ahdasmieliset ja provosoivat ihmiset

närkästynyt

Olen työyhteisössä törmännyt muutamiin ahdasmielisisiin ihmisiin joilla on tarve perustella omia valintojansa ja vastaavasti kyseenalaistaa kaikkien muiden valinnat ja tavan elää.

Näille ihmisille tuntuu olevan myös tyypillistä tietynlainen provosointi ja riidanhakuisuus, oikein kaivamalla yritetään kaivaa toisesta se asia josta saataisiin riita aikaiseksi. Kun tälläistä konfliktiin johtavaa asiaa ei löydy niin ollaan silminnähden pettyneitä . Onko vastaavia kokemuksia ja mistä teidän mielestänne ilmiössä on kyse ?

11

1467

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • skinnybob

   lauma käyttäytymistä 1 1=3

  • biologiaa

   Totta kai on kokemusta. Käyttäytyminen johtuu pääasiassa geeneistä. Niiden eri varaatioita periytyy ihmiselle sattumoisin eri tavalla, joten ihmiset ovat hyvin erilaisia, vaikka koko populaation geenistö on optimaalinen.

   Lisäksi luonnon järjestykseen kuuluu oman edun tavoittelu. Omaa etua tavoitellaan sitä pontevammin, mitä kaukaisemmista sukulaisista tai muista ihmisistä on kyse. Ihminen, joka on saanut oikein häijyt geenit, on ympäristölleen suuri haitta. Vaan eipä hänkään voi tilanteelle mitään. Ei hän ole voinut valita geenejään eikä ympäristöään. Itsensä kouluttamisella tai psykologisoivalla terapialla ei ole mitään hyötyä.

   Ainoa, mitä ihminen voi tehdä, on pysytellä näistä kiusankappaleista mahdollisimman kaukana. Aina sekään ei ole mahdollista.

   Kokemuksen perusteella näyttää siltä, että tiukkapipoisuus ja häijyys korreloivat aika vahvasti.

  • ehkäotinehkäenottanut

   narsisteja tai muuten vaan kateellisia

  • Tarkoitatko, että porukka on vähän kuin Suomi24 Keskustelut Live? ;)

  • uskomatontamuttatotta

   Kyllä kokemusta on.

   Jälkeenpäin ajatellen mielenkiintoisin tapaus oli aikoinaan äärimmäisen stressaava. Olin työyhteisössä, jossa useamman samoinajattelevan porukka halusi saada kanssani konflikteja aikaan. En puolustautunut ymmärrettyäni pian, että joukkion tavoitteena oli saada minut näyttämään ongelmakimpulta ja siten savustaa ulos. Ryhmä toimi sittemmin enimmäkseen selkäni takana ja väliin hyvinkin härskisti.

   Kummallisinta tässä porukassa oli keskushenkilö, joka hihhuloinnillaan sai mukaansa monenlaisia ihmisiä organisaation kaikilta portailta. Nämä käyttäytyivät kuin villiintynyt apinalauma. Ihmiset tekivät todella raukkamaisia asioita pomonsa pyynnöstä. Tämä sai vapaasti valehdella selvistäkin asioista ja tehdä mitä sairaaseen mieleensä pälkähti. Hän käytti juoniinsa joitakin asiakkaitakin sekä työterveyshuoltoa. Koko kuvio oli hyvin outo. En uskoisi tällaista voivan tapahtua aikuisten ihmisten kesken, ellen olisi itse kokenut.

   • hmm----

    Tapahtuiko tämä kaikki Vaasassa?


  • debianxfce

   Entäpä ne tyypit jotka sokeasti uskovat uskontoihin, kuten suomi24:ssä windows, jumal, brandi yms muut uskovaiset. Tekninen fakta ei heitä vakuuta, joka on ymmrrettävää, onhan se vaikeaa suomalaiselle myöntää hankkineensa jotain tyhmää.

  • Dfgndldlelwlwleö

   Mistä ahdasmielisyys mielestänne johtuu ? Onko se tapahtumaköyhän ympäristön aikaan saannista, kollektiivisten identiteettien vaiko peräti vain huonoa itsetuntoa ?

   Itse huomannut että usein varsin ahdasmielisiä onvat pienillä syrjäpaikkakunnilla asuvat ihmiset, harvoin kaupunkilaiset jotka ovat tottuneet näkemään erilaisia ihmisiä.

   • patakattilassa

    Tuo viimeinen kappale on turha. Omien kokemustesi perusteella et pysty yleistämään. Itse asiassa osoitat oman ahdasmielisyytesi olemalla tuota mieltä.


   • pipo-kiristää
    patakattilassa kirjoitti:

    Tuo viimeinen kappale on turha. Omien kokemustesi perusteella et pysty yleistämään. Itse asiassa osoitat oman ahdasmielisyytesi olemalla tuota mieltä.

    Olen kyllä ollut havaitsevinani, että maalaiset ovat selvästi ahdasmielisempiä kuin kaupunkilaiset.


  • kjndkjfdkj

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   184
   4065
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   210
   2041
  3. 133
   1607
  4. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   1273
  5. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   60
   994
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   75
   979
  7. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   162
   937
  8. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   54
   922
  9. Mies, tunnistatko minut tästä

   🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
   Ikävä
   77
   895
  10. Tule mukaan

   Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
   Ikävä
   39
   894
  Aihe