Etelä-Amerikasta tuotua rehua, koska siellä saa käyttää enemmän myrkkyjä. Barentsinmeren puhtaus, jos se edes sellainen on, ei auta mitään, koska lohet saavat myrkyt rehusta. Norjan lohta kannattaa syödä yhtä vähän kuin Itämeren lohta. Itse en söisi kumpiakaan yhtään. Suomessa kasvatettu kirjolohi on kaikkein turvallisinta punalihaista lohikalaa tällä hetkellä.
- paska.valuu.alespäin
"Valtameri on puhdas"
Valtameriin on upotettu radioaktiivisia jätteitä. Itämeressä on korkeintaan hieman fosforia, josta ei ole muuta haittaa kuin lisääntyneet sinilevälautat kesäisin.
Suomalainen sisävesissä kasvatettu kirjolohi on parasta kasvatettua lohta. Hyviä ovat myös muut kotimaiset sisävesien kalat, kuten särki ja lahna. Muikku on paras luomulohikala. - laatukalaa
paska.valuu.alespäin kirjoitti:
"Valtameri on puhdas"
Valtameriin on upotettu radioaktiivisia jätteitä. Itämeressä on korkeintaan hieman fosforia, josta ei ole muuta haittaa kuin lisääntyneet sinilevälautat kesäisin.
Suomalainen sisävesissä kasvatettu kirjolohi on parasta kasvatettua lohta. Hyviä ovat myös muut kotimaiset sisävesien kalat, kuten särki ja lahna. Muikku on paras luomulohikala.Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. Vesi lämpenee liikaa.. Siitäkin tule laatuongelmaa.
Kirjolohi on poistuva tuote. Ruotsissa sitä ei juurikaan enää myydä. Ruotsissa tuotettu kala myydään Suomeen.
Norjassa Golfvirta puhaltaa vedet Barentsin merelle. Sieltä ei ole virtausta Norjaan päin.
Norja saa jatkuvasti hapekasta ja puhdasta vettä Atlantilta.
http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/climatechange1/10_2.shtml
Norjassa on Euroopan puhtaimmat merivedet. Siksi Norjan lohen kysyntä on vahvassa nousussa. Japani, USA, Etelä-Korea, Kiina. - eioletotta
"Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. "
Ei pidä paikkaansa. Suomen sisävesistä tule laadukasta ja hyvänmakuista kalaa. - paska.valuu.alespäin
laatukalaa kirjoitti:
Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. Vesi lämpenee liikaa.. Siitäkin tule laatuongelmaa.
Kirjolohi on poistuva tuote. Ruotsissa sitä ei juurikaan enää myydä. Ruotsissa tuotettu kala myydään Suomeen.
Norjassa Golfvirta puhaltaa vedet Barentsin merelle. Sieltä ei ole virtausta Norjaan päin.
Norja saa jatkuvasti hapekasta ja puhdasta vettä Atlantilta.
http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/climatechange1/10_2.shtml
Norjassa on Euroopan puhtaimmat merivedet. Siksi Norjan lohen kysyntä on vahvassa nousussa. Japani, USA, Etelä-Korea, Kiina.Sisävesien vesi vaihtuu jatkuvasti, koska ne sijaitsevat merenpinnan yläpuolella. Kaikki epäpuhtaudet huuhtoutuvat valtameriin, lopulta Atlantille saakka. Sen vuoksi norjalainen lohi maistuu pahalta. Toki kassilohen pahaan makuun vaikuttaa myös käytetty rehu.
Paras lohi on sisävesistä pyydetty lohi, mutta sitä ei joka jannu pääse elinaikanaan maistamaan. Pohjois-Suomen lohijokien kalastajilta saa toki ostettua ihan hyvää lohta kuka tahansa. - MercuryPlaanari
Maista Tuusulanjärven tai Vesijärven kalaa. Hellekesänä se on syömäkelvotonta. Kilpisjärven rautu on aina erinomaista.
Altavuonossa kassilohi on maailman parasta. Vesi on hapekasta ja puhdasta
Turskaa saa...https://www.youtube.com/watch?v=_JoKSd8d-UY
Vene pitää olla jos haluaa parempaa saalista... https://www.youtube.com/watch?v=O9CZl5JGJZU
- Itämeren.kalaa
http://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/WWF--Itameren-kalat-liian-myrkyllisia-Euroopan-unionin-markkinoille-507.a
http://ekorilehti.blogspot.fi/2015/07/itameri-saastuu-jatkuvasti-enemman-ja.html
Itämeressä kasvatetuille kirjolohille ANNETAAN GEENIMANIPULOITUA soijjaa... Norjassa se on kiellettyä. Lämpimässä iItämeressä on KALATAUTEJA. Siksi Suomessa antibioottimäärät on 20-40 kertaisia, kun sitä verrataan Norjan lohelle anettaviin määriin.
Suomalainen kestää 10 kertaisesti ympäristömyrkkyjä :) .
http://yle.fi/uutiset/ruotsi_varoittaa_lohen_taimenen_ja_silakan_syonnista/6684777- eipidäpaikkaansa
Itämeren myrkyllisyys ei vaikuta kirjolohiin, koska ne syövät rehua. Geenimanipuolitu kalanrehu ei ole ihmiselle terveysriski. Sen sijaan Itämeren villiä kalaa ei kannata syödä.
- Geenirehu-lohta
Geenimanipuloitu on riski! Norjassa riskit tiedostetaan.
http://sustainablepulse.com/2014/11/30/norwegian-authorities-ban-gm-fish-feed-antibiotic-resistance-fears/#.V32A_NR97Gh
http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=no&tl=fi&u=http://www.bioteknologiradet.no/2014/11/stopper-dispensasjon-for-omdiskutert-fiskefor/&sandbox=1
Antibioottiresistanssin kumuloituminen. Suomessa määrät on monikymmenkertaiset. Samoin riskitaso. Evira tietää, mutta työllisyys painaa toisaalla.
Likaisessa lämpimässä sekä geenirehuilla antibioottivedessä kasvatettu kala ei ole kilpailukykyistä, vaikka sitä myydään puoleen hintaan. - Kloorivalkaisu
Meillä syödään Norjan lohta.
http://www.soininvaara.fi/2011/01/26/miksi-itameren-lohta-saa-myyda-2/- tukija-tykittää
http://areena.yle.fi/1-2712460
Kaksi kertaa kuukaudessa. Ei nuorille. Ei raskaana oleville. Kirjolohessa on Suomessa rypsiä.
- A1-laatu
Norjasta Altavuonosta..
http://yle.fi/uutiset/suomalainen_lohi_japanilaisen_huippukokin_kasittelyssa__katso_video/7431706 - fqwegt
antibioottia
- Päänsäteilytys
Hyvä että muistutit, nyt kun lääkäristä ei enää saa flunssan jälkeiseen poskiontelotulehdukseen antibioottia, vaan pitää yskiä kolme viikkoa, niin ensi kerralla otan kirjolohikuurin flunssan alkamisesta muutaman päivän päästä.
Röntgen on taas niin terveellistä lääkärien mielestä ja jos ontelot on vaan puolillaan, niin sitten vaan yskitään ja yrjötään.
- Norja-SuperiorSalmon
Golfvirta tuo puhdasta vettä Norjan rannikolle. Siksi Norjassa on erinomaiset mahdollisuudet lohen kasvatukseen.
NYRKKISÄÄNTÖ on , että suurempi lohi sen parempi laatu. Siksi japaniin meree suurimmat fileet.
Finnair vie vuosittain 20 miljoonaa kiloa parasta Norjan SUPERLUOKAN LOHIFILETTÄ sushikalaksi tuoresyöntiin Japaniin.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/finnair-cargolle-euroopan-modernein-lentorahtiterminaali/TfwX3bFe- rasvakala
Merivesi on tunnetusti suolapitoista. Merivedessä kasvatetussa lohessa on runsaasti rasvaa, Juuri kalan rasvaan kerääntyy ympäristömyrkyt (rehut) ja kalojen elossa pitämiseksi tarkoitetut lääkkeet ja kemikaalit. Makeassa vedessä kavatetuissa lohissa rasvaa on paljon vähemmän. Siksi makean veden kasvatusohissa myrkyt ja jäämät ovat varmasti pienemmät. Makuasia on sitten vallan toinen tarina.
- Humuskalaa
Järvikalan maku.
https://kalastus.com/keskustelu/arkistot-kaikkea-kalastuksesta-arkisto-2006-07-09/mudanmakuista-kirjoa
Kehotan maistamaan ja vertaamaan Kilpisjärven rautua ja elokuun Saimaan lahnaa tai särkeä.- Anonyymi
Kirjolohi on pahaa ja epäterveellistä.
- Anonyymi
Ostin kerran suomalaista sisäsuomen isoissa kassikasvattamoissa vesikiertoaltaissa tuotettua kirjolohta ja oli niin savisen makuista että ei enää ikinä. Norjalainen kirjolohikin on aivan antibiootin makuista, ainoa mikä on helvetin hyvää on norjalainen lohi vaikka onkin jossain altaissa kasvanut mutta voittaa nuo kirjolohi/sateenkaariraudut mennen tullen.
- Anonyymi
Meillä taas syödään luonnossa kasvanutta siikaa, silloin kun sitä saa torilta. Toki haukeakin paistellaan ja kuhaa ja ahventa. Ei koskaan mitään kassikalaa.
- Anonyymi
Norjassa antibioottien käyttö on käytännössä nollassa.
- Anonyymi
Hyvä muistuttaa, että norjalainen kassilohi on maailman sairainta ja saastuneinta.
"Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.
Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike - Anonyymi
Nykyisin Suomessa käytetään 100 kertaa enemmän antibiootteja kalankasvatuksessa! Kun tilannetta verrataan Norjaan!
Lämmin vesi aiheuttaa patogeenien lisääntymisen!
Kylmässä kasvanut kala on myös laadultaan erinomaista!
https://hatala.fi/pohjoisen-rehtia-kalaa/norjan-lohta-lahelta/- Anonyymi
Kaloja on kasvatettava vapaassa suuressa tilassa. Pienessä sumpussa kasvatettu kala vaatii valtavasti antibiootteja.
Norja ja Ruotsi käyttää, niitä vähän. Suomi enemmän!
https://svenska.yle.fi/a/7-715980 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaloja on kasvatettava vapaassa suuressa tilassa. Pienessä sumpussa kasvatettu kala vaatii valtavasti antibiootteja.
Norja ja Ruotsi käyttää, niitä vähän. Suomi enemmän!
https://svenska.yle.fi/a/7-715980Kommari linkittää 10 vuotta vanhaan aineistoon!!!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaloja on kasvatettava vapaassa suuressa tilassa. Pienessä sumpussa kasvatettu kala vaatii valtavasti antibiootteja.
Norja ja Ruotsi käyttää, niitä vähän. Suomi enemmän!
https://svenska.yle.fi/a/7-715980Hienoa kun haluat pitää esillä, että norjalainen kassilohi on maailman myrkyllisintä ruokaa, siihen verrattuna suomalainen kirjolohi on terveysruokaa!
"Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti."
https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike
Tuollaista moskaa en söisi vaikka maksettaisiin!
- Anonyymi
Norjassa antibioottien käyttö kalanviljelyssä on ylivoimaisesti maailman pienimmällä käyttötasolla.
https://www-ncbi-nlm-nih-gov.translate.goog/pmc/articles/PMC9686606/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
Suomessa, niitä joudutaan käyttämään. - Anonyymi
Kurt Oddekalv oli itseoppinut katkera, sekä kersantti Norjan armeijassa.
https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Kurt_Oddekalv?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
Hän putosi jäihin kotirannassa 63 vuotiaana.- Anonyymi
Hänelle maistui makea periteinen norjalainen herajuusto, olut ja makkara.
https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Green_Warriors_of_Norway?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hänelle maistui makea periteinen norjalainen herajuusto, olut ja makkara.
https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Green_Warriors_of_Norway?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wappVastusti merituulivoimaloita ja Eurooppaa! Hän oli perusnorjalainen.... Äärinationalisti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vastusti merituulivoimaloita ja Eurooppaa! Hän oli perusnorjalainen.... Äärinationalisti.
Vain idiootit syö norjalaista myrkkylohta, dokumentteja tullut TV:stäkin niin paljon että jokaisen luulisi tietävän totuuden.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vain idiootit syö norjalaista myrkkylohta, dokumentteja tullut TV:stäkin niin paljon että jokaisen luulisi tietävän totuuden.
Kasvatettu kala on turvallista.
https://kehittyvaelintarvike.fi/artikkelit/toimialat/kalateollisuus/kotimaiseen-kalankasvatukseen-etsitaan-kasvua-tutkimuksella-ja-uusilla-ideoilla/
Antibioottien tarve kasvaa veden lämmetessä. Syy on se, että tauteja aiheuttavien patogeenien määrä kasvaa lämpimässä vedessä.
Jäämeressä kasvatettu lohi ei tarvitse antibiootteja. Itämeressä on käytettävä antibiootteja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kasvatettu kala on turvallista.
https://kehittyvaelintarvike.fi/artikkelit/toimialat/kalateollisuus/kotimaiseen-kalankasvatukseen-etsitaan-kasvua-tutkimuksella-ja-uusilla-ideoilla/
Antibioottien tarve kasvaa veden lämmetessä. Syy on se, että tauteja aiheuttavien patogeenien määrä kasvaa lämpimässä vedessä.
Jäämeressä kasvatettu lohi ei tarvitse antibiootteja. Itämeressä on käytettävä antibiootteja.https://yle.fi/a/3-7431706
Samaa kertoi myös Jyväskylässä toiminut jo valitettavasti edesmennyt japanilainen huippuluokan sushiyrittäjä.
Hän ymmärsi lähes kaiken kaloista ja niiden käsittelystä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://yle.fi/a/3-7431706
Samaa kertoi myös Jyväskylässä toiminut jo valitettavasti edesmennyt japanilainen huippuluokan sushiyrittäjä.
Hän ymmärsi lähes kaiken kaloista ja niiden käsittelystä.Levän ja sädesienen pilaaman kalan maku on välttämätöntä peittää mausteilla.
Puhdas merilohi tarvitsee ainoastaan suolaa!
Siksi jäämeren raikas lohi on Japanissa erittäin arvostettua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Levän ja sädesienen pilaaman kalan maku on välttämätöntä peittää mausteilla.
Puhdas merilohi tarvitsee ainoastaan suolaa!
Siksi jäämeren raikas lohi on Japanissa erittäin arvostettua.https://yle.fi/a/3-5327640 Edelleen totisinta totta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://yle.fi/a/3-5327640 Edelleen totisinta totta.
Samaa kertoi myös jo valitettavasti edesmennyt Jyväskylässä toiminut japanilainen huippuluokan sushiyrittäjä.
Puhdas makuneutraali lohi ei tarvitse, kuin ainastaan ripauksen suolaa.
Sen neutraali silkinpehmeä neutraali rasvaisuus ja puhdas maku on ylittämätöntä.
Siksi jäämeren lentorahditettu tuore lohi on Japanissa arvostettua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Samaa kertoi myös jo valitettavasti edesmennyt Jyväskylässä toiminut japanilainen huippuluokan sushiyrittäjä.
Puhdas makuneutraali lohi ei tarvitse, kuin ainastaan ripauksen suolaa.
Sen neutraali silkinpehmeä neutraali rasvaisuus ja puhdas maku on ylittämätöntä.
Siksi jäämeren lentorahditettu tuore lohi on Japanissa arvostettua.Wasabi ei ole tällöin välttämätöntä. Sitä tarvitaan levän ja sädesienen aiheuttamille makuvirheille. Sädesieni (geosmiini) aiheuttaa vaaratonta, mutta harmillista mudan makua.
Tällöin on välttämätöntä käyttää mausteita! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://yle.fi/a/3-5327640 Edelleen totisinta totta.
http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2001/5.tammikuu/fish0101.htm
Tilanne on parantunut! Edelleen norjalainen kasvatettu kala on puhtaampaa! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2001/5.tammikuu/fish0101.htm
Tilanne on parantunut! Edelleen norjalainen kasvatettu kala on puhtaampaa!https://www-fishfarmermagazine-com.translate.goog/news/99-of-norwegian-salmon-produced-without-antibiotics-report-finds/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
Suomessa antibiootteja joudutaan käyttämään paljon enenmmän! Lähes 100 kertaa enemmän!
https://peda.net/hankkeet/vesiviljely/koulutus/kp/kalojen-hyvinvointi/kalataudit/kh - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://www-fishfarmermagazine-com.translate.goog/news/99-of-norwegian-salmon-produced-without-antibiotics-report-finds/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp
Suomessa antibiootteja joudutaan käyttämään paljon enenmmän! Lähes 100 kertaa enemmän!
https://peda.net/hankkeet/vesiviljely/koulutus/kp/kalojen-hyvinvointi/kalataudit/khhttps://www.insula.fi/uutiset/antibioottien-kaytto-norjalaisilla-lohenviljelylaitoksilla-erittain-vahaista
Pohjoisessa olematonta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://www.insula.fi/uutiset/antibioottien-kaytto-norjalaisilla-lohenviljelylaitoksilla-erittain-vahaista
Pohjoisessa olematonta.Kuivan maan kala on syöpä.
- Anonyymi
"Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä.
Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike
Hienoa että pidät esillä miten myrkyllisiä Norjan kassilohet ovat, saastuttavat myös meren ja taruttavat taudit ja loiset villikaloihinkin, karkulaiset pilaa myös villilohien geenit.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1162966Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen252384Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082016- 1141660
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881208Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2551076- 801054
- 711044